Happy new year!

Har varit magsjuk i veckan, så därav ingen uppdatering :-( Men nu mår jag bättre tack och lov till kvällens festligheter.

Jag tänkte göra en årskrönika med highlights från året, men då jag såg tillbaka i arkiven kommer det ta flera timmar att lägga samman ett bra kollage - SÅ mycket roligt har skett under 2010! Ser fram emot ett nytt år, med nya möjligheter och ikväll kommer jag glittra ikapp med fyrverkerierna med silverpaljetter. Kvällen bjuder på fördrink med vänner, och sedan middagsbjudning och party på Soap Bar. Ses vi där? :-)



GOTT NYTT ÅR! ♥

Mandlar

Brända mandlar - finns det något godare? Dessa strutar köpte jag otippat på IKEA och förtärdes senare under julhelgen.


Afternoon tea

Dagen före julafton bjöd jag min systerdotter ElviraGrand Hotel´s anrika afternoon tea - helt klart den bästa i stan (förutom personalen där vissa var riktigt märkliga - nästan så jag funderade på att ringa och klaga i efterhand men blev aldrig av). Annars var miljön i Cadierbaren och fikat mycket bra, men det gäller att boka bord i förväg.





Påpälsad.


Xmas party

Det är festen med stort F kväll, mina vänner! Aldrig varit med om en kväll då alla mina kompisar är så taggade och förväntansfulla inför en utgång. "Let´s go bananas" är mottot som gäller, kommer bli galet kul!

Rocky Road

Godaste (och enklaste) godiset jag någonsin ätit. Jag utgick från Leila´s recept, men hade i mandel istället för jordnötter. Egentligen kan man slänga in vad som helst - russin, torkade aprikoser m.m.

Lägg allting på en plåt med bakplåtspapper. Smält chokladen i ett vattenbad och häll på plåten, låt stelna i kyl (eller balkong om ni har, då går det fortare i dessa minusgrader). Skär i bitar och njut!

Det blev så himla mycket godis av allt detta, att jag gick över med tomteluva och förklädet fortfarande på till föräldrarnas grannar och gav bort en strut med mitt hemmagjorda godis. Glatt överaskade blev de av tomteflickan som plingade på :-)





Bästa klappen

Årets bästa julklapp fick jag av min systerdotters vänner, vilken ego-boost! Tack Maria och Julia för detta fina brev ♥


Merry Christmas!

Har precis gjort julgodis och hjälper just nu mamma i köket. Hoppas ni alla har en underbar dag idag, mina fina läsare! <3


Romance

Några tillskott i romantiskt tema som införskaffats nyligen och som jag hade på mig igår: kofta från H&M och fantastiskt fina ringar från Cocoo.se.




Christmas cupcakes

Dessa juliga bakverk bjöd jag mina kollegor på igår till fikat, nu innan den efterlängtade julledigheten. Mycket uppskattade och goda var de!


1. Chokladmuffins med pepparkakssmak, vitchoklad-frosting och guld non-stop. 2. Saffransmuffins med vitchoklad-frosting, hemmagjorda mini-pepparkakor och kanel.

Kakfatet och formarna kommer från Indiska.

Julmys


Sitter just nu och kollar på "Jul med Ernst" på 4an med must och julmackor. Vilken mysgubbe han är! Dock fick man lite Blair Witch project-vibbar av julstjärnan han gjorde i gårdagens program.

Looking back

Vintern är vacker verkligen och julstämningen är på topp, men man kan inte låta bli att längta tillbaka till då man fick värme och sol och knallade omkring i maxiklänningar dag som natt. Under maj månad åkte jag till Skiathos i Grekland och hade denna backdrop som utsikt från hotellrummet. Denna ö kan verkligen rekommenderas, trots läskig landningsbana.


Merry Xmas to me

Lite julklappar till mig själv som anlänt från Chique.se :-) Kolla gärna in deras fina julklappstips!



Adventsglögg

I brist på adventsljusstake hemma får jag fira denna söndag med 4 st sorters glögg istället för att tända 4 ljus. Återkommer med recension. Som ni ser har jag redan tjuvstartat på Blossan :-)



Och så några praliner med juliga smaker till!

White view

Ligger i sängen och kikar ut. Snön yr. Tror jag stannar här.


Bård?

Ett skåp i köket är som sagt färdigmålat, men frågan återstår - spetsbård på hyllkanterna eller ej? Har två stycken hemma, en i papp och en äkta. Som ni ser måste ett vin-och champagneglas inhandlas, då de gått i kras. Har det fina setet från Åhléns, allting förutom snapsglasen (då jag inte dricker snaps).



Det enda rosa som är kvar hemma är min ros-servis från engelska Roy Kirkham.


Jag har flera utav dessa stora glasburkar från Lagerhaus hemma och man gör de enkelt sötare med ett spetsband.


Vilken ska man ta?

The bag


Innehållet i gårdagkvällens rosa gottispåse. Den leopardfärgade vibratorn alla fick var en riktig humörhöjare då vi upptäckte den, haha! (Oops, missade visst att ha med en Veckorevyn från Tidningskungen.se också).




Modeflickans vintermingel

På Melanders brasserie bjöd Modeflickan in till ett extremt trevligt mingel med goda drinkar, skaldjursbuffé, tävlingar och välfyllda goodiebags. Tack åter igen till Jessica och Jenny för en underbar kväll!


Innan festen var jag förbi Cocoo-butiken för att pimpa loss med alla smycken och dricka champagne med Beatrice, Coco, Ellen och Linnea. Snart kommer jag att få pryda en utav tavlorna i butiken, hur coolt är inte det? :-)


I am pimped. Jag valde en massa fint i guld/silver/bronsfärger.


Jag, Coco och Tora ♥ Temat för kvällen var metallic och jag matchade mina blå-glittriga naglar med en likadan makeup, dvs. blå ögonskugga och blått glitter. (Se inlägget nedan). Fick mycket beröm för det dessutom, då jag sällan har något annat än "vanligt" smink.


Det är inte så svårt att lista ut hur mina ögon kommer se ut på nyårsafton. Tora hade tidigare på dagen modellat åt Make Up Store för deras nya look; Frozen Diamond (som jag älskar!). Dock kommer jag endast ha silverstenar istället för Tora´s multi-coloured. Fantastiskt vackert!


Izza

 
Delinda och Karin (på besök från Bangladesh). Inte varje dag man träffar henne, så det var riktigt skoj.



De vackra arrangörerna Jessica och Jenny, som också hade Cocoo-smycken på sig. Fler bilder kan ni se hos dem!


Metallic

Temat för kvällen: Metallic.


Naglarna ikväll blir svarta med ett blå/glittrigt nagellack jag fått i present av söta Delinda.


Och detta smink hittade jag hemma! :-)

Gingerbread

Jag ville verkligen inte låta mig besegras, så utav ren envishet gjorde jag klart den trots brännblåsor och otaliga försök att montera ihop detta pepparkakshus som jag kallat många onda namn under tiden.

Vid ett tillfälle höll jag även på att tappa den i golvet, och då var jag inte långt ifrån att gråta utav frustration...haha! Näpp, detta var första och sista gången jag gör detta.



Covergirl

Sitter just nu på tåget hem från Norrköping, och då är det bra med datorn som sällskap.

Igår släpptes nya numret av Modeflickan med ett flera sidor modereportage i nyårstema med mig! Är så himla glad att de ville ha mig med i deras december-nummer och har varit riktigt spänd inför resultaten länge.

Allting som jag har på mig (förutom det svarta halsbandet) är mina egna, så på detta sätt får ni även en inblick i min garderob. Tyvärr hade jag inte hunnit få min klänning jag ska ha på mig denna nyår, så det fick duga med det jag hade.

Bilderna blev helt sagolika tycker jag, med riktigt kalla toner vilket passar vintertemat väldigt bra. Hannah och Andrea från lilac.se är SÅ grymma och är samma team som fotade mig till Cocoo-kampanjen som brud.

Fotograf: Hannah Hedin
Smink: Andrea Engström



Det var inte lätt att slänga tyllet bakom sig och sedan posa blixtsnabbt, men här lyckades jag iaf!









Childhood

Mormor har en hel del tavlor hemma och här fann jag några gamla kort på mig, våra hundar Prince och Charlie och även mina systrar på julafton :-)


Kras

Pepparkakshus är inte det lättaste. Mitt hus står numera hemma, utan tak då allt gick åt h*lvete minst sagt när jag väl skulle montera alla bitarna jag gräddat. Resten gick däremot bra, så jag får ge det ytterligare ett försök imorgon då jag är hemma igen.

Just nu sitter jag på ett tåg ner till Norrköping, då jag ska på begravning av min mormors man som gått bort. Så idag ska jag stötta min mormor, vars liv är just nu i mer kras än mitt dumma hus.


Husbygge


New Year

Jag måste bara visa min nyårsklänning, kan inte vänta. En axelbandslös skapelse från VILA (beställd från Nelly) och jag älskar att bysten är helt täckt av små silverpaljetter, kommer glimra och glittra hela natten :-)


1 down...

....and 1 cabinet to go. 4 lager färg krävs för att förvandla gamla, fula köksskåp till vita och fräscha. Hela jag är däremot täckt med vita färgfläckar, men det är så värt!

Galapremiär: Sound of Noise

¨
Igår drog jag med Stephanie på galapremiären av svenska musikfilmen "Sound of Noise". Den var riktigt grym, trots att skådespeleriet var som vanligt väldigt "svenskt" dvs. mycket stelt. Men absolut sevärd, och har sedan världspremiären under kritikerveckan i Cannes vunnit dussintals priser på världens filmfestivaler. Fr.om 25/12 kan ni se den ni också.

Efter filmen bjöds det in till efterfest, men vettig som man är blev det hemgång. Det var ju trots allt en måndag och jag var trött efter en lång dag.


Vackraste Tora var också där och vi var flitigt påpälsade. Min fina jacka kommer från Jofama.


Alla i filmen var där!


Neptune

En snygg klocka är på väg hem till mig. Har sedan tidigare en Neptune-klocka i vitt, lila (som jag fått en hel drös komplimanger för) och nu blir det en svart till samlingen. Klockorna säljes ut nu inför julen för 179-229 kr, så passa på!


Nervös

Nu i veckan kommer nya numret av Modeflickan och jag är så sjukt nervös inför hur bilderna kommer att bli och vilka de kommer välja, har ju ingen aning! Är alltid lika nervös efter en plåtning och alltid mån om att de som arrangerar ska bli nöjda med min insats (då jag inte ens är i närheten av en riktig modell).

Fler bs-bilder kan ni se här.


Foto taget av Jenny Fredin.

Sankta Lucia

I lördagskväll tog jag med min australiensiske killkompis på hans allra första luciatåg. Stockholmsgruppen bjöd nämligen in till en mysig afton med glögg och lussekatter på Lydmar Hotel. "Ser lite ut som medlemmar av en religiös sekt, men jag gillar det" var hans bedömning.


Ho ho ho!



Julbord




Ett härligt gäng dinerade tillsammans tidigare idag på restaurangen J i Nacka Strand.

Jag, Kate, Alexander, Andreas, Angela och Daniel rullade därifrån sen. Tack Alex som bjöd oss på en riktig feast, underbart god mat och sällskap! ♥





Jag och Kate.


Min iphone4 har 2 st kameror på varsin sida. Annars tar den bra kort, men så fort man använder den andra kameran där man ser sig själv i skärmen är den så dålig att det är ett skämt.

Brunch

Vilken dag! Började med en god american pancake-brunch på FOAM tillsammans med sötaste Delinda och sedan bar det iväg till julbord, en riktig svull-dag alltså.






Paint

Det målas om lite hemma! Snart åker 2a lagret på, vad jag målar får ni se när det är färdigt :-)




Mer vitt

Det fixas för fullt hemma och mer vitt blir det. I helgen blir det ett besök till Jysk, där jag hittat en stor spegel med antik, vit ram med 50% rabatt (nu endast 400 kr!).



Bilder lånade av Jysk.se


Från kungligheter till bloggare

Conrad Tyrsén kammade hem segern som Årets Konditor 2009 och förutom att baka flitigt i svenska kocklandslaget (Sverige kom 2a nyligen i VM!) har han gjort ett flertal tårtuppdrag åt kungafamiljen, bl.a Victoria och Daniels omtalade bröllopstårta.

Jag var ensam om att få det exklusiva erbjudandet att med en vän få baka tillsammans med Conrad i mitt eget hem med Arlas nya smaksatta gräddsorter. Dock är inte min lägenhet helt i ordning efter renoveringen + ont om plats så vi stökade loss i Ellinors fina kök.

Efterätterna är komponerade av Conrad själv och finns på Arlas hemsida. Fantastiskt goda var de! Stort tack till PRAT PR, Arla och självklart Conrad! Var en otroligt trevlig kväll, som var långt ifrån sockerfri. Beröm fick vi också :-)













Bloggande baker-babes!


Frozen Diamond-eventet

Uppdaterar här med lite fler bilder från förra veckans extremt glamorösa och kändistäta Make Up Store-event i regi av Bindefeld.



Maria Montazamis man, Kamran! Maria hälsade vi på efter detta kort togs, men tyvärr hann vi inte ta något kort tillsammans. Supertrevliga båda två, precis som på tv. Det ska även tilläggas att detta är allra första gången jag går fram till någon känd profil :-)





Fina goodies! En glimrande paljett-necessär, smink och 40% på ett helt köp :-)


Backstage-pics

Lite bilder bakom kameran från söndagens plåtning för Modeflickan, numret kommer ut 15e december med bl.a. mig på omslaget! Är jätteglad att jag blev tillfrågad :-) Kan avslöja att temat var väldigt "festligt".




Det lektes även med en massa tyll :-)

Bone china


Min engelska Roy Kirkham-rosporslinssamling är snart komplett. Senaste tillskottet är denna lilla mjölkkanna. Annars äger jag kakfatet, tekannan, stora temuggar med fat, äggkoppar, servetter, skålar, fat och en bricka. Men det finns fortfarande en hel del kvar i denna serie, så det lutar åt ett par fina julklappar till mig själv snart :-)

2a advent

Det blev det en 2a adventsfika i efterskott med bl.a hembakta pepparkakor och guldiga non-stop. Ett glöggtest kommer snart upp i bloggen dessutom!


Mitt nya Lisbeth Dahl-kakfat kommer från Stylebyknowledge. Kolla in deras fina julnyheter! Ett rött sidenband gör kakfatet mer "juligt". Muggar, fat och servetter från Indiska.



Guld non-stop, beställda från Confetti.co.uk.


Hembakta pepparkakor och lussekatter från 7eleven som just nu leder lussekatt-testet. Jag måste se till att baka några själv också.


Brazilian Frizzout

I lördags gjorde jag den omtalade och hyllade keratinbehandlingen Brazilian Frizzout. Ni har säkert även hört talas om Blowout, dessa är olika MEN slutresultatet är exakt samma. Skillnaden är att Frizzout är ett amerikanskt patent, innehåller inte lika mycket kemikalier, tar mindre tid, är lite billigare och dessutom håller behandlingen längre.

Frizzout är helt enkelt "the new and improved version" av Blowout. Behandlingen tar ca 2 timmar och hos LindaVista där jag var kostar det 3000 kr + ca 600 kr för ett specialanpassat keratinshampo och balsam som man måste använda, annars går behandlingen ur. Dessa produkter är dock mycket dryga och håller länge de med.

Dyrt är det, men man får inte glömma att detta håller i 4-5 månader. För mig som i alla år varit less på mitt porösa, lockiga och frizziga fluff (speciellt när nedre halvan av håret numera är så slitet efter alla år som blondin) så var detta en gudagåva. Behandlingen funkar dessutom ännu bättre på skadat och slitet hår, så man kan lätt säga att jag var en bra kandidat.


Min söta och urtrevliga frisör Andrea påminde mig efteråt att vi borde tagit en före-bild, men jag kan säga så här att annars när mitt hår har blivit fönat torrt eller självtorkat så har det varit ett risigt, torrt och superlockigt barr,

På fotot ovan har mitt hår endast blivit torkat med hårfön efter frizzout-behandlingen, och Andrea kammade bara genom håret med händerna under tiden. Resultatet = silkeslent, starkt och rakt hår - ett resultat jag endast fick med ca 30 min styling med en borstfön innan (som dessutom sliter ytterligare på håret).

Detta resultat får jag även då det självtorkar, jag tvättade håret för första gången igår kväll med mina specialprodukter och på morgonen då jag vaknade var det lent, rakt och mjukt. Jag är fortfarande helt salig som ni kanske förstår :-)

Behandlingen - steg för steg.

1. Håret tvättas med ett special-shampo som förbereder håret.
2. Efter shamponeringen torkas håret till 90%, sedan delas håret in i sektioner och det penslas på en Frizzout-lösning, som omger varje hårstrå med ett skyddande proteinlager för att släta och platta till fjällskiktet.
3. Efter detta torkas håret igen, till 100% torrt denna gång.
4. När håret är torrt används en platttång för att ytterligare räta ut håret, samt att lösningen aktiveras av värmen.
5. Efter att hela håret plattats noggrannt sköljs håret med en efterbehandling som ger all glans, återfuktar och förseglar fjällskiktet.
6. Håret torkas åter igen
7. Du ser dig själv i spegeln med ett stort leende, och samtidigt chockad :-)


LindaVista på Grevturegatan, härlig lokal och supergo personal. Och nej - jag är inte sponsrad :-) Hit tänker jag aboslut gå igen för framtida behandlingar av hår och naglar.


Julbak

Nu på söndag är jag hembjuden till ett stort julbak och jag har bunkrat upp med diverse saker från Kakburken.se. Alla dekorationer är ätbara och kommer passa perfekt till cupcaksen jag tänkt göra :-)





White interior

Det blev en tripp till IKEA i lördags och jag har som nämnt tidigare satsat helhjärtat på vitt hemma. Allt rosa är borta! (Fast oroa er inte, när det gäller mitt porslin med rosmotiv finns inget som kan sära oss).


Modeflickan


Vilken helg det har varit! Har storstädat och rensat hela lägenheten på skräp då jag äntligen flyttat hem igen efter renoveringen och igår gjorde jag en Brasilian Frizzout-behandling på mitt hår, HELT fantastiskt kan jag tala om!

Idag var jag modell åt webtidningen Modeflickan och vi har plåtat i flera timmar, hur roligt som helst. Phew! Sminkösen och fotografen var samma grymma tjejer som på Cocoo-plåtningen (från lilac.se), så då vet man att bilderna kommer bli grymma. Allt om helgens bravader kommer!


Dagens bloggare...igår!

Igår blev jag utnämnd till "Dagens bloggare" av sajten Posh24.se. Klicka på bilden för att komma till intervjun.


TGIF!

Fredag, och härligt känns det! Mina planer idag efter jobbet är att köpa en värmefläkt då jag fryser som bara den hemma och sen ska jag hem till Wille och spela mig svettig på hans nya Xbox Kinect. Jag borde vara hemma och fortsätta städa och dona, nu när renoveringen är färdig men...... :-)

I helgen blir det bildkavalkad från eventet i onsdags, då Wille har alla foton som togs. Här nedan är en fin bild som Expressen tog på Wille, mig, Sandra (Prinsessan Skira) och Jonathan (Prins Frost).

Jag och Wille svävar för övrigt fortfarande på små "mums"-moln efter vårt samtal med Maria Montazami och hennes man som också var där :-)


Lipsy

Fick en fråga vart man kan köpa min klänning jag bar på Frozen Diamond-eventet och svaret är Nelly! Märket är brittiska Lipsy och de rear dessutom ut dessa vackra skapelser, 325 resp 379 kr  (ord. pris 949 och 1099 kr). Den lila/rosa är av tunnare chiffong-aktigt tyg, medan den vita är mycket kraftigare. (kolla under kategorin REA)

Har aldrig fått så många komplimanger som för dessa (jag har såklart båda två!), både från killar och tjejer. 2 av mina bästa köp någonsin med andra ord.


Ett litet kort gör skillnad


Julen är en tid för ens nära och kära, men även ett tillfälle man kan göra en god gärning för andra i världen. Genom Kooperation Utan Gränser kan du göra båda dessa samtidigt genom att skicka gratis jul e-kort. För varje kort som skickas skänks 5 kr till Kooperation Utan Gränser.

Jag har skickat mina e-kort, gör det ni också! :-)

Morning has broken


Foto taget med iphonen imorse. Magiskt!


Frozen Diamond


Igår kväll var det Micael Bindefeld AB som höll ett sagolikt vackert event för Make Up Stores nya vinterlook "Frozen Diamond". Eventet bjöd på isprinsessor, modellvisning, cupcakes, champagne, lyxiga gåvor och ett samtal med Maria och Kamran Montazami! Jag och Wille svävar fortfarande på moln efter detta, de är exakt som i rutan - enormt genuina och trevliga.

Tillsammans med frostbitna kinder bar jag min fina klänning från Lipsy och har nog aldrig fått så mycket beröm för ett klädesplagg innan. Frisyrmässigt hade jag för en gångs skull snedbena och hästsvans med enkla strasssmycken. Less is so much more!

Jag väntar på fler fina bilder på kvällen! Så håll utkik!

Bride

Hemligheten kan nu äntligen avslöjas - jag är en utav 12 smyckesmodeller åt Cocoo.se!

Jag fick till min stora glädje temat "romantik" och stylades därmed som brud! Hemlighetsmakeriet bakom detta var så pass stort att jag fick inte ens veta mitt tema förrän precis innan fotograferngen.

En otrolig dag var det och jag ser fram emot att se de andra bilderna som togs, då jag bl.a låg i en vacker soffa som täcks av hela den stora klänningen. Här nedan är 3 st av de officiella bilderna som kommer att synas i media, hemsidan och butiken framöver. Den översta är min favorit! Är så glad att jag fick vara med om detta, och hoppas ni tycker om dem! ♥



Photographer: Hannah Hedin (www.lilac.se)   Make-up artist: Andrea Engström (www.lilac.se)   Stylist: Ellen Segergren (www.ellaseger.se)   Hair Stylist: Ouida L. Schütt (www.ouidahair.comHair stylist: Iman Bn
Nail Stylist: Beatrice Gull (www.depend.se)