Schlagerkasse + tävling

Under förra veckoslutet fick jag hem en "schlagerkasse" från Coop med allt man behöver till 3 rätter + recept och även en fjäderboa, glitter och ballonger för en lyckad kväll framför Melodifestivalen. Nu var vi ju inte hemma igår, så det är bara att laga till festmåltiden en annan kväll istället.



Nu har även ni chansen att vinna en matkasse, dvs. en "Vår Middag matkasse (bas)" från Coop som räcker till 4 personer till ett värde av 599 kr. (Obs! Vinsten är ej samme kasse som jag fått. Kassen finns tyvärr inte till salu, utan var ihopplockad till vissa utvalda bloggare).

Tävlingsuppgift: Beskriv ert bästa tilltugg, middag eller efterrätt till en kväll framför Melodifestivalen. Glöm inte att ange er mailadress i kommentarsfältet.

En vinnare dras fredag 5/2. Lycka till!
Mer information om Vår Middag matkassar hittar ni här.

Stort grattis till Mary som tack vare receptet på sina goda laxrullar med wasabiröra tog hem vinsten!
 


Kommentarer
Postat av: Lena

En ostbricka med några olika ostar, kex och skivat päron samt vindruvor. Mums!!

2012-02-05
Postat av: Frida

Massor av färsk frukt som ger energi i vintermörkret, och som doppas i choklad. Mums!

2012-02-05
URL: http://fridafabulous.se
Postat av: Miri

Schlagermiddag: Ugnsrostade rotsaker med citronkyckling. Efterrätt: Syrlig lingonpaj med sött kolaöverdrag. Tilltugg framför tvn: Smält mörk, ljus och vit choklad som man sedan doppar sina favoritfrukter i. Mmmmmmm!! :)

2012-02-05
Postat av: sandra

Jag måste nog säga tacos bara för att mina barn älskar det. Dom gillar att plocka olika grönsaker från massa skålar och få blanda hejvilt! :)

Postat av: Maria

Hej Kelly och

Vi som sitter och tittar på Melodifestivalen är två par i 30års åldern med smaklökarna på rätt plats! Vi fokuserar på tapas, med bla. dessa rätter: Fetaostfyllda körsbärstomater, melin och parmarullader, Räkspätt med chili, Gorgonzolafyllda champinjoner och Chevre på kex med honung. Detta med svarta och gröna oliver, inlagda kronärtskockor och vindruvor! Mums och perfekt att mumsa till underhållningen!!

Om jag vinner ska jag bjuda in en drös med par och mumsa på tillsammans!!

Kram, Maria

2012-02-05
Postat av: Maria (igen)

Hej Kelly och COOP skulle det stå :)

/Maria

2012-02-05
Postat av: mmatilda

Mitt bästa tilltugg framför mello är en egengjord ost. Den är gjord på philadelphiaost blandad med rödlök som sedanman brer ut i en liten form, och efter det sätter man rom ovanpå. Det äter jag med kex, vindruvor och paprika. Supergott! :)

2012-02-05
URL: http://iinsane.blogg.se/
Postat av: Johanna

Jag brukar göra tapas. I helgen gjorde jag små

1.petit choux som jag fyllde med lufttorkad skinka och egengjord vitlöksost(låt naturell yoghurt rinna av, blanda den avrunna yoghurten med finriven vitlök och en skvätt olivolja och salt) samt en bit färsk fikon

2. Små salta kex med vindruvor och brieost

Till detta blev det så klart oliver, lök, soltorkade tomater, små ostar och ett gott vin.



[email protected]

Postat av: emelie med hugo&vilma

Oj, vilket pris! Älskar Mello och sitter självfallet bänkad varje lördag.



I lördags gjorde jag denna chokladmousse - http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/v/vit-chokladmousse-med-blueberry-swirl/ - helt underbart god!



Annars kör vi på grönsakssnacks som vi dippar i hemgjord Hommus.



Just det - ett glas bubbel skålar vi självfallet i till låtarna.



Hoppas på vinst!

