New in

Gladare blir man även när paket kommer hem till en, material girl in a material world eller hur var det nu? ;-) I det rosa paketet från Chicy fanns en virkad klänning, virkad topp och en fantastiskt fin kjol i den skärningen jag älskar. Längtar tills jag känner mig fin igen så jag kan strosa runt i dessa.


Triss i snygga sommarplagg, men var är sommaren? :-( Bilder: Chicy.se

Comfort

Om det finns något som muntrar upp och tröstar så är det Ladurée! Macarons går faktiskt bra att äta tillsammans med varmt te då det blir som ett mos i munnen som jag kan svälja, annars kan jag fortfarande inte tugga :-(


:-(

Att jag varit frånvarande ett tag är pga att jag tyvärr råkat ut för en olycka. Ett blött golv och ett hårt fall framstupa har lett till hjärnskakning, en gipsad arm för en misstänkt fraktur på handleden och 2 frakturer på ena sidan av ansiktet. Är lättad över att jag inte behöver operera mig, då enligt alla läkare ska jag bli helt återställd. Men jag är inte så snygg nu kan jag lova, med världens svullnad, nedsatt känsel, en FET blåtira och sår på ögonbrynet. Igår såg man knappt mitt öga så svullet det var, men nu börjar svullnaden äntligen avta. />
Jag mår ok trots omständigheterna, är fortfarande omtumlad efter olyckan och kan inte tugga fast föda alls och missar tyvärr väldigt mycket som t.ex. tårttävlingen då det inte är lätt att baka med endast en hand. Men jag kämpar vidare!


En vacker bukett som kom med bud från kollegorna på jobbet idag ♥

Tropical

I lördags var det fest och jag hade min nya klänning från Nelly på mig. Den ser konstigt nog turkos ut på bilderna nedan, men den är knallgrön. Att jag var så brun är pga. att jag gick och blev spraytannad dagen innan, kände mig riktigt snygg!


Nästan 1,9 meter lång amazonkvinna klädd i grön (ser turkos ut på bilden dock) klänning och blå skor, Nelly. Turkos kuvertväska i mocka, Friis & Company och ring från Cocoo.se.


Erik och jag ♥ Här ser ni även den gröna färgen på klänningen, fick SÅ många komplimanger under kvällen!

Fransk lyx


Idag firar vi att det är helg och även att vi har en fantastisk helg framför oss med värme och sol! Detta gör vi med MUMM Cordon Rouge som är Frankrikes mest sålda champagne och macarons jag köpte idag från Ladurée, 6 st i min favoritsmak: hallon.




Oh my, apple pie!


Orange lady


Gårdagens outfit med min nya klänning från Ellos, guldarmband från Indiska och H&M och min vackra ring från Cocoo.se och sedan bruna sandaler till. Bättre bilder på mönstret på klänningen och min ring ser ni här. Klänningen har riktigt mycket tyg och vidd nertill så den ser fantastisk ut när man går! Har fått SÅ många komplimanger för den och t.om av främmande tjejer när jag var ute på AW igår.

Mina fötter syns inte i spegeln på denna bild, men klänningen är storlek 34 och slutar vid fotknölarna på mig och jag är 1,74 lång.

Zucchinilasagne

Igår testade jag en lchf-vänlig lasagne, som är exakt som en vanlig lasagne, fast istället för pasta använder man zucchini som man gör fina plattor av med hjälp av en osthyvel. I receptet jag testade skulle man ha kesella istället för bechamelsås, men nästa gång tänker jag faktiskt använda bechamelsås så att den blir godare och krämigare. Kesellan tycke jag inte alls funkade.


För brännan


Sommaren är här och även den starka solen! Fr.om idag ska jag börja ta mina Maxosol-tabletter som jag tycker fungerar bra och får brännan att hålla längre. Jag är en sån som får färg väldigt lätt och blir riktigt brun av solen (tack vare att jag fick mammas svenska gener och inte pappas engelska!), men är väldigt känslig på ansiktet och bröstet. Mina rutiner är alltid att ha solskydd på mig när jag vistas en längre tid i solen, 10-15 på kroppen och typ 20-30 på ansikte och bröst samt 1 tablett Maxosol varje dag.


Vintage & Bows

Väntar på en gåva från Iconemesis som är på väg till mig, nämligen dessa två underbart söta iphone-skal som heter Vintage och Bows. Finns hos Iconemesis webshop och kostar 24.99 pund styck (ca 295 kr) och varje motiv är tecknade av illustratörer och konstnärer från England och USA. Synd bara att man inte har en vit iphone, men blir nog sockersött ändå.



Fringe

På sommaren älskar jag att variera stilar med romantiska klänningar, tropiska färger, pasteller och även hippiemode med många virkade plagg, slitna jeansshorts och fransar. Igår utökade jag min sommargarderob med en fransväst och en fransbikini på Gina tricot.

Bilder: Ginatricot.com

Colourful dinner


Jag körde en liten "man tager vad man haver"-middag igår och det blev en färgglad rätt bestående av lax med fetaost/pestotäcke, blomkålspuré (SÅ gott och lätt att göra + nyttigt!), bönsallad och tomtater. Resterna blir min lunchlåda idag.

Recept på begäran: Blomkålsmos/puré

Ta bort alla gröna blad och stjälkar från blomkålen och dela upp den i mindre bitar. Koka i ca 15-20 min. Använd en stavmixer så att det blir en slät massa. Tillsätt en klick smör och lite grädde. Krydda med lite salt och peppar.




Poolparty

Varför tog helgen slut så snabbt? Under hela gårdagen var jag på grill/poolhäng hos en vän som har en uppvärmd pool i sin trädgård, äntligen är det sommar!


Dagens romantic


Väska och skor, H&M. Filt, Blomsterlandet. Klänning, Chicy.se. Och sen en blå jeansjacka till!

Ps. Många av er som undrar varrt klänningen finns på Chicy, men tyvärr är denna typ 3-4 år gammal :-(


A cup of roses


Mina vackra rossmycken från Cocoo.se.


Home sweet home

Varit ute en sväng och dansat mig svettig på dansgolvet (att ha tjockt hår är stundtals rätt jobbigt i dessa lägen), nu är det sova som gäller. Skönt dessutom att inte vara bakis imorgon då jag endast druckit ett glas vin, duktig tjej! Good nighty!


För er som undrar över mina ögonfransar så är de äkta och jag använder en fransnäring som heter Xlash och en mascara från Maxfactor (False lash effect).

Crochet day

Efter en supermysig grillmiddag hemma hos oss igår kväll för 3 av mina bästa tjejer (på min Instagram finns massa bilder!) är jag pigg och glad och ska snart träffa dem igen, fast i Rålambshovsparken för picknick och bara njuta av det fina vädret. Idag har jag på mig min virkade bikini och topp, båda från Chicy.se.


Mina fina ring kommer från Cocoo.se.

Inte långt kvar...

...tills jag ska skicka in mitt bidrag till Coops Tårta vs Tårta tävling. Nu håller vi tummar och tår att jag lyckas med den idén jag har och att den överensstämmer med allas smaklökar. Sjukt att Lars Wallin och en massa mästerkonditorer kommer äta och bedöma MIN tårta då jag är direktkvalificerad till finalen! *gulp*


Paket

Fick en fråga om hur den blå klänningen från Inlovewithfashion ser ut i verkligheten och jag kan säga att den är exakt lika smurfblå som på bilderna. Jag kommer bära denna tillsammans med turkosa eller gröna smycken.


Paketen från Inlovewithfashion är alltid så fina.

Pink pops

Igår var en väldigt produktiv dag i köket, då jag förutom mina minimuffins även slängde ihop några cakepops. Förra veckan fick jag hem rosa choklad och var ju bara tvungen att leka lite med den. God var den också, smakade som vit choklad.

Denna gång testade jag att göra med Ballerina mintchokladkakor och det blev riktigt gott! Annars brukar jag göra med Ballerina kladdkaka. Som vanligt är det busenkelt att göra. 1 paket kakor mixas med 50 gr Philadelphiaost, rullas till bollar och doppas i smält choklad. Det enda som krävs är en stressfri miljö och tålamod :-)





Litet tips: Förbered rosetter och trä på pinnarna efter du doppat dina pops i choklad och strössel. Blir mycket lättare.





Klicka nedan för att lyssna på min radiointervju jag gjorde med Lotta Bromé om cakepops!


Minimuffins med pensé


Nu var det verkligen sjukt länge sen jag bakade, så idag blev det minimuffins med lila cream cheesefrosting med ätbara minipenséer. För att få till en lila färg fick jag blanda röd och blå karamellfärg.


Limonade

När jag var på ICA Maxi och storhandlade sist upptäckte jag dessa fina, rosa flaskor med fransk limonade. Tror de kostade 15 kr/st. Perfekta till en picknick!


Ladurée shopping

Detta är vad jag kom hem med igår; macarons i smakerna: hallon (favoriten), choklad, jordgubb och svarta vinbär. Det blev även en ask med lösviktste med smak av vanilj.

Jag har provat macarons från många ställen, men ingen slår Ladurée när det gäller kvalité, smak och färskhet. De bara smälter i munnen. I hallonmacaronen finns t.om äkta hallon i fyllningen så de är SÅ värda sina 22 kr/st.

Butiken ligger på Grev Turegatan här i Stockholm och de säljer macarons, chokladpraliner, te och annat smått. Tyvärr inga bakelser!






Rose glam!

Här är mina nya darlings från Cocoo.se, visst är de tjusiga? Rosor i kombination med strass är riktigt hett just nu (till min förtjusning). De korallrosa PRADA-inspirerade rosörhängena är så fina på! Ska se till att ha en liten photoshoot i helgen så ni får se :-)




På bilderna ser rosorna lite röda ut, men de är fint korallrosa!

Ladurée Stockholm

Jag svävade som på moln hela vägen hem idag efter mitt premiärbesök på Ladurée på Grev Turegatan. Jag köpte en ask med 6 st macarons och te med vaniljsmak. Det lär bli många besök av mig framöver :-)



Under tiden man stod i kö lade de fram smakprover och jag tog en macaron med kaffesmak. Nom nom nom nom!

Deichmann



Häromdagen fick jag ett paket från Deichmann med bl.a ett presentkort på 500 kr att handla för. Ni som har mig på Instagram kan se resten av innehållet i paketet, en minst sagt "unik" speldosa! :-)

Har kikat runt lite på pressmaterialet man fick och jag tyckte dessa ballerinas för 249 kr var bedårande. Ska nog ta en sväng till en butik idag och kika lite.


Prinsesstårta

Idag kom ett väldigt smarrigt paket, nämligen ett tårtbud från Sveriges Bagare och Konditorer med en stor, rosa prinsesstårta med guldkrona. Då prinsessan Estelle döps nästa vecka kommer denna tårta och små prinsessbakelser att säljas under hela maj månad till förmån för Victoriafonden. Mina kollegor på jobbet blev väldigt glada idag :-)


Dream come true

I veckan måste jag till Ladurée som precis öppnat nu på Grev Turegatan i Stockholm. Finns inga ord om hur pass lycklig jag är att de finns här hemma nu!


Foto från i somras då jag var i Paris.

Cakeplanning

Jag har brainstormat klart om just vilken tårta jag ska göra i Coops Tårta vs Tårta-tävling som jag är uttagen till och vissa förberedelser ska redan göras ikväll.

Men nu är det ju så att det är inte endast jag och 7 andra bakbloggare som tävlar, utan vem som helst kan skicka in ett tårtbidrag och tävla mot oss i finalen av Sveriges godaste tårta.

Anmäl dig och din tårta här.


Food colour


Älskar mitt porslin från RICE. De gör att en enkel bönsallad ser fantastisk ut t.ex. tack vare färgerna.

Ulriksdals slott









Ett stort magnoliaträd var i full blom.

En Nypa Socker

Jag och två vänner fikade idag på ett bokstavligen sockersött café på Flemingegatan 107 (t-bana Fridhemsplan). Den heter En Nypa Socker och vi njöt av deras afternoon tea för 120 kr inkl. te eller kaffe och rullade därifrån. Känner mig fortfarande hög all socker. Kan verkligen rekommendera alla att gå dit!

Här kommer bildbomb (och sockerbomb) från besöket.













Fredagsmys

Har bäddat ner mig i soffan iförd myskläder och raggsockor. Äppelsmulpajen är i ugnen och jag har senaste roliga avsnittet av underbara Cougar Town och en massa filmer att se fram emot ikväll. Hoppas jag inte somnar bara!


Mint, lavendel (t-shirten i inlägget under detta) och rosa. Älskar pasteller! Foton från min Instagram.

Pasteller och virkat

Min look i vår/sommar - kopiösa mängder av ljuva pasteller och virkade plagg.


Mint & Peach

Fynd från Ginatricot, stora kuvertväskor för endast 129 kr. Rymmer även Ipads.


Curls


Vet ni vad? Det är såhär mitt hår egentligen ser ut! Tog denna bild igår kväll med min iphone då jag kom hem från all regn ute och direkt så krullade håret till sig i lockar och korkskruvar.

Har sedan jag varit liten alltid haft en slags hatkärlek till håret och jag känner mig alltid som finast då jag stylar det rakare. Konstigt det där att man alltid vill ha det man inte har, trots att det man har faktiskt är rätt fint? :-)

Erik och mina vänner tycker jag borde ha såhär mycket oftare, vad tycker ni? Jag vill nog vänta tills det blir ca 1 dm längre, känner mig korthårig som lockig :-)


The Bronzed & The Beautiful

Ska testa ett bronzer-kit med olika nyanser för en perfekt solkysst hy från Too Faced. Alla deras förpackningar är verkligen så härliga! Kostar 395 kr och finns hos Eleven.se.

För övrigt så har jag de senaste åren varit en trogen användare av Too Faced´s Lip Injection, ett läppglans som verkligen förstorar läpparna och gör de fylligare (utan att det ser ut ankläppar).




Lavender

Har köpt lite nya blommor till köket och även en lavendel som jag hoppas ska växa till sig lite. Knopparna är lite väl små, men de doftar underbart. Ska testa att göra hemmagjord lavendelsocker också.


Tårta vs Tårta

Jag och 7 andra bakbloggare har blivit handplockade till en tårttävling som hålls av Coop. Senast 29 maj ska de ha in mitt bidrag och i juryn sitter bl.a årets konditor Josefine Baummann och desginern Lars Wallin som kommer bedöma och äta mina tårta *gulp*!

Jag har kollat in mina konkurrenter som är riktiga proffs och använder sig av mycket sugarpaste, men då jag endast bakar med dekorationer som är goda att äta så tänker jag göra en somrig tårta med mycket kärlek och i äkta Kelly-anda. Min tårta ska kunnas göras utav vem som helst helt enkelt och jag hoppas det blir ett vinnande koncept.



För att kickstarta igång oss skickade Coop hem en låda med förslag på ingredienser. Jag kommer använda bakpulvret, vaniljstången och ev. limen!

New dresses


Dessa 2 godbitar har jag nyligen fått hem. En brun Hérve Léger-inspirerad mörkbrun klänning med svarta paljetter från Dressy och en knallblå dröm från Inlovewithfashion. Nu lördag ska jag på födelsedagsfest/middag, frågan är nu bara vilken klänning jag ska bära?


Minty fresh

Igår var jag på ett trevligt kokos-event med Hoilstic på Yogayama. Förutom att äta snittar med kokos och dricka kokosshots fick vi lära oss hur pass nyttig kokosnöt är.

Den är t.ex. världens största frö, är släkt med jordgubbar och kokosolja är det nyttigaste man kan steka mat med och dessutom stinker det inte mat-os med den! Underbart då vi har en sån dålig köksfläkt hemma.

Äter man en LCHF-diet (som jag gör så gott jag kan på vardagarna) så är kokosolja det bästa man kan äta för hjärnans skull, som kan bli lidande av bristen på kolhydrater. En tesked kokosolja så är problemet löst. Vi fick även en stor goodiebag med massa kokosprodukter, så fr.om nu blir det matlagning endast med kokosolja.


Min outfit igår bestod av bl.a en mintgrön tröja och ett persiko/pastellfärgat halsband - båda från H&M samt en mintgrön ring från Cocoo.se.


Foton från min Instagram där ni hittar mig under namnet "missbiddle".


I ♥ crochet





Nyshoppat. Nu är det endast sommaren eller en solig utlandsresa som saknas. Allt från H&M.


Discoveries


Har haft en riktig skitdag idag, men när jag kom hem muntrades jag upp lite då det plingade på dörren och en budkille stod där med ett stort leende och en lika stor låda i frigolit, passande nog med rosa rosor på!


Innehållet var Starbucks nya iskaffe som kommer i 3 olika smaker. Dryckerna finns att köpa i t.ex 7eleven och Pressbyrån. Det medföljde även en porslinsmugg, kolor, choklad och kaffebönor. Vem blir inte glad av Starbucks liksom?! :-)


Plopp

Har ni testat nya, kärleksfulla Plopp? Såg den i min ICA idag, 2 st för 10 kr och kände mig bara tvungen att testa. Supergod var den, men man får akta sig för den röda krämen som är väldigt lös.



Congratulations

Grattis till Jenny E som blev vinnaren av Kerastase-kitet! Jag kommer att återkomma med en recension om dessa produkter i ett inlägg snart.

RICE



Idag hämtade jag ut ett stort paket med handgjord, italiensk porslin från RICE. Jag valde 2 stora mattallrikar i färgen lavendel, en mindre skål i mint, en pastaskål i jadegrön och en mellanskål i rosa.  Kommer knappast finnas något som INTE kan se gott ut serverade på dessa?

Mer porslin ska det bli! Men då de inte är direkt billiga får det nog vänta till nästa löning ;-)



Daisys

Jag hittade världens största fält av tusenskönor vid sjön hemma, perfekt ställe till min nästa photoshoot á la vitsippa.





Stockholm tea & garden, 1 år!

Ett av mina favoritcaféer och butiker är Stockholm Tea & Garden som nyligen fyllt 1 år, och som stamkund var jag självklart där på deras 1-årsfirande där det serverades bubbel, cupcakes och 10% rabatt på hela sortimentet. Jag passade då på att shoppa mer Roy Kirkham porslin till min samling som nu är nästan komplett.



Det perfekta stället för en klassisk, brittisk afternoon tea med utomordentlig service av ägarna Lotta & Glenn. Bra även för hundägare då man får ta med sig hunden in!


Hattlåda

Sist jag var nere och hälsade på mina föräldrar i Norrköping hittade jag denna STORA fina hattbox för 249 kr. Jag använder den till förvaring i min walk-in-closet, då den är riktigt stor och rymmer mycket.




Orange summer



Maxiklänning, Ellos. Smycken från Cocoo.se.

Inlovewithmydress

Under gårdagkvällens middag hade jag på mig min nya klänning från Inlovewithfashion, riktigt vacker på och jag ska nog köpa en till i en annan färg. Smyckesmässigt körde jag på turkost/guld med halsband från H&M och ring från Cocoo.se.


Purple spring

Ikväll är det middag hemma hos oss och jag har precis dukat klart. Till denna dukning valde jag temat: "purple spring" och som center piece på borden har jag satt penséer i brödkorgar av plast. Nu måste jag sätta fart med matlagning och bakning, ses imorgon! :-)





Finaste bag-in-boxen!

