Spooky

Inte ens bloggen kommer undan Halloween. Dessutom var det en bra sysselsättning för mig att pyssla lite, då jag sitter i tåget totalt uttråkad på väg hem till huvudstaden efter en trevlig helg i Hörby och Malmö.

Nästa lördag blir det fest för mig, och jag ska faktiskt inte vara något spooky (får bli nästa år), utan vad jag ska vara får ni en liten ledtråd om lite senare....


Höst & Häst












Här bor även storkar.


Gjorde även ett besök i deras lokala ridbutik. Jag smälte in rätt bra i Barbour-avdelningen, trots att min jacka kommer från ZARA :-p


Gnägg!


Igår gjorde vi ett besök på stuteriet på min systerdotters ridgymnasium; Flyinge Kungsgård. Otroligt fina och ståtliga hästar fick vi se (men tyvärr inte röra förutom just denna häst). Fler bilder kommer alldeles strax.

Mobilblogg: Halloween

img_0128 (MMS)

Hoppas ni har en spooky Halloween ikväll! Själv ska jag på maskeradparty nästa helg och har införskaffat min outfit under en shoppingrunda här i Malmö. Just nu är jag och mina två systrar på ett hak och dricker blodröda drinkar :-)


Train

På tåget ner till Lund. Har precis smällt i mig en hel Geisha-chokladkaka (jag som varit så nyttig på sistone, suck) men man måste ju få unna och götta sig lite ibland, va?


Sunshine & blue sky

Vilket fantastiskt väder det är idag! Solen värmer som bara den. Solar just nu på ballen tillsammans med lilla (tv star) Fox. Kl 12 går mitt tåg ner till Skåne då jag ska spendera helgen tillsammans mina syskon och syskonbarn.

Filmen igår kväll var inte alls min kopp te tyvärr, men tackar Spotlife för inbjudan! Om man diggar tv-spel mycket så gillar man nog den mer, så om ni lirat/lirar mycket sånt så är den definitivt en film för er.


Mobilblogg: Bio

img_0073 (MMS)

På förhandsvisning just nu med Tora. Vi ska få se Scott Pilgrim vs The World :-)


Yasuragi

Den 16-17 november ska jag och mamma till Hasseluddens japanska yasuragi-spa. 4-rätters middag, meditation, bad, frukost och varsin 45 min lång ansiktsbehandling. Exakt det jag behöver!


Apricot

Ny mössa och fleece-fodrade tumvantar i ljus aprikos/nudefärg från Åhléns, 99 kr/st. Trist nog fanns ingen halsduk till :-(



Auktioner

Efter en rejäl storstädning hemma har jag bestämt mig för att rensa ur garderoberna. Så kolla gärna in mina auktioner på Tradera. Det kommer en HEL del inom kort! Allt från rosa gummistövlar från Tretorn och Viking till väskor, klänningar och partyklackar från Bianco. Allting nytt, alt. använt endast en gång.


Day & night

Det finns ett skäl till varför jag fortfarande får visa leg på systemet och krogen som 29-åring! Haha, närå (fast sant dock!). Jag har fått dessa produkter i goodiebags och varför inte börja tidigt? (och samtidigt undvika botox-sprutorna).

Har tyvärr alltid varit slarvig med insmorning, speciellt när det gäller nattcrémer men numera är jag duktig. Speciellt viktigt då vintern kommer snart, hyn blir så himla torr!



Mina krämer: Fuktgivande dag- och nattcréme med "youth preserve" från Oriflame och dag-och ögoncréme från Eyliplez-2 som motverkar mörka ringar, samt Tri-Aktiline (en rynk"filler" med uppstramande effekt som även minskar rynkor på sikt). De sistnämnda säljs bl.a på KICKS webshop (klicka på länkarna). De är dessutom oerhört hyllade och omtalade och kostar då en slant, så vi får se om de håller vad de lovar!

