Reklam & sånt

Det är ju alltid detta ständiga klagomål på bloggar överallt ang. smygreklam och "köpta" bloggare, trots att man tänker sig att man borde ha vant sig i nuläget då det förekommer överallt och har gjort så i flera år.
 
Men jag tycker det är en skillnad på att vara "köpt" eller ej. Enligt mig är man "köpt" ifall jag skulle blogga om något jag inte alls kan stå för, eller som inte har med mig eller bloggen alls att göra. Ni ska bara veta hur mycket jag tackat nej till genom åren, trots att jag blivit erbjuden ersättning eller sponsring.
 
Jag kan säga här och nu att jag tjänar knappt något alls på min blogg, förutom några mindre summor när jag är med på vissa kampanjer som jag verkligen kan stå för och som jag säkerligen skulle ha bloggat om ändå (som t.ex. Project Runway då jag älskat programmet i flera år och Cantadou då jag är en ost-galning).
 
När det gäller sponsrade tävlingar gör jag detta för att göra er glada :-) Inte för min egen vinning på något sätt.
 
Jag får väldigt mycket paket och bud hemskickat till mig då jag står med i många pr-byråers register, men det är faktiskt långt ifrån allting som jag väljer att ta med i bloggen. Majoriteten av gåvorna jag får har jag ingen aning om i förväg, utan helt plötsligt finns en avi hemma. Företagen får väl bli sura, men har jag inte blivit tillfrågad innan kan de inte förvänta sig att jag bloggar om det de skickat.
 
Men om det är något jag tycker om och blivit glad över att få, så självklart vill jag ju visa upp det. Så ni kan förvänta er ett blogginlägg med S´mores cupcakes snart :-)
 
Jag får paket varje vecka med saker, här är exempel på det jag fick bara igår! Men det jag väljer att blogga om är helt och hållet upp till mig. Fast nu kommer jag väl att bli beskylld på smygreklam för denna bild ändå, I can´t win ;-)

Kommentarer
Postat av: Maria

Jag förstår att det är snårigt, men det handlar väl inte så mycket om vad du tycker utan vad Marknadsföringslagen säger. Om du visar upp något i bloggen som du får betalt att blogga för så måste du ju berätta det. Bloggare kan ju inte skapa sig egna regler. Förstår att det är svårt som sagt, och särskilt med sånt man inte tackat ja till. God jul och Gott nytt år!

2012-12-14
Postat av: Camilla

Jag tycker det är väldigt tydligt i din blogg när du fått något hemskickat t.ex. Du skriver ju alltid att du fick hem en korg eller ett recept och så vidare. Så smygreklam är det då inte, snarare reklam? Som jag uppskattar, tycker du sköter sådant mycket snyggare än de flesta andra bloggare. Det är som du säger dessutom väldigt kopplat till dig som person, det skulle vara en annan sak om du helt plötsligt började annonsera för läkemedelssidor som säljer efedrin osv.. Nej, jag tycker dina inlägg är bra och du provar ju också på grejerna du får hem och skriver om dem! Inte bara "idag fick jag ost från det här fina märket" utan du provar det och skriver vad du tycker. Mycket bra :)

2012-12-14
Postat av: Sandra

Det var ju ett jäkla ståhej ett tag om att bloggare skulle betala skatt på alla 'gåvor' som de får hemskickade, undrar var som hände med det sedan.. Det är säkert lite snårigt med lagstiftning när det gäller 'nyare' påhitt..
Just din blogg tycker jag är väldigt tydlig med när du fått saker osv och för min del tycker jag det är trevligt att få tips osv. Att företagen gör såhär är ju bara smart :) Sålänge ni bloggare känner att ni kan stå för det ni promotar borde det väl var lungt för alla..

2012-12-14
Postat av: Denise - Gravid i v 34

Ja men en rosa nikon kan någon få skicka hem till mig med ;) lyx

2012-12-14
URL: http://danajs.blogg.se
Postat av: Sanna

Vad prylar du kan dela med dig lite ;)

Kram Sanna

2012-12-14
URL: http://mammasvardag.se
Postat av: Yvonne

Bra värderingar! :)

2012-12-15
URL: http://yvonnes.blogg.se
Postat av: Sarah

Jag tycker du är jättebra!Smygreklam eller inte, din blogg är underbar!

2012-12-15
Postat av: Alexandra

Kelly, jag tycker inte du ska behöva förklara dig. Det enda rätta är att be alla bitterfittor att dra åt helvetet, och sluta läsa din blogg om det inte passar. Men det kanske du inte tycker är så smart haha, och det förstår jag. Men vi svenskar är överlag ett mycket avundsjukt folk och det gynnar inte vissa bloggare såsom Blondinbella och flera liknande.

Anledningen till att du är den enda bloggen jag läser som inte tillhör någon jag känner är den energin du lägger bakom inläggen, du fotar bakverk, lägger upp recept, förklarar, guidar, tipsar och gud vet vad. Inget illa menat om andra bloggare, men att knäppa en bild varje dag med hur man ser ut, ska man få cred för det? Att man lyckats sätta på sig kläder? Personligen tycker inte jag det är någon större bedrift haha.. tror du fattar min poäng.

Strunta bara i alla som stör sig, de kan lägga sig under en snöhög tycker jag. Fortsätt med det du gör, för vi som uppskattar det ifrågasätter inte dig. Har följt dig sen du började bloggen och hade du varit köpt, hade jag inte funnits här för att skriva detta eller läsa något av dina inlägg.

Kram på dig och trevlig tredje advent :)

2012-12-16
Postat av: Pernilla

Äh, du är ju fantastisk och förtjänar de där sakerna! Dessutom provar du ju på saker du annars kanske inte skulle och kan då tipsa oss om dem, superbra ju! Alla som säger att bloggare är "köpta" är ju bara avundsjuka, för vem skulle ha något emot att få presenter hela tiden? Så ta inte åt dig, du är välförtjänt av allt du får. :) Stort tack för de fina väskorna från bloppisen förresten, den beigea i plånboksmodell är en storfavorit redan, de andra två snodde dock lillsyrran när hon kom över, man får inte ens som vuxen ha sina saker ifred, haha. :)

Den blommiga portföljen/väskan från friis company på bilden, vad heter den modellen och var kan man få tag i den? Gudomligt söt ju, måste ha! Lust att sälja av den? ;)
Återigen, tack för en underbar blogg!
Kram Pernilla

2012-12-17
Postat av: IDASWARDROBE.com

Folk ska alltid hitta nåt att reta sig på! Ta bara julkalendern, alltså, vad fan..?
Jag tycker du är väldigt tydlig med gåvor i din blogg iaf! Och få en fin rosa kamera hemskickad vore inte så dumt! Någon "lön för mödan" ska man väl ändå få ;)

2012-12-17
URL: http://IDASWARDROBE.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback