Apples & blueberries

Kiviks Musteri från Österlen har nyligen släppt ett riktigt gott äpple-och blåbärsvin (8,5%). Funkar utmärkt som välkomstdrink på tjejkvällen. Säljs på Systembolaget fr.om. 1/9 och kommer kostar 60 kr flaskan.
 

Snö

Fick en jättefin födelsedagspresent i efterskott från tre av mina bästa tjejer, ett halsband och örhängen från SNÖ of Sweden. Så himla fina på ♥
 

Schpoons!

Hade en mysig efttermiddag och kväll tillsammans med mina "schpoons" hemma hos Jenny i hennes fina lägenhet. Jag överraskade dem med mina små cakepops och vi åt även middag, kesella-desserter och såg på James Bond-rullen Thunderball med Sean Connery. Härlig dag som man känner sig glad av efteråt. ♥ 
 
Jag med ett ben?! Haha!
 
Multitasking! Foto lånad av Tora.

Cupcake pops

Har precis pysslat ihop cake pops som ser ut som cupcakes! Jag fick till formen med hjälp av en speciell cake pop-form och sedan var det bara att leka fritt. "Frostingen" på varje pop är av choklad. Barnsligt kul!
 
Ps. Man kan även doppa nederdelen i choklad om man vill.
 
 

Coco & Andrew

Bröllopet i fredags var SÅ vackert! Här får ni se några highlights från vigseln och festen som tog plats i brudparets trädgård.
 
Hade endast min iphone under vigseln vilket var dumt, men de andra är tagna med min systemkamera. Men här ser ni vilket fairy tale bröllop de hade!
 
 

Garden wedding

Wow, vilket vackert bröllop vi var på igår! Fler bilder kommer under dagen, nu ska jag äta frukost och se på snyftaren "The Lucky One" som jag hört ska vara bra.
 
Klänning från Inlovewithfashion.com och örhängen från Cocoo.se.

Wedding pops

Ikväll har jag gjort personligt rekord i antal cake pops. De är beställda till bröllopet jag ska gå på imorgon och brudens önskemål var att de skulle vara rosa och vita samt passa in på hennes tema: shabby chic. Det sista som är kvar är strösocker som ska hällas över frigoliten, så att man ger illusionen av att de endast står i en massa socker.
 
Foto jag tog nyss från kylen. Tog en liten rast så ska göra de allra sista nu.
 
 

D.I.Y.

Och så här blev kakfatet! Jag är långt ifrån ett proffs på att måla, men tycker det blev lite sött iaf och roligt var det. Tanken var att måla abstrakta rosor á la shabby chic, men jag skulle vilja lära mig att måla snyggare rosor. Hoppas nu min kära mor blir glad över sin lilla present hon ska få idag.
 

Berries and cream

Hittade ett foto jag glömt blogga om, nämligen en smarrig tårta jag gjorde när jag hade min systerdotter på besök för typ 1 månad sen. Kombinationen grädde och massa bär är verkligen svårslagen.
 
 

Salmon

Ett tips för er som gillar lax! Testa Abba´s färdiga tomatsås som är gjord för lax i ugn garnerat med dragon. Hemma äter vi den tillsammans med ris och/alt. en matig sallad. Så gott!
 
 

Handpainted

Kände för att vara pysslig så jag köpte ett kakfat i trä på Panduro Hobby och målade det i antik beige (som färgen hette). I detta nu improviserar jag fritt med att försöka måla rosor på samtliga 3 våningar och få det att se någorlunda fint ut. Gud, vad svårt det är!
 
Mina långt ifrån färdiga handmålade rosor. Visar såklart slutresultatet sedan.

Armcandy

Idag fick jag lite "armcandy" från Cocoo.se. Jag hjälper henne med en sak och som tack fick jag ett armband jag velat ha, så himla snällt! Vad det är jag ska göra? Det får ni se på fredag ;-)
 
 

Homemade

Det var verkligen evigheter sen jag bakade bröd så förutom sconsen till OS-finalen i handboll igår gjorde jag även rågrussinbullar. Älskar receptet från Leila Lindholms "A piece of cake" och om ni inte har boken så är det bara att googla fram receptet. Är mitt favvobröd verkligen och jag tänker fylla frysen med fler!
 

