Personligt möte

Bjuder på en liten händelse från helgen. I lördags begav jag mig ut i solen för att fota lite fina vinterbilder. Här nedan är en jag tog av en gås som sov i "flamingo-style" på ett ben.

Jag tog en paus från fotograferingen och minusgraderna och begav mig till en liten caféstuga för en värmande kopp te och slog mig ned vid det enda lediga bord som fanns i den fullsatta stugan. Jag hade precis börjat äta på min kanelbulle då jag blir tillfrågad av en äldre kvinna ifall hon kunde få sitta vid mitt bord och självklart välkomnade jag henne.

Vad som först började med en konversation om min systemkamera slutade upp med att vi delade varandras erfarenheter av livet under nästan en timmes tid. I mitt fall var tidsloppet 29 år, i hennes 77 år. Hon var änka sedan 3 år tillbaka, hade varit gift i 53 år, hade språk som hobby och talade varmt om mitt hemland, England men även om sin sorg över hur ensamt det kan kännas utan sin livspartner och vänner som går bort med tiden. Det roligaste var då hon berättade om när pizzan introducerades i Sverige i slutet på 60-talet och vilken hype det var.

Då vi slutligen skiljdes åt uttryckte hon sin glädje över att ha träffat mig och hur trevligt det var. Jag lämnade caféet med en varm känsla i kroppen, en värme som endast ett fint, personligt och otippat möte kan ge och jag glömmer aldrig Berits leende då vi sa hejdå - ett leende som talade om för mig att jag hade förgyllt hennes dag.


Kommentarer
Postat av: Lena

Tänk vad "lite" som krävs för att förgylla någons dag :o) Ibland så räcker det med ett leende, att man blir släppt före i kassakön, någon som håller upp dörren åt en. :o)

2011-02-22
Postat av: Sara

Så fint :)

2011-02-22
URL: http://littlenova.blogg.se/
Postat av: alexandra

åh vad gulligt :)

2011-02-22
URL: http://dependence.blogg.se/
Postat av: ERIKA

Vad härligt! Jag blev nästan lite rörd!

Fin bild Kelly:)

2011-02-22
URL: http://ikaaan.blogg.se/
Postat av: Anna Mc Manus

Älskar sådana möten! Och att sedan skiljas åt utan att byta nummer och lova att ses igen. Man bara låter det sluta där:)

Postat av: carro

Det är så härligt med äldre människor, många är så öppna och mysiga. De kan som sagt bara börja prata, helt oansträngt. :)

2011-02-22
Postat av: Hanna - Mode, smyckestillverkande och min vardag

Vilket härligt möte!

Postat av: Miseratio

Jag blev helt varm i hjärtat när jag läste det här. Underbart med spontana möten, speciellt över generationsgränserna. Vill passa på att tipsa om en jättenfin bok på samma tema: Linda Olssons, Nu vill jag sjunga dig milda sånger.

Ha en fin dag!!

Postat av: sara

Vilket härligt möte och vilken fin bild du fick till. Hoppas att du har en toppen onsdag! =)

Postat av: Sandra

Gud vad underbart! Får tårar i ögonen..

2011-02-23
Postat av: Len

Du verkar vara en helmysig tjej. Å du gjorde nog mer än bara hennes dag.. Hon kan nog leva länge på det där mötet med dig :) Stor kram för att du delade med dig att detta fina möte.

2011-02-23
Postat av: Ida

Åh, vad mysigt! Älskar att prata med äldre människor, de har så mycket att berätta och har upplevt så mycket jämfört med en annan!

Postat av: Helena Svensson

Vilken fin och varm berättelse. Tack.

Postat av: Tina

Åh, jag var med om ett liknande möte för några år sedan. Jag kommer aldrig glömma Stig som berättade för mig om sina vilda äventyr på sjön som ung man, och hur hans ögon glittrade när han fick berätta det för mig och jag faktiskt tog mig tid att lyssna.

2011-02-28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback