Burlesque

I tisdags bjöd min vän Olivia med mig till en förhandsvisning av Burlesque. 64-åriga (!) Cher ser fortfarande tidskapslad ut och filmen känns mest som en enda lång Aguilera-musikvideo - men den var trots detta väldigt snyggt gjord och underhållande. Christinas stämma går inte av för hackor heller.


Scones

Scones-fika på kvällen hemma hos kära Alexander och Andreas igår. Personbästa när det gäller intag av scones då jag även åt det tidigare under dagen, can´t get enough!


Thankful


I lördags såg jag tillsammans med mina fina vänner Izza och Jessica spanska filmen Biutiful. En oerhört gripande och tragisk film som verkligen berörde på djupet.

Utan att avslöja detaljer kan jag säga att filmen var inte direkt den bästa uppladdningen inför en taggad festkväll som jag skulle på efteråt. Att stå med sin drink bland all yta i Stockholms nattliv några timmar senare var inte lika nöjsamt då man fortfarande bar runt på reflektionerna och tankarna från filmen. Men såna här väckarklockor behövs för att man ska uppskatta det man har och jag är tacksam för så himla mycket. Min hälsa, alla mina vänner...ja t.om denna kommande helg är jag glad över då jag ska bl.a åka skridskor och bli bortbjuden på tea & scones! :-)

Sedan är jag tacksam för bloggen och allt den har gett, främst i form av de människor man lärt känna tack vare den som senare kommit att bli mina allra käraste vänner (som t.ex. mitt biosällskap).

Så stanna upp idag och tänk på de saker ni är tacksamma för. Har ni en riktig pissdag idag så kan detta hjälpa, om ändå lite granna :-)


Purple

Senaste tillskottet i ringkollektionen min, denna maffiga lila kreation från webshopen Bohemian Luxury. Håll utkik i bloggen framöver, då jag snart kommer att anordna en tävling för er läsare där chansen att vinna ett valfritt smycke ges!







Updates

Sorry folks att jag varit så dålig med uppdatering, men livet bjuder ibland på alltför aktiva dagar utan att tiden räcker till :-( Men snart så!


Strike!

Igår mötte jag upp Wille och Jonathan för en timmes bowling på det coola stället Marion´s Gastro Diner. Vi hade inte varit där sedan vi närvarade den anrika premiäröppningen som Bindefeld höll i, så det var ett kärt återseende med många skratt. Denna gång spelade vi dock i ett nyktert tillstånd, till skillnad mot de överförfriskade bowlingkasten i våras.

Då vi vid premiären tacksamt fick varsitt VIP-kort kan vi spela med en generös rabatt och jag ska absolut gå dit snart igen och förbättra mina bowlingskillz.

Jag måste även tillägga att jag lyckades med 2 strikes i rad! :-) Grymt stolt, då jag endast bowlat 3 gånger totalt i mitt liv, och fler ska det bli!




Homemade pizza

Detta är vad jag avnjöt igår - min alldeles egna bakis-pizza (som blev en hel plåt stor!). Mycket roligare att göra, samt godare än en svettig pizzeria-pizza. Dessutom busenkelt!


Hemmagjord hawaii-pizza med fullkorn i degen. Toppingen bestod utav Dolmio-pastasås, champinjoner, kokt skinka, körsbärstomater, ananas, ost och basilika. Den var lika god som den ser ut ska tilläggas, mmmmm!


Gröt

Den dagliga morgongröten - denna gång med färsk mango och hallon.



Plåtburk

En stor passion jag har är gamla plåtburkar, och än så länge har jag lyckats samla på mig dessa tre som jag förvarar allt från kakor till kakao. Samtliga är secondhand.


Se så fina de är i mitt nymålade och numera vita köksskåp.

Pearls & diamonds

Jag har lämnat all neon och plast bakom mig och presenterar härmed ytterligare ett fynd jag gjort på sistone. På H&M fann jag denna dröm, en liten tunn cardigan i chiffong-aktigt material. Den bara skrek "Kelly"!




Virkad fika

Min systerdotter Smilla ska få några riktigt nyttiga godsaker av mig - nämligen virkade chokladbollar, finska pinnar och ballerinakex. Fyndade dessa sötsaker på Tradera.


