Art

Under trettondagsledigheten blir det ett besök på Moderna Museet då jag ser fram emot att se Turner, Monet, Twombley-utställningen. Monet är en av mina stora favoriter och när jag var i New York på MOMA fanns fler av hans verk där, bl.a den som är stor som ett helt rum och jag är faktiskt riktigt sugen på att måla en tavla av näckrosor i Monetstil. Jag bor dessutom bara några meter bort från en sjö som är full av näckrosor :-)


Kommentarer
Postat av: Terese Alvén

Monet har alltid varit min favorit också. Hade en barnbok om hans konstverk när jag var liten och jag tror den låg till grund för mitt konstintresse (målade mycket när jag var yngre).

2012-01-05
URL: http://sparkibaken.se
Postat av: Förvirrade Morsan

Monet har alltid varit en favorit för mig =)

2012-01-05
URL: http://nextpage.blogg.se/
Postat av: Pernilla Andersson

Nämen åh vad mysigt! Den utställningen vill jag med gå på, tack för tipset. Jag tycker verkligen du ska passa på att måla näckrosor, om du har en närliggande sjö med. Så mysigt. Ha en fin dag, kram Pernilla

Postat av: belle

Vad kul, jag hade också en barnbok om Monet som jag avgudade, till den dag vår hundvalp åt upp den.... haha!

2012-01-05
Postat av: Jenny

Jag var där i höstas och Monet är även min favvo. Det fanns en tavla på utställningen som jag aldrig sett innan - den är privatägd - det är blommor i en vas (kommer inte ihåg vilka blommor nu). Många av tavlorna hade jag sett innan (i London, Paris och LA) men det gör ju inget, jag älskar dem ändå. Jag fick en stor, tjock Monet-bok i julklapp som jag ska passa på att kolla i nu när jag ligger nedbäddad och är sjuk. Och tänka på första gången jag såg en riktig Monet i verkligheten. Jag var 16 och det var på the Getty i LA. En av hans näckrostavlor. Fantastiskt! För två år sedan fick jag även åka till hans hem och hans trädgård, jag grät av lycka! :) Kram!

Postat av: belle

Vad kul, jag hade också en barnbok om Monet som jag avgudade, till den dag vår hundvalp åt upp den.... haha!

2012-01-05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback