Möja ♥



Natural born camper! Efter en båtfärd på 3 timmar släpptes vi av vid Möja.


2 nätter spenderade vi på vårt lilla smultronställe med ca 1 km skogsstig dit - en alldeles egen sandstrand!




Partylightsen gjorde succé på kvällen, mycket stämningsfullt.




Under kvällen såg vi midsommaravsnittet av Solsidan. -"Salt någon?"








Glassbåt!



Blommor till kransen.


På midsommardagen cyklade vi ut till en fantastisk fiskrestaurang som heter Wikströms Fisk. Vi åt rökt sik med potatis och gräddfilssås, bland det godaste jag ätit!


Hallon och vinbärspaj med vaniljgrädde. Alla bär var plockade från deras egna trädgård.






Spritkök - ett måste! Här kokades många koppar kaffe.


Solnedgång vid vårt ställe ♥


Glad midsommar!

Det som skulle vara en övernattning blev istället en helhelg ute i skärgården på vackra Möja. Vi har haft det helt fantastiskt och vädret likaså. Hoppa ni också haft det bra! Ska försöka hinna lägga upp lite bilder innan vi åker till London imorgon. Fulle rulle nu, phew! :-)


Min hemmagjorda (men alldeles för stora) midsommarkrans på midsommarafton.

Ut i det gröna

Årets midsommar kommer inte att bli en partyhelg med 40 pers som förra året, utan en mysig övernattning i det gröna. Jag och Erik åker ut till skärgården och campar! Här nedan ser ni tält, spritkök och batteridrivna partylampor vi köpt. Med oss har vi även mini-grillen jag fått och så blir det champagne, en massa god mat och film då laptopen ska med. Längtar!


Macaron, macarong?

Har fått lära mig att macaron egentligen ska stavas macarong, och inte macaron. Eller funkar båda namn iaf? Jag är förvirrad.

Hur som haver. Efter jobbet lyxade jag till det hemma med hallonmacarongs/macarons och en kopp te. Härligt sätt att koppla av från en lång dag och ladda batterierna inför en aktiv kväll.



Vintage style

Less is more. På bröllopet hade jag inga smycken på mig förutom min ring från Cocoo.se, annars fick klänningen tala för sig själv. Kuvertväskan är från förra sommaren och kommer från H&M.



The goodiebag

Temat och dresscoden på Modeflickans sommarfest var färgstarkt och detta gällde även innehållet i den välfyllda bagen man fick :-)


Sommargåva från Heinz

I dagarna fick jag en somrig present från ketchupjätten Heinz med en mini-grill och tillbehör som kan tänkas passa till framtida grillrätter. Rätt kul då vi faktiskt tänkt köpa just en sån grill - perfekt för picknicks! Ska faktiskt invigas redan nu på midsommarafton. Stort tack!


Somewhere over the rainbow(s)


Det var väl ingen (i Sthlm) som missade den fantastiska dubbelregnbågen igår? Tog detta kort med iphonen från vår balkong hemma. Någon annan som också gillar regnbågar är denna kille som t.om blivit världskändis för sitt youtube-klipp. Se den här!


Sala Silvergruva

Från catwalken i höga klackar till gummistövlar i en kall och ödelagd silvergruva, älskar spontana saker i livet!





Sala silvergruva är en av världens bäst bevarade gruvmiljöer och allting har hackats fram för hand (!!!). 10 cm lyckades man hacka fram under 1-2 dagar. Snacka om tålamod.

Gruvan var verksam från 1400-talet till 1908. Vi gick på 1 timmesturen nere på 60 meter och riktigt häftigt var det! Lite småläskigt ifall man har cell-eller höjdskräck dock.

Detta besök rekommenderas varmt ifall man har vägarna förbi Sala. Men klä er varmt! Jag fick tacksamt låna gummistövlar och en jacka av personalen, annars hade jag frusit rejält då det endast är 5 grader och en massa vattenpölar i gruvgångarna.


Silver!

Rösta!

Ni har väl inte glömt att rösta + chansen att vinna min outfit (från Åhléns) och biljetter till Guldknappens läsarkväll? Klicka på bilden för att tävla!


The fashion show

Lite fler bilder från i fredags. Fantastisk kväll, fantastiska värdinnor, fantastiska klänningar och fantastiska tjejer ♥ Kolla in Jonsvens design nu! Sen ska vi inte glömma de fantastiska goodiebagsen som måste såklart visas. Fantastiskt helt enkelt :-p


Snygga färgbomber!




Fina Emma och jag.


Här håller Frida upp klänning nr. 2 jag hade på mig. Blommigt och vippigt i en sockersöt modell.


Alla klänningar har varsitt budskap.






The wedding

Stort grattis till Daniel och Kristina! Önskar er all lycka i framtiden och stort tack för ett fantastiskt vackert bröllop.




 







Here comes the bride

Nej, jag ska inte gifta mig! Och inte heller i denna underbara klänning från svenska Jonsvens design.....tyvärr!

Under fredagkvällen gick jag modell på Modeflickans sommarfest och visade upp 3 fina klänningar. Min 3e klänning var brudklänningen. Riktigt roligt att få vara "the grand final" på modevisningen framför en oooh:ande och aaaah:ande publik. Tillsammans med klänningen hade jag dessutom en liten bukett rosa rosor som jag vid slutet kastade bakom ryggen till publiken :-)

En proffsfotograf har tagit 100-tals bilder från catwalken, så jag hoppas visa fler bilder snart. Riktigt roligt var det och stort tack till finisarna Jessica och Jenny som ordnat så himla bra! Mer om kvällen och fler foton utlovas senare!


2 mobilbilder då jag hade klänning nr 1 utav 3. Färglatt och lekfullt. Syns inte på bilderna men jag hade snyggaste sminkningen med brun/guld/glittrig ögonskugga och knallrosa läppstift.

Egyptian cotton


Efter en tvätt åker dessa lyxsängklader på från Kingstonhouse. Kommer bli så fint i sovrummet, bilder kommer självklart sen.

Vinn min outfit + biljetter till Guldknappen!

Jag och 7 st andra kända bloggerskor har blivit utvalda att vara med i en tävling hos Damernas Värld där ni läsare kan få chansen att vinna er favoritlook!

Så in nu och rösta rösta rösta på mitt höstiga bidrag så kan ni vinna hela outfiten jag plockat ihop med kläder, skor och accessoarer från Åhléns OCH biljetter till Guldknappens läsarkväll (för dig och en vän)!

RÖSTA OCH LÄMNA DITT TÄVLINGSBIDRAG HÄR!


Arv

Vacker servis behöver inte kosta en förmögenhet. För 19-29 kr/del hos IKEA har jag köpt alla våra tallrikar och skålar. Serien heter "ARV".


Bilder: ikea.com


Matblogg?

Det märks extremt tydligt att jag har blivit sambo, då min blogg numera handlar mest om bakning och mat än om shopping och events. Men ni kan vara lugna, jag shoppar lika flitigt fortfarande och jag ska bättra på att visa upp fynden. Eventsen har jag dragit in på dock då tiden inte räcker till.

Men snart händer det lite roliga grejer som bröllop, fotografering med Jane, en "överaskning", sommarfest med jobbet och Modeflickans sommarmingel då jag kommer att modella klänningar. Så det blir inte bara att jag står i köket framöver ;-)

Men då mat ändå är på tal så har vi skaffat en tjusig Weber-gasolgrill på vår stora balkong hemma och det har grillats som aldrig förr. I dagarna gjorde jag en supergod fiskrätt i folie med torskfilé, bladspenat, paprika och räkor tillsammans med smörslungad färskpotatis och hemmagjord romsås. Min älskling känner sig lyckligt lottad!


Läste precis att Carolina Gynning och hennes kille köpt precis likadan grill (och dessutom skruvat bort "vingarna" på sidorna som vi) :-p



Lemonwater


Något som serveras till nästan alla måltider hemma är vatten med pressad citron och is. Enkelt, nyttigt och gott!

Flarn

Det blev inga muffins men däremot testade jag att göra Leilas havreflarn som karln min sa att han gillade. Så det blev en uppskattad överraskning när han kom hem ♥ Supergott till bär och glass!


BBQ Pineapple


En efterätt jag bjöd på under helgen som var. Grillad färsk ananas med rostad kokos, honung och vaniljglass. Och sen ett litet myntablad som dekoration.

Baknödig

Det regnar ute och jag är extremt sugen på att baka! Kikar just nu i mina heliga böcker fyllda med gudomliga recept av Leila Lindholm. Det lutar åt muffins och kakor ikväll!


Strawberries


Det är många rätt många gubbar som förtäres i dagarna, till frukost blev det svenska jordgubbar med socker och mjölk till frukost t.ex.

Updates

Det går trögt med bloggandet men det är svårt med all denna värme och längtan att ligga ute och lapa sol och bada, men i helgen kommer det iaf lite inlägg, lovar! Dessutom kommer nästa vecka att innehålla grymt många roliga saker, som måste bloggas om!

Annars är det mycket som ska göras hemma och sedan måste jag fixa några nya profilbilder till bloggen då jag numera är honeyblond. To-do listan är lång!


Bild taget utanför Berns från Juni förra året 2010.


Äppelkaka med vit choklad och hallon

Passar kanske inte direkt till Beach 2011, men man måste ju få unna sig godsaker! Här kommer recept på en fantastiskt saftig och god kaka jag gjorde häromdagen. Hittade denna hos bloggen Filibabba! och är lika god varm som kall.


3 normalstora äpplen
kanel och strösocker
150 gram smält smör
2 ägg
2,5 dl strösocker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl (tinade eller färska) hallon
100 g hackad vit choklad

Skala och skiva äpplena. Blanda runt dem i en skål med kanel och socker och låt dem stå och marinera medan du gör smeten. Smält smöret. Rör snabbt ihop smör, ägg och socker i en bunke. Blanda mjölet, vaniljsockret och bakpulvret i en separat bunke. Blanda sedan ihop alltsammans. Rör till sist ner hallonen och den hackade vita chokladen. Smörj en ugnsfast form, häll i smeten och lägg på äpplena. Grädda ca 45 minuter i 175 grader. (Då jag hade frysta hallon i blev gräddningstiden 1 tim istället för 45 min).

Servera med vaniljsås och NJUT!

Härliga dagar

Har haft ett par fantastiska sommardagar med sol, picknicks, bakning, plantering av blommor, firat pappa som fyllt år, filmkvällar, bad i (iskalla) Mälaren och en massa quality time med vänner och speciellt kärleken. En fin solbränna har man fått på köpet också!


Det obligatoriska "korvbens"-kortet.

Summerbreak

Det blir en bloggpaus på ett tag med den enkla ursäkten att jag har ledigt i flera dagar och har fullt upp med somriga aktiviteter med vänner och killen. Uppdatering någon dag nästa vecka, dessutom är det väl ingen av er som är inne och läser bloggar då sommaren äntligen är här? :-)






RSS 2.0