<3 Ladurée

Man skulle kunna tro att jag är sponsrad av Ladurée. I WISH! ;-) Jag är bara vansinnigt förälskad i hela deras koncept. Fann dessa vackra foton i retro-stil som har förvandlats till "teckningar". Sjukt bra gjort och så vackra!
 
Foton: Från Plastik magazine tagna av Eli Rezkallah, Ryan Houssari and Ross Feighery.
 

Tröst

Jag är verkligen en olycksfågel! I våras råkade jag ut för en halkolycka och fick frakturer i ansiktet och igår klantade jag mig med en kökskniv under lunchen. Slutade upp med 8 stygn på tummen och en ovilja att någonsin skära en avokado igen.
 
Efter flera timmar på akuten besökte jag Ladurée på vägen hem och tröstade mig med nytt té och macarons. Tummen upp för det iaf ;-)
 

Paj på pinne

Dagens bak blev små äppelpajer på pinne! Jag hittade recpetet i senaste numret av Hembakat (med semletårtan på omslaget) och de var inte alls svåra att göra, bara lite pyssligt. Man ska helst ha grövre träpinnar men då jag endast hade tunna grillpinnar hemma fick jag ta 2 st.
 
Recept för 5-6 st äppelpajer
 
Pajdeg
60 gr rumsvarmt smör
1,5 dl vetemjöl
1 tsk socker
1 msk vatten
Blanda ihop till en deg, linda i plastfolie och ställ i kylen 30 min.
 
Fyllning
1 msk smör
2 st äpplen
1 msk socker
1,5 tsk kanel
Skala äpplena och skär i små tärningar. Stek i smör tills de blir mjuka och tillsätt socker och kanel. Låt svalna.
 
Kavla ut degen, skär ut cirklar, tryck dit dina pinnar och fyll med din äppelröra. Pensla kanten med ägg innan du sätter på locket. Tryck dit kanterna med en gaffel och pensla med ägg och strö lite socker på. Grädda i mitten av ugnen, 15 min i 200 grader.
 
Servera med vaniljsås och njut!
 

Inspiration

Idag blir det något gottegott som avslutning på en mycket trevlig helg. Igår hann vi med både musikalen Jesus Christ Superstar på Göta Lejon och nattbio med Django unchained. Superbra båda två!
 
Det jag valt att baka idag kommer från senaste numret av Hembakat. Visar såklart sen....om jag lyckas :)
 

Makramé

Jag har precis lärt mig makramé och mina första försök blev dessa tre armband. Nu ska jag bara hitta en fin knapp som passar som lås. Nu är jag helt hooked på detta hantverk så det kommer nog bli fler varianter framöver ;-)
 
 

Humla

Säg hej till mitt fredagsmys! Är hundvakt under kvällen åt 5 månader gamla Humla och hon gillar mina strumpor.
 

Favorit i repris

Minns ni mina semla-cupcakes jag gjorde förra året? Sjukt goda var de och kommer definitivt att bakas någon gång på en fikabjudning nu när semlorna börjat säljas.
 
Här hittar ni receptet!
 
 
 
 

Long time no baking

Ja, snart är det dags för lite bakning igen, det var längesen nu då jag numera går på väldigt nyttig kost om dagarna. Men på helgerna måste man ju få gotta sig lite? :-)
 
Annars är jag igång med mitt smyckespyssel igen, har nämligen lärt mig makramé! Så hoppas få visa upp några tjusiga armband snart. Idag ska det shoppas band och pärlor :-)
 
 

Cotton candy

Har glömt att visa upp min söta sockervaddsmaskin! Jag hittade den tack vare att jag googlade efter sockervaddsmaskiner och hittade denna underbart söta. Ska testa och se om det går bra att göra mini-sockervadd med mina papperssugrör.
 
 
 

Ciaté

Mina naglar börjar bli rätt långa nu (tack vare geléförstärkning) och med fina naglar känns det roligare att färglägga dem. Igår köpte jag 2 nya lack från Ciaté - ett rosa "plastic fantastic" och ett mörkrött "dangerous affair".
 