Back to the future

Idag är jag tillbaka till år 2011 och därmed tillbaka till framtiden. Gårdagens 80-tals afton var otroligt rolig och det togs 100-tals fina kort, men nu måste jag vila vidare då jag är...ehm....lite trött :-) Uppdaterar senare. Tack Alexander och Kate och alla som vi festade med för en fantastisk kväll.


Syns ej på bilden, men jag hade även stora vita plastörhängen och svarta benvärmare till :-)


Mobilblogg


Majj gadd så trött man kan vara, på väg just nu till jobbet bright and early! Men härligt att det är fredag och jag har massvis med otroligt roliga saker planerade för helgen! Ha en fin dag allesammans!

Förresten, helt onödigt vetande men igår var det individ nr 10 som kom fram till mig med frågan vart jag köpt min värmande huvudbonad med pälstofs (dvs. mössa). En kvinna stannade t.om upp trafiken med sin bil för att fråga vart jag införskaffat den, haha.! Jag kan upplysa er också att mina mössor (har 3 st i olika färger) kommer från butiken Amoress bredvid PK-huset. Dock är jag inte ensam om att ha dem här i stan, jag kallar den "08:a mössan".


Plupp



Ytterligare ett plagg från mellandags-skörden. 50% rea på Cubus, en söt cardigan med små guldpluppar.

Fat

Kakfat kan användas till mycket mer än just bullar och kakor. I mitt kök förvarar jag frukt och grönsaker på ett gammalt våningsfat från Indiska. Jag har även ett annat för mina smycken. There´s no end to the possibilities!

 

They were babies in the 80´s

Tema-och maskeradfester + Kelly = sant. Om det något jag alltid går all-in för så är det då man får klä ut sig, och nu på lördag är jag inbjuden till Finest.se´s chefredaktör Alexander Erwik och kändisfrisören Kate Lees ihopslagna birthdaybash på Collage i 80-tals tema.

Här är några saker jag rotat fram, samt köpt till min outfit (fyndade en Madonna-topp på H&M´s rea för 50 kr t.ex).

Det roliga är att jag fick de neonrosa pumpsen från Bianco för ca 2 år sedan, och sparat dem ifall jag skulle på en 80-tals fest...och voila! Till detta blir det svarta tights och jeansshorts alt. en svart trikåkjol.

Kan dessutom avslöja redan nu att min 30-års fest (yes, jag blir tant) i augusti kommer även den att ha ett festligt tema. :-)




De obligatoriska benvärmarna.


Födelsedagsbarnen Kate och Alex.


Put a ring on it!

Jag fullkomligt älskar ringar med stora stenar och antik look. Denna nedan är mitt senaste tjusiga tillskott från Cocoo.se.


Caprese


Mitt kvällsmål av det lite lättare slaget (då jag ätit allt möjligt skräp under dagen idag) var en Caprese-sallad bestående av mozarella, kvisttomat, balsamvinäger, olivolja, flingsalt, svartpeppar och färsk basilika. Himmelskt gott.

Saft

På Lagerhaus finns fina glasflaskor i olika storlekar, där man kan förvara sin egen hemmagjorda saft alt. en köpt som i mitt fall. Då får man illusionen att den är hemmagjord, hehe ;-)


Kitchen

Har precis kollat på reprisen av programmet Bygglov (samtidigt som jag åt gårdagens kladdkaka) och jag blev lite smått avundsjuk på just köket de fixade till. Sedan har jag kommit underfund med sedan länge att jag trivs verkligen inte i lägenhet. Det är i ett hus jag vill bo i med ljusa och luftiga rum, ett kök med en fet SMEG-kyl och en stor rosträdgård utanför. Någon vacker dag...



Den gräddfärgade SMEG-kylen!


Och Kitchen Aid:en!

Spices

Jag har som mål att blanda gammalt och nytt i mitt kök, och man kan lätt säga att jag är en flitig kund på Tradera, där jag bl.a införskaffat dessa 8 vackra kryddburkar i porslin från finska märket Arabia. Jag är även en samlare av antika plåtburkar när det gäller förvaring av bakpulver, kakao m.m. Jag älskar den lantliga stilen som ni vet, med unika ting som inte alla har.


Kryddställ från Åhléns.

Fredagskladd

Igår kväll bytte jag ut partyklackarna mot fårskinnstofflor, den söta drinken mot en hembakt kladdkaka och dans på nattklubben mot Let´s Dance på tv.







BH

Tillhör inte direkt vanligheterna att ställa ut sina underkläder i offentlighetens ljus, men vill bara tipsa om H&M´s fina bh:ar som är helt i min smak i romantisk spets och svala färger. Finns även i vitt som jag självklart har också. Dessa nedan köpte jag igår.


Nyår

Det var 5,5 timme konstant skratt igår kväll - muntrade verkligen upp med en dag bestående utav snöstorm och inställda t-banetåg. Min vän Fanny (som också har den vackra, vita klänningen från Lipsy) visade mig hela 274 bilder (!) som togs under nyårsafton. Majoriteten utav dem är dock ej ngt för bloggen (eller ens facebook för den delen) men några fina fick vi till :-)


Carro, Fanny och jag med våra välkomstdrinkar. Oerhört vackra och eleganta var vi!


Ett axplock utav alla fina vänner som var där.



Dessa foton nedan hittade jag hos Jessica som dök förbi innan tolvslaget! ♥



Både hon och jag har blingat våra iphone 4! (mobilskal från Cocoo.se).


Och såhär firade jag tolvslaget, dansandes på en soffa vid vårt drinkbord :-)


No ice-skating


Mobilfoto tagen nyss av en besviken Kel. Skitvinter som vi har blev det inget skridsko-åk tillsammans med Stephanie idag. Dock var jag optimist in i det sista och tog mig in till stan med skrillorna, men då jag knappt kunde se framför mig pga all snö beslöt jag mig för att ge upp och bege mig hem till mamma & Fox.

Ikväll blir det hemmamys hos min vän Fanny, med middag och film. Ska även få ta del av en hel drös foton från juldagen och nyår, so it´s gonna be a good night :-)

Basil

Något jag använder mig utav mycket av i min matlagning är basilika. Häromdagen fyndade jag en korg med 3 söta "hinkar"i en liten butik i Mörby Centrum, perfekta till mina små basilikor ;-)


Blouse


Ser kanske lite tantig ut på galgen, men den är så vacker IRL! Från Gina Tricot.


Bland deras reavaror fann jag även detta tjusiga armband, 50% rabatt.



White edition

Yes, igår kväll gjorde jag några Rocky Roads åter igen och jag testade denna gång att göra med vit choklad. De blev sagolikt goda!



Chokladen kan förvaras i glasburkar som ovan - sålänge det inte är alltför varmt och soligt (dvs. är lugnt nu vintertid). Här har jag ställt mitt godis i köksskåpet där det är torrt, svalt och mörkt när luckorna är stängda. Att förvara choklad i kylskåp är enligt research onödigt och försämrar även smaken.

Burkarna är för övrigt inköpta i en "shabby chic"-butik i Sollentuna Centrum och sedan har jag knytit ett sött tygband runt.

Romance

I vår/sommar kommer jag köra på mycket romantik med volanger, spets samt puderfärger, vitt och blått som blir vackert till solkysst hud. Här nedan ser ni min senaste beställning från H&M´s webshop + en hel drös fina fynd från rean (tar vi i ett separat inlägg lite senare) ;-)


I want candy

Rocky Roaden är slut, jag har lust att göra mer. Sicken tur att jag inte gav ett löfte under nyårsdimman att jag skulle börja äta nyttigare :-)

Hearts

Det blir pajer och maträtter i kärlekens tecken år 2011. Har beställt dessa tre söta formar i porslin från Sofias Hus. Det lades även till ett par plåtburkar i kundkorgen.


Bling!

Det har tagit sin lilla tid att samla krafterna för uppdatering av bloggen, men nu så :-) Hade en helt fantastiskt rolig nyårsafton och jag gick all-in med blinget som ni ser. T.om min iphone och ögon var strassprydda! Fler dokumentationer från kvällen finns självklart, men dessvärre är de på min väns kamera.


Klänning, Nelly.se. Väska och örhängen, Glitter. Mobilskal, Cocoo.se.

 
Middag och fest på Soap Bar som var riktigt fint arrangerat!



Tolvslaget!