Puss och macarons

Ikväll ger jag mig på macaronbak försök 2 då jag ska ge bort några i present imorgon. Nu har jag pluggat lite mer om hur man undviker sprickor och hur kakorna blir lite högre. Man ska t.ex låta smeten vila på plåten 1 timme innan de åker in i ugnen så de bildar ett "skinn" på ytan och även låta den vispade äggvitan stå framme (minst) en hel dag i rumstemperatur. Dåligt att det inte stod i mitt ursprungliga recept! Nu skäms jag lite för mitt arma försök sist, fast goda blev de.

Tyvärr hann jag inte vispa några vitor imorse, men det andra tipset kommer definitivt att testas. Practise makes perfekt helt enkelt! Men först ikväll blir det förhandsvisning på bio med själva casten på plats, en svensk komedi som heter PUSS.

Sen har jag fått en massa önskemål om att visa upp mina presenter jag fick i lördags, självklart fixar vi det!


Kommentarer
Postat av: mamma mindy

God eftermiddag söta...GRATTIS i efterskott..Gillar alla dina bakvärk..ser så gott ut och så fint du har gjort det..Gillar din stil med kläder och inredning...Du skulle passat som jobba inom inredning....

Tanken är att resa upp nästa vecka med min familj till Stockholm och jag är så tacksam för alla tips du kan dela med dig till mig....Ha en skön torsdag.kram

2010-08-12
URL: http://blondis81.blogg.se/
Postat av: Erika

Oh, alexander skarsgård går ju inte av för hackor:)

2010-08-12
URL: http://ikaaan.blogg.se/
Postat av: Jane

Hörredu sötis. Du har INGENTING att skämmas över, förutom över att du skäms över de förra mästerverken. Ställ inte för höga krav på dig själv!! De var SUPERGODA och SUPERFINA! Jag tycker att det är mysigt när man ser att de är handgjorda!! <3 Kram!

Postat av: LaLizita

jag såg den igårkväll... ingenting att ha tyvärr.. men det ska bli spännande att se vad du tycker :)



Trevlig kväll!

2010-08-12
URL: http://lalizita.blogg.se/
Postat av: Ida

Hoppas de blir ännu bättre denna gång! Jag tycker dock att de såg superfina ut redan förra gången, och det är ju ändå smaken som är det viktigste!

Postat av: K

Jag har bakat macarons flera gånger och riktigt så avancerat behöver du inte göra det. Jag gör dom runda, lite större än femkronor och bygger på med spritsen uppifrån utan att de blir toppiga då växer de också sen uppåt i ugnen, om du förstår vad jag menar. Man får in tekniken efter ett tag. Sen låter jag dom vila på plåten i ungefär 15-20 minuter innan jag stoppar in dom i ugnen, det räcker för att det inte ska bli några sprickor. Att låta äggvitan vila en dag är inte heller nödvändigt. Lycka till!

2010-08-12
Postat av: Stephanie

Invitsen är bara till gratisversionen, gör som jag annars och betala 99kr i månaden så slipper du den och får tillgår till mer musik. :)Puss

2010-08-12
URL: http://stephaniessecret.se
Postat av: Emma

Du ska inte vispa vitorna som ska vara framme, bara vitorna INNAN dom vispas. Kanske inte så fräscht så här i rötmånadstider kanske men dra en plastfolie över bunken så slipper du iaf eventuella bananflugor. Tjing

2010-08-12
Postat av: Linda

hihi Ditt arma försök var iaf mycket mer lyckat än mitt första!

Postat av: Online casino

Älskar macarons!!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback