Back!

Guess who´s back?! :-) Jag mår bättre och den frånvarande blogglusten är dessutom tillbaka. Denna vecka innehåller en massa skoj och det tänker jag dela med mig! Dessutom ska vi snacka om boken Niceville (som jag såg på bio igår kväll) och jag förbereder stort inför kommande helgs Halloween-festligheter och min blodiga afternoon tea-bjudning.


Bad tummy

Är en sjukling denna vecka då jag länge haft magproblem. Nu har jag tyvärr fått diagnosen magkatarr och har blivit ordinerad att ta det så lugnt som möjligt för att det inte ska bli värre. Ännu värre är att jag knappt kan äta något, vilket gör att man känner mig riktigt svag. Daimbullen lockar dessutom! (snyft). Jag hoppas kunna börja blogga igen i helgen, så håll ut sålänge :-) Kram!

Dags att bulla upp!

Smsa "DAIM" till nummer 72130 så får ni en gratis Daimbulle på 7eleven. Det finns 10 000 bullar på lager och erbjudandet gäller denna vecka. Först till kvarn! :-)


Elegant trio

Fortfarande uppspelt sedan gårdagens äventyr har jag beställt 3 nya klänningar från Nelly. Jag älskar verkligen den klassiska och eleganta stilen på dem.

Update: Snyftar! Samtliga var helt fel i storleken så det fick bli returer. Den i mitten såg ut som ett nattlinne på och favoriten till höger är nu slutsåld :-( Dock blev det ett byte på den svarta till vänster, riktigt fin!


Diplom


Glad, trött, chockad och ställd - allt på samma gång! Har fortfarande svårt att förstå vad jag varit med om, haha. Nästa sommar hoppar vi igen :-)

Skydiving

Fritt fall i 200 km/h under nästan 1 minut. Och just det, från 4000 meters höjd från ett litet flygplan. Det var det jag och Erik gjorde igår och det var HELT FANTASTISKT!

Det var inte alls som man tänkt sig och denna hemska känsla man får av t.ex Fritt Fall på Grönan förekommer inte alls, utan det känns som att man flyger eller svävar. Det sjuka var att jag inte var rädd alls, inte ens innan hoppet och skrek inte heller. Kan ha något att göra med att jag legat sömnlös hela natten och lidit av dödsångest och var därmed alldeles för trött, haha!

När väl fallskärmen utlöstes kunde man njuta till fullo av den vackra utsikten och jag fick t.om styra helt själv en stund. Erik var rätt avundsjuk på detta, hehe. Detta ska garanterat göras igen och nästa sommar hoppar vi en gång till :-)

När vi kom hem kunde man fortfarande inte fatta vad man varit med om! Garanterat det häftigaste jag gjort i hela mitt liv.

Jag fick detta av min darling i födelsedagspresent (+ resan till Paris, det ni!) och beställdes på www.uppohoppa.nu och kostar 1900 kr per person för ett tandemhopp.


Vi hoppade i Tierp som ligger 1,5 timmes bilfärd från Stockholm.


Jag var klädd i min Onepiece vilket var perfekt då den har fleecetyg inuti. Så frös gjorde man inte!

Vädret var helt perfekt, inte ett moln på himlen och sol!



Vårt plan.


Jag hoppade tillsammans med Rikard som hoppat i 7 år och gjort 500 hopp bara i år. Kände mig riktigt trygg!


På väg upp till 4000 meter!


Halvvägs upp.


We f*cking did it!!!! :-D

Spamspamspamspam!


I lördags såg vi musikalkomedin Spamalot på Oscarsteatern. Roligaste live-showen jag sett och ett måste ifall man tycker om Monty Pythons skeva humor.

Fiesta

Ligger utslagen i soffan efter gårdagkvällens/nattens firande av vännen Sofia som flyttat upp till Stockholm. Mycket skratt, många vänner, dans och...ehm....många drinkar blev det ;-) Jag körde sekreterar-looken med svart, tajt midjehög kjol, blus och mitt nya pärlhalsband.



Royal jam

Igår åt vi våfflor till efterrätt och samtidigt som jag lagade middag slängde jag ihop en burk drottningssylt med hallon och blåbär. Det är så busenkelt att göra sylt att jag kommer aldrig köpa i butik igen. Perfekt och riktigt uppskattade som present också.



Letters



Bokstäver och ord i hemmet är riktigt fint som prydnad, men jag gillar inte de här vanliga orden som "Home", "Hope", "Love", "Faith" m.m.

Jag och Erik ville istället ha något personligt och internt och valde därför "Cuddle" (=mys), ett ord som vi använder dagligen. Bokstäverna kostade 12 kr/st och köptes på MIO.


Baking things


Igår hämtade jag ut ett paket med en massa fina baking things i porslin från Skimmelgården, ska visa allt sen! De små muffinsformarna är bedårande - ska definitivt beställa fler!

Pumpkin




I köksfönstret huserar några fina prydnadspumpor jag köpte hos en grönsakshandlare häromveckan. Ytterligare vackra ting som hösten bringar!

Bread

Till gårdagkvällens middag serverade jag en liten bonus i form av nybakt bröd. Jag gjorde en vanlig vetelimpa som jag pimpade med solrosfrön. Sjukt gott och busenkelt att göra.


Hello cupcake!



Nytt i samlingen hemma, en hel bok fylld av cupcakes och whoopies! Ska definitivt testas redan nu i helgen.


Fimpa!

Nu på söndag är det ju tänkt att jag ska hoppa ut från ett mindre flygplan, men blir det inställt pga sämre väder kommer jag garanterat gå på ett non-smoking event för bloggare.

Jag gick på detta förra året och blev påmind samt ytterligare informerad om hur hemsk tobaksindustrin är med stackars odlare vars familjer dör av besprutningsgifter och vad som händer i kroppen av rökning. Äckligt och tragiskt är det på alla sätt och vis och förutom sjukdomar, sämre kondis m.m. åldras man utseendemässigt fortare. Dessutom luktar man illa, och vem vill stinka som en gammal askkopp? Jag doftar vanilj :-)


Brunchin´

I eftermiddags åt jag och Erik brunch på Djurgårdsbrunns värdshus. Passade riktigt bra på denna vackra höstdag som var. Vi svullade en massa gott och åt våra efterätter i solen. Avslutningsvis njöt vi av solen på varsin solstol - helt normalt en dag i mitten av oktober :-)


Håret mitt börjar äntligen bli lite långt. Till nästa sommar har jag nog min drömlängd (boob-length), can´t wait! :-D Ska göra som Carolina Gynning och testa Silica forte plus-tabletter dessutom.








Beautiful autumn


Djurgården är så fantastiskt vacker alla årstider runt. Idag var man ju bara tvungen att bege sig ut i det vackra vädret. Höstoutfits är även årets snyggaste tycker jag.

Mössa, Cubus. Jacka, Newhouse. Mockastövlar, Novita (Scorett). Väska, Louis Vuitton. Polotröja, Gina tricot. Jeans och linne, H&M. Skinnhandskar, Åhléns.


Crumpets

I min goodiebag från England låg ett paket crumpets som jag älskat sedan jag var liten flicka klädd i brittisk skoluniform :-)

Crumpets är ett engelskt bröd som man köper färdigt i butik och är gjort på mjöl, vatten och jäst och ser ut som en tvättsvamp. De är gjorda för att rostas och äts helst med endast smör som sedan rinner ner i alla håligheter, mmmm mmmm!


Our garden


Förutom städning och tvättning så fort jag gick upp imorse har jag även lekt trädgårdsmästare och pimpat balkongen med massor av höstväxter. Riktigt nöjd med resultatet!

Oh, happy day!

Ibland har man dagar då man känner sig extra glad och tacksam, och idag är en sån dag. Det är solsken ute, fredag och jag har en underbar helg framför mig med fina vänner och kärlek. Dessutom är detta dagen då jag börjar med min träning igen. Har inte rört på mitt smulpajs-fläsk sedan i våras så jag är riktigt pepp!

Ikväll kommer Jenny och Tora över på tjejkväll och vi har svurit på att endast förtära nyttigheter. I helgen blir det pysslande i hemmet, fler vänner på besök, läsning av Niceville och mer träning. Ska dessutom visa upp lite fina smycken jag införskaffat, så en liten photoshoot är också inbokad. So stay tuned!

Kram på er och ha en underbar helg!



VS

Två fantastiska produkter som huserar hos mig är en bodyspray och bodylotion från Victoria Secret med min favoritdoft: vanilj. Kostar 179 kr/st på byDee.se och finns i flera goda dofter.



Favorites

När mina föräldrar hämtade lilla Fox i tisdags fick jag världens goodiebag bestående av presenter och mina favoritgodsaker från England, så himla gulligt! Tur att jag ska börja med min träning imorgon också! :-p

Tack Mum & Dad! ♥


En cupcake-kalender för 2012, kokboken "The baking bible", crumpets, rosa smarties, Walkers chips och Skips med prawn cocktailsmak, Wispa choklad, en liten christmaspudding och några små bakelser med Halloween-tema.


I´m dreaming

Jag drömmer om att ha något av EmmaKisstinas tryck på någon vägg hemma, men är man sambo med någon av motsatt kön är det omöjligt. Men i min walk-in closet tror jag nog det funkar ;-) Nedan är 2 motiv som är SÅ jag. Ladurée bakelsen har jag ätit vid två tillfällen (i London) och den blåa Kate Middleton-ringen har jag fått av Cocoo.se när jag fyllde år.


Bilder lånade från EmmaKisstinas webshop.

Flute

När jag var 10 år började jag spelade tvärflöjt (efter en inledande musikalisk karriär med den obligatoriska blockflöjten) och efter 5 års privatlektioner och orkesterspelande var jag rätt bra. Efter 15 års uppehåll rotade jag fram den kära gamla flöjten och den såg lika fin ut som då jag sist såg den.

När jag väl skulle börja spela var jag som nollställd - alla grepp och noter var som bortblåsta, men efter att ha spelat några minuter kom allting tillbaka. Dock är jag extremt ringrostig och får kramp i fingrarna efter en stund då man är så ovan, men det är verkligen skitkul att ha börjat spela igen! Mitt mål är att kunna spela Bachs "Badinerie" lika mästerligt som förr.



Jane & Haglund photography

Fina vännen Jane har teamat upp med hennes fästman och driver Jane & Haglund Photography som inriktar sig på bröllopsfoton och parporträtt. Till min glädje upptäckte jag mig själv i armarna på min kärlek på startsidan på deras nya sajt. Jane och Robin är fantastiska fotografer och kan varmt rekommenderas, och man hoppas ju på att de kan fota även vårt bröllop i framtiden ;-)


Goodbye doggy

Idag hämtas lilla Fox av mina föräldrar som varit på semester i mitt hemland, England. Tänk vad en vecka går fort! Kommer bli enormt tomt hemma ikväll :-(


Niceville

Hur går det med eran bok? För er som missat har jag skapat en bokklubb, där vi i slutet av varje månad diskuterar en utvald bok i bloggen. Denna månad är det Niceville av Kathryn Stockett, och den 30 okt ska jag och några vänner avsluta med att se filmen på bio och ta en fika efteråt då man pratar om både boken och filmen. Gör samma sak ni också!


Smulpaj-bonanza!

Med frukter och bär jag hade hemma gjorde jag ett smulpaj-experiment. Frågan var ifall det var möjligt att göra smulpaj med mango och kiwi. Juryn bestod utav Erik, mig själv och 3 vänner som kom över igår kväll.

Resultatet blev fantastiskt, och jag ska definitivt göra dessa exotiska smulpajer i framtiden. Jag har tidigare gjort med banan och nästa gång ska jag nog testa persika :-)


Mangopaj, hallon/blåbärpaj, äpple/kanelpaj, hallonpaj och kiwipaj. De små formarna kommer från Lagerhaus.