2012-02-06
Postat av: Jennie

Eftersom man skall äta framför tv:n passar ju en liten ost och charkbuffé bäst, kex, vindruvor och en massa annan god plockmat. Kladdig kladdkaka och ett glas champagne till efterrätt och så är kvällen komplett. Sover dessutom sonen genom hela festivalen så är det ett plus ;)



Tack för en fin blogg Kelly, har följt dig sedan många år men är dålig på att kommentera tyvärr.

Kram

2012-02-06
Postat av: Mary

Hallå fina Kelly!



Vilken otroligt mysig tävling. Jag har här några tips på underbar god mat som kan avnjutas framför tvn - kanske inte lika enkelt som tacos, men jag tycker att det inte behöver vara enkelt bara för att man sitter i soffan framför tvn :) Det behöver bara vara fantastiskt för våra små smaklökar och med dessa recept skuttar smaklökarna av lycka. Det lovar jag, hihi.



LAXRULLAR MED WASABIRÖRA | 10 - 12 ST

Annorlunda och jättegod förrätt eller tilltugg med lax. Rullarna får karaktär och sting av wasabi, japansk pepparrot.



200 g skivad rökt lax

2 msk sesamfrön



Wasabiröra:

En halv knippe dill, ca 50 g

150 g Arla Köket Kesella kvarg

1 tsk wasabipasta

salt



Mixa dillen och lite kvarg till en slät konsistens. Blanda ner resterande kvarg och wasabipastan. Smaka av med salt. Lägg laxskivorna lite omlott på en bit plastfolie. Bred kvargröran över laxen och rulla ihop med hjälp av plastfolien. Lägg rullen i frysen i ca 30 minuter. Rosta sesamfrön i torr stekpanna under omrörning. Ta laxrullen ifrån frysen och ta bort plastfolien. Rulla laxen i sesamfrön. Skär rullen med en vass kniv i ca 1 cm tjocka skivor. Servera som förrätt eller som huvudrätt tillsammans med en god sallad och bakad potatis. Perfektion!



Sen fortsätter vi i det härliga kvarg:ets tecken och drar av en jättemumsig dessert som är barnsligt enkel.



Varva blåbär/vaniljkesella/digestivekex i en serveringsskål ♥ Det blir sååå gott! Det är bara att krypa upp i soffan och sleva i sig.



För att runda av det hela plockar jag fram vindruvor, lite mer favoritdricka tillsammans med favoritsnackset så är hela kvällen (och magen) uppfylld av lycka till tusen.



Kram ifrån Mary.

2012-02-06
URL: http://www.mariahellsing.se
Postat av: jenny

får säga nån plockmat som tacos .



efterrätt : lite godis eller popcorn .

2012-02-06
Postat av: Madeleine

Det jag tycker passar bra att äta framför melodifestivalen är färska räkor, dippsås, gott bröd och ett glas champagne! Till dessert en vaniljpannacotta med hallon :)

Postat av: Jessica S

Jag skulle servera korvar till förrätt, till huvudrätt kykling i underbart god sås och glass rakt upp och ner till dessert... MUMS!!!!!!!!!

http://familjensundberg.se/blog/kycklingfileer-i-sas

Postat av: Anna

Åh skulle vara perfekt för mig som är student och bor ensam! :)Jag tycker om variation och något som inte är allt för komplicerat, därför tycker jag att "plockmat" kan vara perfekt för en kväll framför melodifestivalen. Då kan man äta mycket av allt möjligt! :) Kram! PS. Självklart ska man vara med sina nära o kära, eller några goda vänner! (Hur kul är det att kolla själv?)

2012-02-06
Postat av: Bruno

Två flaskor rödtjut, nachochips, ostbågar, smält cheddar, pop tarts, nytroglycerintabletter, handlotion och våtservetter.

2012-02-06
Postat av: Jeanette

Jag säger bara en sak: tapas med mycket vitlök!