TGIF

Thank god it´s friday! Ser tillbaka på bilder som togs under semestern och intalar mig själv att sommaren ej är över ännu och att man fortfarande kan resa bort på helgerna, till skärgården t.ex. där jag älskar att vara.

Foto taget på en blåsig dag ute på Lökholmen, precis vid Sandhamn.

 


Kräftkalas

I förra veckan hade vi kräftkalas på ett landställe på Blidö och gud vad gott det var. Måste ätas snart igen! Sedan älskar jag ju alla sorters kalas med tema som ni vet ;-)
 
Jag dricker inte snaps, så kräftan tog min ;-)
 
 
 

Wedding nr 2

Om exakt en vecka är det bröllopsdags igen! Då är det min vän Coco som gifter sig med sin prins. Då hon har smyckesbutiken och webshopen Cocoo.se så är det inte svårt att lista ut vart mina smycken kommer komma från då ;)
 
Foto från Österlen då vännen Jane gifte sig 21a juli.

Vinbär

Sura som bara den, men så goda! Jag äter dem genom att ta en hel klase i munnen och dra ut ;-) Men favoriten är svarta vinbär, synd att de inte säljs någonstans bara vad jag sett :(
 

En dag på Fårö

Vi fann ett underbart ställe med utsikt över havet som heter Lauters. Förutom att äta lunch här löpte vi amok bland bakelserna.
 
Tårtan jag härmade! Min grädde var inte lika hårt vispad dock.
 
 
Efter koman vi led av efter att ha ätit för mycket slappade vi i varsin hängmatta.
 
Sedan gjorde vi rauk-sightseeing.
 
Dagens avslutades med rökt flundra på ett litet rökeri, ett riktigt litet smultronställe!
 
 

Summer cake

Förra veckan var vi bortbjudna till ett par vänners landställe på Blidö och då jag inte bakat på evigheter passade jag på slänga ihop en enkel och rustik tårta inspirerad av en likadan jag åt på Fårö. Jag gjorde en vanlig tårtbotten, delade den på mitten och hade i svenska jordgubbar och vispgrädde som jag smaksatt med socker och vaniljstänger toppat med mandelspån och florsocker. Lätt som en plätt och riktigt somrigt och gott!
 
Tips: Gör gärna tårtan några timmar innan servering så att tårtan hinner "safta till sig" lite. Dekorera gärna med några ätbara blommor också.
 
Grädde med vaniljstång, mums!
 

Visby

Här kommer bilder från en promenad jag gjorde på egen hand i Visby förrförra veckan. Så vackert!
 
Vi hade fantastiskt väder varenda dag med klarblå himmel och sol, men under just denna förmiddag under min promenad var det "mulet" innan det sedan sprack upp när jag var färdig med fotandet.
 
 
 
 

Scones från Utö

På min födelsedag i söndags åkte vi även ut till Utö där vi solade på klipporna och jag köpte scones från deras lilla bageri. Dessa förtärdes när vi kom hem på kvällen med sylt jag fått i gåva från Kiviks Musteri.
 

Celebration

I söndags fyllde jag år och detta firades bl.a. med ett besök i Nynäshamn på ett havsbad & spa. Var riktigt idylliskt och fint väder fick vi också. Dock var det alldeles för kallt (17 grader) att bada i havet så jag höll mig i den uppvärmda poolen och drack flera glas Moet istället ;-)
 
Varmrökt lax med färskpotatis och romsås. Kan det bli mer sommar och skärgård än detta? ;-)

Yesterday

 
I väntan på "när ska hon uppdatera bloggen ordentligt egentligen!??" så bjuder jag på en gårdagens. Det är mycket nu och idag började jag dessutom jobba igen.
 
Klocka - Ur&Penn, shorts-Nelly, topp och skärp - H&M, guldkedja med pärla- Dogeared, vita ballerinas-H&M

Blidö

Nu sticker jag och Erik iväg till ett landställe på Blidö, kommer hem någongång på fredag. Uppdatering sker som vanligt på Instagram medan jag är borta ;-) Nu ska jag njuta av mina allra sista semesterdagar med sol, bad, bastu, skärgård, grillning och en kräftskiva är dessutom inbokad!