Rågbullar
Ett bröd jag har bakat mycket är Leila Lindholms rågbullar med russin, gudomliga är de! Dessa ovan gjorde jag nyss till frukosten.
35 g smör
3 dl mjölk
1/2 dl mörk sirap
1 msk brödkrydda
1 tsk salt
50 g jäst
7 dl rågsikt
1 dl russin
1 ägg
Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölk, sirap, brödkrydda och salt. Smula ner jästen i en bunke, häll i degvätskan. Tilllsätt rågsikt och jobba till en smidig deg. Rör ner russin. Låt jäsa 30 min under duk.
När jäsningen är färdig, dela i 12 bitar och forma vardera till en rund bulle. Låt jäsa ytterligare 30 min under bakduk på en plåt med bakplåtspapper. Värm ugnen till 225 grader.
Vispa ett ägg och pensla på vardera bulle (så att de får fin färg). Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.
(Recept: "Piece of cake" - Leila Lindholm)
så gott med nybakat till frukosten!
ååhh yummie : )
Åh så gott!
vem vann coca cola tävlingen?
looking amazing!!