Tradera

Jag har 2 st IKEA-kassar hemma proppfulla med väskor, smycken, skor (storlek 38) och kläder (strlk 34-36) som väntar på nya ägare med märken som Disney Couture, Bianco, Odd Molly, UGG och Friis Company m.m.

Mitt mål är att lägga upp allting under veckan som kommer och allt kommer ha utropspriset 1 kr. Mina första objekt hittar ni här.

Colour

Det har varit många turer till Plantagen på sistone, men nu har vi gjort vår sista resa...tror jag! Vårelden och murgrönan blev ingen större hit på ballen och efter att ha beskådat Ulla Winbladhs färgblomster i svarta balkonglådor som finns hemma var det bestämt. Färg ska det vara!

Tyvärr kan man inte ha penséer då det är vårblomster som tydligen vissnar efter midsommar, så det fick bli petuinor och tagetes i liknande färger som Ulla hade.



Fint blev det!

Mother´s day

Idag ska jag fira världens finaste mamma som har samma tycke för rosor och bakning som jag har. Love you, Mum! ♥




Vi gick till caféet uppe på Fåfängan med Stockholms vackraste utsikt men hemsk mat. Går bra att fika, men ät för guds skull inte där. Jag kände nästan att jag ville storma köket och gorma åt personalen som Gordon Ramsay då jag fick in min alldeles för dyra, vidbrända och torra hamburgare. Fy!

Strawberry crumble

Igår kväll hade vi några vänner över på Xbox KINECT-battle och vi dansade, hoppade och skuttade i flera timmar. Strax innan midnatt tyckte jag vi var förtjänta en paus och belöning så jag slängde ihop en smulpaj med färska jordgubbar och vaniljsås. Den blev gudomlig och framkallade många "mmmmm" :-)


125 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
2 liter färska jordgubbar
1 msk potatismjöl eller Maizena

Smör en ugnsäker form och lägg i jordgubbshalvor. Strö ca 2 msk socker över och även potatismjöl/Maizena så att pajen inte blir så rinnig. Blanda rumsvarmt smör, socker och mjöl till en smulig massa och strö över jordgubbarna. Grädda mitt i ugnen (225 grader) i 20 min. Serveras med vaniljsås eller vaniljglass.

Summer blues


Nyshoppat till sommaren. Allt från H&M förutom linnet till höger som är från Åhléns.

Gröna Lund

Igår blev det en heldag på Gröna Lund då vi föll fritt, gick insane och åkte på vilda möss. Så himla härligt att slippa timslånga köer då man gick på en vardag vid öppning och vädret var fantastiskt hela dagen. Nya berg-och-dalbanan i trä var dessutom riktigt grym, åk!




Maten på Grönan är inte den bästa så vi tog en liten paus och lyxade till det med en 2-rätters på Ulla Winbladh. Då jag blev kär i deras svarta balkonglådor med massvis av penséer i olika färger blir det en tripp till Plantagen idag för att ge lite färg åt "ballen" istället för våreldarna och murgrönan som blev en besvikelse tyvärr. Måste ha mer färg!


Här ovan ser ni nya hårfärgen igen! :-) Börjar dessutom bli lite längd på håret vilket jag är SÅ glad över. En vacker dag snart är det bye-bye till mina clipons!



Let there be light!

Vi har en fin liten tradition hemma, nämligen att vi omringar oss med tända ljus varje kväll. Som mest kan det tändas upp 13 st ljus i vardagsrummet och med hörnbelysningen under fåtöljen och hörnsoffan blir det ännu mysigare.


På väggen sitter dessa små keramiklyktor. Endast 30 kr från Plantagen. De runda lyktorna i glas är från Indiska.


Maxosol

Jag har köpt Maxosol med betakaroten på ett naturapotek och tänkte testa denna sommar. Man ska ta 1 tablett om dagen och dessa ska skydda huden, samt göra ens solbränna mer långvarig och intensiv. Paketet på 60 st tabletter gick på 169 ktr och man fick en lypsyl med Spf 20 på köpet. Har ni testat dessa?


Honey

Idag har jag varit hos min fantastiska frisör och hon har förvandlat mig från brunett till en honungsblond sommartjej. Är så nöjd!



Hotellkänsla


Det är viktigt att trivas hemma och speciellt i sovrummet där man ägnar ett flertal timmar per dag åt sömn. Därmed har jag investerat i lakan i egyptisk bomull som ska vara det skönaste och lyxigaste man kan ha i sängen. Då vi har dubbel uppsättning av täcken hemma blev det beställning på 2 st JULIA set i vitt.

