Visby (part 1)

Under min vecka i Visby var det inte endast partyparty, utan jag flanerade omkring i den vackra staden, åt saffranspannkaka med salmbärssylt och vi åkte även färjan över till Fårö och spenderade en heldag där och klättrade på raukar bl.a.
 
De stillsammare, harmoniska bilderna kommer i part 2 ;-) Men här kommer bilder från en solig och underbar eftermiddag jag och mina underbara vänner hade på Kallis i tisdags.
Snyggaste vännerna!
 
Men var är Erik då? Såklart han var med :-) Detta kort är taget i måndags då vi åt på Kallis tillsammans och njöt av den första dagen i byn. Som ni ser hade vi fantastiskt väder varenda dag, till skillnad från de som var där v.29.
 

Jane + Robin

Österlen, solsken, vackraste paret, flera ton kärlek och t.om en dubbelregnbåge dök upp under kvällen den 21a juli. Jag låter bilderna tala för sig själva :-)
 
 
 

Updates

Det är blixt, åska och hagel idag så jag håller mig hemma och passar därmed på att uppdatera bloggen, svara på mail och kanske nätshoppa lite ;-) Här är bilder från Jane och Robins bröllop för 10 dagar sedan. Det var rätt blåsigt som ni ser ;-)
 

Hemma igen!

Ojojoj vilken vecka det var i Visby! Har tagit mig 2 dagar att återhämta mig sen hemresan, och idag är första dagen jag mår bra. Galet! Detta ska firas idag med en tripp till Nynäshamn för sol, bad och god mat.
 
Tyvärr har min vän fått med sig min systemkamera, så alla bilder från Gotland och Skåne dröjer lite till. Senare i veckan åker vi dessutom iväg ett par dagar till ett landställe på Blidö så bloggen kommer att lida ytterligare denna vecka, men jag förmodar att ni har som jag fullt upp med att njuta av semester istället för att läsa en massa bloggar.
 
Ps. Den som vinner Instagram-tävlingen kommer att höra från mig på sin egen Instagram-profil under dagen idag ;-)
 
Foto från Kharma i måndags, vår första kväll i Visby började bra!

Heading south

Nu åker jag ner till Österlen då dessa sötnosar ska vigas! Kommer hem söndag/söndagkväll men kommer vara flitig med Instragrammandet :-)
 
Foto: Emma Sandström, Adorable Moments
 
 

Wedding outfit

På fredag åker jag ner till Österlen då min vän Jane ska vigas med sin drömprins på lördag. Min egen prins ska tyvärr på hans väns bröllopsfest så vi är på varsitt håll denna helg. Har äntligen lyckas lista ut vad jag ska ha på mig, och jag tror det blir fint med en good hair-day och min solbränna ;-)
 
Puderrosa klänning - Nelly, guldiga skor och mintgrön sjal- H&M, guldig kuvertväska - Fancy Fanny och ring från Cocoo.se
 

Raspberry & blackberry crumble

Nu var det ett bra tag sedan jag bakade, men innan vi åkte iväg till Sandhamn hann jag med en liten smulpaj med hallon och björnbär. När man bakar med frysta bär är det extremt viktigt med potatismjöl mixat med bären, annars blir det en soppa.
 
Mycket vaniljsås ska det va! Den runda pajformen är från Gerbera och den turkosa formen och skålarna från Rice. Samtliga är handgjorda i Portugal resp Italien och båda märken är mina favvos.

Paket

Sen jag kom hem från Barcelona förra veckan har det kommit en hel del bud hem till mig, älskar paket och all kreativitet bakom dem.
 
Hpnotiq är en festlig blå dryck som passar utmärkt som välkomstdrink på en fest. Servera väl kyld tillsammans med en skvätt citron eller lime.
 
I denna korg kom allt jag behövde för att göra en kokozpacho, dvs. en kall soppa gjord på Vita Coco kokosvatten, avokado, citron, koriander, gräslök, gurka, persilja och spenat.
 
Och så en flaska vitt från Zonnebloem tillsammans med ett kit för att odla min alldeles egen solros.

Crochet in the forest

Här är några vackra (och helt oredigerade) foton som Erik tog på mig i förrgår. Han är så himla underbar som alltid ställer upp som fotograf när jag vill ha bilder till bloggen och tar alltid flera kort så att man kan välja ut de bästa. Jag har lärt upp honom bra ;-) 
  
Både den virkade bikinin och klänningen är från Chicy.
 
ÄNTLIGEN kan jag numera säga att jag har långt hår. Fatta hur många år som jag kämpat med att få tillbaka mitt tjocka svall? Men målet är ännu inte nått, vill ha 10 cm till innan jag blir helt nöjd.
 

En skärgårdsdröm

Här kommer fler bilder från 4 dagar i underbara Sandhamn. Om vädret tillåter blir det även en tripp till Möja under någon vecka framöver. Förutom detta ska jag åka ner till Österlen nästa vecka för ett bröllop, hälsa på mina föräldrar i Norrköping, hälsa på syrran i England, kanske åka iväg till Öland och förhoppningsvis ytterligare en solig utlandsresa innan jag börjar jobba igen. Mycket kvar att resa alltså :)
 
Vi bodde 3 nätter på Seglarhotellet precis vid hamnen.
 
Sandhamns bageri är ett måste när man är här. Då deras fantastiska kanelbullar var slut blev det istället en solbulle och en seglarbulle. Underbart goda de också.
 
Vi "hängde" även en del vid utomhuspoolen, där det fanns ett flertal Fayboy-hängmattor.
 

Lökholmen

 
Min fina klänning kommer från Rutstore.se
 

One more night

Då vi inte vill åka hem imorgon (onsdag) har vi bokat ytterligare en natt här! Detta betyder att vi får njuta av Sandhamn längre än väntat och jag hinner ta lite fler vackra foton som inte hanns med idag. Imorgon blir det dessutom båten över till Lökholmen. God natt allihopa!
  

Sunset

Igår kväll njöt vi av både god mat och solnedgång och traditionsenligt beställde vi Seglarrestaurangens supergoda seglartoasten med oxfilé och färsk riven pepparrot.
 
Vår utsikt.
 

Trouville strand

Det var inte många på stranden idag ;-)
 

Sandhamn

Då vi såg att vädret skulle bli jättefint ute i skärgården spontanbokade vi 2 nätter på Seglarhotellet i underbara Sandhamn. Efter att vi checkade in begav vi oss direkt till utomhuspoolen och njöt av solen ett par timmar. Nu har vi fixat oss och ska ut och äta middag. Åh, vad jag älskar att vara här. Svensk sommar när den är som bäst.
  

I ♥ Barcelona!

Har tidigare besökt Spanien (Valencia, innan jag började blogga) men det var min första visit till Barcelona och vilken underbar stad! Här kommer typ en bråkdel av alla bilder jag tagit, och fler finns ju som vanligt på Instagram (outfitbilder t.ex) ;-)
 
Gaudis kyrka som aldrig blir färdig. Breathtaking!
 
Jag var med i firandet då Spanien kammade hem Em-segern bland flera 1000-tals på ett torg där samtliga samlas. Var riktigt häftigt att få ha varit med om det!
 
Gaudi-parken.
 
Åkte den blå och röda linjen en och samma dag, så jag var en duktig turist.
 
En hel dag var det mulet och regn vilket var perfekt för alla surfare! Under vår sista kväll åkte vi upp i hotellet W´s sky bar och drack drinkar. Bakom mig i hisskön stod Tobbe Trollkarl och jag sa åt honom att rätta till sina uppvikta byxor då det var strikt dresscode, hehe ;-)
 
Vågor i 3 former. Vattnet, håret och klänningen. Älskar denna bild!
 
Shopping är ett måste i Barcelona och speciellt på Zara då det är mycket billigare än hemma. Det blev kavajen, neonrosa blusen och ett par blommiga shorts och byxor (visar såklart sen!)
 
Otroligt så brun man kan bli på endast 4 dagar på beachen. Under första dagen satt jag mest under parasollet då det var så varmt och sedan användes solskyddsfaktor 30 väldigt flitigt. Svårt att tro att jag har brittiska gener ;-)
 
 Blev som ett litet barn på nytt i alla vågor. Åh, vad jag saknar havet :(
 

Coming up

Jobbar för fullt med att ladda upp bildbomb från Barcelona + shopping jag gjort  ;-) Snart så!
 
 
 

Doggy

Igår kväll var vi på grillmiddag med några av Eriks vänner och där fanns även en liten hund att kela med som hette Nelly ;-) Ska försöka hinna lägga upp bilder från Barcelona idag, annars lovar jag att de senast kommer upp imorgon! Idag ska jag nämligen hänga med min systerdotter och ikväll blir det Ice Age 4 på bio :-)
 

Home

Hola! Har haft en FANTASTISK vecka i Spanien och är hemma nu, solbränd och med massor av ny energi. Ni som har mig på Instagram har kunnat följa mig lite dagligen, men kommer att bildbomba bloggen imorgon. Idag ska jag ta det lugnt, packa upp och njuta av det fina vackra sommarvädret jag kommit hem till. Kram på er!