Christmas Kelly

Hos Avanna kan man köpa eller önska sig ett linne med lilla mig på i julklapp. Avanna tecknade denna söta illustration av mig och en rosig gran år 2009 då jag var blondy och nu finns den på ett linne. Ska lätt skaffa mig denna!




Tallinn

Här är några snapshots från helgen. Tallinn är ingen vacker stad direkt, men gamla staden var mysig med deras lilla julmarknad och mysiga caféer.



















Dukan dieten, vad äter man?

Ni är MÅNGA som undrar över vad jag åt under mina 2 veckor på diet då jag gick ner totalt 4,5 kg! Från 60 kg till 55,5. Mitt mål har varit 55 kg.

Det är upp till var och en i tycke och smak vilka kombinationer man vill äta, men här nedan är iaf de saker jag har stoppat i mig.

Vecka 1 (endast ägg, kött och fisk)

Frukost: Ägg. Hårdkokt, omelett (stekt utan olja eller smör) eller krämig äggröra. En bra start på dagen, då man lätt blir väldigt mätt.

Lunch och middag
: Varmrökt lax, räkor, ugnsbakad lax, ugnsbakad kycklingfilé, rökta kalkonskivor, hamburgarkött av nötfärs. Äts tillsammans med keso eller ägg.

Jag har hållt mig till max 6 ägg per dag.


Vecka 2 och framåt - tills man når sin målvikt (ägg, kött, fisk och grönsaker)

Allt ovan, fast med grönsaker och sallad som tillbehör. Egentligen ska man äta grönsakerna varannan dag, men jag åt varje dag. Så jag kanske hade gått ner ännu mer ifall jag följde det korrekt.

Man får dricka kaffe, te och vatten men jag faktiskt undvikit att dricka te första veckan. Drick mycket vatten, då kroppen förlorar en hel del vätska under första veckan.

Förutom detta har jag även gått många powerwalks, vecka 2 har jag gått varje dag 1 timme i snabb takt (så man blir svettig).

Vecka 1 är som sagt ett helvete, att äta kött och fisk utan någon sås eller grönsaker till känns verkligen futtigt samtidigt som man kämpar med sockerabstinensen, så det är lätt att man känner sig lite nere. Men under vecka 2 känner man sig matglad igen och suget efter godis eller bakelser finns inte alls!

Ps. Enda anledningen till varför jag bloggar om detta är för att jag har fått väldigt många nyfikna frågor om vad man ska äta, hur det går till m.m. för de som är i samma sits som jag och som också vill ha en kickstart i projektet att förlora kilon man fått under kort tid. Vänner till mig och även arbetskollegor har dessutom börjat med denna. Dieten är heller inte farlig, men det gäller att hålla proteinfasen max 1 vecka, inte mer.

När man väl är nöjd och börjar äta lite vanligare igen är det självklart viktigt med att träna regelbundet. Dels för hälsan och att inte gå upp sina kilon igen.

På g


En update från helgen i Tallinn är på g, håller på och kikar på alla foton jag tagit. Här ovan är en bild med min fina luva/halsduk i ull och rävpäls som jag köpte på julmarknaden i deras Gamla stad.

Jag var faktiskt VIP bjuden till den stora och populära Attitude-mässan som var i helgen, men det var bara att tacka nej då resan var redan bokad. Vad jag hört var det riktigt bra, så jag hoppas de anordnar en nästa år.


Advent

Home sweet home! Borta bra, men hemma bäst. Har haft en trevlig helg och ikväll blir det adventsmys framför gårdagens avsnitt av "Så mycket bättre" med nygräddade lussekatter och glögg. Underbart att äntligen få tända första ljuset på sin hemmagjorda adventsljusstake också (och att slippa dieten, imorgon börjar träningen!).

Update från Tallinn på g!



Weekend in Tallinn

Framme i Tallinn och jag börjar min weekend med att glömma VISA-kortet i bankomaten på flygplatsen. BRA Kelly!

För er som undrar vad jag gör här, så har Erik blivit sponsrad av Nordicbet att flyga hit och delta i en pokerturnering, så jag hänger med som en desperate pokerwife. Flyg och hotell är "taken care of" så det betyder att jag kan spendera några euro på lite shopping och fixa gelénaglar (som är mycket billigare här än hemma) under tiden han lirar.

