Buns

Det blev även bullbak! Ibland finns ingen hejd på mig och det är bra tur att man tränar duktigt varje vecka. Hemligheten med att få de luftiga och saftiga är kesella, samt ett ägg i degen. Tyvärr kan jag endast bjuda på dessa kassa iphone-bilder, men här nedan är receptet. Lycka till och enjoy!









Roses



Min tjusiga topp (som påminner lite om Solsidan-Mickans stil) ser lite ut som min kudde, eller hur? :-) Båda från H&M.

Cakes



Kladdkakemuffins med grädde och bär blev det. Himmelskt goda.



Indiska

Indiska kan man alltid hitta något fint till hemmet. Dessa nedan skulle jag inte tacka nej till.




Marine

Hemklickat från H&M. Jag vill ha sommar. NU!


Frulle och mellis


Varje morgon äter jag fiberberikad havregrynsgröt som är det bland det bästa och nyttigaste man kan äta - ultimat start på dagen för mig som tränar mycket. Dessutom kan man variera "toppingen" hur mycket som helst.

Gröten min får oftast sällskap av upptinade hallon och mjölk, annars är det supergott med kanel och äppelmos eller med färsk mango och hallon. Denna gång blev det ett gästspel av en banan.


Mellanmål på eftermiddagen innan träningen, ett måste för att orka med passet/passen. Här blev det en smoothie och keso med torkade frukter och nötter som är makalöst god. Ska faktiskt köpa egen keso framöver och göra min egen variant. Blir så dyrt i längden att köpa portionsförpackningar och dessutom skonar man miljön från all plast.

Vad äter ni till er gröt? Tips på nyttigt mellanmål?

Personligt möte

Bjuder på en liten händelse från helgen. I lördags begav jag mig ut i solen för att fota lite fina vinterbilder. Här nedan är en jag tog av en gås som sov i "flamingo-style" på ett ben.

Jag tog en paus från fotograferingen och minusgraderna och begav mig till en liten caféstuga för en värmande kopp te och slog mig ned vid det enda lediga bord som fanns i den fullsatta stugan. Jag hade precis börjat äta på min kanelbulle då jag blir tillfrågad av en äldre kvinna ifall hon kunde få sitta vid mitt bord och självklart välkomnade jag henne.

Vad som först började med en konversation om min systemkamera slutade upp med att vi delade varandras erfarenheter av livet under nästan en timmes tid. I mitt fall var tidsloppet 29 år, i hennes 77 år. Hon var änka sedan 3 år tillbaka, hade varit gift i 53 år, hade språk som hobby och talade varmt om mitt hemland, England men även om sin sorg över hur ensamt det kan kännas utan sin livspartner och vänner som går bort med tiden. Det roligaste var då hon berättade om när pizzan introducerades i Sverige i slutet på 60-talet och vilken hype det var.

Då vi slutligen skiljdes åt uttryckte hon sin glädje över att ha träffat mig och hur trevligt det var. Jag lämnade caféet med en varm känsla i kroppen, en värme som endast ett fint, personligt och otippat möte kan ge och jag glömmer aldrig Berits leende då vi sa hejdå - ett leende som talade om för mig att jag hade förgyllt hennes dag.


Baking

Jag har grava baking cravings! Någon som har tips på något supersmarrigt att baka?


Mitt lilla förråd av formar.


Pulka

Helgen var som vanligt (numera) bloggfri och den ägnades bl.a åt i pulkabacken. Till min glädje fann vi en riktigt brant sådan med många gupp. Inte åkt på många år så det var brutalt skoj.




Påbylsad till max med långkallingar och baggy boyfriendjeans. (Så nej, jag har inte gått upp i vikt) :-)


En stor termos med varmchoklad är ett måste i backen. Här med en klick grädde, nam nam!


"Pulka-chic" med snö och hår i hela ansiktet :-)

Bakburkar

På Tradera har jag fyndat de ultimata bakpulver- och vaniljsockerburkarna. Nu står de fint hemma i mitt vita köksskåp. Som jag visat tidigare är jag mycket förtjust i gamla plåtburkar när det gäller förvaring av diverse specerier och torrvaror.






