Grand Hotel afternoon tea

Under helgen firade jag och Tora vår husmorsvän Jennys födelsedag i efterskott. Hennes present från oss var en afternoon tea med champagne på Grand Hotel och det var extra kul då hon inte ätit deras tea innan. Vi blev placerade i världens mysigaste soffa vilket var bra för matkoman som kom efteråt. Det råder tydligen fotoförbud, men jag tog såklart några bilder ändå ;-) Sist jag var här var dagen innan julafton 2010 med min systerdotter Elvira.






Vill man ha mer te eller scones får man det utan extra kostnad. Gäller egentligen allting, förutom champagnen.


Blossom girl

Kan inte få nog av körsbärsträden, var där idag igen :-)


Ps. Har så sjukt torrt och livlöst hår på dessa bilder och det är tyvärr tack vare ett nytt hårvårdskit jag testar (Sunsilk pro-heat shampo, balsam och spray som ska värmeskydda håret). Efter endast 2 hårtvättar är mitt silkeslena hår borta. Nu åker dessa i slasken!



Tjejbrunch på Yogayama

Under gårdagen fick jag bjuda 5 vänner på brunch på yogastället Yogayama. Varje lördag dukas det upp en ekologisk brunch med smaker från alla världens hörn mellan 12-15. Riktigt god mat var det och extra plus att man fick grädda sina egna fullkornsvåfflor till efterrätt. Vi satt alla tjejer ute på deras innergård och njöt av både maten och vårsolen och babblade om allt mellan himmel och jord i ett par timmar.






Efteråt blev det en promenad till Kungsträdgården. Man slås varje år av hur magiskt vackert det är.

Tävling: L´ORÉAL Kérastase Cristalliste

I samarbete med L´ORÉAL har jag fått möjligheten att tävla ut deras senaste hårvårdskit Kérastade Cristalliste, värde ca 800 kr! Produkterna är riktade för oss med långt hår som lätt får fet hårbotten och torra toppar.

För att delta i tävlingen ska du:
1. Lämna en kommentar i detta inlägg där du svarar på frågan:
Vad kallas teknologin som är hemligheten med Kerastase Cristalliste? (Svaret hittar du här)
2.Vad är ditt bästa tips för en "bad hairday"?

Tävlingen avslutas söndagen den 6 maj och vinnaren kontaktas via mail, så glöm inte att ange er mailadress i kommentarsfältet. Lycka till!


Bär

Under hela denna vecka som sjukling har jag ätit färska bär, en av de få saker jag lyckats få i mig faktiskt. Så himla gott med endast mjölk till. Min fina form kommer från Gerbera, älskar deras porslin. Fast RICE är snäppet finare även fast de är i samma stil. Gjorde nyligen en stor RICE-beställning på fat, skålar och ugnsformar i olika färger ;-)



Cherry blossom

Missa inte Kungsträdgården! Nu blommor det för fullt!



Kort som Erik tog igår med sin iphone.


New in!


En vän till mig har denna och jag blev helt kär! Så det var ju bara att klicka hem den (med tillåtelse, hehe). Från www.inlovewithfashion.com.

Sjuk

Yes, fortfarande sjuk som bara den :-( Nu har förkylningen lett till stämbandsinflammation så jag har mycket ont och kan knappt prata. Tröstar mig med ännu mer bär ikväll och några tidningar. Snart är det dessutom dubbelavsnitt av America´s next top model all-stars på 3an kl 20-22.



Blueberries & milk


Summer in a box


Som sjukling är det en stor tröst att få lite presenter, och speciellt när de kommer så här! Kan inte direkt säga att jag är så sugen på det somriga rosévinet Somezin just nu, men jag bara älskar växthuset. Perfekt till balkongen! Vinet som har smak av jordgubbar, hallon och körsbär med antydan av vattenmelon och en blommig struktur får drickas en solig och varm dag tillsammans med kära vänner.




Blommorna fick bli söta prydnader på bordet.

Crochet beach 2012


Bikinin från Chicy var verkligen ingen besvikelse och den sitter som en smäck. Jag är kär! Överdelen kostar 249 kr och nederdelen 259 kr.

