Blueberry jam

Utav 500 gr blåbär fick jag 2 burkar sylt. Kokas kraftigt i ca 10 min tillsammans med 500 gr syltsocker. Ta sedan bort "löddret" och alla luftbubblor som uppstår vid ytan för att förhindra att sylten blir dålig. Efter att man gjort sin egen sylt vill man aldrig köpa färdig i butik igen, så gott är det!
 
Perfekt som gåva att ge bort dessutom!
 






 

Kommentarer
Postat av: Helena N

Vad gott det låter, och vad urfina burkarna blev.
Var har du köpt din sicksack-sax?
Min sicksackare går det bara att klippa i papper med.
Kram och ha en toppendag.
/Helena

Postat av: Therese

Men åhhh vad gott! :) Och så otroligt söta syltburkar! Kram

Postat av: Denise - i väntans tider på lilleman

Vad gott det lät och riktigt snygga burkar! :)

2012-09-10
URL: http://danajs.blogg.se
Postat av: Anonym

Väldigt söta burkar. :)

2012-09-10
Postat av: Marie

Åh vilka söta. :) Kan tänka mig att det är jättegott!

2012-09-10
URL: http://marieguld.blogg.se
Postat av: L

Ser jättegulligt ut och innehållet är välförmodligen lika sött ;)
Plockar du dina egna blåbär?
Jag kan förstå att man aldrig vill köpa färdigt igen, men är det också nyttigare (alltså mindre socker) när man gör själv?

Postat av: Anna

Recept tack:)!

2012-09-10
Postat av: Sandras Värld

Jag gör bara min egen!! :) På onsdag blir det persika, kram

Postat av: Lottiz

Vilken fin blogg du har. Och jätte fina "matbilder" du tagit. Gillar dina cupcakes pops samt de andra du gjorde till bröllopet. Vilken talang du har.

2012-09-10
URL: http://lottizdays.blogg.se
Postat av: Jenny

Verkligen perefkt gåva! Jag är lite dålig på det där, men förra året gjorde jag svartvinbärsmarmelad som jag av bort, med fint tyg på locket och allt det. I år blev det lite rabarbermarmelad, men den han konstigt nog mögla (!) innan jag hann typ titta på den... Dina burkar är bedårande och innehållet smakar alldeles säkert ljuvligt!

Postat av: Karin

Hur länge håller det sig? Blir sugen att testa :)

2012-09-10
Postat av: Kelly

Helena: Min zickzack-sax köpte jag på Panduro och är gjord för att klippa tyger och papper med.

Anna: Läs inlägget så har du receptet :-)

Karin: Sylten kan hålla länge i kylen, men man ska helst äta upp den och inte vänta för länge...sålänge det inte blir mögel på den så kan den ätas :-)

2012-09-11
URL: http://Kellybiddle.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback