Macadamia Natural Oil

Eleven.se undrade om jag ville recensera någon produkt och jag sa att jag var nyfiken på märket: Macadamia Natural Oil. Jag överraskades sedan när jag fick nästan alla produkter värde 1348 kr! Tack Eleven.se!


De saker jag ska testa är Retail Intro Box, Rejuvenating Shampoo, Moisturizing Rinse, Healing Oil Treatment och Deep Repair Masque. Återkommer med recension!

In the bathroom

Ni var en del som undrade hur jag har placerat mina Kosta Boda prydnader i vårt badrum hemma. Här nedan ser ni hur jag har dem, bara som de är ovanför handfatet.



Kosta Boda


Dessa fina prydnader från Kosta Boda pryder badrummet hemma och än så länge har inte min sambo sagt något, så jag förmodar att han har godkänt dem :-) Kostar 399 kr/st och jag köpte mina på Åhléns City där de har hela kollektionen i olika färger. De är ca 13 cm höga.

Bilder: www.kostaboda.com

Valerie

Jag är riktigt inne på paljetter i guldfärg just nu, riktigt fint till sommaren också då man är solbränd. Den vackra skapelsen från Valerie från webshopen Sid & Sally är på väg hem till mig och jag kanske t.om redan använder den på Avicii-konserten nu på lördag?



Här ser ni en bild från Guldknappen-galan i augusti förra året då Valerie Aflalo har på sig klänningen. Jag (till vänster) bar hennes andra vackra paljettklänning, samt en bild då jag fick prova en massa klänningar i hennes fina showroom.

Glutte och glane i stan

Under helgen har jag varit i Norrköping och hälsat på mina föräldrar och min "lillebror" Fox. Var härligt med ett litet miljöombyte och att gå omkring och uppleva lite nostalgi, jag bodde ju ändå där 6-15 års ålder. Sedan blev det lite shopping, bl.a. världens finaste hattlåda som kommer bli fin i min walk-in.


Tänk att min fina mamma är 61 år? Hoppas jag är lika söt om 31 år...

(Ps. jag har även svarat på fler av era frågor i inlägget nedan).

Q & A

Nu kommer lite svar på frågor jag fått på sistone:

Vill du ha barn? Absolut! Men om ca 2-3 år. Först vill jag och Erik hitta på en massa roligt tillsammans.

Finns persikokvistarna i blomsterbutiker? Japp! Jag har sett dessa i 2 blomsterbutiker här I Stockholm. Vid Odenplan och sedan NK-passagen.

Hur var shoppingen på Skiathos? Något annat att rekommendera om man åker dit? Ön har en del affärer, men det är inget shopping-ställe direkt. Till Skiathos åker man för sol, bad och och mys. Se gärna mina blogginlägg om min resa dit. Detta ställe får man iaf inte missa!

Om man inte kan ha Ballerinakakor till cakepopsen (p.g.a allergi), vad kan man använda för kaksort istället? Jag har faktiskt inte hunnit testa någon annan kaksort ännu, men alla kaksorter ska fungera. Det är bara att prova sig fram!


Vilken dagkräm använder du?
Jag använder en dag-och nattkräm från no7 som heter "Protect and perfect". Kostar ca 300 kr/st och är lite som en "anti-age" som reducerar fina linjer m.m.

Vilken mascara använder du? Efter att ha testat nästan alla märken under åren är den bästa för mig och mina fransar False Lash Effect från MaxFactor. Kostar ca 179 kr.

Hur gör du håret så fint och lockigt? Sanningen är den att jag har sjukt lockigt hår. Självtorkar jag det får jag t.om. korkskruvar på vissa ställen. Väldigt fint enligt andra, men jag tycker om ett mer kontrollerat hår. Det jag gör är att jag torkar håret efter tvätt, alt. låter det självtorka vilket är skonsammare. Sedan sprayar jag håret med en värmesskyddande spray från TreSemmé som gör håret silkeslent och slutligen stylar med min Satin Hair 3-fönborste från Braun. Jag tar en bit i taget, fönar det rakt och slutligen gör som en en lock på änden. Sedan smörjer jag in topparna avslutningsvis med Maroccan Oil. Då mitt hår är så tjockt och lättformat använder jag aldrig hårspray för fixering, utan lockarna tenderar att stanna kvar.

Vart har du köpt dina cakepops-pinnar? Mina pinnar köpte jag på Strössel & Annat. 35 kr för ett 50-pack.

Hur får du dina cakepops att stanna kvar på pinnarna? Hemligheten är att efter man gjort sin smet och rullat till små bollar ska man stoppa in dem i frysen ett par minuter så att de stelnar och är lättare att jobba med. Man ska även fixera pinnen och popsen med lite smält choklad som "lim". Sedan när man är klar med sina pops ska de förvaras i kylen tills det är dags att servera dem.

Vad är ett "vattenbad"? Ett vattenbad är när man smälter t.ex. choklad av vattenångor. Man fyller en kastrull med vatten och låter koka upp. Ovanför har man en skål eller som jag har - en speciell skål med handtag anpassad för att smälta just choklad. På detta sätt bränns inte chokladen.


Peach

Tänk att kvistar från persikoträd var så vackra? Hade jag ingen aning om tidigare. Nu står en bukett i vardagsrummet och jag blir glad varje gång jag ser dem - vårkänslor!

Kvistarna köpte jag i en blomsterbutik vid Odenplan, annars har jag sett dessa i NK-passagen.


Tävling: L' oreal LUMI Magique

Nu startar vi denna soliga helg med en tävling! Vinsten är detta lyxiga kit från L' oreal. Kitet består av LUMI Magique foundation, LUMI Magique concealer penna och en LUMI Magique Primer. LUMI Magique är en serie ljusreflekterande produkter som ger din hy strålande lyster utan att se blank ut.




Tävlingsfrågor
:

1. Hur många procent vatten består LUMI Magique foundation av? (Svaret finns
här).

2. Berätta om ditt roligaste sminkminne.

Tävling pågår till sondag 4/3. Glöm inte att ange er mailadress också! Lycka till!

Kan passa på att berätta om mitt roligaste sminkminne som faktiskt är mitt alla första. Det var då mamma sminkade mig till påsk då jag skulle vara påskkärring som liten. Jag kommer ihåg att jag fick mycket rouge på kinderna, läppstift och mascara-duttar som fräknar :-)

TÄVLINGEN ÄR NU AVSLUTAD VINNAREN ÄR MÄRTA MED SIN ROLIGA SMURF-HISTORIA: 

Postat av: sanna

Hej!

Lumi Magique Foundation innehåller nästan 40% rent vatten.

För inte så längesedan så skulle jag iväg och jobba som bartender på en nattklubb. Jag stod hemma i mitt badrum och sminkade mig med foundation, puder och solpuder för att få en fräsch look.

När jag kom till jobbet så tittade kollegan på mig med en konstig blick men hälsade som vanligt.
Som tur var jobbade min bäste vän denna kväll också och hon utbrast, Hur fan ser du ut?! och skrattade lite. Jag sprang in på toaletten snabbt för att se efter hur jag såg ut och upptäckte att jag såg ut som björn Ranelid x 10!! Jättebrun, nästan lite svartbrun!
Bara att försöka torka bort det mesta och se glad ut.

Nu förtår jag hur viktigt det är med bra lyse och rena borstar när man sminkar sig! Hahaha

Och vilken tur att min käre vän var så ärlig och sa till, annars hade det inte blivit mycket driks denna kväll i baren ;)

2012-02-26
URL:
http://saani.blogg.se/

Paljett är hett


Nu hänger den hemma i min walk-in. Den vackra paljettkoftan/blazern som typ alla suktar över från ZARA. 999 kr kostade den. I fredags hade jag denna till svarta jeans, vitt linne och svarta stövlar. Lilte minus dock att den tappar lite paljetter då och då.

Presents

Igår hade jag en ledig dag och spenderade den bl.a. med att shoppa några presenter till mig själv. En välbehövd ny plånbok blev det samt den fantastiska paljettkoftan från ZARA. Fler bilder på underverket senare.


Details

Tänk vad några små detaljer kan göra, lite blommor och ett underbart doftljus senare så har man släppt in våren!





Cakepops-workshop


Igår kväll hade jag min underbara systerdotter Elvira på besök och vi hade en cakepop-skola, blev otroligt lyckat! Här hittar ni receptet!





Elviras fina cakepop med ett hjärta av vit choklad.


Friends come first

Ikväll går Finest Awards av stapeln på Café Opera, och jag var t.om VIP-inbjuden men valde att inte gå. En nära vän fyller år idag och det ska firas med en mysig middag ute med ett härligt gäng. Vänner går alltid före events och galor, så är det!

Dessutom gillar jag inte det opersonliga minglandet och kindpussarna, allt känns bara så himla ytligt och alla ska överträffa varandra med sina outfits. Näpp, efter 5 år av galor och Bindefeld-fester har jag till slut tröttnat!

23/4 Update: Bilder från gårdagkvällens firande med en lång och supertrevlig middag på Vapiano Stureplan med ett helt bord full av härliga vänner.


Jag och födelsedagsbarnet!


Jag överraskade med ett ljus på pastan!


Last chance

Imorgon tänkte jag dra en vinnare av det fina Moxie-kitet med allt du behöver för lingonveckan! Säg hejdå till fula förpackningar, och låt dessa pryda ditt badrum. Här nedan ser ni mitt eget kit jag fick från Tampongshopen.se.

Klicka på denna länk för att komma till tävlingen!



Tänk att man kan tycka att en tampong är söt?!

Handla hemifrån

Jag har fått testa Mathem.se, som är en tjänst på nätet där man kan handla alla sina matvaror utan att bege sig ut i kylan och slasket och slippa bördan att bära tunga kassar.

Man går helt enkelt in på hemsidan, blir medlem (gratis) och klickar i de varor man önskar. Utbudet är som en vanlig matvaruaffär med kött, bröd, mejerivaror m.m. och levereras till dörren redan nästa dag vid den tiden på dagen man önskar.

De erbjuder även färdiga matkassar och delar även med sig utav flera bra recept. Snart kommer ni hitta några av mina där ;-)


Varor jag plockade ihop från Mathem.se. Passar perfekt då min systerdotter Elvira kommer hem till mig på torsdag och vi ska baka tillsammans.

Vuxenkoja


Min vän och fotograf Jane, som plåtade mig och Erik i somras hängde upp ett myggnät i ett träd och voilá - en mysig och romantisk koja. Vi blev så inspirerade utav detta att vi nyligen köpte ett liknande från IKEA som man bara hänger upp i vilket valfritt träd som helst och sedan är det klart. 99 kr kostade den också!

Bildkällor: IKEA och foto på mig och Erik taget av Jane & Haglund Photography.

Längtan till våren


Strosar i mina Raybans bland rosorna i Paris på min 30 årsdag i somras.

Jag längtar så till våren och sommaren att det gör ont i magen. Under helgen som varit har en del snö smält bort och solen har strålat men än är det ett tag kvar.

Fruit

Var precis och handlade på ICA och då de har kampanj på frukt och grönt gick jag loss på frukterna. Allt detta för en 100-lapp! Lutar åt en fantastisk fruktsallad idag, mums!


My scent


När det gäller val av parfym är jag extremt kräsen och jag går alltid efter doft istället för märke eller utseende av flaska.

Den doft jag haft i alla år är en vaniljparfym från The Body Shop och jag har även en bodyspray med doft av vanilj och mysk: Vanilla Lace från Victora Secret. Förra sommaren köpte jag Escadas sommardoft: Taj Sunset. Så ni fattar, inte många dofter som tilltalat mig under åren!

Men Vera Wang Princess har fullpott i varje kategori. Bra märke, underbar doft och fantastiskt fin flaska. Min kille blir helt galen varje gång jag sprayar denna på mig. 30 ml kostar 435 kr. Lanserades 2006 så det är stört att jag inte upptäckt den förrän nu!

Vera Wang Princess är feminin och äventyrslysten med toner av lätta frukter, maräng och mörk choklad. Den är strålande och lite vimsig. Skapad för den lekfulla, oförutsägbara, självständiga kvinnan som ser varje dag som ett äventyr. Det är en förtrollande hyllning till modern kvinnlighet. (källa: www.eleven.se)



Yesterday



Slänger in en liten bild från gårdagens bjudning jag hade igår av mina semmel-cupcakes. Spritsningen gjorde jag i all hast då jag var lite stressad i slutet, men de gör en aldrig besviken smakmässigt. Så himla goda!


Flowers

Visst är det underbart med en massa blomster? Jag har fått dessa nedan på sistone och de lyser verkligen upp hemma, man får vårkänslor. Nu undrar jag bara vad den stora rosa heter? Inte ens de jag fick den av visste, haha!



Uppladdning


Dricker varm choklad och inspireras av tidningen Hembakat. Sen blir det ett avsnitt av serien Revenge jag övertalats att se - och sedan fastnat för!

I eftermiddag blir det semmelcupcake-bjudning då vi får främmande av 3 par som vill alla smaka mina bakelser, så det blir full rulle i köket idag.

Thai



Igår var vi på en överrasknings/födelsedagmiddag tillsammans med två andra par på ett av mina favvoställen som jag besökt otaliga gånger: Sabai-Soong.

Min favoriträtt är "36:an" Satay Roam Mid med olika grillspett, såser, inlagd gurka och ris och jag fick hela mitt sällskap att välja samma rätt bara för att jag hyllade den så mycket, haha! Thaipannkakan med cocoscréme, banan och vaniljglass rekommenderas till efterrätt!

Nu i bloggvärlden!


Jag har skapat en blogg åt mig och mina 2 schpoons Jenny och Tora! Där kommer vi blogga om våra hyss vi  hittar på tillsammans, och den kommer även innehålla rätt många internskämt och språk :-)

Nästa steg är att trycka upp vår egen logga på något klädesplagg!

Roses are red


Idag har jag blivit uppvaktad med rosor av Erik och ett Valentine-kit från en pr-byrå som marknadsför ett sydafrikanskt vin. I kitet fanns rödvin, rosor, doftljus, parmesan-och hasselnötssnacks och såpbubblor. Ska bli kul att provsmaka!




Utav mig fick Erik ett stort kort jag pysslat ihop själv med en överraskning inuti ;-) Kortet är på oss två under en fotografering vi hade i somras och kortet öppnas genom att knyta upp rosetten.


Happy Valentine

Stor puss och kram till alla er på Alla Hjärtans Dag! ♥  Våra romantiska planer ikväll är storstädning hemma (!) och sedan mys i soffan tillsammans framför avsnitt av Downton Abbey. Är helt hooked på den serien!



Foto på mig och min kärlek taget av Jane & Haglund Photography


Veckans blogg


På blogg.se´s matsida kan ni hitta en liten intervju med mig då jag är utsedd till Veckans blogg! ;-)

Valentine afternoon tea

Här får ni se vad jag bjudit mina underbara vänner tidigare idag. Allting bakades idag också, phew! Dagsfärska bakverk ska man bjuda sina gäster på tycker jag. Detta var mitt sätt att fira Alla hjärtans dag för dem ♥



Vaniljmuffins med hallonfyllning, chokladfrosting och rosor och blad jag gjort av marsipan.



Mini-chokladmuffins med cream cheese frosting och ett litet marsipanhjärta.


Champagne!


Enorma jordgubbar.


Alla fick även varsin ros och en liten chokladbit.



Jag gjorde fler cakepops av Ballerina kladdkaka-kex. Like heaven on a stick! Recept på dessa hittar ni här.



Geléhjärtan och värmeljus som doftade jordgubb.



Klassisk kladdkaka med grädde.



Jag, Wille, Jenny, Tora, Olivia och Jessica. Världens bästa!






Jag bar en röd klänning dagen till ära. Fick låna den av min vän Olivia som köpte denna vackra kreation på Zara för ca 5 år sedan.

Förbereder


Kl 17.00 idag håller jag en kärleksfull afternoon tea för några vänner. Hoppas även jag inspirerar er lite inför tisdag också! ;-)

Tjejfika

Här kommer några bilder då jag bjöd mina vänner Jenny och Malin på en liten mysig fika hemma hos mig och jag bjöd på semmelcupcakes, syltkakor, dammsugare och cakepops. Allting gjort av mig...såklart! :-)

Jag älskar verkligen att skämma bort mina vänner och agera värdinna. Det är alltid värt allt arbete när man får se och höra reaktionerna.

På söndag blir det ännu mer bakning och pyssel då min afternoon tea med Valentine-tema går av stapeln. Planerar redan för fullt min bjudning med påsktema också, jag är galen ;-)



Det kommer recept på mina cakepops lite senare. Det var allra första gången jag gjorde cakepops och de blev en stor succé! Pinnarna och banden kommer från webshopen Style & Funstuff. För att de skulle stå fint satte jag dem i en sockerfylld Iittala-skål.


Gjorde även Leilas spröda små syltkakor från kokboken "A piece of cake".


Rosa marsipan stod det på "korven", men i själva verket var det röd färg? Jag måste få tag på en god ljusrosa marispan. Den gröna från Odense som jag använt är helt underbar men den "rosa" (från samma märke) var torrare och inte lika god.


Leksaker


Oj, så mycket fint som har kommit hem till mig. Nu har jag mycket att leka med framöver!

I´m lovin´it

En gång då jag var inne på Mcdonald´s och tog ketchup fick jag en snilleblixt och tänkte: undrar om dessa passar som mini-muffinsformar?





Celebert besök på bloggen

Igår fick jag en kommentar om min Valentine-cupcake av Leila Lindholm - en av mina största förebilder inom bakning. Frågan är nu bara: var det verkligen hon? Kan annars inte tänka mig att någon skulle fejka detta? Om det nu var Leila som kikade in, så vill jag bara säga att jag känner mig ärad och blev jätteglad!


Rosa motivation

Det som fick mig att sätta fart med träningen efter ett långt uppehåll var en helt ny träningsgarderob. Inte direkt en billig lösning, men var det enda som kunde ge mig en spark i baken.

Jag har ju i ett tidigare inlägg visat mina fina rosa Nike-skor, men sedan dess har det även blivit en matchande träningsväska, smartshaker och protein smoothie-pulver som innehåller frystorkade bitar av hallon och jordgubb. Riktigt god är den när man blandar med mjölk.



Full rulle

Det är full rulle varje dag och bloggen lider, så kan vi inte ha det!

Men det blir även mycket action i köket resten av denna vecka med fikabjudning, 3-rätters parmiddag och en afternoon tea med Valentine-tema! Sen är det även deadline på söndag till Modeflickans mars-nummer. Hur ska jag hinna med allt?


Afternoon tea med Valentine tema på söndag. Då ska jag överösa mina vänner med en massa kärlek! ♥ Kanske blir det mina hallonfyllda chokladcupcakes med marsipanros? Recept finns i Modeflickan!

Schlagerkasse + tävling

Under förra veckoslutet fick jag hem en "schlagerkasse" från Coop med allt man behöver till 3 rätter + recept och även en fjäderboa, glitter och ballonger för en lyckad kväll framför Melodifestivalen. Nu var vi ju inte hemma igår, så det är bara att laga till festmåltiden en annan kväll istället.



Nu har även ni chansen att vinna en matkasse, dvs. en "Vår Middag matkasse (bas)" från Coop som räcker till 4 personer till ett värde av 599 kr. (Obs! Vinsten är ej samme kasse som jag fått. Kassen finns tyvärr inte till salu, utan var ihopplockad till vissa utvalda bloggare).

Tävlingsuppgift: Beskriv ert bästa tilltugg, middag eller efterrätt till en kväll framför Melodifestivalen. Glöm inte att ange er mailadress i kommentarsfältet.

En vinnare dras fredag 5/2. Lycka till!
Mer information om Vår Middag matkassar hittar ni här.

Stort grattis till Mary som tack vare receptet på sina goda laxrullar med wasabiröra tog hem vinsten!
 


Valentine special

Nu har senaste numret av Modeflickan kommit och där hittar ni mina hallonfyllda chokladmuffins och praliner som passar utmärkt till Alla hjärtans dag!


Ps. Nu på söndag kommer jag bjuda mina vänner på en afternoon tea med Valentine-tema, så håll utkik! ;-)


Champagne and macarons

2 saker av det bästa det vet, ytterligare något vi festade till med under gårdagens ett-årsfirande. Macaronsen kommer från Östermalmshallen i smakerna: choklad, passionsfrukt och äpple/kanel.



Gokart och segway



Igår blev det även gokart i Hammarby sjöstad och vi testade även segway! Har aldrig testat innan och det var en riktigt weird känsla då man bara svävar fram :-)


Det är svårt att se cool ut på en segway med cykelhjälm :-)

Middag på Gondolen


Semla-cupcakes

Jag började denna kalla vinterdag med att slänga ihop semlor i form av cupcakes! Det är alltså helt vanliga muffins fast med kardemumma, mandelmassa-fyllning och grädde. Perfekt om man både älskar semlor och cupcakes. Enligt Erik är dessa de absolut godaste cupcaksen jag gjort :-)



Ca 10 st

4 ägg
3 dl socker
100 gr smör
2 tsk kardemumma
1 dl mjölk
2,5 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl

Mandelmassa
En skvätt grädde

Vispgrädde och florsocker

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smält smör, kardemumma, mjölk, bakpulver och mjöl och rör ihop. Häll smeten till 2/3 i en smörad muffinsform i mitten av ugnen och grädda ca 10-12 min i 200 grader. Låt svalna och skär sedan bort ett lock på varje muffin. Rör samman mandelmassa och lite grädde till en jämn smet. Gröp ur varje muffins och fyll med smeten. Vispa grädde med lite socker och spritsa på varje muffin. Pudra med florsocker.




Gold

Min nya favoritklocka är en billig sak från Ur & Penn, men trots priset på 249 kr ser den rätt elegant ut med sina små strassstenar runt urtavlan. Sen får vi ju se hur länge den håller ;-)


Drömhuset

En av mina favoritbutiker hittar man på Östermalms torg och heter Drömhuset. Man lämnar aldrig butiken utan en kasse med vackra saker till hemmet.

Men bor ni inte i Stockholm har de även en webshop där all porslin säljs!


Jag köpte de fina muffinsformarna med hallonmotiv på!


Om jag inte redan hade så sjukt många formar hemma så skulle lätt köpa dessa hjärtformar i porslin för endast 20 kr styck! Perfekt inför Alla hjärtans dag också.


Jag vill ha hela denna serie!


Chocolate pudding

I lördags då vi hade en mysig liten 3-rätters hemma gjorde jag Eriks absoluta favorit, nämligen chokladpudding till efterrätt. Så glöm Ekströms pulver och gör en egen istället. Det är enkelt, går snabbt och är sjukt mycket godare!



4 portioner (eller i vårt fall 2 portioner då vi älskar stora portioner pudding!)

8 dl mjölk
1 ägg
1 dl kakao
1 dl Maizena
5 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker

Vispa ihop alla ingredienser (glöm inte ägget, annars blir det äggröra ifall man tillsätter den i efterhand) och koka ihop i en kastrull tills det tjocknar. Rör om hela tiden!

Om man vill stjälpa upp puddingen på ett fat, se till att sköja din form med vatten och häll sedan chokladpuddingen i formen. Annars går det bra att servera i ett martiniglas t.ex, tycker jag kan vara fint!

Låt stå i kyl ca 1-2 timmar.

Servera med vispad grädde och hallon. Man kan även göra en mintchokladpudding genom att tillsätta några droppar pepparmintsarom, eller varför inte tillsätta några droppar mint i grädden istället?

Pudra över med lite florsocker över bären och njut!


Delightful

Här kommer bilder från gårdagens födelsedagsfirande, och allting var så fantastiskt gott! Vet inte hur många macarons jag lyckades äta, men många var det!


Vi inledde svullandet med varsitt glas Piper-Heidsieck champagne. Alla fick varsin färg på rosett, så himla bra och söt idé!



Ljuvliga macarons från Macarong i smakerna aprikos, kanel/äpple och choklad.


Homemade muffins och jordgubbar.


Brittiska afternoon tea smörgåsar.







RSS 2.0