Rågbullar


Ett bröd jag har bakat mycket är Leila Lindholms rågbullar med russin, gudomliga är de! Dessa ovan gjorde jag nyss till frukosten.

35 g smör
3 dl mjölk
1/2 dl mörk sirap
1 msk brödkrydda
1 tsk salt
50 g jäst
7 dl rågsikt
1 dl russin
1 ägg

Smält smöret i en kastrull, tillsätt mjölk, sirap, brödkrydda och salt. Smula ner jästen i en bunke, häll i degvätskan. Tilllsätt rågsikt och jobba till en smidig deg. Rör ner russin. Låt jäsa 30 min under duk.

När jäsningen är färdig, dela i 12 bitar och forma vardera till en rund bulle. Låt jäsa ytterligare 30 min under bakduk på en plåt med bakplåtspapper. Värm ugnen till 225 grader.

Vispa ett ägg och pensla på vardera bulle (så att de får fin färg). Grädda i mitten av ugnen ca 10 min.

(Recept: "Piece of cake" - Leila Lindholm)


Kommentarer
Postat av: emma härnqvist

så gott med nybakat till frukosten!

2011-05-15
URL: http://perfektion.blogg.se/
Postat av: emelie

ååhh yummie : )

2011-05-15
URL: http://emsiiiis.blogg.se/
Postat av: Hanna

Åh så gott!

Postat av: Bitte Kråkbo

vem vann coca cola tävlingen?

2011-05-15
URL: http://www.lovemercury.se
Postat av: Johanna

looking amazing!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback