Jenny´s birthday afternoon tea

Jenny´s afternoon tea med dresscoden: brittisk och aristokratisk lady (passade mig som är brittisk iaf) var helt fantastisk på alla sätt, och dessutom så himla kul att själv bli bortbjuden på en tjusig fika. Jag är ju van vid att alltid vara värdinna, men här var det bara sitta och äta godsaker och bli serverad. Underbart! :-)


Jag och födelsedagsbarnet Jenny. I present fick hon en stor bukett rosa rosor och en champagne-afternoon tea på Grand Hotel med mig och Tora. Ser vi fram emot!


Blogger Boot Camp 2012

Jag har en sprillans ny träningsgarderob och en massa träning inbokad framöver, och idag tog jag steget ännu längre genom att anmäla mig till Sveriges största träningsbloggevent, nämligen Blogger Boot Camp!



Blooger Boot Camp är en hel helg fylld av olika träningspass och är för alla, vare sig man är kille, tjej, gammal, ung, vältränad eller nybörjare. Så länge man gillar träning så!

Man får dessutom en träningsinspirerad goodiebag med bidrag från olika sponsorer + chansen att träffa andra hurtiga människor. Kommer bli en grym helg!

Någon som vill hänga med mig? :-) Avgiften är 995 kr fram till IDAG (31/1) och sedan 1195 kr fr.om 1/2.

Anmäl dig idag!

Här kan ni se schemat!

Foton: www.janehaglund.se


Happy birthday Jenny!

Min vän (a.k.a. "schpoon") Jenny fyllde 25 år igår och idag ska jag och Tora fira hemma hos henne då det vankas afternoon tea. Fr.om imorgon blir det min dagliga träning åter igen och bättre kost. Det har skett lite slarv på sistone, samt för mycket av det goda!


Home sweet home

Nu är vi hemma igen med magarna fulla av god mat, mina små bakverk nedan och en massa skratt med min familj, eller "The Biddles" som jag brukar kalla dem.

Ni är många som efterfrågar recept på mina minisar och det kommer självklart, men mitt recept på dammsugarna hittar ni här!

Mini-sockerkakorna gjordes i en speciell bakform som jag fyndade för en massa år sedan, tror inte formen finns kvar längre men affären hette i alla Eden och är en krimskrams-butik.


Den fina duken fick jag sen av mamma!


Bite-size är bäst! Då kan man ta många av valfri sort;-) Min egna dammsugare gjorde åter igen stor succé! Receptet hittar ni här.


Miniatyrer

Snart bär det av till mina föräldrar i Norrköping, då det vankas fika och middag. Min syrra från England är nämligen här på besök dessutom.

Jag gick upp tidigt imorse och bakade en massa minityr-fika i form av små dammsugare, muffins (som ska spritsas med en hallonfrosting och garneras med bär), tigerkakor, chokladbollar och kanelbullar. Tror de kommer bli rätt överraskade!

Fördelen med miniatyrer är då allting är smått kan man äta flera olika sorter. Hejdå jumbo-bullar och amerikanska muffins!


I ditt huvud


Igår kväll var jag och min BFF Wille på galapremiären av Henrik Fexeus show "I ditt huvud" på Rival. Jag gick även på hans förra show "Sinnescirkus" och den var lika mindblowing som denna. Se den om ni vill sitta med hakan i golvet och även få dig några goda skratt.

Wille driver även han en blogg, så kika gärna in och säg hej så blir han glad ;-) Efter showen åkte vi hem till Wille, åt semlor och såg på film. Perfekt fredagkväll!

Tävlingar

Ni har väl inte missat att jag tävlar ut sport-bh-och hipster i valfri färg från Pierre Robert, samt ett bedårande Moxie-kit med allt man behöver som tjej den där veckan i månaden!? Klicka på de rosa textlänkarna så kommer ni till tävlingarna.

Men...här kommer en 3e. Se nedan!

Ps. Jag fick själv hem Pierre Robert sport-bh och hipster i rosa färg, storlek S och jag behövde inte prova dem då jag såg med ögonmåttet att de är för små för mig. Verkar som att det är rätt små storlekar då jag vanligtvis är en S annars.

De är alltså helt oanvända och inte ens provade. Så skriv en kommentar+emailadress i detta inlägg så dras en vinnare på måndag 30/1.

Setet går till Kristina Ekstrand med motiveringen: Min träningshistoria började för cirka ett år sedan, då jag absolut inte var nöjd med min kropp efter för mycket tröstätande efter att det tagit slut med min pojkvän. Men jag lyckades hitta motivationen och har nu fått tillbaka min slanka kropp... kommer naturligtvis fortsätta med träningen för min hälsas skull. Och det skulle kännas mycket roligare med snygga träningskläder, så jag vill gärna tävla om det fina setet. :)

Bra jobbat Kristina och fortsatt lycka till med träningen! Hoppas detta set motiverar ytterligare! /Kelly

Chocomania

The Body Shop bjöd in till en trevlig bloggträff och vi fick känna och dofta på den smarriga nya serien: Chocomania. När man använder dessa produkter doftar man som en Aladdinask, ljuvligt alltså. Är i en limited edition och kommer endast säljas under 6 månader framöver.

(Ps. Tips inför Alla Hjärtans Dag om det är någon kille som läser detta: Köp något eller några av dessa produkter tillsammans med röda rosor till din partner, ingen tjej kan ju motstå rosor och choklad?).





Alla på bloggträffen fick varsin gåva med choklad i flera varianter!


Sen hade de även en annan serie i min smak ;-)


Who is Kelly?


Foto från ett sommarbröllop 2011.

På sistone har jag fått flera nya läsare och ni kanske vill veta vem som är bakom alla rosor och detta himla bakande hela tiden?

Namn: Kelly Biddle (Catarina i mellannamn)
Född: High Wycombe i Storbritannien
Ålder: Fyllde 30 år i somras (81a)
Bor: Solna, en förort till Stockholm (10 min med t-banan) tillsammans med min pojkvän Erik.
Famillj: Svensk mor och engelsk far och 2 äldre systrar.

Övrig kuriosa
:

Flyttade till Sverige när jag var 6 år och lärde mig svenska flytande under 1 år. Bodde då i Norrköping tills jag var 15 år. Där gick jag i musik/sångklass 4-9an i Navestadsskolan och spelade även tvärflöjt under dessa år.

Är vänsterhänt.

Träffade mitt livs kärlek via internet!

Visst inte att jag kunde laga mat förrän jag blev sambo förra året. Innan var det nudlar, mackor och yoghurt till middag alt. att jag åt ute.

Pratar engelska flytande med en "queens english" dialekt.

Jobbar som administratör.

Min käraste ägodel är min stora samling benporslin med rosmotiv från Roy Kirkham. Jag drömmer om att förvara allting i ett vitt vitrinskåp i framtiden.

Har bloggat sen 2007. Då hette min blogg "Kellybellybutton" av någon anledning, haha!

Har ett bakreportage i varje nummer av webtidningen Modeflickan.se

My afternoon teas

Den 12e februari bjuder jag in några kära vänner på ytterligare en av mina afternoon teas med tema (och även dresscode på de senaste). Jag har tidigare gjort med rosigt rosa, hawaii, halloween och christmas.

Denna gång blir det winter wonderland-tema med en massa vitt :-) Det blir Valentine-tema istället ;-)


Vilken är eran favorit? Min är definitivt halloween-temat!

Eggwarmers

Ni som följt min blogg ett tag känner ju till att jag har majoriteten av Roy Kirkham porslinsservis med Redoute Roses och målet är att ha allt som finns. Varje månad köper jag några saker, då allting kostar en slant men kvalitén är fantastisk.

Jag har hittat en jättebra dansk sajt som säljer delar man inte kan få tag på i Sverige. Bl.a dessa söta äggvärmare som skulle passa perfekt till mina äggkoppar. Dock verkar det som att det endast är en webshop för återförsäljare, men har mailat dem för att se om det går att lösa.


Bilder lånade av www.spb.dk


Strawberry crumble



Jag äter aldrig lösgodis, sällan choklad och verkligen aldrig chips när jag är sugen på något, utan det enda jag vill ha är hembakta smulpajer, chokladbollar och bullar.

Denna utsökta paj med jordgubbar och crunchy smuldegstäcke med vaniljsås slängde jag ihop spontant igår. Bra att man har dubbla träningspass ikväll!

Soffhäng

Här i soffhörnet stannar jag resten av denna söndag, bara så ni vet! :-)


Dinner

Igår bjöd vi över våra vänner Olivia och Fredrik på middag och spel, en afton som varade 19.30 till 04 på morgonen. Det är vad jag kallar en lyckad kväll :-)



Under veckan köpte jag 12 st placeringskort i benporslin med handmålade rosmotiv för en 100-lapp, tänk vad man kan fynda på Tradera!

Enligt säljaren är de ärvda och har blivit liggande i 10 år, vilket slöseri! De kan även användas flera gånger. Man skriver med en overheadpenna och gnuggar bort namnet när middagen är över.



Toast skagen till förrätt. Senare kom jag på att en klick löjrom hade gjort susen.


Kycklingfilé i foiliepaket med grädde, soltorkade tomater och färksa basilikablad. Tillsammans med en sallad med vilda tomater i olika färger, fetaost och rädisor. Och sedan fullkornsris till det. Denna rätt ser väldigt enkel ut, men smakerna är fantastiska och kycklingen blir så mör och saftig.


Till efterrätt blev det dessertbuffé i form av (allting hembakt såklart) mini äppelsmulpajer med crunchy havresmuldeg och vaniljsås, chokladpudding med mintgrädde och hallon/persika med vaniljkesella.



Snygg på gymmet

Träning är en viktig och rolig del av mitt liv och efter nyår satte jag fart ordentligt. Sedan i måndags har jag lyckats med 4 st svettiga gruppträningspass med bodycombat, zumba och bodyjam och i helgen blir det powerwalks med mina handledsvikter.

Under veckan shoppade jag dessutom nya träningsskor, linnen m.m. då jag tycker motivationen sätter fart ännu mer med en snygg gymoutfit.

Det märks att jag gillar rosa och svart tillsammans, har även joggingkläder i samma kombination ;-)


Min favoritmärke är som ni ser: Nike. Väskan från Adidas kostade endast 50 kr och passar utmärkt för en liten handduk, vattenflaska, iphone, och en bok (medan man väntar på att passet ska börja). Har faktiskt sett en större rosa väska från Nike som jag nog tänker slå till på, som även får plats med handduk, duschcreme m.m.




Ni är många som undrar vart allt är köpt och pris.

Skor, 899 kr Stadium
Linnen 149 kr (nedsatt från 349 kr) Stadium
Väskan 50 kr Stadium
Svettarmband ,70 kr Intersport
Vattenflaska, 30 kr Intersport


Bookmark

Min pyssliga mamma är så himla duktig på att virka och hon har gjort ett sött litet bokmärke åt mig i form av en prinsesstårta. Jag måste börja lära mig virka!



Flyga Drake är boken jag läser just nu, har blivit en riktig bokmal på sistone och tar igen alla mästerverk jag missat.



A clue

Mitt bakreportage till nästa nummer av Modeflickan är nu inskickat och här nedan ser ni en liten ledtråd om vad temat kommer vara ;-) Tidningen kommer ut första veckan i februari.


Goddess dress


Bilder lånade av Nelly.com

Man kan tro att jag är sponsrad av Nelly.com då jag bloggar mycket om deras fina klänningar, men så inte fallet....tyvärr! Min blogg handlar helt enkelt om det jag tycker om, och det kan vara saker jag shoppar och saker jag får som gåvor.

Klänningen ovan från märket Three little words har jag en liten förtjusning för då den passar både med högklackat till fest och platta sandaler när man är fint solbränd på semester och ska äta middag ute, och jag ser framför mig hur det tunna chiffongtyget fladdrar när man går och blottar sina bruna ben. Det är den bilden jag har iaf...aaaaah, drömmer mig bort! Klickade iaf hem den så vi får se om drömmen förverkligas.

Ps. Jag tror jag är en dress-oholic. Här är 3 andra klänningar som jag shoppade häromveckan.

Can it be?

Igår fick jag ett inside-tips av en vän att franska Ladurée öppnar sina första butik i Norden - nämligen Stockholm! När vet jag inte, men om detta verkligen är sant kommer jag bli överlycklig!

Bilder från mitt besök på Ladurée i Paris förra sommaren.




Och när jag var i London förra sommaren också!




Jag och Erik svullade loss. Man måste ju passa på!

Mini-fika

Igår blev det en liten snabbisfika med vännen JaneCupcake Sthlm. Älskar deras små mini-cupcakes, eller egentligen allt i miniatyrform för då kan man njuta av flera smaker utan att bli mätt på en enda stor sak. Detta har inspirerat mig till ett kommande projekt som kommer bli roligt att visa upp det är färdigt ;-)



Nu är det minisar som gäller, nu är vi (iaf jag) trötta på enorma kanelbullar och monstermuffins man aldrig orkar äta upp. Här nedan är bild från då jag bjöd på fredagsmys och testade att göra både mini-bullar och stora bullar. Mini-bullarna var mest poppis och trots storleken var de så saftiga och goda, älskar mitt recept!



Vinn alla produkter från Moxie!

Då majoriteten av ni som läser min blogg är tjejer så tyckte jag att denna tävling vore passande, då det handlar om saker som vi verkligen måste ha varje månad kombinerat med sockersöta förpackningar! Jag talar om tamponger, bindor och troskydd från märket Moxie från TampongShopen.se!

Nu har ni chansen att vinna det ultimata Moxie-kitet, värde 255 kr. Det innehåller allt man behöver som tjej (tamponger i 3 storlekar, trosskydd och dag-och nattbindor) och dessutom är förpackningarna så fina att man gärna har dem framme i badrummet. Det blir nästan lite roligare att få lingonvecka! :-p



Tävlingsuppgift: Klicka här och like:a Tampongshopen.se på Facebook och lämna en kommentar under detta blogginlägg om varför just DU ska vinna detta söta Moxie-kit. Tävlingen pågår fram till den 23/2 då en lycklig vinnare kommer dras, lycka till!



Stort grattis till Regina som är vinnaren av kitet!

När veckan kommer och man har ont i flera dar,
Skulle det kännas lättare om jag dessa fina askar har,
När jag flyttade till min nya lya,
Fick jag lämna fina askar hemma och har inte hittat nya,
Jag önskar så att jag vinner tävlingen denna,
Det skulle göra det så himla fint här hemma!

p.s. hittade din blogg för några dagar sen och den och du är verkligen fantastisk!

2012-01-19
URL:
http://reginalivet.blogg.se/

Cupcake school

Jag har anmält mig till en påsk-cupcakeskola! Den 1a april, under 3 timmar kommer jag få lära mig hur man frostar cupcakes och vi kommer även lära oss konsten hur man gör påskliljor, kaniner, kycklingar och söta små fjärilar i sugarpaste alt. marsipan. Åh, vad jag längtar!

Jag hittade kursen på www.kakburken.se och den kostade 545 kr och då ingår all material och man får även ta med sig allt man skapat. Tyvärr är kursen fullbokad då jag norpade sista platsen, haha!

Även om jag kan redan väldigt mycket, så är det alltid roligt att lära sig nya saker och tips och trix.


Bilder lånade av www.kakburken.se

Painting


Efter flera år har jag äntligen plockat upp penseln igen vilket ledde till ett par timmars målning igår kväll. Jag håller på med en liten Monet-inspirerad näckrostavla och jag hoppas den blir bra. Långt ifrån klar, men konst ska ta sin tid!

Kladdkaka med mintgrädde



Vi lider av cravings för mörk choklad och mint just nu hemma och häromdagen testade jag att göra en klassisk kladdkaka med mintgrädde. Det enda man gör är att tillsätta några droppar pepparmintsarom i grädden och garnera med ett myntablad. Miniformen kommer från Lagerhaus och är perfekt som portionsbit, annars föräter man sig om man har en större form.

Vinn färgglatt träningsset från Pierre Robert!


