Off we pop!

Idag bär det av till London och vi kommer hem tisdag. Om vår internet-uppkoppling är bra på hotellet kommer jag att uppdatera därifrån så ni får hänga med på vad vi hittar på.

Bröllop, shopping och födelsedagsfirande

Imorgon bär det av till ett julsmyckat London! Torsdag-måndag stannar vi och lördagen kommer att spenderas i Brighton då min kära syster gifter sig. Ser verkligen fram emot denna resa, att få umgås med hela släkten och dessutom fyller Erik år på fredagen.
 
Vi kommer att bo centralt på ett hotell som heter Crowne Plaza London - St James. Sen blir det självklart en massa shopping - Harrod´s, Ladurées café, Fortnum & Mason, Victoria´s Secret, Primark, Forever 21 - here I come!
 

Smaker från Alperna

Då jag älskar mat blir jag alltid lyrisk när jag får ätbara bud hem. Denna gång skickade Arla en korg med ostar från Alperna tillsammans med ingredienser till rostade nötter med honung och vaniljpäronsalsa. I glasburken fanns en supergod gurksallad med senap. Otroligt gott var det till ostarna - dock råkade jag bränna nötterna då jag höll på med salsan samtidigt :-(
 
Castello alpostarna finns i tre olika sorter: Classic som har en kryddig smak, Weissbier som har en mjuk, nötig sötma och Hirten som påminner om parmesanost. Här kan ni läsa mer om ostarna och även hitta recepten till tillbehören jag tillagade.
 

Vinnaren av MUS-kitet

Vill först och främst tacka alla 289 st som lämnat sina bidrag i min Make Up Store-giveaway :-) Det gjorde verkligen min dag att läsa allt fint ni skriver om mig och min blogg och den inspiration jag ger. Ni anar inte vad glad och stolt jag blir!
 
Jag önskar jag hade kit till var och en av er, men tyvärr kan jag endast välja en. Och det blev Andrea, stort grattis!
 
 

Attitude Sthlm 2012

Min lördag denna helg spenderas tillsammans med fina Jessica på Attitude Sthlm i Kistamässan och det var riktigt roligt! Förutom att kolla in det senaste inom skönhet och mode blev det massa kramar med "gamla" bloggkompisar som Kenza, Linda Hallberg och Angelica Blick. Om ni har en eller fler av dessa tjejer som förebilder så har ni valt rätt, för de är verkligen så himla fina på insidan också. Jag lärde känna dem innan det riktigt satte fart, då vi var småbloggare allihopa så är riktigt glad för deras enorma framgångar sen dess för det är de verkligen värda ♥
 
Mässan håller på imorgon också för er som är sugna! Se mer info här.
 
Jessica och jag. Linda sminkar Kenza. Foki visade delar av sin Fokiwa-kollektion.

Rosé

Älskar mina nya (Cartier lovebracelet- och Hermès inspirerade) smycken och roséguldklocka från Cocoo.se. Det var på tiden att skaffa lite nytt armgodis.
 
Ange koden "kelly" så får ni 20% rabatt på hela sortimentet t.om 27 nov! Fraktfritt är det också :-)
 
 

Bodyfarm

Har fått hem body scrubs från grekiska märket Bodyfarm. Dessa ska vara rika på vårdande ämnen där kombinationen olivolja, fibrer från sjögräs och malda olivkärnor rengör huden effektivt från döda hudceller. De innehåller även aloe vera som hjälper till att ge en intensiv skonsam rengöring, vitalisering och återfuktning av huden. Finns i dofterna mango, kokosnöt, avokado, papaya och cacao butter och finns även som body butter.
 

Girly things

Sambon är ute och spelar tennis ett par timmar så jag passar på att ha lite egentid med lite tjejiga aktiviteter och poppar Rihanna för fulla muggar. Älskar "Diamonds".

Kelly in Nelly

 
Det är sällan jag går på fest, och krogen ska vi inte tala om! Men då det väl händer är det alltid lite roligt att få klä upp sig, föna bort lockarna, sminka sig och känna sig lite extra fin. I lördags fyllde en vän år och på festen gav många mig komplimanger för min snygga "topp" men det var faktiskt en klänning med vackra pärlor och paljetter jag köpt på Nelly. Matchade tillsammans med örhängen från H&M och klackar i skinn (oxå från Nelly) då jag blev 1.90 lång, hehe.
 
Tyvärr dåliga iphone-bilder på en dålig spegel där man alltid ser kortare ut än vad man är, men såhär såg jag ut iaf.
 

Philadelphia med mjölkchoklad

Philadelphia med mjölkchoklad har man ju fått se reklam för lite här och där och nyfiken som jag blev var jag tvungen att testa ifall osten funkade som frosting på muffins. Och det gjorde den! Perfekt för den som inte tycker om för söta cupcakes, men vill man ha den lite sötare funkar det bra att mixa ihop med lite florsocker.
 

Receptet

Efter mångas önskemål finns nu receptet upplagt på mina goda höstcupcakes :-)
 

Let´s celebrate!

För att fira att det är fredag och att jag nu har 1700 followers på Instagram så kommer jag lotta ut en fin give-away på bloggen i helgen, för att visa min uppskattning att ni gillar och inspireras av allt jag gör ♥
 
 

Hello Kitty phone

Igår förvandlades min iphone till en söt liten katt. Kommer från Cocoo.se och kostar 145 kr, finns även i flera färger. Mobilskalen hittar ni här. Jag är kär!

Twilight

Det blev rätt sent igår då jag och Jessica var på Twinight! Vi fick se Breaking Dawn del 1 åter igen och vid midnatt premiärvisades den mäktiga del 2. Den var så himla bra och som efter varje film vill man också vara en vacker vampyr :-)
 

Throw me back!

Fann dessa bilder från Sandhamn i somras, man längtar ju inte lite tillbaka.

Teabags

Mitt senaste verk: tepåsar! Det är shortbread som jag bakat och sedan doppat i choklad. Passar riktigt fint till en kopp te.
 

Kladdkakans dag

Den godaste kakan någonsin har firats idag och jag gjorde ett litet arrangemang dagen till ära. Här ser ni även hur mitt pyssel kom till användning (vimpeln, cupcake-dekorationerna och formen för marshmallowsen). Blev riktigt nöjd, nu ska bara lite grädde vispas så ska kakan ätas och saften drickas.
 
Dock är jag lite missnöjd med bilderna, då alla godsaker ser så mycket bättre ut i dagsljus (eller en proffsig fotostudio), men det är ju lite knepigt då solen går ner under eftermiddagarna numera :-(
 
I frysen hade jag några muffins som jag spitsade cream cheese frosting på och sedan doppade jag några marshmallows i rosa choklad och strössel. För att täcka botten på kladdkakan (då jag använde en springform) använde jag ett litet sidenband.
 
Så sjukt fint med vimpel på tårtor eller kakor, ska jag verkligen börja med fr.om nu.
 
Här kommer recept på den kladdkaka jag gjort i alla år, som är härligt seg i kanterna och lagom kladdig i mitten.
 
Värm ugnen till 200 grader. Blanda 2 ägg, 3 dl socker, 2,5 dl vetemjöl, 4 msk kakao, 1,5 tsk vaniljsocker, 1 krm salt och 100 gram smält smör. Grädda i mitten av ugnen 20 min och NJUT!

missbiddle

Rätt kul att ens profil på Instagram nu finns på webben! Här nedan är bilder från veckan, ca 60% av bilderna visar jag endast där och ej på bloggen.
 

Vimpel och toppers

Till beatsen av house-musik hemma har jag precis knåpat ihop en liten mini -vimpel till en kaka jag strax ska göra, samt egna cupcake-picks. Kom på att det finns ju massvis med gratis cupcake wraps och dekorationer på nätet! Här hittade jag mina rosiga toppers/picks. Vimpeln gjorde jag av grillpinnar, tråd och papper jag köpte på Panduro.
 
 

Mumsiga Mumm

En av mina favoritchampagner är G.H.MUMM och nu under november och december lanseras Mumm Cordon Rouge i en begränsad upplaga med fodralet: Manteau Rouge som är ett lyxigt fodral som håller champagnen kyld. Kostar 339 kr och beställs på Systembolaget. Perfekt som julklapp eller till att skåla in det nya året på nyårsafton! Jag ska bjuda min familj på ett glas var nu i jul tänkte jag, men fodralet behåller jag ;-)

Vimplar in the making

Det är ju så himla sött med vimplar på tårtor och övriga kakor, så jag var förbi Panduro och fick med mig lite material hem som jag tror blir bra. Vi har redan saxar hemma men det var svårt att låta bli när jag fick syn på den rosa, haha! Ska bara leta fram grillpinnarna hemma också så kör vi.
 
Ps. Det andra arket med etiketterna är till framtida syltburkar.
 

Dagens bakpyssel

Vad sägs om att bjuda på hamburgare och pommes frites till fikat?
 
Med vaniljmuffins, kladdkaka och cream cheese frosting jag färgat med karamellfärg lyckades jag pyssla ihop en söt liten hamburgare. De saltade pommes fritsen är i själva verket små sirapskakor som sockrats efter gräddning. Även de små formarna har jag gjort själv och i pappersformen lade jag ett litet ark av bakplåtspapper.
 

Triss i handskar

Varje höst/vinter tappar jag bort den ena eller hela par av mina handskar, vilket är mycket irriterande då jag måste köpa nya hela tiden. I år ska jag försöka ha kvar dessa tre par: bruna, fodrade mockahandskar från Accent, skinnhandskar från Åhléns och ett par roliga leopard från H&M. Nu får vi se hur länge jag lyckas ha kvar dem!
 

Armband till Ester

Ester vann min döskalle-armbandstävling då vinnaren fick välja färger på ett pärlsmycke och då den är klar ska den postas idag. Hoppas hon gillar den. Ni anar inte förresten vad glad jag blev då ni var så många som ville vinna ett armband, eller t.om vill att jag säljer dem. Men tyvärr gör jag endast armband till mig själv och ger bort till vänner då jag aldrig skulle ha tid till att massproducera :-)
 
Ps. Imorgon är sista dag att tävla i min Victoria Secret-tävling!

Tidig julklapp

Deichmann skickade mig ett jättefint paket i förra veckan med ett presentkort på 500 kr och en tekopp i kakor i temat: skor. Då de har skor för alla åldrar kommer jag ge presentkortet till min syster så hon kan köpa mina små syskonbarn ett par skor var :-)
 

Höst cupcakes med äpple, kanel och vanilj

Häromdagen fick jag en idé att göra höstiga cupcakes tillsammans med äpple. När jag fyller mina cupcakes brukar jag oftast använda en bärig sås, men denna gång ville jag testa att göra en äppelkompott. Resultatet blev riktigt gott och Erik sa att dessa var de godaste jag någonsin bakat. Bra betyg alltså!
 
I frostingen hade jag en hel vaniljstång och toppade med hackade hasselnötter.
 
Såhär ser de ut inuti, smakar som att äta en mjuk äppelkaka med vaniljkräm.
 
Recept:
 
Vaniljmuffins
100 g (smält) smör
2 st ekologiska ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3%
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
 
Börja med att vispa socker och ägg poröst. Blanda ihop resten av ingredienserna. Fyll muffinsformar och grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter i 175 grader (varmluftsugn).
 
Äppelkompott
Skalade äpplen
Kanel
Socker
Lite vatten
 
Koka ihop tärnade äpplen, kanel, socker och lite vatten ca 10 min. Smaksätt efter egen smak och fyll i de gräddade muffinsen.
 
Vaniljfrosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
100 g Philadelphiaost
1 vaniljstång
 
Vispa ihop smör, florsocker, ost och en urskrapat vaniljstång till en fluffig frosting. Spritsa på dina muffins.
 
Dekorera med hackade hasselnötter och njut! :-)
 
 
 

Afternoon tea-kit

Ikväll ska jag och Erik iväg på en middag hemma hos min vän Coco och hennes man. Nu har jag tidsinställt detta inlägg så hon inte ska ska kunna se detta, men min lilla present är en afternoon tea-kit med sconesmix, philadelphia ost, choklad, te och min hemmagjorda sylt av jordgubb, svart vinbär, hallon och blåbär. Coco är lika galen i rosor och shabby chic-stilen som jag är, så jag hoppas de blir glada!
 
 

Candy

Ni vet popcornformar? Jag tänkte att det vore sött med såna formar fast för godis. Så efter lite klipp och klistra blev det en liten godisform. Blev så himla gulligt och man kan verkligen variera hur som helst med val av papper.
 
Här är en mall som jag använde mig av.
 

Macaron friday

Firar att det varit halvdag idag med svarta vinbärsmacarons från Ladurée. Vad skulle jag göra utan denna butik? :-)
 

Curly wurly

Jag och mitt lockiga hår alltså! Men ibland kan jag erkänna att det är rätt fint...ibland ;-) #manvillalltidhadetmanintehar
 

Rosy ears

Nu kan ju tänka er min reaktion när jag såg dessa på Accessorize  häromdagen. Rakt fram till kassan var det bara! :-) Kostar 130 kr och är finfin med min vita iPhone 4S.
 
 

Glossybox

Jag har blivit introducerad för Glossybox. Jag fick denna box som en gåva av företaget och gillade konceptet så pass mycket att jag faktiskt köpte en prenumeration, så varje månad framöver kommer jag få hem en lyxig box med 5 olika produkter. Denna månad fick man en chokladkaka som en bonusprodukt.
 
 
 






RSS 2.0