Kostar 109 kr/st och finns på Åhléns City. Visst är de bedårande med den lilla rosetten? Finns även att köpa på Eleven, Nelly och Bubblebox. På Nelly och Bubblebox kostar de 99 kr.
 

H&M Home

Jag verkar ha missat hela grejen med H&M Home, har precis upptäckt att de har så sjukt fina saker! Detta nedan står på min önskelista, och de rosa rosettkrokarna skulle verkligen vara något för min walk-in. Spetsdukarna måste bara införskaffas!
 
Bildkälla: H&M

2000

För att fira att jag fått 2000 followers på Instagram (i nuläget 2036 st) så kommer jag lotta ut en stor goodiebag! Tävlingen (som kommer upp fredag kväll) gäller såklart för de som följer mig där, så se till att adda mig på "missbiddle" och håll tummarna.
 
 

Think pink

Jag har fått en lånekamera från Nikon (Nikon 1 J2) att testa i ett par månader. Än så länge har jag inte lyckats med de bra bilder som man ska kunna ta, men jag måste nog gå genom inställningarna lite mer ingående. Tydligen ska man även kunna retuschera sina bilder direkt i kameran också. Men visst är den fin!? :-)

Breakfast

Sandra önskade sig ett inlägg med en god frukost á la Kelly. Nu är detta inget jag äter på en vardag, utan det är endast på helgerna som jag väljer att lyxa till det lite. Annars blir det en skål gröt eller en smörgås.
 
I söndags blev det te från Ladurée, tropisk juice, vaniljyoghurt med mango, croissant och kiwi.
 

Colour or no?

Tänkte pyssla lite med naglarna ikväll och frågan är bara vilket lack denna gång. Neutral, neutral-skimrig, rött eller grå/guld?
 
 

Small changes

Har pysslat om bloggen litegranna och sett att det finns en liten söt macaron vid varje rubrik och lagt till några rosa vimplar. Det är dags att bli mer engagerad i bloggen igen och inte endast Instagramma hela tiden. Vad har ni för önskemål om vad jag ska blogga om? Jag ska bättra mig på bak-och pysseltipsen för jag har SÅ många idéer som jag vill dela med mig utav. Kram på er!
 
 

Cupcake praliner

En av mina julklappar var denna lilla pralinask från England. Pralinerna har en chokladform fylld med en krämig choklad med smak av hallon, vanilj och choklad har formen som små cupcakes och är verkligen bedårande. Jag måste testa att göra chokladcupcakes själv någon gång!

Teacup lights

Om man som jag inte dricker kaffe, men tycker att de små kopparna är sockersöta så kan man ha använding av dem iaf. I form av värmeljushållare :-) Sätter en liten extra piff till kafferepet, eller varför inte till middagsdukningen?
 
Mina små koppar med fat fyndade jag för 5 kr/st secondhand.

Dinner themes

Känner mig sugen på att ordna en middag snart igen. Här är två av mina middagsdukningar jag hade i fjol, en på våren och en när vintern smög sig på oss. Älskar att planera dukningen långt i förväg, arrangera blommor och komma på nya teman.
 
 

Ladda sött

För endast 28 kr (inkl.frakt) fyndade jag denna usb-sladd på Ebay. Gör laddnimgen och överföringar till/från iphonen lite gulligare. Då den skickades från Kina tog det ca 4 veckor och ingen tullavgift tillkom, men då priset var så lågt gjorde det inget att vänta länge. Har redan testat den och den fungerar galant :-)
 
 

God fortsättning!

Hoppas ni alla hade en fantastisk kväll igår! Själv mår man som man förtjänar idag med det var det värt :-) God fortsättning på er och nu ser vi till att 2013 blir mer awesome än 2012 :-)
 
Min "fluga" som jag fick många komplimanger för igår kommer från Cocoo.se.