Imorgon ska jag dessutom bege mig till Gamla Staden och kolla om de har någon julmarknad på gång. Har fått jättemånga fina tips av er som jag tackar för :-)


Jag på terminal 5 i Arlanda, jag var lika lyrisk som 5-åringarna som lekte bland alla svampar i Junibackens lekområde.


Gingerbread

Ni har väl inte missat detta? Dammsugare och Dumle med pepparkakssmak ♥


Angels


Jag borde egentligen börja packa och fixa mig då vi ska till Arlanda och sedan Tallinn om ca 2 timmar, men istället sitter jag och bloggar. Not good.

Hur som haver, jag har köpt ett fint kit från Panduro Hobby för endast 99 kr som innehåller allt man behöver för 8 st små skimrande änglar.



Djurgården


Då jag hade ledigt igår hämtade Erik mig efter Skansen-baket och vi gick en långprommis längs Djurgårdskanalen. Känns märkligt då det fortfarande är plusgrader och ändå 1 månad kvar till jul?



Vi hittade ett stort kärleksträd!



Jajemen, jag har faktiskt jeans på mig! 4,2 kg lättare på 11 dagar gjorde det möjligt :-) Muffinsmagen är long gone :-)


Advent

Nu på söndag är det redan 1a advent och jag har pysslat ihop en egen variant hemma med stora blockljus. Blev rätt sött!


Porslinsfat och ljus, IKEA. Band, Panduro Hobby. Porslinsängel, Åhléns.

Tunnbrödsbak


Idag har jag spenderat ett par timmar i Skansens tunnbrödsstuga och lärt mig att baka tunnbröd, så himla kul!



Jag gjorde ytterligare ett bröd, då mitt första blev en katastrof, haha! Mästerverket fick man sedan ta hem.


Experten.



Årets julsnaps kommer från Skansen och är en beställningsvara på Systembolaget. Fin flaska och enligt de andra som drack denna var den fantastiskt god, men själv har jag för svårt för att dricka snaps i allmänhet.



Med detta redskap kan man röka saker själv, himla bra!


Renröra, skagenröra och á la minute rökta laxen med västerbottenostcréme. Utsökt gott och väl värt ett undantag på min lilla deff-period just nu.

Bloggtrailer

Under denna vecka bjuder bloggen på en massa julpyssel och tips, vackra smycken, tunnbrödsbakning på Skansen och en resa till Tallinn. En riktigt rolig vecka väntar!

Sedan är det ju dags att jag börjar ha lite ego-bilder snart, eller hur? Sällan så ni ser hur jag ser ut nu för tiden.

Ps. Någon av er som har några bra tips inför min weekend i Tallinn?

Glögg

Trots att jag har julpyntat överallt hemma så har jag faktiskt inte druckit någon glögg ännu. Men snart så! Mitt nya glöggporslin kommer från Åhléns och är sjukt söta, och rätt billiga. De små muggarna går loss på 19 kr/st och faten 29 kr/st. Köpte 10 muggar och 2 fat så att det räcker till en fikabjudning.



Bilder: www.ahlens.com

Winners

Stort grattis till Petra och Karolina som vunnit ett make up-kit från Max Factor resp. epilator från Braun!

/Jultomten Kelly ♥



Christmas tree

Gissa vilken julnörd som dekorerade granen redan igår kväll? Vi skulle bara ut och köpa själva granen, men kom hem med flera kassar julpynt och då kunde jag inte hålla mig.



Smöris

Jag har börjat med en grej på Facebook som jag tror och hoppas gör mina vänner glada och trollar fram ett litet leende. Varje dag utser jag en vän, kompis eller släkting till "Dagens smöris" och skriver några fina saker om dem. Det är viktigt att uppskatta sina nära och kära, so let them know :-)



Book reminder

Ni har väl inte glömt bort min Blogger Book Club? Boken för november månad är som sagt Exit Kalahari och jag har faktiskt precis börjat på min, då bokleveransen dröjde. Om ni beställer den från Ablibris är det gratis frakt. Boken kostar endast 39 kr.

Jag kommer ha lite ledigt snart, så det är bara att sätta fart att fortsätta läsa denna spännande (sanna) historia om två SVT-medarbetare som råkar illa ut i Kalahari-öknen.


Breaking Dawn

Ikväll ska jag och Jessica se nya Twilight filmen, can´t wait! Har läst alla böckerna, så man vet ju redan vad som händer, men det är alltid lika roligt att se hur de har filmatiserat bröllopet och framför allt den läskiga graviditeten.