Nya, snygga träningskläder ger alltid en extra kick när tränar eller tänkt börja träna igen. Nu vill jag få er att komma igång genom chansen att vinna ett färgglatt och  fräscht träningsset från Pierre Roberts nya sportkollektion!

Vinsten är en Sport Top och en Sport Hipster i valfri färg.

Mina träningsvanor är att jag har som mål att röra på mig varje dag med gruppträningspass alt. powerwalks med handledsvikter och nu har vi även skaffat ett Zumba-spel till vår Xbox Kinect hemma.

Tävlingsuppgifter: Skriv i kommentarsfältet vad ditt bästa träningstips är och sedan svara på frågorna nedan.


1. Var finns ditt närmsta försäljningsställe av Pierre Robert Sport Collection?
Svaret hittar ni här.

2. Vilken färg önskar dig på ditt set om du vinner? Samtliga färger kan ni se här.

Tävlingen avslutas 31 januari, lycka till!

Tävlingen nu avslutad. Vinnaren har blivit meddelad via mail, tack för alla er bidrag!


Golden girl

Det blev ingen paljettklänining igår på festen då den kändes lite mer gala. Så det blev istället en annan guldklänning som jag fyndade på H&M (för ynka 199 kr!) och ett halsband från Glitter.


För som undrar över mina långa fransar så är de naturligt långa och den mascara jag använder är Maxfactors false lash effect.

Weights

God mat, bakelser och träning går hand i hand i mitt liv och de dagar jag inte har träningspass på gymmet går jag powerwalks på 1-1,5 timme. För att träna armarna samtidigt har jag nyligen köpt handledsvikter, så det blir en premiärtur med dem idag! De kommer från märket Casall och kostade 299 kr på Stadium.


3 dresses

Jag har shoppat 3 vackra klänningar nyligen och paljettklänningen som har en djup V-ringning i ryggen kommer bäras redan ikväll på en födelsedagsfest. Långklänningarna får nog vänta till sommar-och bröllopsfester senare i år. Samtliga kommer från Nelly.com.



Homemade sushi

Igår bjöd jag över ett par vänner på en "make your own sushi"-kväll. Var riktigt lyckat och det blir som en liten pysselverkstad när alla fixar till sina små bitar. Jag gjorde en california roll och ett par bitar med stekt ägg och avokado. Och miso-sopppa såklart!



Raspberry Peach

Jag har fått prova LOKAs nya smak med hallon/persika och den var riktigt smarrig. Lagom söt och det kändes spännande att testa den tillsammans med den mörka chokladen. Mums filibabba!



Mint roses

Ikväll gjorde jag för första gången egna chokladpraliner! Det blev rospraliner med en krämig mintfyllning.




Detta behöver du:

Silikonform för praliner

200 gr mörk choklad (70% av bra kvalitet)

1 äggvita
3,5 dl florsocker
Pepparmintsarom



Smält chokladen över ett vattenbad, häll sedan den smälta chokladen i silikonformen. Sätt in i frysen ett par minuter tills det stelnar.

Under tiden, gör mintfyllningen. Vispa en äggvita riktigt fluffigt och rör sedan i florsockret. Häll till sist i pepparmintsdroppar efter smak.

Ta ut din silikonform från frysen och tillsätt mintfyllning i varje form. Täck sedan med mer smält choklad så att du har din botten på pralinen och sätt in i frysen tills det stelnar.

Sedan är det bara att ploppa ut dina goda praliner och njuta!




Pralinformen av silikon jag använde. Gör jobbet väldigt enkelt!


PW och bakpyssel

Roligt att fler och fler hittar hit till bloggen, gör mig alltid lika glad att läsa alla era fina kommentarer som ger ni dagligen. Idag efter jobbet blir det den sedvanliga powerwalken (de dagar jag inte kör träningspass) med ljudbok i lurarna, ska lyssna på Zlatans biografi!

Sedan blir det ett roligt bakpyssel till mitt nästa reportage till Modeflickan som kommer i början av februari. Jag kan avslöja att det har med ett kärleksfullt tema att göra. ♥


How to make a cupcake

Igår kväll var jag på en bakskola i regi av Cupcake Sthlm. Jag har fikat där tidigare och njutit av deras sagolika cupcakes som mest fokuserar på goda smaker än en massa krusiduller. Det var riktigt roligt och trots att jag bakat muffins och cupcakes oändligt många gånger så är det alltid nyttigt med fräscha tips och trix.

Kursen är en perfekt present till någon som älskar att baka och som framför allt tycker om cupcakes. Den kostar 695 kr och kursen är beroende på storlek på gruppen mellan 2,5 - 4 timmar lång. Alla ingredienser och tillbehör ingår och man får dekorera och ta hem 6 st stora cakes och 12 minisar, samt äta några under introduktionen. Ät ingen middag innan alltså!

Klicka här för mer information och bokning av kursen.


Under kursintroduktionen bjöds vi på en variation av Cupcake Sthlms fantastiskt goda cupcakes. Äpple/kanel var min favorit.


Använd en engångssprits och spritsa i muffinssmeten i formarna istället, så mycket enklare och snabbare! Jag fick vara den som gjorde chokladmuffins.


En cream cheese frosting med hallon vipsade jag till också!


Våra muffins redo att förvandlas till cupcakes.


Vi fick lära oss konsten att spritsa på olika sätt.






Pyssligt och grymt roligt!




Mina cupcakes! Blev 6 st stora och 12 minisar.



Kelly Biddle - numera certifierad cupcake-maker!


Back to school

Under kvällen har jag gjort något riktigt skoj, nämligen gått i cupcake-skola hos Cupcake Sthlm! Nu ska jag ut på en sen powerwalk då jag måste röra på mig efter ha ätit alldeles för många cakes, sen blir det update med massvis av fina bilder och information om kursen.


Winter cupcakes

Snön har till slut lagt sig över Stockholm, synd att den inte dök upp under julen bara! Glöm nu inte att läsa nya numret av Modeflickan med mina vintriga cupcakes!

Frostingen är en klassisk cream cheese frosting som jag färgat med lite blå karamellfärg och snöbollarna har jag gjort av sugarpaste. Recept på allt finns i Modeflickan. Och de söta formarna (wrapsen) kommer från www.kakburken.se.




Bubbelsöndag

För att fira en underbar helg avslutade vi söndagen med champagne, ost och kex och en massa mys. Älskar vardagslyx!




Kulturell söndag

Igår besökte jag och Erik Moderna Museet där vi såg Turner, Monet och Twombley-utställningen som pågår t.om 15 januari. Jag som har Claude Monet som en av mina absoluta favoriter njöt därmed av målningar som fanns på display.

Min mysiga stickade ponchotröja som jag fått massa komplimanger för ser ut som en stor potatissäck på bild, haha!


Vi blev så inspirerade av alla målningar att efter museet länsade vi Clas Ohlson på en massa akrylfärger m.m. Både jag och Erik är rätt bra på att måla och teckna, så framöver blir det artstudio i casa Biddle/Jansson. Min plan är att måla en stor näckrostavla á la Monet men jag börjar lite smått först med en canvas i mindre skala.

Twister


Under myskvällen i fredags invigde vi mitt Twister och det var riktigt jobbigt må jag säga! Bjuder på några vackra ögonblick som Tora fångade på bild när jag och Carro hade Twister-battle. Hon fick låna min mörkblåa onepiece och blev såklart helt frälst ;-)




Fredagsmys

Igår hade jag några vänner över på fredagsmys då vi såg filmer hela kvällen iklädda våra Onepiece och jag bjöd på (enligt önskemål från dem) hembakta kanelbullar och smulpaj med äpple och vaniljsås, mums!



Jag gjorde enorma kanelbullar och även några minisar. Här hittar ni mitt recept.


Min fina form från RICE invigdes.

Closet

Det tog ett par timmar igår, men äntligen tog jag tag i min och Eriks gemensamma walkin-closet och jag rensade bort 3 st stora ikea-kassar som jag ska lägga upp på Tradera, det mesta helt oanvänt eller använt endast en gång. Jag säger till när auktionerna är uppe.


Detta är bara en del av klädkammaren, till vänster finns en stor vit garderob med majoriteten av mina kläder och till höger fler beiga lådor på hyllplanet(med mina sommarkläder) och sedan finns några av hans plagg på galgar. Jag tar över mer och mer, hehe ;-)


Mina rosa ros-skor fick jag av skokedjan Bianco för ett par år sedan, och är oanvända då de är rätt svårmatchade. Men däremot är de utmärkta som söta prydnader. Till höger är ett par nya, gröna pumps från Nelly som jag ser fram emot att använda snart.


Färgkoordinerat var det här!


Den lilla lavendelpåsen som sprider väldoft, samt håller ohyra borta som t.ex klädmalar.

Modeflickan + Kelly = sant!

Detta är projektet jag hållt hemligt......tills nu!

Mode-och skönhetstidningen Modeflickan har nu en bak-och pysselkrönikor och i detta nummer får ni ta del av mina winter wonderland cupcakes :-) Just nu håller jag på för fullt inför februari-numret, så himla kul!


Macarons

Jag har två macaronböcker och t.om en speciell macaronmatta i silikon, men det har inte blivit av att jag bakat några. Under helgen som kommer är det dags!


Foto taget i somras, i Paris på min 30-årsdag. Åh, vad jag älskar Ladurée och deras sagolilka bakverk och förpackningar!


Art

Under trettondagsledigheten blir det ett besök på Moderna Museet då jag ser fram emot att se Turner, Monet, Twombley-utställningen. Monet är en av mina stora favoriter och när jag var i New York på MOMA fanns fler av hans verk där, bl.a den som är stor som ett helt rum och jag är faktiskt riktigt sugen på att måla en tavla av näckrosor i Monetstil. Jag bor dessutom bara några meter bort från en sjö som är full av näckrosor :-)


Lucky girl


När jag kom hem från mitt Zumba-pass möttes jag hemma av dessa enorma rosor i min favoritkulör ♥ De är så långa att jag inte har en passande vas till, lyxproblem!


Nytt år, ny header!

Underbara Sandra som gjorde min förra header har nu gjort en uppdaterad version med lite prickar och macarons. Visst är den bedårande? Tack fina du! ♥

Hur gick det sen?

Mitt nyårslöfte är ju som sagt att motionera varenda dag (med undantag för sjukdom, bakfylla och semester) och igår blev det premiär med en redig powerwalk på över en timme. Idag och imorgon blir det gruppträningspass i form av Bodyjam och Zumba då jag älskar att dansa och resten av veckan ska jag nog utnyttja att vi har ett fint Puls &Träning gym nere på bottenvåningen i vårt hus.

Och sen har vi lite update från min Dukan-diet jag gjorde i slutet av november, då ni är många som undrat. Jag gick ju ner nästan 5 kg på 2 veckor då jag åt mig mätt varje dag på endast ägg, kött, fisk och grönsaker. Så ingen svält där inte. Tanken sen var ju att börja träna igen efter denna "kick-start", men så fick jag influensa och sen blev det jul m.m. 

Under veckorna jag var sjuk mådde jag ju så dåligt att jag knappt åt något alls, men sedan dess har jag ätit vad jag vill och jag har endast gått upp 2 kg. Så alla ni som klagat över att när man väl slutar med sin diet går upp mer än sin ursprungliga vikt, det stämmer iaf inte in på mig. Hade jag tränat som planerat hade jag inte gått upp ett gram och det vet jag av erfarenhet, jag har ju varit träningsfreak förr :-)

Och det har nog med att göra att jag under dieten blev av med mitt enorma sockerberoende och är numera inte lika sötsugen längre, och socker ju som känt den största boven. Jag bakar mer för att det är roligt och köper godis, kakor m.m. mycket mindre än förr. Bakning är bland det roligaste jag vet och det kommer jag aldrig sluta med. Målet nu är att äta vad jag vill och må bra genom träning.

Så jag tappade mina sambokilon, ok bra, men så vill man ju ha en fast och stark kropp också och det är där mitt nyårslöfte och målsättning för 2012 kommer in. Träning och all min bakning ska gå hand i hand likt ett romantiskt par, barfota på en strand i solnedgången. I can do it!



Cocoo ♥ Kelly

Min vän Coco som har världens bästa (och även Nordens största) smyckesshop på nätet (som jag modellade åt tiden då jag var supermörk brunett) har utsett mig som "Bloggtips" i Cocoobloggen. Åh, vad det värmde! ♥

Och nu tipsar jag tillbaka till både shopen och bloggen där man får ta del av lite "behind the jewelry" i Cocos liv och hennes fantastiska hus som var med i Dagens Nyheter strax innan jul, och självklart en massa smyckesnyheter!




Antiklimax


Foto från nyår med min guldiga vän Sofia....och ngn dude.

Dessa tröga och sega dagar efter nyår känns lite antiklimax, aldrig någonsin har jag haft ett så magiskt lyckat nyår och att få fira det med Erik för första gången var också fantastiskt. Sedan att få klä upp sig så fint, åka bort och sova på ett fint hotell gjorde även att det kändes som en liten mini-semester.

Detta är bevis på att jag behöver mer vardagslyx i mitt liv, dvs. komma bort från stan mer och upptäcka inte bara andra länder utan även Sverige. Och jag vill gå på fler finfester! Kan inte folk gifta sig en massa i år så man får klä upp sig mer? ;-)

Ziperall

Det finns nog inga sätt möjliga att man kan fotas snygg i en onepiece, trots att man är smal ser man ut som en stor, knubbig bebis i sparkdräkt. Men däremot är de så underbart mysiga på! Man önskar nästan att man kunde gå runt i en sån dygnet runt, haha.

Jag fick denna rosa som heter "Candy" i julklapp från Ziperall och jag fullkomligt älskar den. Mycket mer knallrosa i verkligheten än på bilden i webshopen, vilket var en trevlig överraskning.

Like:a Ziperall på Facebook!


Jag är 174 cm lång och har storlek XS i denna.


Minisar


Jag blev pyssel och baksugen tidigare ikväll så jag testade att göra hemgjorda små dammsugare - allt från scratch bortsett från marsipanet, blev sjukt mycket godare än färdigköpta. Fina blev de också!

5 dl sockerkakssmulor (baka själv eller färdigköpt funkar också bra)
50 gr rumsvarmt smör
3 tsk kakao
Arraksessens eller punsch (enligt smak, men då jag gillar stark "punschsmak" hade jag i ca 2-3 tsk)
300 gr grön marsipan
Florsocker till utkavling
50 gr mörk choklad (70%)

Rör ihop smulor, smör och kakao till en jämn smet. Tillsätt arraksessensen. Dela degen i 4 delar och rulla avlånga korvar. Sätt i frysen ett par minuter så de stelnar, då blir de lättare att jobba med sen.

Kavla ut marsipanet tunnt med hjälp av florsockret så att det inte fastnar på kaveln, och rulla runt varje korv. Alternativt kan man köpa ett färdigkavlat tårtlock, men då ska man se till att marsipanet är "färskt" och mjukt.

Skär varje bit ca 4-5 cm. Smält chokladen och doppa varje ände. Låt stelna i kyl.


Wow, en dagens!

Foto taget imorse efter hotellfrukosten, trött men belåten efter en härlig nyårsafton! Bjuder aldrig på en "dagens outfit" så here it goes. Tänkte faktiskt bjuda på lite flera såna framöver, so stay tuned!

Topp, Nelly. Jeans, H&M. Skinnstövlar, Shestore.



Pizza

Nu blir det hemmagjord pizza jag gjort med kitet jag fick innan jul, mums! God fortsättnning på er!


Nyårsafton 2011/2012


Det går knappt att beskriva med ord den partystämning som rådde under gårdagkvällens firande. Bara under middagen dansade alla på sina stolar efter förrätten och det fortsatte i den takten långt in på småtimmarna. Bästa nyårsafton ever!

Kände mig som en million bucks och fick så många komplianger för den underbara klänningen från Oasis. Första nyåret på 2 år som jag inte haft löshår heller, victory! :-D












RSS 2.0