Smulpaj-bonanza!
Med frukter och bär jag hade hemma gjorde jag ett smulpaj-experiment. Frågan var ifall det var möjligt att göra smulpaj med mango och kiwi. Juryn bestod utav Erik, mig själv och 3 vänner som kom över igår kväll.
Resultatet blev fantastiskt, och jag ska definitivt göra dessa exotiska smulpajer i framtiden. Jag har tidigare gjort med banan och nästa gång ska jag nog testa persika :-)
Mangopaj, hallon/blåbärpaj, äpple/kanelpaj, hallonpaj och kiwipaj. De små formarna kommer från Lagerhaus.
OBS! När man gör pajer med mycket vattniga frukter och bär (som hallon, kiwi, och hallon/blåbär nederst på bilden) är det extremt viktigt att blanda bären med Maizena så att det inte blir en stor soppa med blöt smuldeg. Glöm inte att sockra också! :-)
Ser riktigt gott ut!
Sååå gott! Nu blev jag genast sugen på paj, hihi kram
ser otroligt gott ut , Gissa vad jag ska göra nu en smulpaj såklart :)
Ser gott ut! :-)
Nu är jag så nyfiken, var det någon av dem som stack ut och var lite godare än de andra?
Mangopaj låter ju jättespännande tycker jag!
Kram Helena
Mums! Det låter fantastiskt gott. Kram Kikan
Men gud vad gott, det måste jag prova!
kiwipaj var ju spännande :)
Ser underbart gott ut :)
men oh.'mums!
Smarrigt! :)
Supergott! Jag har försökt hitta de där formarna men de finns bara i rosa... Skitbra när man som jag bor i singelhushåll och inte vilkl baka en jättekaka. Ska hitta en sådan form och sen ska jag börja det exotiska bakandet! :)