Granatäpple

Tillsammans med keso var det gott med ett granatäpple till, men vilket h*lvete det var att få ut alla kärnor utan att stänka ner hela sig själv och all inredning hemma.

Troligtvis har jag lyckats förstöra både min nya, vita blus och ena stolklädseln i köket tack vare stänket, men efter lite googlande har jag fått bra tips på vad jag ska göra nästa gång. bl.a att man ska pilla ut bitarna under vatten för att slippa stänket, samt skära äpplet i 5 klyftor istället för halvor.



 

Kommentarer
Postat av: cicci

Upp och ner, vänd från sig i slasken brukar funka ganska fint :)

2010-04-20
Postat av: Anna

Jag håller med om att det är knepigt att få ut kärnorna, men det där med att hålla dem under vatten tror jag inte är så bra. Saften försvinner ju och därmed den goda smaken:) Testa att pressa ut kärnorna istället:) /Anna

Postat av: Cassandra

smart ide! Det är himla gott men riktigt jobbigt när de förstör allt runt om dig!

2010-04-20
Postat av: Teresis

ta en stor bunke typ en sådan man har när man bakar. ta en träslev en sådan man har till gröt. skär granatäpplet på mitten. ta ena halvan & håll den över skålen, lite neranför skålskanten. sedan slår du med träsleven på äpplehalvan. kärnorna rammlar ner i skålen (man kan behöva slå mkt hårt ibland) om alla inte åker ut kan man försiktigt pilla loss dem med en tesked. sedan behöver man bar plocka bort de vita fruktköttet som troligen också lossnat i bunken:)

2010-04-20
Postat av: Tarawyn

Man kan trycka granatäpplet ganska hårt mot ett stabilt underlag och rulla det lite fram och tillbaka, sedan är det bara att skära, hålla upp och ned över en skål och klämma till lite försiktigt. Får man med lite av det vita får man pilla bort det, men oftast blir det inte så mycket.

Är man lat så händer det att ica maxi eller liknande har färska granatäpplekärnor att köpa, då riskerar man ju inte sölet heller.

Postat av: Helen

Om du skär ett ordentligt kryss i toppen på granatäpllet jackan skall vara så djupa så du kommer ner till kärnorna så kan du sen skala äpplet som du skalar av ett Apelsinskal utan skvätta så slipper man allt mäck med vatten osv...

2010-04-22
URL: http://lugis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback