Sending Xmas-joy

En liten tease på hur mina 3D-julkort blev, tog x antal timmar (för 8 st, alla unika - visar upp alla på Instagram lite senare) men det var sjukt roligt att pyssla ihop sina egna. Jag utgick inte från någon mall utan jag köpte pappersark med figurer och bakgrunder, dunfjädrar, pärlor och strass som jag tyckte skulle passa fint ihop. Sen var det bara att låta kreativiteten flöda!
 

Breakfast in bed


I lördags morse lyxade jag  till det lite extra med frukost i sängen. Jag gjorde mackor med mina hembakta lchf-glutenfria frallor och gjorde smarriga kesoplättar tillsammans med kvarg, vaniljpulver och steviaströ och färska hallon. De smakar och ser ut som american pancakes, otroligt goda!
 
Recept Kesoplättar, 4 st
 
1 ägg
100 gr keso
3/4 msk fiberhusk
 
Mixa alla ingredienser med en stavmixer tills det blir en jämn smet. Grädda på medelvärme vardera sida ca 3-4 min.

Julkortspyssel

Idag är sista dagen att skicka julkort inrikes och som vanligt var jag i sista minuten med att pyssla ihop mina julkort. Allt jag använde kommer från Panduro Hobby. Inte helt traditionella kort, men väldigt "Kelly".

Glutenfria lchf-frallor

Fick ett jättebra recept av min vän Jenny på goda frallor som är snälla mot magen och ett hälsosammare alternativ än vanligt bröd, speciellt om man lever på lchf. Dessa kommer jag absolut baka fler gånger då de går snabbt att göra också. Släng på några frön ovanpå, eller kanske lite hackade nötter och aprikoser i? Man kan variera i en oändlighet :-)
 

2 ägg
50 gr smör
2 dl fet yoghurt (10% fetthalt minst)
0,75 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl
1 dl pofiber
2 msk fiberhusk
Linfrön
 
Vispa samman ägg, yoghurt, smält smör och tillsätt sedan de övriga ingredienserna. Låt smeten stå i ca 10-15 min så att degen sväller. Rulla till 6 st bollar, pensla på ett vispat ägg, strö över linfrön och grädda i 175 grader i mitten av ugnen 20-25 min eller tills de fått fin färg.

Kärleksmums, lchf style

Här kommer ett recept på mumsbitar fyllda med kärlek och lchf! Hittade receptet hos @healthbyannika på Instagram men har modifierat den lite efter egna mått och smak. Godast dagen efter när den stått i kylen.
 
Chokladsmet:
180 gr smör
3 ägg
1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosnötmjöl
1 dl steviaströ
3 msk kakao
2 krm vaniljpulver
2 tsk fiberhusk
 
Vispa äggen poröst, tillsätt det smälta smöret och sedan samtliga torra ingredienser. Pensla en form med smör och lägg i smeten. Grädda i mitten av ugnen 175 grader i 25 min. Låt svalna.
 
Kräm/topping:
200 gr smör
250 gr mascarpone
6 msk steviaströ
6 msk kakao
6 msk kokosflingor (men funkar lika bra utan då man ändå strör flingor ovanpå sedan)
2 krm vaniljpulver
En skvätt kaffe enligt smak
 
Rör ihop rumsvarmt smör tillsammans med de övriga ingredienserna. Bred ut krämen över kakan efter den svalnat och strö sedan över riven kokos. Blir ca 6 st portioner/rutor.
 

Mellisbollar

Guess who´s back? Det kommer inte ske uppdatering dagligen men här kommer jag dela med mig endast av min bakning med både nyttiga bakverk som här nedan och "vanliga" godsaker som jag tycker man ska få unna sig ibland. Sen kommer nog ett och annat "här är min nya ros-kopp" och pyssel-inlägg, men det har ju ändå med hemmet att göra, eller hur? ;-)
 
Är ni intresserade av vad för grejer jag shoppar, hur det går med träningen, hur jag ser ut numera (klassiska selfies) m.m. får ni följa mig på Instagram. Missbiddle heter jag där :-)
 
 
Med dadlar, kokosmjöl, kokosflingor, hackad mandel, kakao, honung, kakaonibbs och quinoapuffar gjorde jag egna mellanmålsbollar. Nästa gång ska jag ha i lite proteinpulver också. MYCKET goda blev de! Recepet är att mosa dadlarna och blanda ihop dessa ingredienser enligt smak och tills man får en bra konsistens.

Tips: Sätter man bollarna på en pinne och sedan doppar i 70%-ig mörk choklad har man fått till en nyttigare variant av en cakepop. Dekoreras självklart med en rosett också. Måste testas snart!