Mobilblogg: Frukost

img_0063 (MMS)

Morgongröt med hallon och mjölk :-)


Världens tuffaste jobb

Kvinnliga småbönder är inte endast jordens fattigaste, utan de har även världens tuffaste jobb. Det är lätt att glömma hur bra man faktiskt har det och frågan är om du eller jag skulle klara av samma jobb? Tveksamt.

Kooperation Utan Gränser har just nu fokus på detta viktiga ämne och jag gjorde deras test för att se hur mycket man faktiskt vet. Testet var bara 7 frågor, tar 1 minut och dessutom skänker man 5 kr till Kooperationens biståndsarbete i utvecklingsländerna.

Gör testet du med och ge ditt stöd! Testet och mer info hittar du här eller klicka på bilden nedan.


Kändishångel

Mamma och Fox var åter igen på TV4 Förkväll nyss och Fox hånglade tydligen loss backstage med Carolina Gynning ;-) Det är svårt att motstå han!


Mobilblogg: Fräscht

img_0056 (MMS)

Mobilbloggande är ju riktigt skoj! (Är medveten om att jag är lite efter). Har precis ätit en fräsch lunch och nu är det back to work med en mätt mage.


Roses

Åh, jag vill bli uppvaktad! Gick förbi dessa idag, sjukt vackra.


Longer lashes

Är inte sponsrad för denna produkt, men jag ska i några veckor framöver testa den omtalade och hyllade ögonfransnäringen Neu Lash. Den kostar en rejäl slant (1 595 kr), men garanterar längre och tätare fransar.

Efter att ha läst alla recensioner och fått lovord av flera vänner till mig känner jag mig riktigt säker på mitt köp. Dessutom lägger jag inte ner mycket pengar alls på smink, så nu unnar jag mig lite.

Smoothie

Snart utser jag vinnarna av smoothie-tävlingen, men tidigare idag fixade jag en egen smoothie-mix som alltid går hem. Vaniljyoghurt, mango och passionsfrukt. Fantastiskt gott.


Mobilblogg: Tjejkväll

img_0027 (MMS)

Jag och Ellinor sitter just nu hemma hos Stephanie och dricker jordgubbsvin efter en god middag och äppelpaj till efterätt. Nu blir det Trivial Pursuit battle! (ps. detta är mitt allra första mobilblogg-inlägg!)


Kladd

Farligt god är denna! Figurerar som fredagens gotti-gott tillsammans med gammaldags vaniljglass.


Wik Town

I onsdags var jag med om ett riktigt västern-äventyr på Wik Town. Jag drog med två killkompisar för att dricka Jack Daniels och coca-cola, svulla grillat kött, köra Nascar och skjuta prick. Fanns en hel del andra aktiviteter också, men dessa är de vi hann med. Sjukt roligt event och grabbarna älskade det :-)



Jag och mina två cowboys, mina kära vänner Mathew från Australien och Anders.

 

Cowboy-grubb!


Chlil con carne, någon?


Drinkbiljetter!


Oerhört fokuserad.


Roligaste Sixten Widlöf hängde vi med hela kvällen också.



Enda gången på hela kvällen då jag inte hade hatten.




Snow

Jahapp, så var vintern här.


Wild wild west

TACK till Andreas och Alexander för en otroligt rolig och framför allt välordnad helkväll igår ute på Wik Town. Bildkavalkad utlovas senare. Under tiden, kolla in finest.se´s bilder.



Äntligen.


RAW

Jag måste bara tipsa om comedyklubben RAW som hölls på nattklubben PURE efter Spotlifes Most Wanted-event jag gick på i fredags. Det var verkligen en skrattfest från början till slut.

Ps. En finfin goodiebag från eventet kommer att lottas ut snart i bloggen, så håll utkik!


Sachajuan

Jag missade tyvärr Bindefelds lyxiga pressfrukost, men lyckost som jag är fick jag testa Sachajuans Over night Hair Repair i alla fall. Denna vårdande inpackning som stärker håret inifrån ska man låta verka över natten och den behöver inte heller sköljas ur, då den är en vattenbaserad gelprodukt som är helt fettfri.



Denna flaska på 100 ml kostar 560 kr och säljs bl.a på NK, Åhléns, KICKS och Apoteket. Den kommer även att finnas fr.om. 1 nov på Sachajuans webshop, samt Sachajuans egna salonger som finns på Sturegatan 38, Sickla Galleria, Nacka och Sollentuna Centrum.

Ytterligare ett hjälpmedel för mitt hår, som börjar sakta men säkert återhämta sig från alla år av blekning. Priset på inpackningen är rätt saftig, så vi får se om den är så bra som de lovar.


Fairytale


Törnrosa.


Alice i Underlandet.


Trolltyg i tomteskogen.


Aladdin (som tog hem segern)


John Bauer.

Årets konditor 2010

Jag har inte haft tillgång till internet i helgen + varit upptagen med diverse saker (som att vara riktigt bakis t.ex sedan fredagens bus) men nu är jag back on track!



I fredags fick jag äran (i sällskap av Jenny) att provsmaka finalisternas tårtor under tävlingen "Årets Konditor" som hölls på Chokladfestivalen på Nordiska Museet. Temat för tävlingen var "sagor" och konditorn med temat "Aladdin" tog hem segern. Grattis Roy Fares! Hans tårta var klart godast (den med pistage), men delat pris för bästa skyltning går enligt mig till "Törnrosa" och "Alice i Underlandet".


Med munnen full av tårta.


Late nights

Sena kvällar med träning och diverse annat efter det heltidsjobb man har gör ju självklart att bloggen lider.

Men i helgen blir det massvis med roliga updates, framför allt från dagens events då jag ska till Nordiska museets stora chokladmässa och få provsmaka finalist-tårtor i tävlingen "Årets Konditor", samt mingla på "Spotlife Most Wanted" och efteråt gå på premiären av stå-upp showen "RAW".

Sedan har jag en massa fint att visa när det gäller mina nyaste tillskott i köket. Så vi ses imorgon :-)

In the woods

På sistone har jag endast tagit mig an powerwalks i skogen ett par kilometer, men nästa gång blir det löpning som på den gamla goda tiden. Är verkligen tacksam för den skog och de bra spår jag bor intill, så det är bäst att utnyttja dem innan vintern slår till. Fast ikväll blir det ingen skog, men däremot ett bodycombat-pass!


Quooker

Igår kväll fick jag testa den "kokande kranen" Quooker som gör arbetet i köket lite enklare och snabbare. Det är alltså en särskild kran man kan installera i sitt kök med tillgång till 100 grader hett vatten á la minute.

Stjärn- och TV-kocken Markus Aujalay lagade mat till oss och då det var workshop fick man även assistera i köket. Jag skalade tomater till en sallad som ingick i middagen vi bjöds på. Vi som blev inbjudna till detta event kommer även att få tävla om en Quooker, så nu har jag fram till den 31/10 att komma på ett bra tävlingsbidrag.






Ellinor fixade kaffet.

Cocoo-babes


I vimlet träffade jag på min underbara vän Coco (i mitten) som driver smyckesimperiet Cocoo.se. Hon tyckte jag var alldeles naken utan smycken, så hon löste det med lite photoshoppande i efterhand :-)

Universal Music Showcase

Igår kväll var jag en sväng förbi Universal Music Showcase och såg bl.a ett uppträdande av danska Rasmus Seebach, känd för låten Natteravn. Uppträdde gjorde även Sebastian Wijk, Simon Norrsveden & Kristian Anttila.

Rasmus framförde 3 låtar med endast akustisk gitarrkomp och jag var paff då jag trodde han endast var en "one-hit-wonder". Sången Engel berörde (så vacker, men sorglig text) och han var över förväntan bra live. Dock förstod man inte alls vad han sa under mellansnacken. "Forstår ni hvad jeg siger?" sa han till slut och hela Café Opera skakade på huvet. Haha!

Min fina vän Izza gjorde ett toppenjobb som projektledare och konferencier för kvällen. Hos henne kan ni även se fler bilder.


Bilder lånade från Finest i brist på kamera.

New look

Tack söta Sandra som pysslat ihop en fantastiskt fin header till mig. Det är verkligen inte lätt i HTML-djungeln, men sakta och säkert så.

Men visst är bloggen fin? :-D

Vuxendagis

Det traditionsenliga vuxendagiset i lördags var denna helg hemma hos Lina och det bjöds på fantastiskt god fisksoppa och mina matmuffins. En flaska "gula änkan"- skumpa förtärdes också. Efteråt blev det film och en massa flumma youtube-klipp.



Mobilbilder tagna av Fredrik och Cicci.


Snart är det jul igen

Jag har fått ett presskit från ICA, då de i år lanserar en hel serie julprylar för hemmet, ett slags "ICA Home", med allt från julstjärnor till tomteröda porslinsmuggar.




Presents

Jag har sen i augusti lovat att visa de presenter jag fick på min birthday tea party av mina underbara vänner. Mycket rosa och rosor blev det, undrar varför? :-p





Brudkista

Jag älskar Blocket. För 350 kr blev denna min. Jag är kär ♥ (förutom i mitt fula golv, som snart ska åtgärdas)

Ska man måla den vit, kanske? Inte helt täckande självklart, men så att träet fortfarande syns?





Perfekt förvaring!


By me


Matiga muffins

Jag och ett gäng vänner har som tradition att ha en hemmamyskväll varje helg, och jag är den som alltid tar med något hembakt, då jag som ni märkt älskar att baka.

För ett tag sedan fick jag hem flera paket muffins-mix från Carlshamn Bageri. Då temat för denna myskväll var av den nyttiga sorten så passade det ju utmärkt att baka matiga muffins istället för sockersöta.

Istället för söt cream cheese frosting, blev det en mer passande variant med cream cheese och lite creme fraiche. Sedan dekorerade jag med tomat och basilika. Blev sjukt goda och mycket uppskattade av gänget.

da!



Hembakt

Försöker....att....låta....bli....bullarna. (som just nu ligger och lockar från frysen).


Tradera-fynd



En oljemålning, kan ni fatta att jag fick denna för 1 kr? (+frakt på ca 40 kr).



Under construction + ny header?!

Som ni märker ser bloggen lite konstig ut (minst sagt för jävlig ut!), men den är under uppbyggnad ett tag framöver. Målet är en cleanare look med centrerat innehåll och utrymme för större bilder.

En ny header vill jag också ha, med ljusrosa och gräddvita rosor och gammeldags spets, som har samma stil som den jag redan har. Någon som känner sig manad? (då jag tyvärr ej har photoshop kvar på min dator). Ersättning utlovas såklart.

Big baby

Åh, vad jag skulle vilja mysa runt som en stor bebis i sparkdräkt, perfekt för myskvällar! Norska One Piece är vad jag och mina vänner snackar om just nu, då vi infört en myskväll varje helg.


Bilder lånade från One Piece.


Style Knowledge

En bloggkompis till mig har nyligen startat en webshop med fina saker till hemmet. Style Knowledge heter shopen och är återförsäljare till ett av mina favoritmärken - Lisbeth Dahl.



Takin´a bakin´-break!

Nu har jag bestämt mig för att ta en paus från allt bakande, jag har tjockisnojja och tycker jag lagt på mig och det är ingen rolig känsla alls. Detta har självklart även pyskiskt med att göra då jag inte varit duktig med träningen på länge, men nu jäklar. Blir jag baksugen trots allt (ska försöka undvika kolhydrater så gott jag kan) så är det nyttigt hembakt bröd som gäller med mycket fibrer och frön.



Hösten är vacker, och det tänker jag också bli! Nu ska jag börja röra på fläsket ordentligt.


Bulle och mjölk




Nä du, Leila! Min mamma gör minsann godare bullar!

Kanelbullens dag

I måndags blev det bullbak hemma, och det var faktiskt första gången någonsin jag bakat bulllar helt själv. Jag tog receptet från Leilas bok "Piece of cake" och jag måste faktiskt erkänna att jag blev rätt besviken. De var inte alls i närheten i varken smak eller utseende som min mammas, så jag ska fråga efter hennes recept istället.



A new look

En lite cleanare design på bloggen är på gång, dock kommer jag nog ha kvar headern. Det är alltså inte endast i mitt hem som rosa byts ut till vitt :-)

A gift


I lördags, innan Axwell-spelningen var jag på en födelsedagsfest och 10 min innan jag skulle åka hemifrån stressade jag fram en inslagning med det jag hittade hemma. Att jag fick kommentaren av min vän att detta var den finaste presenten hon någonsín varit med om blev man lite extra glad för  :-)

Så mitt tips är att med ett sidenband och en fejk-blomma kan man piffa upp vilken present som helst.



På väg med fina presenten och cheap-ass rosé (dock mycket god!).

ELLE mat & vin


Allting i detta nummer av ELLE mat & vin tilltalade mig (inte bara omslaget). Ser fram emot att läsa om mina älskade Amarone-viner, 30 minutersrätter och bra tips för festen samtidigt som jag svullar i mig hela chokladkakan.

I och med detta slog jag även till på en prenumeration hos Tidningskungen, 6 nr för 149 kr. För fler prenumerationserbjudanden, klicka här.

Pink rubbish

Jag är mitt i rensningen av allting rosa i mitt hem (vitt ska det va!) Men sist jag var på min ICA fann jag rosa skräppåsar och då var det faktiskt jävligt svårt att låta bli.




I rutan

 


3 kilo ska han gå ner, heja heja!




Varannan eller vart 3e vecka kommer man få följa Fox och hans kamp mot kilona :-)


Slå på TV4, Förkväll idag!

Min söta mamma och hennes hund Fox kommer att medverka i en följtetong i programmet "Förkväll" med start idag. Fox är lite småtjockis, så det kommer att handla om hur han ska gå ner i vikt. Vet inte exakt när de kommer medverka, men sändningen är kl 17.00-18.30.


Fox - lite slankare då, men fortfarande lika söt.


Gör vågen!



Det har blivit många fina fynd på sistone. Jag gjorde nästan vågen när jag lyckades kamma hem denna godbit av märket KockumsTradera och är exakt vad jag länge letat efter. Gräddvit och antik och underbart shabby. Mycket användbar nu när jag bakar så himla mycket. Om jag orkar blir det kanelknyten ikväll, då det är officiella bull-dagen idag.

Foton tagna från säljaren på Tradera.

TIPS! Om någon av er är sugen på en likadan, finns ytterligare en ute på auktion.

Autumn leather


Åhléns är inte endast bra på saker till hemmet, utan även skor där mina senaste tillskott kommer från.

I got nothing but love for you!


Dansmarathon var det inatt, flera timmar i sträck röjde vi. Förklarar detta således som helgens träningspass. Axwell äger!

Birthdayparty + Axwell

Nu ska jag gack iväg på födelsedagsfirande hos en vän och sedan är det Axwell-konsert! Partylördag!


Full rulle

Vet inte hur många inlägg jag har tidigare döpt till "full rulle", men titeln beskriver mitt liv rätt bra. Denna helg är inget undantag. Personal shopping, födelsedagsfest, konsert, bio och bakning är inbokat.


Prynadspumpor från Skansen.



2 måsten

Vad som borde finnas i varje sminknecessär: Glanset Lip Injection från Too Faced och Cover All concealer palette från Wet n´ Wild. Jag beställde dessa hos webshopen Pashion.


Hallwyllska palatset

Igår var jag inbjuden på invigningen av Hallwyllska museets "Huset som tiden glömde" med dramatiserade visningar med tjänstefolk som ger en guidetur i den fantastiska 40 rummaren på Hamngatan. Verkligen värt ett besök.





Dagens outfit á la 1900

Skansens höstmarknad i söndags fick man sitt fotografi taget iförd 1900-tals bonnmorakläder. Jag fick hem fotot igår, man kan tro att vi är på väg till Blåkulla? :-)