Freixenet party!

Ok, jag är fortfarande i chocktillstånd. Idag kom ett bud från spanska bubbelmärket Freixenet med 72 små flaskor, 3 normalstora flaskor, rosor, macarons, partypynt och goodiebags med godis och smink från Make Up Store.
 
Varför? Jag har blivit utvald personligen av Freixenet att hålla en fest för 10 vänner och dessutom kommer en kock och gör snittar och en servitör som kommer att servera oss under kvällen. Otroligt, eller hur? :-)
 
 
 
 
 

Middag med Airbnb

Igår kväll bjöds jag och 9 andra bloggare till en exklusiv presentation och middag tillsammans med Airbnb. Tack vare detta företag kan man hyra privatpersoners hem runt om i hela världen till förmånliga priser. Det kan vara allt från en liten mysig 1a i centrala Paris eller träkoja i USA till ett slott i England eller en alldeles egen ö i Fiji! Jag kommer definitivt att kolla på alternativ inför min nästa resa istället för hotell.
 
Den stora paradvåningen som vi åt middag i var faktiskt ett Airbnb-boende som ett par ville hyra ut under tiden de är på semester.
 
Kalv med rotfrukter, kantereller, sparris, rödvinssås och potatis.
 
Äppel-smulpaj med fluffig vaniljgrädde.
 
 
 

Mannequin

Jag har fyndat världens finaste "shabby chic" provdocka! Hittade en annons på Blocket och det visade sig även att säljaren bodde endast några kvarter från mig. Det hade tydligen varit hur många som helst som hört av sig, men jag var först! Blir superfin i klädkammaren och praktisk när jag ska fota kläder.
 

missbiddle

Ni följer väl mig på Instagram där jag uppdaterar flera gånger om dagen? missbiddle heter jag där!
 

Engineer High

Innehållet i boxen var ett svarta Primeboots Engineer High med guldiga detaljer som jag dreglat över sen jag såg dem förra året. Hemskt dyra, men jag ser de som en investering och de är snuskigt snygga. Känner man att de är lite hårda och tajta så ska det ge med sig med tiden då skinnet formar sig efter foten, så sa expediten iaf som själv hade ett par. Vill ha de bruna också, men de svarta är mest klassiska tänkte jag. Köptes på Jackie i Kista Galleria, men finns även på Nelly.com.
 

Boots

Det blev minsann ett litet stövel-köp idag!

Missoni for Lindex

Igår fick jag äran att VIP-shoppa före alla andra i Lindex upprustade butik i Gallerian. Det blev tröj-tunikan, omlottkänningen och en blus. Den förstnämnda är på redan idag! Känns häftigt att bära ett Missoni-plagg, jag skulle aldrig lägga ut 5000 kr på en klänning annars och det känns extra bra då 10 % av intäkterna går till Rosa Bandets insamling mot bröstcancer.
 
Har ni lyckats fynda något från kollektionen?
 
 

Baking kits

Igår fick jag en härlig gåva från Panduro Hobby med allt man behöver för att göra macarons och monster-cupcakes samt 2 st cupcake-bags som ser ut som små hus. Ska bli jättekul att testa dessa. Finns i butik nu! Klicka här för att komma till produkterna i webshopen.
 
 

Nu kör vi!

Ny vecka, ny energi! Vilken härlig vecka att se fram emot och självklart ska jag dela med mig utav allting här. Lovar verkligen att bli bättre på bloggandet och inte bara instagramma :-)
 
Bild från 12 sept då jag och Malin gick på Make Up Stores modevisning. Riktigt skoj att få umgås mer med henne numera :-)

Blondies

Min klänning är från Nelly.com och fina Jenny stylade jag med min vackra klänning från inlovewithfashion.com och halsband från cocoo.se.
 
Bilder från helgen på Malin , Jenny och jag. Som vanligt kan ni se på Instagram vad för bus jag hittade på i helgen.

Matchy matchy

Idag har jag och Fox varit på äventyr i stan - nämligen Stockholms hunddag i Kungsträdgården. Visst var vi snygga ihop?
 

Party gal

Efter en heldag med en lång och solig promenad genom Stockholm var det dags för lite tjejkväll och party. Var riktigt roligt och jag ska nog lägga upp en film där jag ful-dansar till Gangnam Style, haha!
 

Min vän Fanny som jobbar med smink förvandlade mina ögon under kvällen, bilden gör ingen rättvisa alls men på  min Instagram finns en annan bild då man ser ögonlocken bättre. Som vanligt är jag chockad över hur långt mitt hår har blivit. Sorry att jag tjatar men då jag kämpat i flera år är det underbart att äntligen se resultat!

Toast with jam

Igår smakade jag min blåbärssylt och den var fantastiskt god! Den andra burken ska jag ge bort till min vän Jenny efter helgen, så hon kan njuta hon också. Nästa gång ska jag testa att ha i lite vaniljstång i sylten.
 
 
 

Spellbound

 
I onsdags var jag bjuden till ytterligare ett Bindefeld-arrangemang; nämligen Make Up Store´s årliga visning. I år var temat det okulta och mystik och som i fjol var visningen helt fantastisk! Min blå klänning är från inlovewithfashion.com och håret är mitt eget. Så glad att det äntligen börjar bli tjockt och långt!
 
(Jag väntar dessutom på systemkamera-bilder från fina Malin jag gick med)

Lindex ♥ Missoni

Igår kväll bjöd Micael Bindefeld in till en exklusiv modevisning med champagne och italienska delikatesser på Italienska ambassaden på Djurgården. Det vi fick se var Lindex samarbete med Missoni som släpps 25 sept och 10% del av intäkterna går dessutom till Cancerfondens kampanj Rosa Bandet. Jag vill desperat ha den v-ringade omlottklänningen längst upp till höger! Fjärilsblusen är också jättefin och jag älskar höstfärgerna. Mega cravings! Fler bilder från kvällen kan ni se på min Instagram (som vanligt).
 
 

Hundvakt

Fr.om idag är jag hundvakt åt min "lillebror". Han är en Cavalier King Charles Spaniel på 9 år och heter Fox.
 
För ca 2 år sedan var han och min mamma med ett par gånger i TV4´s Förkväll där han skulle gå ner i vikt och passade även på att gosa med programledaren Carolina Gynning och en massa andra kändisar som gästade studion. En mysig vecka ska vi ha!
 
Foto från i lördags.

Kitchen cupboards

Igår fick jag ett ryck och städade några av mina köksskåp hemma. Här ser ni min numera stora Roy Kirkham samling och min besatthet av mini-formar.
 
 

In my bag


Inbjudan till Lindex-Missoni modevisningen ikväll, ny bok; den omtalade och storsäljande Fifty shades of Grey, plånbok, mango och min sminknecessär.

Scented candle


I förra veckan köpte jag ett underbart gott och sött doftljus på Ladurée. Då jag såg att de även hade ett lock till fick det bli ett sånt också, jättebra skydd mot dammkorn!
 
 

Blueberry jam

Utav 500 gr blåbär fick jag 2 burkar sylt. Kokas kraftigt i ca 10 min tillsammans med 500 gr syltsocker. Ta sedan bort "löddret" och alla luftbubblor som uppstår vid ytan för att förhindra att sylten blir dålig. Efter att man gjort sin egen sylt vill man aldrig köpa färdig i butik igen, så gott är det!
 
Perfekt som gåva att ge bort dessutom!
 






 

We´re jammin'


Blåbärssylten är färdig, nu ska jag bara dekorera mina burkar.

Loppisfynd

Ni som följer mig på Instagram har sett att jag har varit på en 24 timmars resa t/r Norrköping för att hälsa på mina föräldrar och deras söta hund Fox. Igår spenderade jag och mamma dagen med en loppis-turné och jag hittade massvis av vackra saker.
 

Allt för 170 kr, inte illa va? De små kaffekopparna och snapsglasen blir perfekta till mini-desserter.
 

Jag dricker inte kaffe eller espresso för den delen, men när man hittar denna för endast 5 kr måste den följa med hem iaf!
 


Handvirkade ljusstakar.
 
 
 

Fram med porslinet!

Innan vi gjorde pajer åt vi middag i form av take-away sushi, då jag har lyxen att bo granne med Arigato Sushi. Jag föredrar att lägga upp sushin på fina fat istället för att äta direkt från frigoliten. Sojan fick hällas i mina fina rosskålar.
 
Foto från min Instagram.

Nektarinrosor

Igår hade jag min vän Saba över för lite bakskola. Jag lärde henne att göra något väldigt enkelt, men som ända ser proffsigt ut, nämligen små pajer med nektarinrosor.
  
Här hittar ni receptet. Dock kommer jag grädda pajbottnarna endast 10-12 min nästa gång, då jag tyckte att de blev lite för hårda och jag vill ha bottnarna mer sega. Istället för vaniljkräm använde jag vaniljkesella.


Vi gjorde 2 pajer var och min är nr 1 och 4 på bilden. Saba som aldrig befinner sig i köket hemma tycker jag var jätteduktig! Som "rosblad" använde vi citronmeliss.

Longer lashes

Har ni testat Xlash? Jag har använt denna produkt ett bra tag nu och fransarna blir faktiskt längre. Jag har alltid haft långa fransar men efter några veckor med Xlash började jag få kommentarer på jobbet och och av vänner som frågade om jag gjort fransförlängning! Funkar även på ögonbrynen. Mer info om Xlash hittar ni här.
 
 

The dinner

Här kommer några bilder på maten jag bjöd på i lördags, vill ni ha recept på något så är det bara att säga till :-)
 

Som välkomstdrink bjöd jag på champagne. Första gången jag drack detta märke och den var utsökt!


Förrätt: Det bästa jag vet - antipasti med parmesanost, oliver, mini-bruschettas, spett med tomat, mozarellakulor och basilika och sen parmaskinka som bara smälter i munnen.


Detta rödvin är helt fantastiskt gott!
 

Varmrätt: Då jag glömde ta kort från middagen, så kommer här en bild på "resterna". Jag gjorde köttfärsfyllda cannellonis med färska pastaplattor som jag rullade, som lasagne fast lite finare ;-) Till detta serverades sallad och bröd.
 

Efterrätt: Jag älskar att bjuda på mini-desserter och denna gång gjorde jag en hemmagjord mintchokladpudding, vaniljpannacotta med hallon (med en tricolor-chokladdekoration) och jordgubbar och blåbär.

En söt eftermiddag

Igår besökte jag underbara Ladurée och köpte en ljuvlig liten sak som jag ska visa upp sen. Efteråt begav jag mig till Kvänum Kök tillsammans med vännen Malin och firade Roy Fares nya kokbok; Sweet och frossade i alla hans fantastiska små bakelser. Boken släpps idag så haffa ett ex, den innehåller mängder av utsökta recept på bakelser, praliner och efterätter med vackra bilder.
 

En bråkdel av alla godsaker som bjöds tillsammans med Fresita-jordgubbsbubbel. Vi rullade ut därifrån! Fler bilder finns som vanligt på min Instagram :-)

The aftermath

Lite trött och bakis efter en massa utsökta viner men framför allt supernöjd efter en jättetrevlig kväll och partymiddag då det spelades house för fulla muggar i bakgrunden ända fram till kl 03. En massa bilder finns på min Instagram, glömde dock att ta kort på varmrätten som var köttfärsfyllda cannellonis med sallad. Har lite rester så kan ta kort på det istället? Haha! Recept på allt jag lagade kommer, nu ska jag slänga mig i soffan i min Onepiece och ta det lite lugnt.
 
Nu väntar städningen i köket, diskbänken ser ännu värre ut! Då är det skönt att vi har upplägget hemma: Kelly lagar maten och dukar, Erik plockar undan ;)

The table is set

Ikväll har vi Jessica och hennes pojkvän som middagsgäster och jag har precis dukat klart.
 
Dekorationerna knåpade jag ihop med hjälp av blomkrukor, grön oasis (som har sugit upp vatten), ljushållare (finns på Panduro), ljus och sen en massa stora, färska rosor som jag stoppat i. Runt linneservetterna använde jag fejk-minimurgröna som jag snurrade runt (finns också på Panduro). Ser lite ut som en bröllopsdukning, hehe.
 
Matmässigt blir det italienskt tema med antipasti, cannelloni och en massa mini-desserter.