2013 - bring it on!

Bilder från detta år, och kul har man haft! 3 bröllop, resor till Visby, London och Barcelona, Summrburst, Swedish House Mafia och massa annat skoj. Gott nytt år allihopa!

Roy Kirkham - tillskott!

Tro det eller ej, men jag har mycket kvar i min evigt växande kollektion i Redoute-serien. Middagstallrikar är nästa köp!

MK

Helt otroligt, under natten blev min väska mor till en liten baby i form av en plånbok ;-)

Getting ready

Och till mina svart/silver paljettbyxor jag ska ha imorgon fann jag ett matchande iphone-skal :-p (från Glitter)

Bubbel

Trots att det står "julbubbel" på lappen så fick jag detta festliga budet lagom till nyårsafton på måndag med tomtebloss, glas och en champagnekylare från Vinkylen.se. Förslaget är att servera det söta jordgubbsvinet Fresita (gjord på färska jordgubbar) som fördrink, fruktiga Prosecco La Robina till middagen och sedan poppa upp Nicolas Feuillatte champagnen på tolvslaget.
 
Fördrink, middag och tolvslaget ;-) Snygg spegelbild på mig i Proseccon dessutom.
 

Cocoo collection

Jag gjorde en inventarie hemma och upptäckte att det har hunnit bli en hel del smyckesköp från Cocoo.se under åren, här ser ni min lilla skattkista ;-)
 

Spiky bling

På min Instagram lovade jag att visa vad de små påsarna innehöll och det var dessa skönheter från Cocoo.se, ett halsband och ett par matchande örhängen. De är verkligen så vackra och så sjukt fina på! Här hittar ni halsbandet och örhängena i webshopen.
 
Ett identiskt halsband finns på Monroe i Sturegallerian för 1200 kr. Cocoo.se tar 349 kr för halsbandet och örhängena kostar 125 kr. Fynd säger jag!
 
 

Christmas treats

Förutom fruktkakan och kardemumma kakorna ansvarade jag för resten av vår lilla dessertbuffé. Hade med mig en resväska med några av mina kakfat för att kunna ställa upp fint, ni känner ju mig ;-)
 
 
Pepparkakskladdkaka med grädde, mandariner, chokladbollar, cakepops (tyvärr utan rosetter), marshmallows, dammsugare och små tomtar och lussekatter jag gjorde av smaksatt marsipan.
 
Gul marsipan med smak av banan och brun marsipan som smakar choklad. Odense gör verkligen den godaste marsipanen! Det är även det märket jag använder till mina tomtar och dammsugare.
 
 

My christmas eve

Nu är vi hemma igen efter en mycket trevlig julafton och juldag. Dock har jag som många andra jag känner blivit sjuk, har ont i huvet, kallsvettig, känner mig febrig och helt orkeslös. Då är det tur att man har ledigt ett tag till!
 
Här kommer som lovat några bilder från min jul! :-)
 
En röd rosett och en pepparkaka fick agera som servettring. Underläggen och matchande duk köpte jag på Åhléns och arrangemangen med glittriga kottar och ris m.m. knåpade jag ihop själv. Värmeljusen lade jag i urgröpta äpplen.
 
Mina söta syskonbarn kollar på Kalle. Att det fanns filtar på samtliga soffor är pga vi hade två fina hundar med oss oxå  som gärna vill hoppa upp och mysa (bild på dem i inlägget nedan).
 
Min Erik ställde upp som tomte ♥
 
 
Dessertbordet som jag dekorerade med fejk-snö. I all hast glömde jag totalt bort att fästa röda rosetter på cakepopsen och marshmallowsen. Nåväl! 
 
♥God fortsättning på er! ♥
 

Merry christmas!

Hoppas ni haft en mysig julafton och har en lika trevlig juldag idag. ♥ Jag har haft fullt upp med så sjukt mycket, men det har hunnits instagrammas iaf. Idag återhämtar vi oss gårdagens julbord och äter engelsk julmiddag senare i eftermiddag.
 
 Vilda, jag och Fox mös i soffan igår efter tomten kom. Klänning från Nelly och pärlkraghalsband från Gina tricot.

From me to me

Min julklapp till mig själv blev i år en MK tote-väska i storlek Medium. Älskar denna klassiska modell och kombinationen svart-guld tröttnar jag aldrig på.

Dessertbuffé

Pepparkakskladdkakor
Cake pops
Chokladdoppade marshmallows
Marsipan figurer
Mintchoklad tryfflar
Pepparkakor
Chokladbollar
Dammsugare
 
Allt detta ska jag hinna med fram till söndag kväll. Däremellan är det dejt med vänner både ikväll och imorgon på dagen, samt tjejfest imorgon kväll. Fattar inte själv hur jag ska hinna? Söndagen kommer jag nog vara rätt bakis också. Måndag morgon åker jag och Erik ner till Norrköping med kassar fulla av bakverk och allt som borden ska dukas med då jag har ansvar för detta också. Min mamma har bakat lussekatter, fruktkaka och kardemumma kakor, så ni kan ju föreställa er vilken dessertbuffé det kommer att bli i år!
 
Just det...jag ska ju handla ALLA julklappar också. *gulp*

Här det ska bakas!

Jag har länge använt Odenses goda marsipan då jag inte tycker om sugarpaste på mina bakverk (den gröna är godaste ever till dammsugare, så himla färsk och len i konsistensen) och ni kan tänka er min glädje då jag igår upptäckte att det fanns även vit (vanilj), röd (jordgubb och rabarber) och brun marsipan! (med chokladsmak). Det fanns även gul med smak av banan, ska nog köpa den idag också och göra små marsipan-lussekatter.
 

Fira jul med Kiviks

Dagens give-away är värdecheckar för 150 kr att handla valfria Kiviks produkter för. Kiviks Musteris sortiment består av allt mellan sylt, juice, kräm, glögg och vin. Lämna en kommentar i detta inlägg så drar jag en vinnare i eftermiddag, så att checkarna kommer fram lagom till jul. Grattis Mela som tog hem vinsten!

Bloggtips

Jag måste bara tipsa om denna blogg där man får följa Fröken Elsas otroligt charmiga möss och deras små hyss. Allt är virkat av henne och deras miniatyr-rekvisita pysslar hon också ihop. Fantastisk är den! Jag upptäckte via min mamma som själv virkar och jag har följt den sen dess.
 

Christmas to do´s

Julklappar ska inhandlas, slås in, saker till bordsdukningen ska fixas och det ska bakas.......en massa. Förutom det ska det jobbas (heltid) och umgås med vänner. Undrar hur jag ska hinna med allt? Bloggen blir ju lite lidande i dessa hektiska tider, men under tiden får ni sysselsätta er med min Instagram som jag uppdaterar och alla de tävlingar jag har på g nu! Jag vill ju att ni ska få lite extra julklappar i år ;-) 
 

Vinn ett NIVEA-kit!

Och här kör vi ytterligare en julig give-away, denna gång från NIVEA! Lämna en kommentar i detta inlägg så drar jag en vinnare imorgon :-) Stort grattis till Moa! Du har fått mail! /Tomten Kelly
 
 

Tävling med Alströmer och Tehuset Java!

Denna vecka innan jul förvarnade jag att det skulle bli smockat med tävlingar, och här kommer ytterligare en i samarbete med Almströmer och Tehuset Java.
 
Tävlingsuppgift: Vad tycker du är det allra bästa med julen? Står pysslandet högst i kurs? Att i goda vänners lag njuta rykande het glögg? Finna de perfekta julklapparna eller kanske att baka lussekatter? För att vara med och tävla, berätta vad du gillar allra mest med julen och motivera varför i kommentarsfältet här i bloggen.
 
Priser för bästa motivering:
1a pris -  ett tepresentkit från Tehuset Java (värde ca 500 kr).
2a och 3e pris - Värdekuponger på 300 kronor från Alströmer.

 

Psst! Passa på att ge dig själv lite extra tid i jul genom att prova Alströmers färdiga Janssons Frestelse, den är klar att servera direkt efter uppvärmning.

 


Tävling: beställ hem något gott med Aptit.se

I samarbete med Aptit.se tävlar jag ut 5 st presentkort à 250 kr, så att man kan få hembudat (inom 60 min) allt från lussekatter till luncher från diverse kända bagerier och restauranger i Stockholm, Malmö och Göteborg.
 
Tävlingsfråga: Vad tycker du ska alltid finnas på dessertbordet på julafton? Nämn den du tycker är viktigast (och godast). Glöm inte att ange din email adress och även vilken stad du bor i.
 
Svara på frågan i detta inlägg och 5 st vinnare utses nu på fredag! Lycka till!
 
Tävlingen är nu avslutad: Stort grattis till Jessica, Marie, Carro, Moa och Anna. Ni har alla fått email/kommentar i era bloggar av mig idag.
 
 
PS. Håll utkik för fler tävlingar denna vecka med fina priser + en utlottning av en stor goodiebag-julklapp från mig personligen! :-)

Tidig julklapp

I fredags fick jag en liten julklapp från LUSH. Jag har gillat deras tvålar och duschkrämer i många år (Snow Fairy shower gelen är gudomlig!), men tyvärr är det jobbigt att handla där då man knappt kan andas i butiken :-) Vi har ju ett badkar hemma som jag bara använder som dusch, så badbomberna som fanns i paketet kanske får mig att börja ta lite bad framöver.
 

3e advent

3e advent firas med en kombinerad födelsedagsmiddag för Erik och hans mamma. Bordet är nu uppdukat och snart kommer släkten. Älskar levande ljus och julmys!
 
 

Lucia

Gårdagkvällen umgicks hemma hos Jessica och hennes sambo Jimmy som bjöd in till en mysig och rolig luciafika/fest. Jag gick som stjärngosse, men förutom Jessicas glitter i håret var det ingen annan som körde temat, haha! Jessica är den enda jag känner förutom jag som går verkligen all-in på bakverken, det fanns lussekatter, kolor, rocky road, cupcakes, kladdkaka, cakepops och pepparkakor som de bakat hela dagen. Så himla duktig!
 
 

9 days

Inte långt kvar nu! Bjuder på några juliga detaljer hemma. I köket är allting rött (med undantag för några röda kuddar i vardagsrummet) men i övrigt är det vitt.
 
 

Erbjudande

Anger ni koden "kellybiddle" får ni 20% rabatt på hela er order på webshopen Zodezo. Jag passade på att beställa några julklappar i form av handkrämer av ett av mina favvomärken "I love....". En vaniljkräm behåller jag dock till mig själv då jag älskar vaniljdoft ;-)

Reklam & sånt

Det är ju alltid detta ständiga klagomål på bloggar överallt ang. smygreklam och "köpta" bloggare, trots att man tänker sig att man borde ha vant sig i nuläget då det förekommer överallt och har gjort så i flera år.
 
Men jag tycker det är en skillnad på att vara "köpt" eller ej. Enligt mig är man "köpt" ifall jag skulle blogga om något jag inte alls kan stå för, eller som inte har med mig eller bloggen alls att göra. Ni ska bara veta hur mycket jag tackat nej till genom åren, trots att jag blivit erbjuden ersättning eller sponsring.
 
Jag kan säga här och nu att jag tjänar knappt något alls på min blogg, förutom några mindre summor när jag är med på vissa kampanjer som jag verkligen kan stå för och som jag säkerligen skulle ha bloggat om ändå (som t.ex. Project Runway då jag älskat programmet i flera år och Cantadou då jag är en ost-galning).
 
När det gäller sponsrade tävlingar gör jag detta för att göra er glada :-) Inte för min egen vinning på något sätt.
 
Jag får väldigt mycket paket och bud hemskickat till mig då jag står med i många pr-byråers register, men det är faktiskt långt ifrån allting som jag väljer att ta med i bloggen. Majoriteten av gåvorna jag får har jag ingen aning om i förväg, utan helt plötsligt finns en avi hemma. Företagen får väl bli sura, men har jag inte blivit tillfrågad innan kan de inte förvänta sig att jag bloggar om det de skickat.
 
Men om det är något jag tycker om och blivit glad över att få, så självklart vill jag ju visa upp det. Så ni kan förvänta er ett blogginlägg med S´mores cupcakes snart :-)
 
Jag får paket varje vecka med saker, här är exempel på det jag fick bara igår! Men det jag väljer att blogga om är helt och hållet upp till mig. Fast nu kommer jag väl att bli beskylld på smygreklam för denna bild ändå, I can´t win ;-)

Downton Abbey på Hallwylska Palatset

Jag har varit på Hallwylska Palatset som ligger mitt i Stockholm City och blivit starstruck av kläder som burits i min favoritserie Downton Abbey. De kunde inte ha valt en bättre miljö att ställa ut dessa på, magiskt!
 
Outfit buren av Lady Mary. Jag har faktiskt ett halsband som är nästan identisk.
 
 

Slideshow

Om ni kollar på bloggens högra sida hittar ni ett bildspel med mina senaste bilder från Instagram. Missbiddle heter jag där och uppdaterar dagligen.

Amarone och Cantadou

Jag säger det igen - jag fullkomligen älskar ät-och drickbara gåvor jag får. I fredags gick jag iväg och köpte päron, vindruvor och kex och dukade upp en smarrig ostbricka med ett urval av Cantadou (favoriten är pepparrot) som sköljdes ner med ett italienskt amaronevin. Ska det vara rödvin ska det vara amarone (ett rödvin som är gjort på torkade druvor och lagrad 4 år). De kostar alltid en slant extra, men det är det värt. Denna kommer från Sopra Sasso och kostar 189 kr.
 
På kort kanske inte dessa ser så aptitliga ut, men ack så goda! Det är gorgonzola-fyllda dadlar inlindade i parmaskicka som man har i ugnen ett par minuter. Jag som inte ens gillar mögelost älskade dessa, då smakerna otippat gifter sig med varandra. Hade jag inte fått receptet + ingredienserna till detta hade jag nog aldrig vågat mig på dessa. Ska defintivit bjudas på i framtiden.
 

Adventsfika

Igår bjöd jag över Tora, Jenny och Jessica på adventsfika. Innan besökte vi julmarknaden som hölls i vårt kvarter och sedan värmde vi oss med Varm& Kall äppeldricka från Kiviks Musteri (som att dricka äppelpaj) och svullade allt jag bakat under dagen.
 
Tyvärr tyckte jag inte att årets glögg nyhet Yuzu Ingefära var någon hit, speciellt då jag endast tycker om alkoholfri glögg. Den lilla flask-halsduken hittade jag i England.
 
 
Jag gjorde cakepops som såg ut som engelska christmas puddings, mini-pepparkakor, lussekatter och pepparkakskladdkakor med spritsad grädde och en liten polkagris som dekoration. "Järneken" på cakepopsen är gjorda av marsipan som redan var färgad och smaksatt (päron - och jordgubb).

Förvandla din iphone!

Jag byter iphone-skal minst en gång i månaden, då jag älskar att variera min lilla lur. Jag gillar allt från stilrena och enkla skal till såna som är lite annorlunda, som dessa nedan jag fått av MrGizmo som säljer ett enormt utbud av fina skal. Perfekt som julklapp till den tjej som gillar att pimpa sin iphone.
 
Om man gillar Victoria´s secret passar dessa ängelvingar perfekt. Kostar 199 kr och finns även i lila och gul färg. Denna hittar du här.
 
Jag är allergisk mot katter, men denna klarar jag av galant. Kostar 199 kr. Denna hittar du här.

Vilken är din drömost?

Är ni som jag galen i ost och ostbrickor? Då är detta en tävling för er. Jag lottar ut 10 st presentcheckar så att man kan bjuda hela släkten på ost i jul.
 
TävlingsuppgiftBeskriv din önskesmak om du fick designa en smak till nästa ask Cantadou?

Tävlingen pågår fram till 16/12 och vinnaren kontaktas via email. Lycka till!
 
 

Julstämning

Jag har verkligen kommit in i den rätta julstämningen, har ni? Hemmet är pyntat, några julklappar köpta och på söndag bjuder jag på adventsfika där jag bl.a. kommer bjuda mina gäster på cakepops med pepparkakssmak ;-) Bilder och recept utlovas såklart.
 

Christmas tree

För er som inte har Instagram kommer här bilder på den lilla granen jag pyntade hemma igår. Önskar jag kunde ha en större gran, men karln vill helst inte ha en alls så då får jag nöja mig med denna lilla seger. Alla dessa kompromisser!
 
 
 

London shopping

Här är ett litet urval på det jag shoppade i England, blev lite andra kläder också som inte är med här. Här är saker från Primark, Harrod´s, Victoria´s Secret, Forever 21 och Roy Kirkham.
 

White christmas

Även om jag älskar allt det röda med julen tycker jag även om det vita vintertemat på julpynten. Ikväll har jag pimpat vår lilla gran hemma och resultatet kan ni se på min Instagram.
 
Rosorna med glitter fyndade jag under resan till England på Marks & Spencer.
 

Vinn mina favoriter hos Style and Fun Stuff

Nu har ni chansen att vinna mina bakfavoriter från Style and Fun Stuff värde 500 kr!
 
1. Kika på vilka sorts bakverk jag har till vänster i bild högst upp på min blogg.
2. Kommentera sedan i Julstugans blogginlägg med just det smaskiga bakverket som man ibland kan råka ta lite för många utav.
3.Glöm inte att skriva din mailadress så att vi kan kontakta vinnaren!
 
Tävlingen avslutas 23.59 onsdagen 5e december och presenteras i Julstugans blogginlägg!
 
EN VINNARE ÄR NU UTSEDD!
 
Detta är vad paketet innehåller:
  • Strössel nonpareilles - Röd 50 g
  • Strössel nonpareilles - Vit 50 g
  • Ätbara dekorationsstjärnor guld - 30 st
  • Papperssugrör - Pastell lila randig 20-pack
  • Papperssugrör - Pastell gröna randig 20-pack
  • Papperssugrör - Rosa 20-pack
  • 100% ätbar penna - Svart
  • Klubbpinnar - Lila 25-pack
  • Klubbpinnar - Rosa 25-pack
  • Cake Pop Push upps - 6 st
  • Pralinform - Christmas
  • Muffinsformar - Stabil vit mini 20-pack
  • Muffinsformar - Stabil ljusrosa randig 20-pack
 


Hello!

 
Hej på er! Internetet här på hotellet har fungerat utomordentligt, men jag har bara inte haft tid att blogga något. Men ni som har mig på Instagram kan se lite bilder jag laddat upp.
 
Imorgon blir det en till runda på stan innan vi är klara med London...för den här gången! Kommer tillbaka i april/maj. Sett och hört att det är massvis med snö hemma! Här har det varit ca 5 plusgrader, klarblå himmel och sol under dagarna.
 
MIn vackra systerdotter och jag ♥
 
Foto från min systers bröllop igår ♥ Hade på mig en lila klänning från Lipsy.






RSS 2.0