Höstblomster

Snart är det helg och som jag längtat! Vi har köpt en massa ljung och pydnadskål som jag ska plantera i våra balkonglådor imorgon. Jag har även köpt jordgubbar som jag ska göra sylt av. En huslig och mysig morgondag att se fram emot alltså! :-)




Äppligt

Jag älskar att få paket! Igår plingade det på dörren och där stod ett bud med en enorm korg, fylld av äppliga saker. Korgen innehöll Magners - en ny irländsk äppelcider, stora äppelmuffins och äpplen i en höstig korg. Jag och Erik mumsade på detta direkt, mmm mmm! En flaska är dock sparad till min kära mamma som älskar äppelcider.




Bon Noel avec Leila

När det gäller bakning och inspiration till köksinredning är Leila Lindholm min stora förebild. Dock är hon tydligen känd som Sveriges mest otrevligaste kändis, lite otippat och synd tycker jag!


Nytagna bilder från hennes kommande program i jul. Bildkälla: Leilas fan-page på Facebook.


Bling bling

Häromdagen besökte jag min vän Coco i hennes fina Cocoo-butik och jag shoppade som vanligt loss på en massa snygga smycken (uppvisning med dem kommer!) Det blev bl.a halsbandet med stora strassstenar som jag hade på mig på fotograferingen som brud i vintras.

Jag är rejält retuscherad och dessutom en blek snövit med brunt hår, så jag är inte direkt mig lik men superfina bilder blev det och ett härligt minne. I butiken hänger dessutom fotot till vänster uppe på väggen :-)



Lena PH

Igår bjöd min underbara Wille mig på genrepet av Lena Philipssons 25-års jubileumsshow på Cirkus. Jag som aldrig varit något Lena-fan hade inga förväntningar alls men jag tyckte showen var helt fantastisk! Påkostad, riktigt underhållande och med många humorinslag och coola dansare (bl.a där killarna utövar strip-pole!). Alla outfits som bars var fantastiska kreationer av Bea Szenfeld. Showen har premiär idag om ni också vill gå.



Lena sjunger en låt synkat till en inspelning från 80-talet på skärmen ovan med samma koreografi. Riktigt coolt gjort.

Perfume

Måste bara tipsa om dessa underbara parfymflaskor jag fann i butiken American Classics (nere i Sergelgången, innan NK). 135 kr/st och jag köpte den i mitten som snart ska fyllas med min parfym med doft av vanilj.




Dress x 3

Nelly har just nu 15% rabatt på hela sortimentet (kod: happy15) + att jag hade ett presentkort så då blev det en beställning av 3 fina klänningar.


Spa sunday

Gårdagen spenderas i ett mycket lugnt och avslappnat tempo med en 75 min lång hot stone helkroppsmassage, ansiktsbehandling och bastu och bad på hustaket utomhus på Selma City Spa. I soffan låg jag och läste min senaste bok: Leif GW Perssons kriminalroman "Den döende detektiven" och somnade nästan då jag blev lite för relaxed. Erik kom även förbi och gjorde mig sällskap efter min behandling. Härlig söndag!


Grill

I lördags åt jag och Erik middag på GRILL, en riktigt häftig restaurang med flera olika miljöer och stilar. Vi fick bord i den avdelning som nog passade mig bäst med mycket rosa, blommor och kristallkronor. Det dinglade t.om glittriga cupcakes från taket! Perfekt ställe för en tjejmiddag.






Raspberry jam

Det har varit en produktiv lördagsmorgon med tillverkning av hemmagjord hallonsylt. Sjukt enkelt att göra och jättebra blev det. 1 kg bär kokas med 1 kg syltsocker med pektin. Allt jag pimpat mina burkar med är köpt på Panduro Hobby. Tyget är klippt med en sågtandad tygsax (finns i samtliga tygaffärer, samt Panduro) och etiketterna gjorde jag på datorn och skrev ut, sedan limmades de på med papperslim.

Visst blev de sjukt söta? Mitt nästa projekt blir jordgubbssylt med hela jordgubbar i.




Booked!

Nu är det bokat och klart. Den 23e oktober, exakt 1 månad från idag kommer jag göra det mest vågade jag någonsin gjort, nämligen hoppa fallskärm! Helt sjukt att man kan se fram emot att slänga sig ut från ett flygplan!?

Braun

Jag känner mig så fruktansvärt bortskämd som får så fina paket hela tiden. Nu senast kom ett bud hem till mig helt utan förvarning med ett lyxigt paket innehållandes en premium edition plattång och en borste från Braun där Lucy Liu är ansiktet utåt för dessa produkter. Med den senaste teknologin har de tagit fram verktyg som är skonsamma och skyddar håret tack vare joner.


Äpple & kanelmuffins

Nu var det ett tag sedan jag bakade! Så igår innan baletten blev det vaniljmuffins med äpple och kanel. Som en extra touch hade jag i lite äppelmos i smeten också. Med ett kakmonster till sambo kan jag meddela att alla (12 st) är redan uppätna :-)


Åhléns har söta formar, men de är oftast väldigt tunna. Här krävdes dubbla formar för att motiven skulle synas.


En muffinsform när man gräddar sina små bakverk är ett måste!


TSAR

Mitt vackra halsband jag bar igår är ca 2 år gammalt och kommer från Glitter´s dåvarande kollektion: TSAR collection. Ångrar mig att jag inte köpte flera smycken då.


Förtrollad

Att se Svansjön på Kungliga Operan är en av de mest förtrollande sakerna jag har upplevt. Så vackert, magiskt och graciöst.


Hovlogen mittemot där kungafamiljen brukar sitta. Som ni förstår fick man ej ta kort under föreställningen.


Jag var en green lady med klänning från VILA (ny!) och ett gammalt halsband med gröna stenar från Glitter. 1a balkong rekommenderas då det är de enda plasterna där man får sitta i varsin, skön fåtölj.


Det var totalt 3 st pauser mellan de 4 akterna och då köpte vi champagne i Guldfoajén. Under den sista pausen tog vi en kopp te och åt choklad nere i Operans källarcafé, sjukt mysigt!

Pearls of love



Mitt nya halsband
med ett fint budskap från Kyssjohanna.


Lexington

Länge har vi letat efter prydnadskuddar till soffan och har till slut fallit för Lexingtons kuddfodral. Snygga, tidlösa och mycket hemtrevliga. Det behövs verkligen då vardagsrummet är alldeles för sterilt och färglöst hemma. På helgens to-do lista blir det köp utav några stycken för att se om de passar hemma *hoppas*




Who´s who?

Många är ni som kommenterat att Erik påminner om Alexander Skarsgård, och det har han fått höra även innan han träffade mig. Själv har jag under alla mina bloggår fått ca 100 kommentarer om att jag ser ut som en blond Shannon Doherty (Brenda i Beverly Hills). Håller ni med?

Har ni någon kändis ni är lik?

Update: Efter att Erik läst inlägget berättade han att som yngre under 90210´s glansdagar hade han en stor crush på just Brenda! :-p


Svansjön

En av mina fantastiska presenter jag fick när jag fyllde år var en biljett till SvansjönKungliga Operan. Den var från Eriks bästis, så jag måste ju vara rätt så godkänd! ;-) Jag och Erik ska se den imorgon kväll och har två av de allra bästa platserna på 1a balkong i en loge. Jag längtar så!


Autumn crusin´

Klart man kan åka cab och äta glass, även fast det är höst!


Under roadtripen till kräftskivan i lördags. Det var en riktigt vacker och solig höstdag med en fantastisk fest framför oss. Sedvanligt är det alltid ett pitstop på en Donken för att "grunda" med en McFlurry till efterrätt. Min standardbeställning är med smarties och chokladsås. Omixad ska den vara också!


Cheese

Falbygdens har lanserat sina egna ostbrickor och jag fick äran att testa detta urval av delikata ostar hemma. Då brickorna anlände köpte vi kex, korkade upp en flaska rött och frossade! Dock missade vi att köpa päron och vindruvor som är ett fräscht komplement till.


Vi invigde mina nya rödvinsglas, designade av Carolina Gynning. Fick dessa i 30-års present av en vän.





