Chocolate pudding
I lördags då vi hade en mysig liten 3-rätters hemma gjorde jag Eriks absoluta favorit, nämligen chokladpudding till efterrätt. Så glöm Ekströms pulver och gör en egen istället. Det är enkelt, går snabbt och är sjukt mycket godare!
4 portioner (eller i vårt fall 2 portioner då vi älskar stora portioner pudding!)
8 dl mjölk
1 ägg
1 dl kakao
1 dl Maizena
5 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
Vispa ihop alla ingredienser (glöm inte ägget, annars blir det äggröra ifall man tillsätter den i efterhand) och koka ihop i en kastrull tills det tjocknar. Rör om hela tiden!
Om man vill stjälpa upp puddingen på ett fat, se till att sköja din form med vatten och häll sedan chokladpuddingen i formen. Annars går det bra att servera i ett martiniglas t.ex, tycker jag kan vara fint!
Låt stå i kyl ca 1-2 timmar.
Servera med vispad grädde och hallon. Man kan även göra en mintchokladpudding genom att tillsätta några droppar pepparmintsarom, eller varför inte tillsätta några droppar mint i grädden istället?
Pudra över med lite florsocker över bären och njut!
Tummen upp! :)
oj vad smaskigt
Mums! Egen chokladpudding måste jag prova att göra :)
Hej Kelly! Får man fråga vad du jobbar med? Har precis börjat jobba, men skulle vilja byta yrke till något bättre betalt och mer inom mitt intresse, så skulle behöva tips på yrken haha =)
Kram
Vad gott det ser ut! Jag använder också recept.nu eftersom de inte krånglar till recepten så mycket. En perfekt bjudefterrätt.
Gud vad jag älskar din blogg. Jag är precis lika mycket livsnjutare som du är.:) champagne,desserter och bakning är grejen i mitt liv med. Livet är för kort för att inte njuta av det!
Det där var det ju inte så mycket onyttigt i (typ enbart grädde och smält choklad ;)) Ska jag pröva att göra!!
Tack för tipset! Det låter smaskigt!
Bra när du lägger upp recept på goda bakverk och sötsaker. Sådant uppskattat!
Grymt god chokladpudding må jag säga! ;)