Welcome!

Kul med nya läsare som hittat hit, då jag åter igen är på startsidan ;-) Om ni vill se ännu mer och mer flitig uppdatering om mina dagar, (och även sneakpeaks på saker jag kommer blogga om) adda mig på Instagram där jag heter missbiddle.

Ikväll blir det full rulle då jag ska på en VIP-middag på nattklubben Rose (passande namn, va?!) och imorgon ska jag både bruncha med vänner och hålla en middagsbjudning hemma (åter igen med nytt tema på dukningen), så då kommer jag endast hinna instagramma.

Ps. Glöm inte bort att tävla om ett kit från Kerastase värde 800 kr! Tävla här!

Penséer

Idag var jag på Plantagen och shoppade massor av penséer. Tanken är att de ska pryda balkongen, men först har de ett annat syfte som ni får se på lördag ;-)


Det blev även en roskudde, perfekt komplement till mitt rosiga picknick-kit.

Husmorsorna

Bakbloggerskorna Husmorsorna teamade upp med Baileys och bjöd på en jättefin bjudning i form av hembakta tårtor och bakelser - allting med Baileys i. Jag satt vid samma bord som dessa roliga kvinnor och pratade med dem om allt mellan bloggetikett och såklart bakning. Glömde dock att fråga dem vart de köpt lavendelsockret som är på tårtan nedan, ska maila dem!


Bilder tagna med min iphone, därav den sämre kvalitén.



Innan alla godsaker förtärdes en smarrig sallad med räkor, chili, mango och avokado. Jag som fortfarande har en jobbig rethosta råkade få i mig en bit superstark chili och fick världens hostattack :-/ Så det blev en hel del röda bitar kvar på tallriken ;-)


Gerbera-porslin! ♥



Man måste ju smaka allt ju, oförskämt annars ;-)


Strawberry+marshmallow

En efterrätt som är riktigt smarrig på grillen och ser festlig ut. Foto från sommaren 2010.


Vitsippor



Alltid när jag sett en skogsbädd full av vitsippor har jag velat fota då jag ligger bland dem. Så på Fjäderholmarna hade vi en liten photoshoot med mig som skogsnymf. Blev rätt vackert! Kamerablixten gör dock så att jag ser blekare ut än vad jag är annars, men det är säkert någon inställning på min kamera som kan fixa det. Försöker lära mig den, då den är ny.


Grillpremiär

Jag och några vänner valde att grilla och picknicka i Rålambshovsparken igår kväll, riktigt skoj var det men det blev rätt kallt när solen gick ner.

Var riktigt mysigt med årets första grillning och såååå gott! Visste ni om förresten att ICA har en grilljour som är bemannad av kockstudenter från Restauranghögskolan i Grythyttan som man kan ringa till (gratis) om man har frågor på hur man grillar ett speciellt kött eller vill ha bra tips?

Grilljouren har öppet kl 08.00 -22.00 måndag – söndag under v. 18-20 och 16.00-22.00 torsdag-söndag under v. 21-32 och nås på 020-47 45 51. Samtalen är som sagt gratis.


Våren är äntligen här och det firades med lite skumpa i solen.



Jag glömde haloumiosten :-(


Till efterrätt grillade jag färsk ananas och innan vi åkte rostade jag kokosflarn i en torr stekpanna. Egentligen ska man ha vaniljglass till, men då vi picknickade blev det vaniljkesella. Underbart gott!


Förutom lite skumpa blev det några Barcardi Breezers i olika smaker. Var faktiskt första gången jag använde papperssugrör och de är väldans söta, men de blir mjuka efter ca 5 min och går inte att dricka med till slut :-)


Fint ska det va när man picknickar! Korgen är en gammal trogen tjänare från Åhléns, fleecefilten från Plantagen och picknickfilten från Blomsterlandet.