Tävling: Vinn valfritt smycke från Lolux


Nu var ett bra tag sedan jag höll i en tävling och jag kan lova er att fler är på g! Nu har ni chansen att få vinna ett valfritt smycke från söta webshopen Lolux.

Tävlingsuppgift: Gör ett inlägg i eran egen blogg vilket smycke ni skulle välja ifall ni vann tävlingen, kanske väljer ni ringen som jag har nedan? Publicera sedan länken till ert inlägg i kommentarsfältet nedan. En vinnare dras nästa vecka. VINNAREN NU UTSEDD! Stort grattis till http://onyoo.blogg.se/



Lashes

Jag har tacksamt nog alltid haft långa fransar, men på sistone har de växt ytterligare. Jag har nämligen testat Neulash.

Dock har jag varit riktigt slarvig, då man ska använda fransnäringen varenda dag i minst 30 dagar för full effekt, men i mitt fall har jag endast kört max 3 nätter i veckan då jag är riktigt dålig på rutiner. Intressant att se hur långa de kan bli ifall jag går all-in med "behandlingen" dagligen. 


Revansch

Dessa semlor med kesella i degen blev betydligt finare, godare. och vackert släta och runda i formen. Detta var min semelrevansch sen förra försöket och jag kan därmed stolt visa upp dessa mumsbullar. Nästa gång blir det små mini-semlor då jag börjat få in snitsen. Receptet hittade jag här.


Feathers

De har smygit sig på mig till slut, de jag alltid varit tveksam till och endast ansett passat andra. Jag talar om fjädrar.


Under mitt senaste besök i Cocoo-butiken blev jag förälskad i alla fjäderörhängen och kom därmed hem med 2  smycken som man ska ha i ena örat - 195 kr/st.

Det blev även ett läckert fjäderhalsband som jag visar upp lite senare. Nu när systemkameran är tillbaka blir det snart några "modellpics" med smyckena. Det är på tiden att det förekommer några snygga kort här på bloggen, än en massa grumliga iPhonebilder.


Känner ni igen tjejen som hänger på väggen? ;-)



Collection

Ytterligare tillskott till min rosiga Roy Kirkham-samling. Den börjar snart bli komplett.


Alla hjärtans ost


En oslagbar ost&kex bricka förtärdes igår med det godaste Amarone-vinet jag vet. Kostar en slant (260 kr), men så ljuvlig. Till chevrén hade vi fikonmarmelad till - min favoritkombo. Gårdagen var perfekt på alla sätt ♥


Valentine

Önskar er alla en fin Alla Hjärtans Dag! ♥


Ice, ice baby!


Idag lekte jag isprinsessa i Kungsträdgården med Stephanie, riktig roligt men ack så kallt :-S



Hemmagjord varm choklad och godsaker från Coffeehouse.





My partner in crime.

Sinnescirkus

I fredags var jag bjuden av Skugge & Co till premiären av tankeläsaren/underhållaren Henrik Fexeus imponerande show "Sinnescirkus" på Intiman vid Odenplan. Vi blev uppmanade att inte avslöja något alls, men jag kan säga att vi alla satt med hakan nere i golvet många gånger. Detta var bland det mest fascinerande och förvirrande jag någonsin upplevt och det förekom dessutom även många skratt under föreställningen - killen har humor!

Se showen!


Innan föreställningen fick vi bloggare mingla med Henrik. Riktig trevlig och kramgo var han då han slängde sig över mig och Tora :-)



Jag teamade även upp med Izza, Daniel, Angela och Karolina.

Panos Emporio

Efter SFW gick vi till vackra Skeppsbrokyrkan där Panos Emporio höll sin 25-års jubeliumsfest med mingel, mat, fri bar, uppträdanden och självklart en storslagen modevisning (där min fina vän Izza var en utav modellerna).

Helt galen kväll då jag blev våldskramad av Panos, ögonvittne till Anna Books fall på scen, sjöng "Sing Hallelujah" till Dr. Alban som även han uppträdde live och jag blev uppringd av Maria Montazami under hemgången (!!!)

Intressant kväll alltså :-)

Stort tack Finest.se och Skugge & Co för en fantastiskt välordnad och bra event, fler bilder kommer senare. Nu tar jag ledigt från bloggen idag t.om söndag då jag kommer att vara en busy bee :-)



SFW Party


Alice, jag och Jonathan trotsade snöstormen igår kväll och begav oss till Café Opera där Micael Bindefeld anordnade Stockholm Fashion Week Party. Jag gjorde entré genom att se nyduschad ut, härligt med snö!


The art of Sushi

Det är dagar som igår som man skulle haft med sig sin systemkamera, men då jag glömde den hos mina föräldrar i början av veckan har det endast blivit iPhone-bilder tyvärr.

Igår var jag på sushiskola med tv-kocken och Asienexperten Joakim Lundblad som lärare. Touch of Taste har precis lanserat en hemsida med recept och filmer för matintresserade och de har även börjat med att ge matlagningskurser så därmed anordnade de detta.

Vi fick även lära oss hur man gör det ultimata sushiriset - det gäller att skölja, skölja och åter igen skölja riset innan det kokas.


Vi hade grymt mycket gott att leka med.


Joakim Lundblad, sushigurun!


Han gjorde bl.a en medelhavsinspirerad rulle med parmaskinka, svamp, sparris och färskost - otroligt gott!



Vi höll till i fina lokalen PS Matsal.


En av våra rullar med champinjoner, shitakesvamp, gurka, tonfisk och färskost. Yummy!


Jag och Terese håller stolt upp våra mästerverk.


Sushikoman var ett faktum efter denna tallrik.


Whoopie!

Glöm macarons och cupcakes, nu är det Whoopie Pies som gäller! Det är alltså bite-size små sockerkakor med grädde eller frostig i som man kan göra i en mängd olika smaker. Måste definitivt bakas snart.

Här har bakbloggerskan Sockerrus gjort Whoopie semlor t.om! (se länk)


Bild: http://www.thekitchn.com/


Cardigans

Min ljusgråa kofta i inlägget nedan finns även i 3 andra färger och ja - jag har allihopa! :-p


Bilder: H&M


Romantic

Har på mig en äkta "Kelly-outfit" idag med volanger, pärlor och spets. Leve romantiken! Att jag ser solbränd ut beror på en BUS från L´oreal jag testade i helgen, riktigt bra! (recension senare).


Cardigan och sjal, H&M. Linne, VILA. Pärlor, present. (nedan, mörkblå jeans och svarta stövlar)


Busy week

Många roliga events denna vecka! Henrik Fexeus, sushi-skola och Panos modevisning!


Weekend

Har haft en fantastisk helg. Summerar med några iPhone-pics.


Midnight shopping


349 kr, Rose chiffon dress (Angeleye) från Nelly.

Black & gold

Samtliga kort från kvällen finns dessvärre på Olivias kamera (som jag lånade hem, men det krävs tydligen en sladd istället för en minneskortläsare att ansluta med). När jag kom hem tog jag iaf ett kort med mina vackra smycken från Cocoo.se.

Finest Awards-galan var riktigt skoj med många man kände, goda drinkar och mat. Stort grattis till Carolina Gynning och Kenza som både två kammade hem välförtjänta priser (Bäst klädda resp. Årets modeblogg). Bäst under kvällen var Babsan som spontant showade på scen :-) Återkommer med fler bilder sen.

TIPS! Ange koden "valentine" i kassan så får ni 15% rabatt på hela ordern, frakten är alltid fri. Gäller t.om 28e februari.


iPhone-godis

Jag rår om min iPhone som vissa gör med sina små chihuahua-hundar, dvs. klär på den i olika outfits. Från Monkeygadgets beställde jag en svart bumper och ett lila sportarmband, perfekt till gymmet/löpningen. Finns i flera färger och jag vill ha samtliga!



Bumper av silikon/plast 119 kr. Sportarmband 129 kr.


Gala ikväll!

Jag har fått en VIP-inbjudan till Finest Awards på Café Opera ikväll och jag drar med mig Olivia som mitt sällskap. Klänning och skor är valda, men däremot återstår smycken. Det blir därför ett besök till Cocoo-butiken i eftermiddag där jag ska bli pimpad :-) Återkommer med massa pics från kvällen - yes, jag ska bli bättre på uppdatering framöver också! *lovar*


Olivia och jag (med magar fuila av macarons och cupcakes) från mitt födelsedagskalas i somras.