Rosa äpplemos
Åh så fint det blev! Extra fint med rosa äpplemos ;) Kram!
Tjusigt:)
Jag tror att det beror lite på var man kommer från ockå. I Skåne säger man äpplemos men min mamma (som är uppväxt i Stockholm) har alltid sagt äppelmos, äppeljuice etc. Sen säger de ju iofs triangelen och cykelen i Skåne med, haha. Så man kanske inte ska gå efter dem ;)
Roligt med rosa mos. En sak jag undrat över när folk jag känner har gjort egen sylt och liknande. Hur gör man för att konservera det? Alltså när man köper en burk med sylt i affären som man sedan öppnar så "klickar" det ju till för att locket "åker upp". Hur gör man så locket "går ner". Haha, hoppas du fattar min något virriga beskrivning!?
Vad gott med eget mos!
Christine: Sylt som görs i fabrik har ett slags vakuum eller ngt, det är nog därför man hör ett klick. Men de man gör hemma håller sig länge också, som jag skrev i inlägget: med socker ett par veckor i kyl. I frys ca 1 år. Sockret fungerar som konserveringsmedel :-)
hade jag bara kunnat uppskatta mos på ett bra sätt, hade jag kunnat mumsa i mig i en hel burk. det ser gott ut!
Väldigt gott ser det ut! Måste nog prövas! :)
Här är ett bra svar på hur man ordnar "klicket" hemma...
Skruva på locken löst och ställ dem i en kastrull, fyll på med vatten (vid sidan av burkarna) till 3/4 av burkarnas höjd. För att undvika konstigheter med luftbubblor mellan kastrullbotten och burkarna kan man lägga en handduk i botten. Låt vattnet sjuda upp och håll vattnet sjudande (90 grader) i 20 minuter. Locken ska då sugas fast. De som inte gjort det kan antingen sjudas om eller ätas upp direkt som färskvara.