Ett makalöst bra foto från Twilightfan-eventet på Hovet då Robert Pattinsson och Ashley Greene hälsade på förra månaden. Jepp, I was there bland alla skrikande småflickor. Aaaaaaaaaaaaaaah! Tror nog att jag och Jane var de enda som inte skrek sönder våra halsar. Öronproppar hade vi också!

Update på dieten

5 dagar har snart gått på min Dukan diet och det har ärligt talat varit ett rent helvete, inte fysiskt utan pyskiskt tack vare sockerabstinensen, men även koffeinabstinensen då jag inte druckit min stora kopp te varje kväll.

Att dessutom försöka komma på goda kombinationer för endast ägg, kött och fisk utan grönsaker eller någon sås har också varit svårt, och svårt att äta. MEN jag har lyckats bita ihop och klarat det! Favvorätten har varit äggröra tillsammans med ett helt paket (200 g) rökt, skivad kalkon. Och mätt blir man!

Dag 1-2 var värst. 3 var acceptabel, men 4 och tills nu har jag inget sockersug alls. Jag kan titta på chokladbollar, kakor, bullar m.m. och tänka: "det vore gott såklart, men nääää jag är faktiskt inte sugen!" En kvinna satt mittemot mig på t-banan och åt en brownie till frukost utan att jag ens brydde mig, DÅ är man botad :-)

Just nu drömmer jag istället om vecka 2 som börjar på måndag, då jag får äta hur mycket grönsaker och sallad jag vill. Jippie!

Status på viktnedgång just nu: -3,1 kg sen i måndags, så det funkar. Mitt mål är att gå ner 5-6 kg, men inte mer. Det är inte snyggt att vara för smal.

Den 28/11 börjar jag med träningen igen och en mer normal kost, då jag även unnar mig lite gottigott. Det är ju faktiskt jul snart! :-) Sålänge jag är duktig med träningen kommer jag inte att gå upp igen. Det vet jag sen förra året då jag tränade 4-5 pass i veckan. Då åt jag vad jag ville utan att gå upp ett gram.

Ytterligare en bra sak är att jag dricker så mycket vatten, säkert 2 liter om dagen vilket är bra då denna diet är vätskedrivande 1a veckan. Stor skillnad mot förr då jag drack max 1 glas + en kopp te på kvällen.

9 dagar kvar, nu kör vi!


Tävling: Vinn en signerad Silk-épil 7 Dual Epilator

För att fira att det äntligen är fredag och snart helg så tävlar jag ut en epilator från BRAUN, signerad av toppmodellen Maria Gregersen som är Brauns internationella ansikte utåt för deras produkter.

Epilatorn signerades under vår brunch tillsammans på Berns och nu är det dags att tävla ut den! Den är vattentät, har en lampa och har dessutom en Gillette Venus rakhyvel som kommer åt de hårstrån man inte kommer åt 1a gången med epilatorn. Man kan välja att ta bort den dock, och flera munstycken medföljer. Värde ca 1500 kr.

Tävlingsuppgift: Lämna en kommentar under detta inlägg, så dras en vinnare på måndag! (glöm inte att ange din email adress!)

EN VINNARE ÄR NU DRAGEN, TACK FÖR ALLA ERA BIDRAG!

I helgen bloggar jag om mina erfarenheter av denna epilator och om epilering i allmänhet. Gör det ont? Är det bättre än vaxning? Funkar den verkligen i duschen?




All I want for Christmas

Då jag alltid bott rätt litet förr så har jag faktiskt aldrig julpyntat hemma, så det är därför jag är extremt exalterad inför kommande kul då jag ska pimpa vår lägenhet med julgran, stjärnor och gilrlanger m.m.

Allt ska vara i vitt tema och för inspiration tar jag inspirationskort på fina saker jag går förbi i butiker eller i reklamblad jag läser. Många av dessa saker kommer nog att inhandlas och pyntas med lagom till 1a advent och min afternoon tea-bjudning som jag håller den 11/12. Längtar!


Skimmelgården

Ni får ursäkta min skrynkliga linneduk, men här nedan ser ni min underbart fina bakporslin från danska märket Mynte/Ib Laursen. Jag har fler saker i denna serie (visar i inlägg senare) men just dessa kommer från lantliga webshopen Skimmelgården.

Mina favoriter är de bedårande söta "muffinsformarna" som man kan servera allt från en efterätt till godis i. Bra julklapptips till den huslige :-) Finns även i rosa färg.

Anger ni koden "Kelly" får ni 20% rabatt på ett helt köp i shopen! Gäller t.om 4/12




Sweets for my sweet. Sugar for my honey.

Kladdkaka, lussekatter, brownies, chokladbollar, halfbaked-glass, rostat bröd med ett tjockt lager Nutella och sylt......mmmmm!

"Hej, jag heter Kelly och är sockerknarkare".

Det är många goda fantasier som pågår i mitt huvud, men är inne på 3e dagen nu och jag har lyckats hålla mig strikt till dieten. men det är verkligen inte lätt och min sockerabstinens är skrämmande. Stunder då jag lämnas själv hemma på kvällen uppenbarar sig lömska tankar som "ingen behöver ju veta något, jag svullar loss endast denna kväll, diskar efter mig så inga spår syns och börjar om imorgon igen" dök upp.

Men så är det ju mig själv jag gör detta för och ingen annan, och ingen skulle ha bli mer besviken än jag på mig själv ifall jag föll för frestelsen. Jag har redan börjat gå ner i vikt dessutom :-D

Det har ju stått i media nu (ingen nyhet sen innan iofs) att det är bevisat att den längtan vi alla har efter kombinationen fett+socker kan likställas med heroinberoende och påverkar hjärnan lika mycket som kokain och heroin. Så det är inte underligt att jag är så här.

Jag är mitt under min avvänjningsfas och jag lider inte endast av tvångstankar om bakverk m.m., utan har även huvudvärk och lider av trötthet pga att kroppen inte får några sockerkickar längre. Men det kommer att avta och bli bättre...hoppas jag!

På lördag sker min första stora utmaning, då jag ska på ett barnkalas utan att röra ett enda bakverk eller tårta. Spännande! 12 dagar kvar...


Ricin-kur

Det är inte endast kroppen som jag har som projekt, utan även knoppen. Om man inte är en läsare av min blogg och ser Ricinoljan "vid svår förstoppning" ståendes framme i badrummet kan man ju undra lite :-)

Men faktum är att efter många tips och efterforskning på bloggare som testat detta och visat före-och efterbilder visar det sig att flitig användning av ricinolja gör att håret växer 4-5 gånger snabbare om man masserar sin hårbotten 2-3 ggr á 30 min i veckan innan tvätt. Fungerar även på ögonfransarna tydligen. Håret växer 4-5 cm istället för 1 cm per månad, fantastiskt!

Jag köpte min olja på Apoteket (finns bakom disken, så fråga personalen), 60 ml för 41 kr. Första behandlingen kommer göras ikväll, får akta så man inte får något i munnen bara. Kan ju bli rätt "ricigt" annars :-p

Förutom detta är jag duktig med att ta 1 kapsel dagligen av Silica Forte Plus, så till sommaren kommer jag förhoppnings ha mitt långa drömhår :-)


Det som sätter fart på magen sätter tydligen fart på härväxten också!


Protein-attack!

"Vid 30 så vänder det" har min mamma alltid sagt och så blev det. Mammor har alltid rätt. Jag har hela livet varit smal och slank och ätit hur mycket skräpmat och sötsaker jag vill utan att gå upp ett gram. Men på sistone så har kilona smygit sig på och jag kommer inte längre in i några av mina jeans och klär mig varenda dag i leggings tillsammans med klänningar, kjolar och tunikor. Det känns inget kul. Alls.

Jag har dessutom ett oerhört starkt sockerberoende som jag vill bli av med. Det har blivit för mycket av det goda helt enkelt med alla smulpajer, scones och alla kvällsfikor. Så fr.om idag går jag på mitt livs första diet! Känns sjukt skumt, men samtidigt oerhört spännande då det är en riktig utmaning och är nödvändigt då jag vill ha ett snabbt resultat.

Jag vet såklart att det är träning som är det som egentligen gäller, men dieten är bara en kickstart på mitt nyttigare liv. När jag gått ner mina överskottskilon ska jag uppehålla det genom flitiga träningspass och äta "som vanligt" igen. Så ni behöver inte oroa er om att det inte kommer finnas bakningstips i framtiden på bloggen. Jag har en hel del planerat inför jul :-)

Men just nu känner jag helt enkelt ingen som helst träningsmotivation då jag känner mig "stor". Så vi inleder med detta och som belöning (om jag fått resultat efter 2-3 veckor) ska jag shoppa loss på nya träningskläder och skor - det brukar också sätta fart på träningssuget.

En vän till mig går på en hög proteindiet då hon har som mål att gå ner 10 kg och på endast 8 dagar gick hon ner 5 kg (!) genom att endast äta ägg, fisk och kött och endast vatten som dryck. Inga såser eller sallad till, utan endast som det är. Under vecka 2 får man äta tillbehör som grönsaker och lite keso. Jag hoppas det kommer att fungera lika bra på mig.

Så till frukost idag blir det kokta ägg, rökt lax till lunch och kyckling till middag. Det som är bra med denna diet är att det är all-you-can-eat av dessa saker, så man behöver aldrig gå hungrig.

Det kanske är lite provocerande att en relativt normalviktig eller kanske enligt vissa smal person som jag väljer att gå på diet (mina vänner och Erik tycker inte jag behöver gå ner ett enda gram) men det handlar om att jag inte är nöjd med de extrakilon som jag störs av och mår dåligt över. Jag kommer iaf att dokumentera hur det går, wish me luck!

Denna diet heter Dukan dieten som tagit världen med storm och mer info om denna hittar ni här.

 


Dinner


I lördags var vi hembjudna på middag hos min vän och hennes fästman i deras fantastiska villa på Långholmen. Vår lägenhet på 84 kvm kändes som att komma hem till en liten 1a jämfört med deras villa, haha!

Man känner sig så vuxen och "parig" när man kör parmiddagar och övriga paraktiviteter, jag har faktiskt aldrig gjort dessa saker innan jag träffade Erik. Ett tecken på vilka kassa sk. förhållanden och killar jag haft innan alltså.

Deras hem med olika stilar i varje rum kommer snart fotas av Dagens Nyheter för ett inredningsreportage, så då får ni se för er själva. Ett rum är jag SÅ avundsjuk på med allt inrett i vitt, shabby chic med antika möbler och öppen spis. En kungsgran i rummet kommer snart att dekoreras med pärlor och rosa rosor fick jag veta också, jag dör!

Söndagsbio

Precis hemkommen från biografen och filmen "I don´t know how she does it" med Sarah Jessica Parker som jonglerar rollerna som karriärskvinna, 2-barnsmor och fruga. Riktigt bra, rolig och absolut sevärd. Hade premiär i fredags så se den tycker jag!

Jag hoppas ni som vann era biobiljetter har fått dem, eller får dessa hemskickade snart. Som tack för att jag höll i tävlingen fick jag bjuda 9 vänner på filmen, och här nedan ser ni oss ;-)


Tävling: Max Factor

Nu har ni chansen att vinna ett fint smink-kit från Max Factor! Det enda ni behöver göra är att svara på 2 frågor och en vinnare dras den 20/11! Ett perfekt kit till dig själv, eller varför inte ge bort i julklapp?

1. Hur många nyanser finns Max Factor Colour Elixir Lipstick i?
Svaret finns någonstans
här.

2. Hur brukar du sminka dig när du ska på fest?

I kitet ingår:
Ageless Elixir Foundation + Serum
Colour Elixir lipstick
Colour Elixir lipliner
Max Effect Mini Nail Polish

VINNARE NU DRAGEN! TACK TILL ALLA ERA FINA BIDRAG!


Kate och jag

Både Kate Middleton och jag har funnit våra prinsar, och nu har vi likadana ringar....eller, ja nästan iaf! :-) Min nya fina ring kommer från Cocoo.se och är minst lika vacker. Jag har dessutom en grej för smycken som ser kungliga ut med stora stenar, royal elegans är tidlös!

Kika gärna in på Cocoo.se webshopen där det fr.om idag är nedsatta priser på alla smycken, så in och fynda Denna ring t.ex är nedsatt från 245 kr till 184kr.




Pepparkakskladdis

Häromdagen bakade jag världens godaste kladdkaka med pepparkakssmak. Tanken var att jag skulle ta fram något som passar till Tassimos nya "Latte Macchiato Less Sweet" och eftersom denna innehåller 30% mindre socker, kan man då kompensera med en söt kaka med en smak som fungerar fint till denna kaffedryck. Passar dessutom perfekt till julfikat!



Kladdkaka med pepparkakssmak

2 ägg
3 dl socker
4 msk kakao
2,5 dl vetemjöl
1 tsk pepparkakskrydda (Santa Maria har denna krydda i en liten påse!)
1,5 tsk vaniljsocker
100 gram smält smör


Grädda 20 min i 200 grader, mitten av ugnen. Servera med vispad grädde och en kopp Latte Macchiato Less Sweet.

Tassimo

Jag ingår i en smakpanel för Bosch och deras kapselmaskin Tassimo. Jag valde en svart i modellen T20, så att den skulle smälta in i köket bättre men den finns även i vit. Den är riktigt bra och har även imponerat på våra gäster som har varit sugna på en kopp kaffe, choklad eller chaite. Varje dryck ta max 2 min att göra, och är det sommar kan man servera sin cafelatte i ett glas med en massa is.


Underdelen kan tas bort, ifall man har ett högt glas.



Min favvo just nu är nyheten: Chai Latte.


Tassimon skummar alltid mjölken, stort plus!


Ett litet axplock av alla de drycker som finns att välja bland.

Gold

Jag har längelängelääääänge letat efter en fin guldklocka, men inte hittat någon som är lagom stor och med lagom mycket bling. Men så gick jag förbi Ur & Penn och hittade en för 249 kr. Fynd!


Mini



Delicatos mini-chokladbollar är så bedårande söta och så små att de ryms i mitt lilla pralinfat. Säljs endast i Selectas automater i t-banan och ett 4-pack kostar 12 kronor.

Mitt teskåp



Mitt älskade och brittiska Roy Kirkham benporslin.


Små syltburkar jag köpte i Paris.




Med dessa är alla brittiska Afternoon Teas lyckade!

I must have a must!

Julmust är det enda jag tycker om att dricka under julhelgen, men även innan jul med en skinksmörgås med senap på vörtbröd, mmm mmmm!

Bjäre julmust önskar God Jul och hälsar även att de är åter på marknaden, ho ho ho! Vackraste etiketten har de också.



All you need is love




Let it grow



Fr.om. idag kör jag stenhårt med 1 kapsel Silica Forte + varje dag. Mina naglar har alltid varit sköra och riktigt tunna som man t.om kan böja hur lätt som helst. Mitt hår har utan kosttillskott lyckats bli rätt långt, går ner över axlarna numera och är riktigt tjockt! :-D Så nu ska jag vara duktig och äta dessa så att jag kan få min drömlängd på håret, dvs. boob-length!

Jag blev tipsad om dessa på Carolina Gynnings blogg och tillsammans med riciinolja (som smörjs in i hårbotten). ska det göra underverk för hårväxten! Att jag inte gjort detta tidigare? Ska kika efter oljan idag på närmaste apotek.

Stor & liten


Blev taggad på detta kort på Facebook och jag blir så full i skratt då Erik ser så himla stor ut och jag så liten! Men så är det faktiskt då han är 1,95 och jag 1,74 lång. Synd bara att jag har min vanliga pose och inte ser galen ut. Var en riktigt rolig kväll, fast mest nöjd var jag över att jag fick honom att ta på sig en klänning ;-)


Jag och läskiga Stephanie (som höll i 1a festen under kvällen).

Big cupcake


Jag har fått hem denna bakform från Coolstuff.se och den är ju som gjord för att göra en stor morotskaka av t.ex.! Ser fram emot att baka med denna och bjuda mina vänner på världens största cupcake alt. göra en tårta då man gröper ur kakan och fyller den med ett lager sylt och vaniljkräm och sedan dekorerar med grädde och jordgubbar :-)

Magiskt

Det var väl ingen Stockholmare som gick miste om den magiska solnedgången igår? Detta kort tog jag från mitt kontor vid 17-tiden.


Airstyler

En recension är på gång för Brauns Satin Hair 3 Airstyler då borstfönar är det enda redskap jag stylar mitt hår med. Om jag inte hade den skulle jag gå omkring med mina frissiga lockar - väldigt vackert enligt andra men inget slår lent och blankt hår.


Thai style

Jag blev tillfrågad ifall jag ville testa Arlas nya thai-panna och då kom ett bud med detta! :-D Älskar pr-byråers härliga fantasi! Produkten består av två delar; matlagningsgrädde och en smakpasta, finns i butik nu och kostar ca 20 kr.



All in!


Igår kväll bjöd Linda Skugge & Co i samarbete med Paf.com på en pokerkväll för endast tjejer. Vi höll till på Magic Bar, åt middag och fick slutligen sitta i pokerskola. Jag är inget fan av några kortspel alls, så jag misstänkte att jag inte skulle bli hooked (och ja, jag förlorade samtliga marker rätt tidigt under turneringen också). Men var ändå roligt att få en inblick på min älsklings yrke som pokerproffs. Fler bilder kommer strax!



Min underbara Wille fick följa med på eventet, trots att han är kille. Till höger ser ni min lilla vinst jag lyckades med (den enda dock!).


Och min schpoonie Tora oxå! ♥


Blogger Book Club: November

Min bokklubb Blogger Book Club lever vidare och för november kör vi på temat: Mod & Överlevnad med "Exit Kalahari" av Jenny Söderqvist och Helene Åberg. Boken är baserad på en verklig händelse och handlar om en mardrömslik situation i Botswana. Ska bli riktigt spännande att läsa denna! Häng med ni också! Jag beställde den fraktfritt för 39 kr på Adlibris.com.


One day...

Jag har fått ansvaret att leta upp julbord för jobbets räkning och jag råkade på den vägen hitta Skärholmens Gård som har fantastiska bilder i sitt fotogalleri från ett bröllop. Det är såna här bilder som får en att vilja gifta sig NU! ;-) *drömmer mig bort* Men näpp, Erik får allt vänta med frieriet då jag inte har någon som helst lust att spara till något bröllop.....ännu ;-)


Foto lånad av Skärholmens Gård.


Halloween afternoon tea

Igår bjöd jag på en skräckfylld fikastund för några av mina ondskefulla vänner. Det bjöds på blodiga vampyrcupcakes, spökmuffins, spindelkaka och avhuggna fingrar. I bakgrunden hade jag slagit på avsnitt av vampyrserien True Blood för lite extra creepy stämning. Det var verkligen ett underbart avslut på helgen och slutade med att vi alla satt i mörkret och berättade spökhistorier ;-)




Äppeljuice och blodapelsinjuice med karamellfärg.



Vaniljmuffins med jordgubbssås och cream cheese frosting.




Klassisk kladdkaka med vit kristyr (som man dekorerar pepparkakor med).


Mini-vaniljmuffins med nutella och maränger. Ögonen gjordes med smält choklad och en bomullstops.



Avhuggna fingrar av mandelmassa, karamellfärg och en mandel.




Glada gänget!


Rädda för kamerablixten!



Wille skulle vara SÅ grym som förförisk vampyr! (Passar ju bra in på hans strikta LCHF-diet också!) ;-)



Blodtörstig...

From the cave


I lördags kallade alla oss Flintstones eller Tarzan och Jane, men det var ju grottmänniskor vi var och inget annat ;-) Sjukt rolig kväll var det och vi hann med 2 halloweenfester.

Här kommer några bättre bilder på våra outfits. Jag kände mig som en "rejvare" med fuskpälsen som benvärmare, haha! Pälsen köpte jag i en vanlig tygäffär och sedan knöt vi det med läderband. Jag sydde snabbt ihop en matchade handväska också, blev riktigt bra!




Erik hade fixat middag.


Going back in time


Halloween är en av de bästa tiderna på året, för det är då man får tillfälle att klä ut sig! Här är en liten preview på vad jag (och Erik) ska vara då vi är bjudna på 2 maskeradfester ikväll. Kommer bli SÅ kul!

Pumpkin


Igår kväll var jag och Erik hembjuda på en god 3-rättersmiddag hemma hos våra vänner (och grannar) Olivia och Fredrik. Dresscoden var: Onepiece, så ni kan tänka er vad mysiga vi såg ut :-)

Innan middagen hann jag med att karva ut min pumpa inför helgens festligheter, den är så himla fin när den tänds!


Line by Maria

Har fått hem ett par fantastiska färgklickar i form av välgjorda armband från Line by Maria. Samtliga är handgjorda och finns i alla färger tänkbara och är jättefina att matcha tillsammans. Hösten behöver lite färg!



Inga fler ICA-kassar!



Denna fantastiskt söta och ekologiska tygkasse är på väg hem till mig and I can´t wait! Dessutom är det förmånligare, miljövänligare och framför allt snyggare att använda denna när man handlar än en ful plastpåse.

Kostar 149 kr och är designad och säljs av Avanna.


Cupcake STHLM

Cupcakes, te och ett par timmars tjejsnack med Jenny och Malin = en perfekt torsdagkväll.


"Ni måste ju fotas med varsin cupcake!" var kommentaren vi fick av den supertrevlige killen som jobbade i butiken. Jag hade redan smällt i mig 4 cakes innan, men gratis är gott ;-)


Jag fick testa deras gröna teer som enligt personalen passar bäst till deras cupcakes. Var rätt så drickbart med honung och citron, men tack och lov hittades en Earl Grey påse och en kanna mjölk. Phew!


Rätt så utplockat innan stängning, men här är Cupcake STHLM!


Ytterligare en present vi fick var, eller egentligen en muta att vi skulle gå (då vi satt kvar 45 min efter stängning, haha!). Erik blev väldigt glad när jag kom hem :-)


Cupcake delight

Har haft trevligaste kvällen på Cupcake STHLM tillsammans med Jenny och Malin! Jag invigde dessutom min fina klänning/tunika från Nelly.


I mitt esse



Tittar på gamla bilder och kom över denna som Anna tecknade 2009 som föreställer en rosaklädd Kelly med mitt rosiga porslin. Klockrent! Passar ju bra då jag är blondin igen dessutom :-) Hon är så himla duktig och jag hoppas hennes webshop går bra också.

Tävling: Vinn biobiljetter!

I samarbete med Noble Entertainment lottar jag ut 10 st biobiljetter till kommande filmen "I don´t know how she does it" med Sarah Jessica Parker. Filmen har premiär 11 november och 5 vinnare får 2 biljetter var. Jag ser själv fram emot att se denna och Sarah känns väldigt mycket "Carrie"i sin roll, vilket är kul.

Tävlingsuppgift: Skriv ner vem du skulle vilja bjuda på bio och en kort motivering varför senast 4 november. Glöm inte ange er emailadress! VINNARNA NU DRAGNA, STORT GRATTIS TILL DEM OCH TACK FÖR ALLA FINA MOTIVERINGAR!

Se trailern här.



Dessert heaven

Jag suktar efter att gå på Berns dessertbuffé (serveras vardagar kl 12-18). På bilden nedan är buffén från söndagsbrunchen jag blev bjuden på, så den är nog snarlik eller likadan. Fantastiskt var det iaf!


Yellow happiness


Fatta vad lycklig jag blev då 7eleven har börjat sälja lussekatter och saffransbullar! Skulle kunna äta flera stycken varenda dag - året om. Älskar julen!

BBC bokdiskussion: Niceville



Min bokklubb Blogger Book Club har precis avverkat sin första bok: Niceville av Kathryn Stockett. Den handlar om 60-talets Missisippi och de vita husfruarnas färgade hemhjälp. Man får följa 3 kvinnor som alla riskerarar sina jobb, och t.om deras liv för att få ihop en bok om hur det är att jobba inom detta yrke och hur de behandlas.

Jag blev riktigt rörd av denna historia, och den är på något sätt en faktabok fast i ett skönlitterärt format. Man får t.ex. läsa om hur hemhjälp (aka husslavar) får uppfostra andras barn istället för sina egna och sedan när barnet blir vuxet ändras rollerna och barnet blir sedan chef över sin "mamma". Hur lätt det var att bli anklagad och fängslad för t.ex stöld utan några som helst bevis. Man hade helt enkelt inga rättigheter eller trovärdighet alls.

Det sjuka är att allt detta var egentligen inte alls länge sedan. I Sydafrika rådde apartheiden fram till 90-talets början t.om! Riktigt svårt att greppa och jag är glad över att vi lever i en tid nu som slopat dessa dumheter. Tyvärr lever rasismen kvar, men tack och lov i en mindre skala än förr och att vi har ett globalt motto att alla är lika.

Nu låter det som att boken endast handlar om hemskheter, men det finns även en hel del komiska inslag i boken som får en att skratta högt och även kärleksfulla och rörande bitar som ger en tår i ögat. Varje gång jag äter en kladdkaka skenar tankarna iväg, ni som läst boken vet vad jag syftar på ;-)

Jag såg filmatiseringen av Niceville på bio i söndags och förutom att de ändrat på några saker tyckte jag att de fångat boken riktigt bra, och karaktären Minny var exakt som man hade tänkt sig :-) Och som under bokens gång skrattade man och grät man under filmen. Alltså mycket sevärd!

Hur har det gått för er med läsningen? Vad tyckte ni om boken?

Jag återkommer denna helg med BBC-boken för November månad :-)







RSS 2.0