2012-02-06
Postat av: Karin

Min goda laxsoppa med rotfrukter, vitlök, saffran, lax, grädde m.m. till det färsk baguett med diverse goda ostar :) Den perfekta goda middagen, som dessutom värmer ordentligt i denna vinterkyla! Ett glas vitt till det är också fantastiskt :)

2012-02-06
Postat av: Malin

Min favoritefterrätt som klår allt annat är professorns chokladdessert som man gör på 200g smällt smör, 200g smält choklad (gärna 70%) som man rör ner i en skål där man vispat 4 ägg och 4 dl socker pösigt. Ner i en form (utan smör eller bakplåts papper, in i ugnen som är uppvärmd till 250-300grader och sänk omedelbart till 200grader. Låt den vara inne mellan 8-15min beroende på hur lös man vill att den ska vara. 8 grader ger en chokladsås med hårt täcke medan 15 ger en kladdig chokladkaka med hårt täcke :) Riktigt chokladig och mäktig så det räcker till många!

2012-02-06
URL: http://maulun.blogg.se/
Postat av: Anna

Hej,

Mat som går att förbereda är A och O när det gäller mellokvällar! Man vill ju inte bli fast i köket när bidragen börjar sjungas!



Jag kör på en LAXPARFAIT till förrätt. Rökt lax, grädde, pepparrot, äpple ihopvispat och infryst dagen innan i rulle. Vid servering, skär i fina " rulltårtebitar" och garnera med lax och dill.



Till huvudrätt får det bli något enkelt och också färdigt sedan innan, egenmarinerad rostbiff med quinosallad tex. Efteråt blir det vitchokladpannacotta med limeblåbär. Yammii!



Hoppas på vinst! Ha en fin dag!

2012-02-06
URL: http://annalollo.blogg.se/
Postat av: Angel

Grattis till 1årsdagen =)

2012-02-06
URL: http://angelnr1.blogg.se/
Postat av: Bodypalace

Rosa cupcakes med strösselkulor (i glitter) passar perfekt till fjollshclager =)

2012-02-06
URL: http://bodypalace
Postat av: Emma

Tack för en toppen blogg Kelly!



Ett perfekt småplock en kväll framför melidofestivalen är små "tortilla tapas" : )



Man bryner ett tacobröd i stekpanan tills de fått lite färg, man brer sedan på lite pesto och mozzarella alternativt pesto och fetaost och tomat. ( Det man gillar kan man ha på ) Man lägger sedan ett till tortillabröd över och vänder ett par gånger i stekpanan, sedan delar man de i tårtbitar och avnjuter tillsammans med en flaska rött framför Schlagern. Det är enkelt och framförallt, de går fort =)

2012-02-06
Postat av: Alexandra

För bästa (och snabbaste) snacket behöver du bara 1 påse nachos, helst med ostsmak, riven ost, tacosauce, guacemole och gräddfil.



Häll chipsen i en ugnsform och ringla tacosauce över och strö riven ost över och släng in i ugnen tills osten är smält. Ta sedan ut och klicka över guacemole och gräddfil efter behag.



Passar enligt mig lika bra till öl och vin, så går hem hos både sambons vänner som mina tjejkompisar!

2012-02-06
Postat av: Ulrika

Åh vilken rolig tävling, jag har velat prova på en sådan där matkasse hur länge som helst!

Passande nog så har jag ett tips på världens godaste effterrätt, nämligen min och min systers egenkomponerade cheesecake. Den är verkligen supergod och har gått hem hos alla som har blivit bjudna på den hittills i alla fall!

Här är receptet:

Krossa 10 digestive kex som du sedan blandar ihop med 75 gram smällt smör. Tryck ut i botten på en rund form och grädda sedan i ugnen, ca 7 minuter på 175 grader. Tag ut ur ugnen och låt svalna.

Vispa ihop 1 burk lätt crème fraiche, 250 gram philadelphia, 1/2 dl socker, 1 tsk vaniljsocker, 3 st äggulor samt 1 msk mjöl. Häll blandningen över bottnen och låt sedan gräddas i nedre delen av ugnen, 20-25 minuer på 175 grader.

Låt kakan svalna och ställ sedan in den i kylen. Servera kakan kylskåpskall. Garnera den med färska jordgubbar och passionsfrukt innan servering.

Sedan är det bara att äta och njuta! Lycka till!

2012-02-06
Postat av: Sanna

Bästa tilltugget är en skål med skivad paprika, gurka och morötter. Det ska givetvis doppas i god dipp och funkar lika bra till oss vuxna som till barnen. Något annat som alltid finns på bordet när det vankas Melodifestival hemma hos oss är vindruvor, kex och små ostar med olika smaker.



Kram Sanna

Postat av: Ida

Vi lyxar till det med färska baugetter, räkor, kokt ägg, grönsaker och vitlökssås :)

Postat av: Liv

I lördags valde jag att göra en fryst cheesecake till melodifestivalen vilket gjorde succe.



Anledningen till att jag valde att göra en cheesecake var egentligen inte alls för att servera den till melodifestivalen utan för att min pojkvän bara älskar cheesecake.



Och det är väl ändå bästa tilltugget? Något som man vet gör någon annan lycklig.



Dessutom kan man spara cheesecaken som blev över till nästa delfinal, senast serverade jag den med hallonsås, men varför inte byta ut den mot chokladsås, färsk frukt eller färglatt melodifestival strössel?!

2012-02-08
Postat av: Louise

Förr var både jag och sambon riktiga gottegrisar. Godis, socker och läsk hela tiden oavsett dag eller tillfälle.



Men på nyår bestämde vi oss, 2012 ska vi försöka bli hälsosammare och se om det ger någora resultat.



Efter drygt 5 veckor kan jag säga såhär, det funkar! Jag är av med mitt sockerberoende, är mycket piggare, starkare och gladare (givetvis i kombination med träning).



Därför har jag inga traditionella godsaker att tipsa om, men minst lika gott som en påse godis och tusen gånger nyttigare!



♥ Aubergine chips

Skiva aubergine tunt, lägg på en plåt, ringla olivolja, salta och peppra och skjuts in i ugnen tills de fått gyllene färg.



♥ Kvarg glass

Mixa frysta hallon och blåbär tillsammans med naturell kvarg. Lägg i form och ställ i frysen tills den stelnat. Går att variera i all oändlighet



Självklart ska man äta godsaker men man kan välja rätt sort. Prova detta och man väljer aldrig chips igen!



Hoppas hoppas jag vinner.

Vi håller på att flytta och mellan jobb, packning, städning och jobb ska man även hinna äta. En matkasse hade underlättat vardagen just nu och skulle vara mycket spännande!



Kram

2012-02-09
Postat av: Louise

Förr var både jag och sambon riktiga gottegrisar. Godis, socker och läsk hela tiden oavsett dag eller tillfälle.



Men på nyår bestämde vi oss, 2012 ska vi försöka bli hälsosammare och se om det ger någora resultat.



Efter drygt 5 veckor kan jag säga såhär, det funkar! Jag är av med mitt sockerberoende, är mycket piggare, starkare och gladare (givetvis i kombination med träning).



Därför har jag inga traditionella godsaker att tipsa om, men minst lika gott som en påse godis och tusen gånger nyttigare!



♥ Aubergine chips

Skiva aubergine tunt, lägg på en plåt, ringla olivolja, salta och peppra och skjuts in i ugnen tills de fått gyllene färg.



♥ Kvarg glass

Mixa frysta hallon och blåbär tillsammans med naturell kvarg. Lägg i form och ställ i frysen tills den stelnat. Går att variera i all oändlighet



Självklart ska man äta godsaker men man kan välja rätt sort. Prova detta och man väljer aldrig chips igen!



Hoppas hoppas jag vinner.

Vi håller på att flytta och mellan jobb, packning, städning och jobb ska man även hinna äta. En matkasse hade underlättat vardagen just nu och skulle vara mycket spännande!



Kram

Epost: [email protected]

2012-02-09
Postat av: Linn

Något som man inte tror är gott men som är löjligt gott och så snabbt och enkelt att fixa. Saltade tacochips/nachos som man doppar i vanlig philadelpia med sweet chili ringlad över ost.

Eller en hemmagjord chokladmousse(light) 1 äggvita, en msk socker och en msk kakao per person. LOVELY

2012-02-10
Postat av: emelie med hugo&vilma

Dras vinnaren idag?

2012-02-10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback