Salty pops

Cakepops med smak av havets sälta? Javisst!
 
 
Cakepops - ca 15-20 st

1 paket Ballerina kladdkaka
50 gr Philadelphiaost
100 gr mörk choklad (70%)
Havssalt

Blanda kakorna och philadelphiaosten med hjälp av en mixer eller stavmixer tills det blir en jämn smet. Rulla sedan små bollar och låt stelna i kylen (eller frysen någon minut). Smält choklad över ett vattenbad. Doppa varje cakepop-pinne i chokladen och tryck i varje boll. Sätt i kyl/frys igen. Chokladen fungerar nämligen som fixering så att bollen inte ramlar av. Doppa sedan hela cakepopen i den smälta chokladen, skaka av överflödig choklad och lägg på ett bakplåtspapper alt. ställ upp dem i en bit frigolit. Strö havssalt på dina pops. Låt stelna i kylen tills de ska serveras. Sen är det bara att poppa loss!

Menus

Kass iphone-bild åter igen, men här är de dessert-menyer jag knåpat ihop inför en middag imorgon kväll. Jag och en vän är ansvariga för efterrätten och jag föreslog att göra min specialare; nämligen flera minisar! Istället för att skriva rätt upp-och-ner vad allting är beskrev jag varje dessert med en twist. All material kommer från Panduro Hobby.
 
 

Un Poco

Under helgen som var provade jag ett nytt italienskt vin - Un Poco som är framtaget och valt personligen av våra stora house-dj´s Ingrosso och Axwell. Mycket stilren flaska utan att se ut som ett typiskt "artistvin" och själva vinet var mycket gott, eller nej - sjukt gott. Jag har oftast lite svårt för att dricka rödvin, brukar bli ett glas till en köttbit bara men denna kunde man dricka som den var t.om. Kostar 99 kr/flaskan och är i nuläget en beställningsvara på Systembolaget.
 
 

Tags

 Jag ska se till att skaffa en ny minneskortläsare till min systemkamera, då kommer lite schysstare foton än de senaste med iphonen. Här är iaf resultatet av vad torrvaror, glasburkar och några söta lappar kan bli. Lite roligare än trista påsar, eller hur?  (De söta små kopparna är ett kärt loppisfynd för er som undrar).

Plätt-mania

Frukost, brunch, lunch, efterrätt eller middag. Kesoplättarna som jag nyligen blivit galen i kan ätas när som helst och MED vad som helst. Under helgen blev det en matigare variant tillsammans med färskost, kalkon, avokado och tomater och även en lyxfrukost med sockerfri choklad, vaniljkesella och jordgubbar. Recept hittar ni lite längre ner.