Kärleksmums, lchf style
Här kommer ett recept på mumsbitar fyllda med kärlek och lchf! Hittade receptet hos @healthbyannika på Instagram men har modifierat den lite efter egna mått och smak. Godast dagen efter när den stått i kylen.
Chokladsmet:
180 gr smör
180 gr smör
3 ägg
1,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosnötmjöl
1 dl steviaströ
3 msk kakao
2 krm vaniljpulver
2 tsk fiberhusk
Vispa äggen poröst, tillsätt det smälta smöret och sedan samtliga torra ingredienser. Pensla en form med smör och lägg i smeten. Grädda i mitten av ugnen 175 grader i 25 min. Låt svalna.
Kräm/topping:
200 gr smör
250 gr mascarpone
6 msk steviaströ
6 msk kakao
6 msk kokosflingor (men funkar lika bra utan då man ändå strör flingor ovanpå sedan)
2 krm vaniljpulver
En skvätt kaffe enligt smak
Rör ihop rumsvarmt smör tillsammans med de övriga ingredienserna. Bred ut krämen över kakan efter den svalnat och strö sedan över riven kokos. Blir ca 6 st portioner/rutor.
Kommentarer
Postat av: Denise - Mamma till Noah
Smarrigt!
Postat av: Anonym
Åh så gott!
Postat av: Hanna - Mode, smycken och min vardag
Åh så gott!
Trackback