Finns även i nougatfärg som ni ser ovan. Kingstonhouse som vill ge en lyxig hotellkänsla i hemmet har erbjudande på dessa och de kostar 1257 kr för ett enkelset och 1682 kr för dubbelsäng. Webshopen hittar ni här!

IDUN Minerals

Jag har fått hem produkter från IDUN Minerals och jag förtrollas av de vackra förpackningarna och motiven som är skapade av Patrizia Gucci (Dotter till Paolo Gucci som står bakom dagens Gucci-mönster).

Tyvärr var min foundation alldeles för ljus då jag är solbränd nu, men Midsommar Bronzer-pudret är redan en stor favorit som jag använder dagligen. Rekommenderas varmt! IDUN finns på samtliga Apotek runt om i landet. Jag ska definitivt kolla in de övriga produkterna. Priserna ligger mellan 195-349 kr för borstar och smink. 



Bästa bronzern!


Våreld



Istället för att gå på ett event valde jag att stanna hemma igår och pimpa upp balkongen ytterligare med vita våreld-växter och murgröna. Sakta men säkert börjar balkongen aka "ballen" komma till liv. Härnäst ska vi köpa en liten gasolgrill som är tillåtet då vi bor i en takvåning. Så det kommer bli många grillade middagar framöver, mmmm mmmm! Trallen ska dessutom oljas in, då den ser rätt ledsen ut.

Ballen är inte direkt så shabby chic och lantlig som jag skulle önska, men är man sambo med någon som föredrar modern inredning måste man mötas halvvägs. Jag har ju faktiskt min rosbuske! :-)

Nytt för håret

Jag har fått några bra hårvårdsprodukter från forhair.se för både mig och killen. Jag testar Kitoko oil treatment som sägs göra underverk för håret och killen fick ett duo-pack med OSiS Dust it som han använder dagligen.



Lotus



I ett av Bergianska Trädgårdens växthus huseras jättelotusar med enorma flytblad stora nog att man själv skulle kunna sitta på en. Dit gick jag och mina kollegor på lunchrasten idag - så vackra!

Grillat

Årets första grilltallrik åts i lördags hemma hos Jane som hade sitt 30 års/förlovnings/inflyttningskalas i nya villan. Efteråt åkte jag och pojkvännen i solnedgången till en annan fest som blev riktigt blöt, så det var en busy lördagkväll! Söndagen spenderas extremt bakis med shopping på Plantagen. Balkongen är på väg att bli ännu grönare nämligen, jag har ju ändå 9 kvm att fylla! :-)


Tomatoes

Förra veckan fick jag en liten present från HEINZ, nämligen en tomatplanta! Jag har redan planterat om den i ny kruka och den växer så det knakar. En Kelly-ketchup snart alltså!


Aaaaargh! Shiver me timber!


Min vän Carro och jag i biosalongen med våra snygga 3D-brillor. Nya Pirates-filmen lämnar ingen besviken och Johhny Depp är åter i sitt esse.

Gårdagen bjöd bl.a på en solig och härlig glassdejt med fina Jane som visade upp hennes tjusiga förlovningsring. Vitt guld och bling-bling, all a girl can wish for! Ser fram emot hennes bröllop nästa sommar :-)

Efteråt blev det hem en vända för att utföra några ärenden med kära pojkvännen ute i Barkaby. Det är mycket man behöver då man skapar ett hem tillsammans :-)

Resan slutade otippat med en shopping-frenzy inne på RUSTA och sedan en McDrive i bilen då vi inte hann laga till en ordentlig middag. Det är en konst att äta McChicken i en cab på motorvägen säger jag bara! Sen bar jag mig in till stan för att se pirater på bio med Carro. En fab dag helt enkelt! ♥


byDee

En kär vän till mig har startat byDee, en webshop jag verkligen tycker ni ska kika på (speciellt när det är löning nästa vecka!). Riktigt söta kläder till förmånliga priser, skor, väskor, Cara-armband (som jag har massvis av) och skönhetsprodukter från Victoria´s Secret.


3-rätters


Min kille vet verkligen hur man ska skämma bort sin tjej - nämligen med en fancy 3-rätters middag :-)

Mot ljusare tider


Platinablondin sommar 2009 och brunett sommar 2010 fram till idag. Denna sommar blir det honungsblont (som jag hade i början av 2010)och frisörtiden är bokad till nästa vecka. Längtar!

Handpicked



Birds


Då jag numera är Solna-bo har jag gångavstånd till Råstasjön och Lötsjön där man kan beskåda flera sorters fåglar under sin joggingtur/powerwalk.


Berry dessert

Här kommer ett tips på världens enklaste, snabbaste och godaste efterätt. Somrig är den också!

Varva (i ett fint glas) hallon, blåbär och jordgubbar med vaniljkesella. Garnera gärna med ett myntablad också. Klart! Om man vill svulla till det ytterligare kan man baka egna havreflarn och äta till, men själv föredrar jag det nyttigare alternativet.



Gröna fingrar


Jag har nyligen upptäckt att jag har gröna fingrar (och inte bara gröna handskar). Jag har planterat min fina rosbuske i en stor kruka och satte även i 2 st murgröna så att man slipper se allt jord.


Hamburger


Kvällens middag blev egna bacon&cheese-hamburgare med hembakta hamburgarbröd. Lite överkurs med bröden, men det är så mycket godare och festligare med bröd man bakat själv. Det är värt mödan! Serverades med ugnsrostade "pommes" med potatisskalet kvar, olivolja, flingsalt och timjan.

Hamburgarbröd (10 bullar)

25 g jäst
25 g smör
2,5 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 tsk strösocker
6 dl vetemjöl
sesamfrön

Smält smör och tillsätt mjölken. Värm till fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke, rör ut med smöret/mjölken och tillsätt salt och socker. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa minst 30 min.

Efter jäsningen, knåda degen och dela i 10 delar. Forma till runda bollar.

Häll sesamfrön på en tallrik. Pensla lite vatten över varje bulle och sedan tryck ner i sesamfröna. Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt. När alla bullar har fått frön, ta ytterligare ett bakplåtspapper och en plåt och tryck ner bullarna ordentligt så att de blir platta. Låt jäsa 45 min. Grädda sedan mitt i ugnen 250 grader ca 7-8 minuter.


Zetas trädgård

Jag fick ett tips av en kollega om en magisk plats ifall man gillar växter och blommor - nämligen ZETAS Trädgård i Kungens Kurva. Helt fantastiskt ställe med annorlunda växter man inte hittar vart som helst som t.ex amerikanska blåbärsträd, gullviva och liljekonvalj, eller varför inte ett stort magnoliaträd med enorma rosa blommor?

Detta ställe inspirerar till max och suget efter att skaffa villa med stor trädgård blev stort då vi strosade omkring. Men en sak i sänder - jag har fått tillåtelse att "go bananas" på vår stora balkong hemma istället :-)

Jag kan även tipsa om deras mysiga café med goda bakverk, missa inte!



Ett enormt och högt Magnoliaträd med stora rosa blommor. Vill ha!









Blueberry


Det visar sig att jag bor tilllsammans med ett kakmonster. Häromdagen köpte jag Singoallas nyhet; Blåbär & Vanilj och när jag väl skulle blogga om dem fanns de inte kvar i skafferiet hemma. -"De godaste kakorna jag någonsin ätit" var pojkvännens ursäkt till varför hela paketet var borta. Tror ni detta paket som jag fotade finns kvar? :-)

Våffelcafé

Ett ställe jag måste få tipsa om är ett underbart våffelcafé som heter Portvaktstugan. Ligger precis vid t-bane stationen Näckrosen (blå linjen mot Akalla, uppgång Gamla Filmstaden). Ett riktigt "Kelly"-café med goda bakverk, fint porslin och enormt goda och frasiga våfflor. Enda nackdelen är att en våffla inte räcker, man vill ha fler! Fördelen - jag bor endast några meter från caféet! :-)

En liten dröm jag har är att faktiskt driva ett eget litet café, med shabby chic-inredning och en uteservering full av rosbuskar. Jag har t.om namnet klart :-)






Rosebush


Om man bortser från min missbildade hand så ser ni att jag har blivit med rosbuske! Den är vår lilla baby hemma och vi har redan skämt bort den med bl.a. en stor fin kruka och speciellanpassad jord så den kan frodas och gro ytterligare.


Rågbullar


Ett bröd jag har bakat mycket är Leila Lindholms rågbullar med russin, gudomliga är de! Dessa ovan gjorde jag nyss till frukosten.

35 g smör
3 dl mjölk
1/2 dl mörk sirap
1 msk brödkrydda
1 tsk salt
50 g jäst
7 dl rågsikt
1 dl russin
1 ägg

Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölk, sirap, brödkrydda och salt. Smula ner jästen i en bunke, häll i degvätskan. Tilllsätt rågsikt och jobba till en smidig deg. Rör ner russin. Låt jäsa 30 min under duk.

När jäsningen är färdig, dela i 12 bitar och forma vardera till en rund bulle. Låt jäsa ytterligare 30 min under bakduk på en plåt med bakplåtspapper. Värm ugnen till 225 grader.

Vispa ett ägg och pensla på vardera bulle (så att de får fin färg). Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

(Recept: "Piece of cake" - Leila Lindholm)


Strawberries

Idag ligger jag hemma sjuk, så ni får hålla er sålänge med denna bild på goda jordgubbar som förtärdes igår. Nu ska jag se till att krya på mig från denna förkylning jag dragit på mig i samband med pollenallergin.

Hur äter ni era gubbar?
För mig är det vaniljglass alt. socker och mjölk som gäller.


Pioner

Mina kära rosor har fått sig en konkurrent - nämligen rosa pioner. Dessa pryder numera vardagsrummet. Så vackra!


Epilera mera!

Jag har fått hem en lyxig förpackning med Brauns nya Silképil 7 Dual Epilator som kan användas i duschen/badet och har dessutom en Gilette Venus rakhyvel som tar bort de minsta fjunen som epilatorn envisas med att komma åt, samtidigt som den avlägsnar döda hudceller. Den har även en lampa som gör att man ser vartenda strå, eller ifall man får för sig att epilera i mörkret? :-p

Priset ligger på runt 1400-1900 kr beroende på butik. Hos Pixmania.com fann jag den billigaste.

Att epilera är ett riktigt bra sätt att få hårfria och lena ben. Man slipper allt kladd som vax innebär och dessutom är det sjukt mycket billigare i längden jämfört med att gå till salong.

Men jag ska vara ärlig. Första gången gör det riktigt ont (det är ju ändå 40 st små pincetter som rycker bort strårna från roten), och jag minns hur jag skrek och svor högt under en hel timme så smärtsamt det var. Men efter ett par veckor då man epilerar igen känns det knappt då hårstrårna är oerhört tunnare och färre och det som växer ut är inte stubb, utan mjuka fjun.

Ikväll blir det epilering och lena sommarben! Läs mer info om epilatorn här.


Egoboost i solen

Frukost+sol+Egoboost = en bra söndagsmorgon.


Turquoise

Senaste smyckesfynden från H&M, ett stort maffigt halsband med matchande ring.


Afternoon tea

Igår eftermiddag bjöd jag hem några vänner på afternoon tea i klassisk Kelly-anda. Jag sa till min sambo (yeah, you heard it!) som skulle åka bort att jag tänkte bjuda hem några tjejkompisar över på afternoon tea. Nu vet han vad "några" betyder, haha!



Vaniljmuffins med cream cheese frosting och handgjord marsipanros med jordgubbssmak.


Mini-cupcakes med nutella och hallon.


Mängder av rosé bubbel serverades.


Prestige Rosé, kan varmt rekommenderas. Söt och god!


Klassiska brittiska cucumber-sandwiches.




Jag bakade dessa medan alla gästerna var på plats - på så sätt fick de avnjuta ugnsvarma scones.




Pioner jag fick av Ellinor, så vackra!


Marsipan

Förbereder inför eftermiddagens bjudning. Nu är marsipanrosorna klara. Dessutom smakar de jordgubb, mums!




Happy birthday, Coca-Cola!

Nu på söndag fyller Coca-cola 125 år och detta vill de fira genom att lotta ut en grym cola-vinst i min blogg.

Är någon av er ett stort Cola-fan, eller har ni kanske en vän eller släkting? I sådana fall - nominera denna person med en motivering under detta inlägg. Ange även er email-adress.

Vinsten är en tårta, ballonger, Coca-Cola presenter, ett exklusivt jubileumskit och 1 års förbrukning av valfri Coca-Cola smak.

Vinnare utsedd! Stort grattis till Bitte!


Rhubarb & Raspberry

Jag älskar att få testa nya matprodukter! Senast fick jag hembudat ett paket med Arlas nya kesellasmaker - rabarber och halllon som även innehåller fruktbitar. Det medföljde även ett häfte med mängder av recept så det ska bli skoj att provsmaka (finns även på hemsidan). Men stavas det verkligen smootie?! :-)


Rosy love


Jag sprider vidare lite kärlek denna soliga fredag. Mina favoritrosor av favoritkillen fick jag igår då vi hade lite att fira. ♥


Pasta Amore

Igår var jag på provsmakning av Ridderheims "Pasta Amore" som är ett nytt koncept då man ska endast koka sin valfria pasta och sedan slänga i ingredienserna som finns i ett Amore-paket. Enkelt, snabbt och gott!

Finns i 5 smakkombinationer, finns i butik nu och kostar ca 35 kr. I goodiebagen fick man tacksamt alla sorterna hem, så nu ska det ätas pasta med kärlek!

Det ska även tilläggas att jag blev totalt kär i de lila tallrikarna från italienska RICE. Pastan serverades i deras vackra formar som jag sett här, vill ha!


Afternoon Tea

Nu på lördag har jag bjudit hem ett par vänner på afternoon tea och det planeras för fullt, jag älskar bjudningar av detta slag! Jag kommer bl.a baka dessa cupcakes med marsipanrosor som jag gjorde på min rosiga födelsedagsfest i fjol. Dock kommer jag att skippa sockerpärlorna då de var stenhårda. Lägger självklart upp bilder och recept på allting som kommer bakas.


Barnängen

Jag har fått testa en hel drös av Barnängens produkter och mina favoriter var handtvålen och duschcremen med kakao som är en nyhet i deras creme & olja-serie. Doftar gott och är snygga i badrummet.



Schweppes

(Detta inlägg är i samarbete med Schweppes)

Uma Thurman förför i den senaste kampanjen för Scweppes Fruit Fusions. Hon påminner en hel del om hennes roll som Poison Ivy i i Batman & Robin. Kolla in! (klicka på bilden)


YourLife inspirationskväll

Igår kväll tog jag med mamma på en inspirationskväll anordnad av tidningen YourLife där det bjöds på intervjuer med kända och inspirerande profiler som Agneta Sjödin, Ebba Kleberg von Sydow, Viveca Sten, Mia Törnblom, Carina Berg och Daniel Breitholtz. Det bjöds även på vin, mat, skönhetsprodukter och goodiebags. En mycket trevlig kväll som kändes och såg ut som ett bloggmingel, fast för medelålders kvinnor :-p



Blue

På tal om färg - visst är mitt nya maffiga fjäderhalsband läckert? 295 kr från Cocoo.se och finns i flera färger.




Valborg




Mina älskade partytjejer Carro och Fanny (som verkligen borde blogga! Speciellt med tanke på hur mycket foton de tar om dagarna).


Tyvärr missade jag att ta en outfitbild, men jag körde på ett "tropiskt" tema med kornblå klackar, smycken i orange och guld och en turkos kuvertväska. Älskar färg!


Skor, Nelly.com. Stor orange ring, Chique.se. Kuvertväska i mocka, Friis & Company.

Hotel Skeppsholmen - the food

Vi fick lyxen att välja fritt från menyn så det blev 3 utsökta rätter+ ostbricka på slutet. Under 4 (!) timmar satt vi och hade tjejsnack med alla tänkbara samtalsämnen varvat med gapskratt samtidigt som vi "ooh:ade" och "aah:ade" över varje rätt som blev serverad.

Våra bordsgrannar måste ha förundrat sig över varför vi var som japanska turister med våra kameror. Kamerablixtarna gick på högvarv i restaurangen. Jag kan nog tala för de andra också att vi alla lade oss förutom fulla magar med ett leende på läpparna efter en helt fantastisk kväll.

TACK Izza och Hotell Skeppsholmen!


Vad bättre sätt att påbörja en middag än med ett glas champagne?!


Prästost "Royal"  med murklor, dill och gräslök i créme fraiche.




gg med rödbetor, saltrostade valnötter och mandelpotatiscréme smaksatt med Allerums XO 24 månader.



Mazarintartlett med apelsinkryddad chokladmousse.



På morgonen var det inte slut på det goda då vi fick ta del av en delikat frukost i solen. Som ni ser hade jag inte mycket packning med mig så det fick bli klänningen igen :-p



Hotel Skeppsholmen - the room

Alla tänkbara tummar upp för detta hotell och vår vistelse där. Trevlig personal, vacker miljö och fina rum. Rekommenderas mycket varmt! Fler bilder kommer!




 
Jeansjacka, cardigan och ballerinas, H&M. Klänning, Lindex. Kuvertväska, Belle shoes.


Hotellet var tydligen införstådd med att bloggare klarar sig inte utan en goodiebag.


Som present fick vi ett underbart doftljus med doft av syréner.


Mitt rum.


Bra ifall man glömt bomullspadsen!? ;-)





A room with a view.



Bloggmaffian intar Skeppsholmen

Vilken fantastisk helg jag har haft hittills, känner mig riktigt lyckligt lottad. Bilder från Skeppsholmen är på g! (trotsar bakfyllan från gårdagens party).


Tora, Izza, jag och Jenny utanför hotellet innan incheckning. I love these girls ♥ Bild lånad av Jessica.