Frushi

 
Något som har blivit väldigt uppmärksammat är min fruktvariant av sushi jag testade att göra häromveckan. Det är alltså sushiris fast med frukt och bär istället för fisk och sedan chokladsås som ersätter sojan. Istället för ingefära skar jag tunna skivor av mango. Jag adderade lite socker i riset men då övriga ingredienser är så pass söta är det ingen nödvändighet. Sedan är det bara att skapa fritt och låta fantasin löpa amok, var otroligt roligt att pyssla med och dessutom riktigt supersmarrigt.

 

Frushi

Ingredienser: 

Sushiris
Bambumatta
Plastfolie
Valfria frukt och bär
Färsk mynta
Kokosflingor
Kakao
Mjölk
Strösocker
Flingsalt

 

Gör så här:
Koka upp sushiris enligt anvisning på paketet och låt svalna. Var nog med att skölja riset innan kokning. Skär frukt och bär i lagom stora bitar beroende på hur du vill att din frushi ska se ut. Rosta kokosflingor i en torr stekpanna och finhacka myntan. När riset har svalnat och all frukt är preppad så kan du börja göra din frushi.

Med bambumatta och plastfolie kan du enkelt göra rullar med sushiris och valfri frukt. Viktigt är att skära frukten i stavform. Rulla sist bitarna i rostade kokosflingor eller i den finhackade myntan. Lägg upp på ett fint fat och servera med chokladsås.

 

Chokladsås

Ingredienser: 

1 dl kakao
1 dl socker
1 dl mjölk
Flingsalt

 

Gör så här: 

Blanda kakao, socker och mjölk i en kastrull. Låt koka upp under omrörning och sedan låt såsen sjuda i 5 min. Avsluta med flingsalt.