OBS! När man gör pajer med mycket vattniga frukter och bär (som hallon, kiwi, och hallon/blåbär nederst på bilden) är det extremt viktigt att blanda bären med Maizena så att det inte blir en stor soppa med blöt smuldeg. Glöm inte att sockra också! :-)


Bloggbrunch med BRAUN

Igår bjöd BRAUN in 5 exklusivt utvalda bloggare till en bloggbrunch på Berns. Syftet var att introdueras för Brauns nya vattentäta Silk-épil 7 Dual Epilator som både noppar bort hår från roten och rakar bort de strån man inte kommer åt.

Med på brunchen satt även danska toppmodellen Maria Gregersen som är Brauns ansikte utåt. Hon var så himla jordnära och trevlig och vi hade allesammans en jättemysig och trevlig tjejbrunch.

Snart kommer en tävling då jag lottar ut en epilator jag fick igår, signerad av Maria. Så håll utkik! :-)


På Berns kan man äta deras brunch varje helg med all-you-can-eat sushi, dumplings och en massa övriga asiatiska läckerheter.



Från vänster: Marias väninna, Maria, Terese, Charles, Emma-Lou, jag, Jenny och Malin.


Här signerar Maria en epilator som ni har chansen att vinna!


Jag, Jenny och Malin såg ut som tre bloggänglar.



Efterrättsbuffén var inte att leka med!


En liten hälsning

Detta inlägg är tillägnat mina föräldrar som är på semester i England just nu. Fox mår utomordentligt bra och föredrar att mysa på mitt duntäcke framför hans eget täcke i soffan ;-) Han kommer vara saknad på tisdag :-(




Autumn shopping

Förra helgen shoppade jag loss på en hel höstgarderob, jag var egentligen endast ute efter ett par klassiska svarta stövlar (som jag hittade till slut) men kom hem med betydligt mer än så. Min stil denna höst är lite  "jag ska bara se till mina hästar på stuteriet innan jag beger mig iväg på afternoon tea i mitt slott på den engelska landsbygden".

Kollaget ovan är ett exempel på en fin outfit jag hade tidigare i veckan. Jag får se till att bättra mig på outfitbilder i bloggen så att ni får se allting på, måste utnyttja att min kille gillar att fota mig också! ;-)

Tweedkavaj och byxor från H&M, blus från Lindex, bruna mockstövlar från Novita (Scorett), väska från Louis Vuitton.

Smyckesmässigt bar jag små vita pärlor i öronen, min guldkedja med en pärla från Dogeared och små, smala guldringar med pärlor på. Sjukt matchy med tanke på gulddetaljerna på väskan och stövlarna ;-) Avslutningsvis ett ljusbrunt diadem, för preppighetens skull.


Creepy plans

Det är snart Halloween och jag har fortfarande inte kommit på vad min outfit kommer vara i år. Jag har varit sjuksköterska, french maid och arabisk prinsessa de senaste Halloweenfesterna och även en sjöjungfru på en annan maskeradfest. Inte direkt läskiga saker eller hur? Så man kanske borde sadla om och göra något läskigt i år? Vi får se.
Erik ska dessutom följa med och vi vill gärna matcha varandra. Några tips?

Sedan planerar jag för fullt min afternoon tea med Halloweentema som jag ska ha dagen efter festen på Alla helgons dag, den 6e november. Får se till att man inte är alltför bakis bara. Det blir som vanligt all-in på temat med dekorationer och allting ätbart kommer vara i skräckens tecken. Vem sa att hösten var trist? :-)

Finbesök

Under en vecka framåt ser vi efter lilla (fd. tv-stjärnan) Fox som är mina föräldrars Cavalier King Charles Spaniel- en hundras jag är uppväxt med och kommer ha i framtiden, fast en helbrun eller brun/vit. Nu har jag två fina killar att komma hem till om dagarna :-)


Cream

Det har länge figurerat fula turkosa handdukar i badrummet som är killens från början, och häromdagen tog jag mig i kragen och införskaffade gräddvita handdukar inkl. en för golvet. Jag har faktiskt letat länge efter just gräddvita handdukar, överallt finner man endast kritvita eller ljusbruna. De jag till slut lyckades hitta kommer från en ekologisk serie som heter VIDE från Åhléns och det blir definitivt ytterligare ett köp på lika många till. Går på 99-349 kr/st.



Liljorna som ser äkta ut är faktiskt väldigt bra fejkliljor och förgyller verkligen utrymmet mellan handfatet och vår tvättmaskin och torktumlare.

Kanelbullens dag

Igår var det kanelbullens dag och efter några afterwork-drinkar tillsammans med en kär vän på Orangeriet förtärdes goda bullar och praliner från Chokladfabriken som jag och Erik gottade oss med under kvällen.


Most Wanted



Weblighted.com har utsett mig som dagens Most Wanted, jättekul! Klicka här för att komma till intervjun.

"Dagens Most Wanted är en riktigt feel good blogg som skrivs av den unga men pyssliga och kreativa Kelly Biddle. I hennes blogg finner vi dageligen inspiration i form av bakverk, växter och inredning. Vi får följa hennes liv i allt från middagar, konserter till härliga resor. Grattis, du är hetast idag!"

Älskar att de kallade mig ung, haha! :-p

Nu kör vi en "Oprah"

Bokmal som jag är har jag som Oprah Winfrey skapat en bokklubb på Facebook där jag och mina bloggvänner utser en bok varje månad som man ska läsa, sedan träffas man över en fika/brunch/middag och diskuterar boken. Jag är just nu inne på halva "Den döende detektiven" av Leif GW Persson som är riktigt bra, men jag har ju resten av månaden att även läsa bokklubbens första bok; "Niceville" av Kathryn Stockett.

Som en bonus tänkte jag även starta samma bokklubb här på bloggen, så att vi i slutet av varje månad diskuterar den utsedda boken, vad säger ni om det?




Secret schpoon society

Ett youtube-klipp och många internskämt senare har jag, Jenny och Tora kallat varandra för "schpoons" och har genom våra mysiga träffar skapat ett litet society. Efter ett Tradera-bud på dockhus-bestick, ett besök på Panduro hobby och lite pysslande och limmande fick jag ihop små skedberlocker. De blev faktiskt otroligt söta och jag överraskade tjejerna med dem under vårt fika igår. De blev till min glädje överlyckliga :-)




Afternoon apple pie

Har haft en underbar eftermiddag idag hemma hos Jenny. Vi delar exakt samma smak för inredning och jag överväger nog att bli sambo med henne istället ;-)



Våfflan ♥


Vi bjöds på en fantastisk äppelpaj med egenskördade äpplen från Äppelviken (passande namn!) och kanel köpt i Tanzania. Den 3e skålen tillhör Tora.


Jag tog med mig chokladskon jag fick häromveckan.


Som värdinna fick Jenny en present av mig i form av 2 syltburkar med min hemgjorda sylt.


Waffle

Nygräddad våffla med grädde och min hemgjorda jordgubbssylt, går knappt att beskriva med ord hur gott det var.


Strawberry jam

Skrivaren hemma är ur funktion, men handskrivet har ju alltid sin charm. Här är några burkar jag ska ge bort i present idag. Som vanligt var det busenkelt att göra sylten - koka 1 kg bär med 1 kg syltsocker med pektin och voila!




More jam? Yes, ma´m!


Denna gång blir det jordgubbssylt, då är det rött som gäller.


Victory!

Att vara sambo är inte alltid en dans på rosor, speciellt när det gäller att slåss om inredning. Skulle jag få bestämma skulle hela vårt hem vara i romantisk shabby-chic stil, medan Erik föredrar det moderna och stilrena. Varje liten seger betyder mycket och igår vann jag kampen över en Lexingtonkudde jag köpt till vår läshörna i vardagsrummet som behövdes piffas till lite.



Dining the boys

Igår kväll bjöd jag Erik, hans vän Johan och min Wille på en mysig fredagssupé med en klassisk Kelly-dukning. Boysen uppskattade maten mycket...och dukningen också!




Min medhjälpare Wille strök linneduken och jag kan nog STRYKA honom från den uppgiften framöver...hehe! ;-) ♥