Ett riktigt bra sätt att våga testa ostar man aldrig känt till innan. Jag tyckte faktiskt om alla ostar och var lättad över att det inte fanns en enda mögelost med. Mina favoriter var getosten med honung, den krämiga franska brien och Arn Extra Stark (extralagrad kraftfull Herrgårdsost).



Bland kräftspad och bananer

Här kommer några bilder från kräftskivan, såna här fester med mina underbara vänner slår ALLA events i hela världen. Och tur med vädret fick vi också med 2 vackra höstdagar ute på Väddö.






50 kräftsugna gäster.



Apan från min hawaii-fest var hemlig gäst.


Och han tog med sig sin banan!




Jag var lika röd som en kräfta efter halva dagen i solen - utan skydd. Solen tar än!


Kvällens överraskning var fyrverkerier!


Min fina Sofia och jag gillar mössa och rutigt :-)




Rökmaskinen användes flitigt på dansgolvet inne i stugan.



Vårt sovrum!


Trevliga texter att vakna upp till :-)



Jag bidrog med frukostäggen!

Girls girls girls

Fick en fin bild av Tora av gänget som gick på Oriflame/Valerie-eventet i torsdags. Det syns att Jenny hade klackar :-)


Kräftis

Vilken kväll/natt! Har haft så otroligt roligt med alla vänner, kräftsvullande, bastubad och många många skratt ute på Barnens Ö i Väddö. Efter en gemensam frukost och en 2a frukost på Mcdonalds i Nörrtälje är vi hemma igen.

Som väntat blev det ett rejält fylleslag, men jag lyckades rätt bra med att hålla mig endast tipsy så därmed vaknade jag inte bakis alls. Sedan att man inte röker hjälper ju på traven dessutom (tips till er som borde sluta feströka/röka). Dock har jag rejäl träningsvärk från all dans hela natten och öm från de vurpor man lyckades med i skogterrängen i mörkret...haha!

Uppdaterar med några fler bilder sedan, har 178 st att lägga upp på facebook as we speak.


Jag passade in bra bland kräftorna då jag legat i solen halva dagen. Jag och Erik var laddade med hattar, haklappar och rutiga skjortor. Mina silvriga hattar i förra inlägget får sparas till nästa år :-)


Ikväll skakar vi våra stjärtar!

Ja....och kräftstjärtarna oxå;-)

Idag sticker vi iväg på en årlig kräftskiva som hålls på Barnens Ö. Det är ca 50 pers som festar och äter kräftor till morgondagen, ska bli så himla kul! Kräfthattar är införskaffade och ett besök på systembolaget har gjorts. Resten ska finnas där och då det är sol idag blir det 1 timmes cab-åk med musiken på max volym, untz untz untz!

Under den förmodade bakfyllan när vi kommer hem imorgon ska jag försöka hinna med svaren från frågestunden också.


Kofta

När jag förbi VILA igår fastnade blicken på denna härligt höstiga kofta från märket RUT mfl. med en drös fina detaljer - exakt vad jag letat efter. 399 kr fattigare på kontot blev den min.


Oriflame Studio Art & Valerie

Igår kväll bjöd Bindefeld AB till stor fest på Sturecompagniet. Som vanligt flödade champagnen bland ett kändistätt folk, det bjöds även på tapas och en modevisning med Valerie´s kollektioner. Svenska hollywood-stjärnan Malin Åkerman som är Oriflames nya ansikte utåt för deras nya kollektion: Studio Artist var också där.


Studio Artist-kollektionen är smink som får en att se bra i alla ljus. Framtagen av kända make up-artisten Jonas Wramell för Oriflame med Malin Åkerman som ansikte utåt.



Mycket feminina plagg med paljetter, spets och skira tyger. Modellerna var sjukligt smala dock vilket drar ner uppmärksamheten för plaggen.


Min favorit! Älskar ju som sagt knytblusar.





En representant från Oriflame med Valerie-klänningen jag bar på Guldknappengalan.


Mitt sällskap var Tora, Jenny´s vän, Jenny och hennes lillasyster Malin aka Mogi. Jag väntar på foton från Tora där även lilla jag är med :-)


Sist men inte minst - the goodiebag!

USAgodis.se

Min vän Elenore som driver byDee shopen, hennes kille har även han en webshop som säljer amerikanskt godis och snacks. Detta är livsfarligt för mig då jag blivit förälskad i Cracker Jacks som är stora karamelliserade popcorn.


Under mitt lilla besök fick jag hem en stor påse med diverse godsaker och gissa om de tog slut snabbt hemma?!

Ett par dagar senare lade jag en beställning på 2 stora Cracker Jackpåsar, vaniljoreos och fler starka Cheetos som är Eriks favoriter. Redan dagen efter kom paketet och frakten är endast på 9 kr!


Mycket gott i deras lager. Nom nom nom nom!

Höstdag i skärgården

För att fira min födelsedag i efterskott bjöd Jenny mig på en hemlig heldag. i söndags Jag blev instruerad att åka 1 timmes färd från Stockholm ut till Sollenkroka brygga och jag skulle vara varmt klädd och absolut inga klackar. Vid ankomst hämtades jag av en 30 fot lång segelbåt och efter en mycket trevlig färd i morgonsolen lade vi till vid Galtholmen.

Där bjöds jag på rökta räkor, aoli, vitt vin och färsk baguette. Tyvärr hann solen gå ner lagom till lunchen, men vi hade mysigt ändå. Efter en hurtig promenad på ön med våra tungor blåfärgade av alla lockande blåbär i skogen ordnade Jenny en fantastisk Afternoon Tea där hon t.om hade gjort hemgjord clotted cream! Den hemgjorda sylten med handplockade blåbär avnjöts också till de nygräddade sconsen.

Det var verkligen en underbar söndag, tack ännu en gång schpoonie! ♥ Här nedan kommer bilder från dagen, några med iphonen och några med systemkameran.



















Scones, blåbär och banankaka. Det enda som inte var hemgjort var jordgubbssylten.


Pralinfat

Mina praliner och macarons kommer i fortsättningen att serveras fint i mitt nya, silvriga kakfat från te/kaffe/choklad-butiken Bönor & Blad. Jag härmade min husliga husmorsvän Jenny som har ett likadant ;-)


Chocolate surprise

När man känner sig nere så är en sån här present guld värd. Ett bud kom med en stor hattlåda adresserad till mig, -"har jag fått en hatt!?" tänkte jag tills jag öppnade lådan och fann en sko gjord av choklad och ett presentkort från Deichmann. De vet verkligen vad som gör en tjej glad - skor och choklad.

Tack Deichmann! :-)









Coconutterly fair

Allas vår kära Ben & Jerry lanserar hårt sin Fairtrade-glass Coconutterly Fair och jag har fått provsmaka denna. God, men den slår inte min favvo Halfbaked!


Husligt pyssel

Har handlat lite på Panduro Hobby, kan ni gissa vad jag ska göra?



Napkins

Under min super-saturday köpte jag bl.a middagsservetter - med rosor såklart!




Edsbacka Wärdshus

Just nu pågår Krogveckan (8-19 sept) där man kan få äta på fina restauranger i Stockholm superbilligt med 2 rätter för endast 200 kr.

Izza bjöd mig och ett flertal andra sköna bloggare på middag på Edsbacka Wärdshus och det var en riktig lyxkväll då vi alla blev hämtade och lämnade med taxi (då restaurangen ligger i mina gamla hemtrakter Sollentuna) och avnjöt en härlig 3-rätters middag.

Tack Izza, och bookatable.com för en underbar kväll!



Kantarellsoppa med sidfläsk och kavringskrutonger.


Ugnsbakad röding med stuvade kantareller och mandelpotatispuré.


Créme Brulée


Ni kan ju tänka er när 9 st bloggare fotar hejvilt med sina kameror under middagen, många blixtar och poser ;-) Jag invigde min prickiga knytblus (ÄLSKAR knytblusar just nu!) från byDee.


Min bordsdam och schpoonie: Tora!



Mysiga små rum!

byDee shopping

I förra veckan var jag besök hos min vän Elenore som driver webshopen byDee. Jag kikade runt i deras kontor och provade en massa fina plagg. Vad jag kom hem med visar jag lite senare, har inte hunnit fota dem ännu.
 

Elenores bedårande cykel, så himla söt! Ni som går mycket längs Kungsgatan om dagarna känner kanske igen den?


Scones för själen


Te, hembakade midnatt-scones och senaste avsnittet av Hollywoodfruar på tv3play är lite som balsam för själen. Gunilla är nog en av de mest skrämmande människorna jag någonsin sett! *ryser*

A little break

Ber om ursäkt för utlovade inlägg, svar på era frågor m.m. och jag har verkligen SÅ mycket att skriva om och visa er men jag har behövt en paus då välmåendet inte alls varit på topp och tiden räcker bara inte till. Orken finns inte och så fort jag kommer hem somnar jag i soffan då jag är helt slut. Hoppas ni förstår, kram på er ♥

Ang. er som skriver negativa kommentarer att jag borde lägga ner bloggen, jag förstår inte att ni freakar ut då man inte uppdaterat på några dagar? Annars har jag presenterat inlägg dagligen. Det ska aldrig vara ett "måste" eller stor press att blogga. Jag älskar att blogga och inspirera, tipsa er om bra saker och vill verkligen inte sluta, men ibland har livet sina törnar och då blir bloggen lidande. Ni vet väl själva hur det är att ha dåliga och stressiga dagar?

För att rycka upp mig har jag spontant bokat en heltimmes SPA manikyr på Luisa´s Feet & Nails där jag gjorde min pedikyr sist. Tror nog detta kommer göra mig gott...och fin :-)


Alive!

Var ett tag sen jag bloggade, men ville bara säga att jag lever och att en massa kommer att uppdateras i veckan och framåt, och såklart svaren på era frågor från frågestunden.


Under gårdagens skärdgårdssegling med min underbara vän Jenny.


Hortensia

Förutom rosor är mina favoritblomster pioner och hortensior. En extremt stor rosa sådan fick jag av min schpoonie Tora i söndags, den är så vacker på vardagsrumsbordet hemma. Stor som en fotboll!


Make Up Store 15 år


Bästis Wille och jag innan vi gjorde entré på Make Up Stores 15 års jubileum i regi av Micael Bindefeld. Det var ingen dresscode på inbjudan, men vi körde på svart och vitt precis som märket. Jag körde tant-style med knytblus och pärlor och fick många komplimanger om hur fin jag var :-)


Och vilken visning det var, helt spektakulärt med 100 modeller i olika teman.


Höjdpunkten var då Maria Montazami kom ut på podiet iförd en tassle-klänning. Jag har filmat större delen av modevisningen som jag kommer lägga upp här snart.


Min schpoonie Tora var en utav modellerna. Hennes lösfransar gick inte av för hackor!


The goodiebag! Leopardväskan kommer göra en viss fröken glad snart :-)

Schpoonies


Det blev ytterligare en dag med scones hemma hos husmoder Jenny idag. My rusty asparagus kettle-licking schpoonie (internt) Tora var också med och firade min födelsedag i efterskott med en makalöst god te-bjudning och underbara presenter och blommor. Fina Vofflan var självklart med också.


Jag är lyckligt lottad som har så fina vänner som dessa två girls, och det är tack vare bloggen som det skett ♥










Questions?

Varför alla dessa jäkla rosor? Hur lång är jag? Har jag alltid gillat att baka? Är jag född i England?

Nu kör vi igång en frågestund på bloggen, så det är bara att fråga på! Allt (inte alltför personliga saker dock) som ni undrat över och varit nyfikna på kommer sedan att besvaras i helgen så snart jag har tid.


Novita

Say hello to my new friends i höst, passar perfekt till min brittiska och klassiska look. Kostar 1 799 kr och kommer från märket Novita. Säljs på Scorett.


Bilder lånade av www.scorett.se

Super-saturday

Tror jag aldrig haft en sån "skämma-bort-sig-själv/bli-bortskämd" dag som i lördags. Här redovisar jag alla nödvändiga moment för en lyckad lyxdag.


1. Shopping. Besökte en av mina favoritinredningsbutiker - Kristallkronan på Sveavägen. Det blev servetter, med rosmotiv (såklart). De har även en hel del med marint tema och det blir perfekt då jag i framtiden förvandlar vårt gästrum/datarum till ett marint rum.

Det blev även en gorgeous stickad tröja med små paljetter från OASIS, en "jag-kommer-direkt-från-min-engelska-herrgård" jacka från brittiska märket Newhouse, mocka/skinnstövlar från Scorett, nobla budget-knytblusar från H&M, Gina Tricot och Cubus, en brun handväska från DKNY och ytterligare en rosig tekopp till Roy Kirkham-samlingen. Bilder på dessa kommer i nästa inlägg...


2. Skönhetsbehandling. I detta fall en 60 min lång fotspa sittandes i en knådande massagestol. Nu har jag babylena fötter och rödlackerade tånaglar.


3. Champagne och macarons. Medan vi fixade oss inför middagen poppade vi upp en liten skumpa och varsin macaron från Bönor & Blad med smak av hallon och passionfrukt.


4. Lyxmiddag. Som avslutning på dagen avnjöt jag och Erik en 3,5 rätters på Gondolen. Här har jag även på mig nya Oasis-tröjan med små paljetter.




Efter en fördrink i baren (Mojito) blev det löjromstoast, grillad hummer och 3 (!) efterrätter då vi led av beslutsångest. Vi rullade hem.


6. Kärlek. Vare sig det är med mannen/tjejen i ditt liv, släkting eller vän. Detta är det viktigaste av alla moment, och det kan inga pengar i världen köpa. Efter taxifärden hem myste vi hemma i soffan framför tvn och jag somnade i Eriks famn ♥


Farewell Hawaii

Här kommer bilder från mitt exotiska afternoon tea jag bjöd på i eftermiddags, alla gäster åkte hem mätta och glada med varsin blomsterkrans om halsen.

Nu är vår Hawaii-resa över och för min egen del känns det kul att jag kan sätta mig in i teman jag inte är bekant med sen innan. Det är alltså inte bara rosteman jag är bra på ;-)





Ingen afternoon tea utan nybakta scones!


Som välkomstdrink fick alla varsitt glas mousserande vin med passionfruktsmak. Alla älskade den. Tack Daniella för den ;-)



Jag gjorde åter igen mina ananasmuffins, receptet på dessa kommer!


Mini-vaniljmuffins med passionfrukt.


Jag gjorde även egna kokostoppar doppade i mörk choklad. Busenkla att göra och goda!


Jag fick en fantastisk hawaii-inspirerad bukett från Jane och Terese.

Exotic afternoon tea

För några vänner som inte kunde komma på förra helgens hawaiifest bjuder jag på en afternoon tea idag. Först tänkte jag köra på en av mina klassiska bjudningar med rosporslinet m.m. men istället har vi sparat alla dekorationer hemma och det blir i hawaiianskt tema! Dock är det ingen dresscode denna gång :-)

Jag går åter igen all-in på temat med kokos-te, vattenmelon, juice, scones med ananas/mangosylt, chokladdoppade kokostoppar och mina söta cupcakes jag gjorde på festen, samt ett nytt tillskott: mini-passionfruktcupcakes. Allting hembakt såklart. Detta ska bli en afternoon tea de sällan kommer glömma, eller uppleva igen.



Snap, crackle & pop

Denna morgon färdas jag nostalgiskt tillbaka 20-24 år då jag äter de flingsorter man åt som liten. Fann dessa mini-förpackningar på Hemköp häromdagen och kunde inte låta bli, att äta dem igen som vuxen är en rätt häftig känsla och de är fortfarande lika goda men kanske inte så nyttiga dock... ;-)


Jubileum

Micael Bindefeld bjuder in till Make Up Stores 15 års jubileum på tisdag och frågan är som alltid dagarna innan: what to wear? Mycket skoj som händer framöver nu and I like it!


Champagne

Jag har fått en fin födelsedagspresent av Kyssjohanna, ett par vackra örhängen i färgen "champagne". Kanske något att ha på sig då jag och Erik ska se Svansjön på Kungliga Operan den 22 september?




Livets goda