Äggmuffins
Under påsken som var gjorde jag smarriga äggmuffins. Dessa är alltså inga bakverk utan det är som mini-omeletter som är perfekta att äta till frukost eller brunch, eller som en liten mellis. Är riktigt goda att äta kalla också.
Recept ca 12 st
6 ägg
2/3 dl grade
1,5 dl riven ost
Körsbärstomater
Fetaost
Färsk basilika
Mixa ägg och grädde och tillsätt den rivna osten. Häll i en smord muffinsplåt alt. muffinsformar och lägg i tomat, fetaost och basilika. Krydda efter smak med salt och peppar eller någon annan krydda ni gillar. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min i 175 grader.
Blanda din bas med ägge, grade och ost. Lägg sedan ner exakt vad du vill som fyllning/topping. Jag har även testat att ha i broccoli, tomat och (förstekt)bacon.
Kommentarer
Trackback