No camp for Kelly

Nej hörni, det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig idag. Här sitter jag vid datorn och knappar medan jag borde vara på Blogger Boot Camp. Lade mig igår efter middagen med ont i halsen och vaknade imorse superförkyld. En fördel dock är att jag kan istället ägna mer tid åt bloggen denna helg då jag inte varit så flitig med uppdaterandet. Annars är det viloläge som gäller för mig och att ta det så lugnt som möjligt. Kram på er!

Middag med Soave

Igår kväll bjöd jag hem några vänner på middag och det blev en 3-rätters med ett lite vårigt tema, dukningen likaså! Min vita linneduk var inte tvättad så jag kom på nödlösningen med en löpare jag hade. Lite kul att variera dukningarna tycker jag!

Lagom till denna middag fick jag hem ett middagskit som innehöll ett vitt vin som heter Soave Giardini d'Italia och alla ingredienser till en räk-och chilipasta med färska räkor från Melanders Fisk.



Till förrrätt blev det en grön ärtsoppa med gräddfil, knaperstekta bacontärningar och riven pepparrot. Soppan innehöll även lite av Soave-vinet.


Italienskt stenugnsbakat fullkornsbröd med smör som jag hade lite havssalt över. Hade jag haft mer tid på mig hade jag givetvis bakat eget bröd.


Varmrätten blev räk-och chilipastan som innehöll Soave-vinet och var det som skickades med i kitet. Gratis är gott ;-)

De färska räkorna kom från Melanders Fisk och jag handskalade totalt 1,5 kg! Sedan kokade jag en fond på skalen tillsammans med morötter, lök och tomatpuré som fick bli själva smaksättningen på pastan, och blandade sedan tillsammans med en egen vitlök-och chiliolja. Massor av parmesan på. Blev hur gott som helst!


Ni vet ju hur jag älskar att göra efterrätter och jag gjorde en vaniljpannacotta med färska hallon och chokladdekoration, chokladfondant (som hamnade upp och ner i all hast på denna bild), apelsin/grapefruktsallad, vaniljglass från Djurgårds Glace, och en egen sås jag gjorde på apelsin och grapefrukt. (tips! Värm upp juice från frukt+socker+maizena eller potatismjöl och det blir en perfekt sås på bara någon minut)



Stort tack till Soave Giardini d'Italia för en fantastisk god varmrätt och gott vin! Denna bag-in-box på 3 liter kostar 199 kr på Systembolaget och har en mjuk smak av solmogen frukt med ett stänk av citrussyra. Man kan även känna en touch av melon, gråpäron och citronskal. Den lätt krämiga tonen kommer från nya ekfat. Fick bra betyg av både mig och mina vänner!


Finaste lilla buketten fick jag av en vännerna. "Jag tänkte att den var väldigt Kelly" sa hon, och så rätt hon hade! ♥


Dålig iphone-bild med konstiga ögon men jag och Olivia klädde oss vårigt med blommiga klänningar. Jag hade en maxiklänning från Oasis.

Blogga och vaccinera 95 barn!

Se upp alla bloggare! Med ett litet blogginlägg har ni alla chansen att vaccinera 95 barn i behövande länder mot stelkramp. I samarbete med UNICEF skänker Apotek Hjärtat 95 vaccin mot stelkramp för varje bloggpost som görs. Jag fick tips om denna kampanj av en vän till mig, och det kändes självklart att skriva om detta.

Ju fler vi är som gör varsitt inlägg om detta, ju fler barn får vaccin. Glöm inte att även pingla länken till ert inlägg.

Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj


© UNICEF/Asselin

Project X

Finest.se höll en förhandsvisning av partyfilmen Project X och jag tog med mig Jessica. Alla fester man varit på hittills känns riktigt lame jämfört med den i filmen, jesus! Den är absolut sevärd med många skratt och man blir riktigt festsugen också.



Summer dress

Mer shopping. Tack vare Rebecca fann jag världens finaste klänning hos Ellos. Som medlem med koden 1777 fick jag den dessutom för halva priset. Lycka! Annars vet jag att de har ett erbjudande nu med 40% rabatt för valfri vara. Hur som helst - billigt!

Tänker ha denna i sommar då man har en djup solbränna tillsammans med bruna sandaler och massvis av guldiga armband och utsläppt hår.


Bilder: Ellos

Crochet bikini

Från Chicy har jag beställt en virkad bikini. Åh, kan inte sommaren komma NU!?


Training

Har haft 3 (!) träningsfria dagar nu men idag blir det back to normal efter denna lilla svacka. Sist var i lördags då jag bikramyogade 1,5 timme i 40 graders värme på DuCalme. Sjukt jobbigt var det!

Har faktiskt lyxen med ett Puls & Träning-gym på nedervåningen hemma så det blir inga ursäkter ikväll. Ska ju dessutom på Blogger Boot Camp hela denna helg, så jag måste rycka upp mig. Någon mer som ska gå? Hör av er i sådana fall, eftersom jag ska dit själv och det är ju alltid kul med lite sällis :-)


När jag tränar är det alltid så färgglatt som möjligt. Köpte på mig ett gäng linnen på H&M häromdagen i knalliga kulörer som gult, grönt och rosa. Sedan älskar jag märket Nike.

Kelly by Avanna

Underbara, duktiga och fantastiska Anna (tjejen och illustratören bakom märket Avanna) har åter igen tecknat mig. Jag diggar "hatten" hon lade till, haha!




Det har blivit en hel del Avanna-Kellys genom åren!


Addict

Jag säger det igen, jag har blivit beroende av Instagram! För en mer nära inblick i mitt liv, adda mig på missbiddle. Där uppdaterar jag flera gånger om dagen :-)


Sunday tea

På helgerna får jag som sagt unna mig godsaker och i söndags bjöd Jenny över mig på en mysig och husmoderlig sconesfika och hennes hemmagjorda lime curd. Hon hade t.om gjort egen clotted cream också, duktig tjej!

Tyvärr var jag rätt trött då jag var ganska så bakfull efter lördagens partynatt, men jag lyckades ända svepa 3 små mini-scones (min frukost) och gå en promenad i solskenet. Resten av dagen spenderas nedbäddad i soffan hemma för att återhämta mig vidare.


Det märks när man träffar en vän som också är bloggerska, allting är fint uppställt och givetvis ska en massa kort tas. Här ovan är Jenny in action.

Lördagsfika

I lördags hade vi finbesök hemma i form av Eriks pappa, sambo och hennes barnbarn och då var det bara att plocka fram det älskade rosporslinet. Pga tidsbrist hann jag tyvärr inte baka något utan fick köpa färdiga bullar och kakor, inte alls likt mig men uppskattat var det iaf.



Denna söta glasprydnad med lock har jag köpt på Panduro Hobby, och tygrosen är en brosch från H&M.

Blomsterlandet

Tänk så fina saker man hitta när man ska handla nya växter? På Blomsterlandet hittade jag lite otippat en vacker picknickfilt som blir perfekt i sommar och ett par plåtburkar.



Busy busy

Åh, det har varit fullt upp med fikabjudning, party, träning och kompisar att jag inte hunnit blogga ngt alls under helgen. Shame on me. Men däremot har jag instagrammat flitigt!


Shopping



Skulle egentligen in på HM´s webshop för att kolla in nya Conscious Collection, men hittade istället detta underbara halsband för 99 kr. Klickades genast hem + ett par ljusa jeansshorts.

Med koden 1304 blev det 50 kr rabatt + koden 9767 för 20% på alla varor. 228 kr inkl. frakt för båda, som hittat!


missbiddle


Följ mig via Instagram som jag uppdaterar flera gånger om dagen med lite mer privata bilder. Det svartvita kortet är en gammal bild på min mamma, vacker va!?

Jag heter missbiddle där, och som ni märker gillar jag inställningen "Earlybird"på mina foton.


Sunset

Såhär såg det ut hemma hos mig igår kväll då jag var ute på en powerwalk. Breathtaking!


Mellis


Äter några jordgubbar som mellis, mums!

Guardian angel


Mitt nya halsband med änglavingar från Kyssjohanna av ett av mina favoritmärken- Dogeared. Finns även som armband.

Enchanted forest

Utsikt från sängen. Är så nöjd med nya tavlan i sovrummet (istället för den svartvita NY-tavlan). Det är som att vakna upp i en förtrollad skog varje morgon. Från IKEA.


Surprise

Bästa killen överraskade mig igår med mina favoritrosor ♥



Ups, en råkade brytas av. Fick använda en liten värmeljushållare som vas.

Peplum

Jag har fått 2 söta plagg av Lindex i en modelltyp som heter Peplum. Peplum, eller skört som det egentligen heter, är ett nytt inslag bland vårens toppar. Siluetten är kroppsnära upptill och vid från midjan med en lång volangdel.

Jag gillar dem jättemycket då jag tycker om kvinnliga plagg som framhäver min lilla getingmidja. Spetstoppen till vänster finns även i vitt.


Mint

Mint är ju en av de trendigaste färgerna för vår/sommar 2012 och det kan väl även gälla köket? Som tack för att jag höll en tävling häromveckan fick jag 500 kr i presentkort från webshopen Frapp.se.

Jag beställde då en vacker, mintgrön ugnsform handgjord i Italien av märket RICE. Jag har sedan innan en mindre variant i rosa. Det finns även ett märke som heter Gerbera som gör likadana formar (har en gräddvit, rund pajform med handtag), älskar alla dessa vackra formar! Denna nedan kostar 479 kr.


Pansies & roses

När jag var inne och handlade i The English Shop förra veckan hittade jag även dessa två bedårande cupcake-kit för 129 kr/st. Ska verkligen bli roligt att baka med dem!




Pasteller

Från mörkbruna kuddar till pasteller - och vilken skillnad det blir! Är fortfarande lite chockad att jag lyckades med bedriften att få in rosa inslag ;-) Jag har börjat döpa mitt och Eriks samboskap till "sambokampen" då vi är så oense om allt som har med inredning att göra. Jag som älskar allting vitt, lantligt och romantiskt och han som vill ha det så stilrent och modernt som möjligt. Inte lätt asså!



Soffa, kuddar, bord och matta - allt från MIO. Ljus och underlägg, IKEA och doftljus, VOLUSPA. Många som kommenterat att vi har högt i tak, och det stämmer. Hela 3,6 m har vi hemma :-) I andra delen av vardagsrummet har vi beiga panelgardiner, så det finns lite gardiner iaf!


Vill ni kanske se fler bilder på hur vi bor? :-)

Kelly & Ellie

Igår firades påskafton med en heldag bestående av shopping, fika och avslutningsvis bio på kvällen. Min systerdotter Elvira har fyllt 18 år och det tänkte jag fira med besked. Hon fick välja vilka smycken hon ville i Cocoo-butiken på söder, välja några våriga och somriga klädesplagg på H&M och Ginatricot, födelsedagsfika på Chokladfabriken och sedan såg vi Hunger Games som var riktigt spännande och bra!





Smycken från Cocoo.se.


Födelsedagsbarnet!


Då Elvira älskar vintage hade vi roligt inne på Beyond Retro.


Vintage-oskuld som jag är lyckades jag fynda en fantastisk vit, finstickad silke/angora-kanin/ull-tröja med guldiga pärlor och paljetter. Visar den sen!




Svårt att tro att jag busat med henne sen hon var nyfödd? :-) (Jag var 13 då Elvira föddes). Men hon kommer nog alltid vara min lilla bebis, haha!


Nytt nummer!

Nya numret av Modeflickan är ute nu! Förutom en massa bra reportage om mode, skönhet och bloggare hittar ni mitt "Shabby Chic Easter" med receptet på en påskbakelse och tips på romantiskt påskpynt.



Med lite shabby chic-fantasi lyckades jag pyssla ihop små ägg med rosor, spets och pärlor. Min vän Coco fick några ägg och hur de ser ut i hennes vackra hem ser ni här.








GLAD PÅSK! ♥


English treats

Under påsken ska man äta massor av godis, så under dessa dagar struntar jag helt i min diet och passar på! Men jag äter inte vilket godis som helst, utan bara det bästa duger. För mig är det inte lyxchoklad från NK, utan för mig är choklad från mitt hemland den största lyxen.

Här nedan ser ni alla mina favoriter från England i ett påskägg BARA till mig själv. Allt köptes i The English Shop här i Stockholm. Den butiken är verkligen en räddning i nöden när man lider av hemlängtan. Där hittade jag även världens sötaste cupcake-kits som jag ska visa sen!



Påskpyssel

Jag har äntligen påsklov! Så jag började denna dag med att pyssla ihop 3D-påskkort, helt efter eget huvud. Älskar att sitta och skapa själv, det känns så upplyftande. Alla saker köpte jag på Panduro Hobby.



MissAlicia

Här kommer en påminnelse för tävlingen om ett sött afternoon-tea set från MissAlicia. Här nedan ser ni saker jag har från webshopen och muffinsformarna man kan vinna. Jag förlänger tävlingen, så att ni har ytterligare 1 vecka på er. 




American

Jag har beställt några roliga saker från USAgodis.se. "Bulle"-flingor, chokladfrosting och cookie dough-godis. Bulle-flingorna är sjukt goda (varning för extrem sockerchock dock!) frostingen har jag testat förut men tyvärr var cookie dougsen inte så goda enligt min smak.

Jag beställde även mina Cadburys Flake-choklad härifrån som jag hade på mina fågelbo-cupcakes. Utan dem hade de inte blivit så lyckade.




Brukar vara tveksam till färdiga mixar m.m. men denna frosting är verkligen riktigt bra.


Cupcake leverans


Igår kunde tyvärr inte Terese och hennes man och son komma på min afternoon tea, så då får cupcakesen komma till dem istället! Har förberett en liten ask med några fågelbon som jag ska lämna idag + påskägg och en liten present till sonen Charles :-)

Kungligt snyggt

Under förra veckan hälsade jag på min vän Coco som driver Nordens största smyckesbutik på nätet -  Cocoo.se. Jag shoppade loss på smycken med stora stenar i olika färger. Är verkligen inne på guldsmycken med en royal känsla. Perfekt när man ska på en fin middag ute eller fest. Ringarna funkar även till vardags, så snygga!


Ringar, 145 kr/st. Armband, 349 kr. Halsband 398 kr.




Easter afternoon tea

1a april firades med min afternoon tea-bjudning med påsktema och det blev riktigt lyckat och gott!



De kom inte med på bild, men de som drack te/kaffe fick varsin vit kopp och ett glas för de som ville ha påskmust.




Äggkoppar med chokladpudding och mandarinklyftor.


Smörgåsar med kallrökt lax med pepparrotsfärskost och ägg, majonäs och vattenkrasse.


Cupcakes med "fågelbon". Vaniljmuffins urgröpta med en fyllning av mosade hallon toppade med cream cheese frosting, flake-choklad och chokladägg.


Jag testade även att göra små kycklingar i marsipan. Marsipanet var riktigt gott då den smakade banan. Sedan är de toppade i vit choklad som ska föreställa "ägget". Var rätt svårt att inte få dem att likna en badanka, haha!


Rulltårta med hallonsylt, grädde och persika.



Ett mini-ris med ägg jag målat som jag tänkte skulle passa resten av dukningen.


Bild tagen av Jane.

Hoppas detta kanske ger någon inspiration till nästa helg! :-)

Pink, pink, pink!

Oj vad mätt man blev på Jessicas rosa födelsedagskalas. Hon bjöd på cupcakes, chokladbollar, cakepops och världens godaste smörgåstårta som hon gjort själv. Även bålen var såklart rosa ;-)





Födelsedagsbarnet!


Efter en vecka utan kolhydrater och socker var detta väldigt gott ;-) Mitt upplägg är ju som ni vet: träning varje dag, no-carb vardagar och helger får man unna sig lite.



Jag och bästa Toralainen hade massive quality time :-) Foto lånad av henne.







RSS 2.0