Var försiktig!

Jag har idag lärt mig en dyr och dyster läxa. Att låna en bild från nätet till bloggen, så länge man anger källan trodde jag var helt ok - men icke. Nu har jag blivit bötfälld av en fotograf som upptäckt ett utav hans foton på ett gammalt blogginlägg, trots att jag angav källa.

Det jag skulle ha gjort var att be om tillstånd att publicera den innan, och nu måste jag betala 2000 kr för denna bild trots att den är numera borttagen. Och enligt honom kom jag "billigt undan" då han inte kräver påslag för skadestånd.

I hans mail skrev han även om mina övriga bilder på bloggen från div. webshops, att jag ligger riktigt risigt till ifall en amerikansk bildbyrå t.ex. äger dessa, trots mina källanvisningar och länkar. Då kan det handla om 10 000-tals kronor i böter.

Så nu tänker jag granska varenda bild i bloggen och höra mig för med varje företag ifall det är ok att låna dem. I de flesta fall är det nog ok, då de agerar som gratis annonsering som generar ökad försäljning men efter detta tänker jag inte riskera något igen.

Hur är det nu med webshops som H&M, La Redoute mfl. som vi alla bloggerskor lånar bilder från och gör kollage av m.m.? Detsamma gäller bilder på kändisar som många har med i sina bloggar från amerikanska skvallersidor.

Jag blir lite mörkrädd nu om jag ska vara ärlig. Det jag tänker göra i fortsättningen är att maila alla de jag vill låna en bild ifrån, oavsett vem det är ifrån. Det kommer att ta längre tid för mig att göra vissa inlägg tack vare detta tyvärr, men jag vill ju inte bli fattig på kuppen!

Det knasiga är även att bilden hade aldrig blivit funnen ifall jag inte hade varit duktig och länkat och trodde jag gjorde rätt för mig, men tji fick jag.

Fick tips att Emelie Ohlson skrivit ett helt inlägg om detta också, synd att jag inte hade sett denna innan.

Kommentarer
Postat av: Mezzi

Men jisses då!! Hoppas det löser sig för dig!!

2009-03-17
URL: http://mezzi.blogg.se/
Postat av: Mariekawaii

usch vad jobbigt :(

som fotograf själv är det inte kul om folk tar ens bilder men jag förstår ej att det blev så fast du angav källa :( men bra skrivit! nu kommer vi vara försiktiga!

Postat av: Erika

Men hur i hela fridens namn ska alla webshops hålla reda på alla som frågar dem om lov?

Och på flera av dessa sidor finns det ju "vill du blogga om" "använda denna i din blogg?" osv. Bara de borde ju vara ett tecken på ett okej att låna bilden i en blogg.

2009-03-17
URL: http://ikaaan.blogg.se/
Postat av: sara

Shit vilken tankeställare...Lånar själv ofta bilder från google och liknande och slarvar ibland med att ange källor då jag tänker "de finns ju där för alla, så det gör väl inget"...Borde alltså sluta med det! Bättre att ta egna bilder så att man vet att de får användas...Hoppas att du inte råkar ut för fler såna här "olyckor"

Postat av: Carro

Vad trist !

Man försöker så gott man går att ange källor. Sen tycker jag att finns bilderna på nätet så borde det vara fri tillgång till dom. Det blir ju dessutom bara bra PR när man anger källa och sprider vidare.

Men det är väll lika bra att ta sina egna bilder som man vet att man får använda sig utav :) Dock är det ju lite svårt att göra det om det är något man ej har köpt eller har råd att införskaffa ..

2009-03-17
URL: http://carrod.blogg.se/
Postat av: AnnaIda

Jag blir lite mörkrädd av att läsa att folk faktiskt blir förvånade över detta och att de flesta inte vet om det.



Alla bilder som finns är upphovsrättskyddade vilket betyder att man inte får använda dem utan att ha bett om lov först, även om man anger källan. Fotografen måste ge sitt godkännande

.

Om man letar bilder över google exempelvis så står det alltid att bilderna är upphovsrättskyddade. Sen är det var och ens skydlighet att läsa på om vad det innebär.



Det finns vissa sidor liknande google som har bilder som man faktiskt får låna, såna som fotografer har gett sitt godkännande för.

Sen finns det också diverse webshoppar som också vill att man bloggar om sina varor men då står det om det på sidan, www.nelly.com t.ex.





Väldigt tråkigt att du råkade ut för detta men kanske var det också bra. Du har nu chansen att påverka andra i det här.

Man får försöka se det lilla positiva i det negativa.





2009-03-17
URL: http://annaida.blogg.se/
Postat av: Pauline

ETT TIPS! Emelie Ohlsson skrev ett bra inlägg om rätt och fel om upphovsrättslagen på sin blogg, du kan ju alltid läsa det så förstår man vad som gäller.



http://emelieohlsson.blogg.se/2009/january/ratt-och-fel-om-upphovsrattslagen.html#comment

Postat av: Louise

Jag bloggar ju för en tidning, så de har sagt till mig att aldrig använda bilder som finns på olika hemsidor om jag inte ber om lov. Så är ju lagen, men "alla" bloggare bryter ju mot den. Hoppas att du mår bra! :)

Postat av: Beauty By Beata

Nej vad tråkigt. Men bra att du skriver om det så fler får upp ögonen för det, för du är ju inte direkt ensam om att göra det.

Men som sagt undrar hur det är med H&M, Gina och Forever21 till exempel som alla använder för inspiration.



Nu ska jag kolla igenom min blogg och bli mer försiktig jag med.



Kram

2009-03-17
URL: http://beatas.se
Postat av: Anneli

Men usch va tråkigt. Jag läste faktiskt någonstans i nån nätupplaga av de stora tidningarna om just det här för ett tag sen, att det inte räcker med att skriva ut varifrån bilder är lånade utan att man måste be om lov.



Jag råkade ut för nåt i den stil du skriver om fast det handlade om ett namn som jag helt utan vetskap om att det var förbjudet hade använt. Jag kände mig oskyldigt anklagad och förbannad men det var bara att plocka bort. Man blir väldigt skraj och törs nästan inte göra nåt utan att googla allt tamejfan.



Hoppas det inte händer nåt mer för dig nu. Från mig får du låna hur mycket du vill med tillhörande bildkälla bara så du vet=) Det ser jag som världens bästa reklam och inte stöld.



Ha en bra dag trots allt.

2009-03-17
URL: http://jammla.blogg.se/
Postat av: Sandra

Va! Då kan man ju inte göra nånting ju :(. Vad ledsen man blir! Det är ju gratisreklam för den där nedra fotografen också ju! Sjukt tycker jag! Använder man källan så borde det inte bli problem tycker jag! Dessutom är det sjukt att det händer just dig, tycker jag! Du är en av ganska få som alltid anger källa! Man blir faktiskt rädd :(!

Postat av: bitte

fan vad jobbigt och tråkigt att dom ska va så petiga får ju reklam gratis ju om man lånar en bild med länk.



2009-03-17
URL: http://lovemercury.se
Postat av: Anonym

Till Erika: Jag tror inte att webbshopparna bryr sig. De ser det nog bara som väldigt bra reklam som inte kostar dem något. Företag som dessutom lägger ut sådana där texter med att blogga om detta osv. anser förmodligen att det är okej för vem som helst att låna deras bilder utan att fråga. Det brukar ju vara en länk på många ställen så det är ju bara att klicka och läsa. Jag skulle tro att det här gäller mer för fotografer, privatperosner, företag som har bilder och logotyper som representerar deras företag som de inte vill ska synas på olika bloggar i andra sammanhang eller kanske överhuvudtaget. T ex söker du på hjärta så kommer det ju upp en mängd olika motiv på google. Ett utav dessa kan ju råka vara någons logotype eller liknande och då kanske det inte räcker om du lånar bilden och länkar. Men att låna en sortimentsbild från t ex H&M´s hemsida och länka tror jag är helt okej men det är kanske bäst att fråga trots allt.

2009-03-17
Postat av: Shopaholicvickan

Men oj! Det har man ju trott att det räckte med att ange källan, men icke. Vad tråkigt! Och vad tråkigt för din del!!

Postat av: Anna

Usch vad jobbigt! Och så tror man att man är duktig, som du säger, när man anger källa och dyl... Snopet...

2009-03-17
URL: http://fagraste.blogg.se/
Postat av: Louise

Skrev ett inlägg på min blogg om det som hänt dig. Kanske på något sätt var tur i oturen att det hände dig som har en så stor blogg så att fler får reda på hur det är så att inte massa bloggare krävs på pengar helt plötsligt. Men måste verkligen kännas tråkigt, ingen rolig utgift!

Kram!

Postat av: Jenny

Hoppsan! Jag visste i och för sig om att det är ett big no no att lägga in bilder publikt som andra fotat.



Jag har även funderat på det där fenomenet med att "låna" bilder och lägga upp en länk till dem. Jag vet att det inte är helt lagligt, dock tänkte jag nog som du att det är något bra för fotografen/butiken också. Det blir ju reklam för dem.



Fast det är klart jag skulle nog kanske inte uppskatta att bloggare eller andra tog mina bilder och lade ut dem på sina sidor utan att fråga.



Jäkligt att få reda på hur det ligger till på det här sättet i allafall! :(

Hoppas det ordnar sig!



Tack för att du berättar om det för oss andra så vi slipper göra samma misstag!

Postat av: julia

bra att du tar upp det!! Hoppas det inte händer igen KRAM

2009-03-17
URL: http://amilo.blogg.se/
Postat av: bitte

Men seriöst vad är det för folk som kollar igenom varenda inlägg i folks bloggar och sätter dit dom

2009-03-17
URL: http://www.lovemercury.se
Postat av: Mariekawaii

du hade jag fått länka ditt inlägg de är bra skrivit och det är bra om folk får läsa så inte fler får problem! :(

Postat av: Alexandra

oj, ska genast tänka på det i fortsättningen!

2009-03-17
URL: http://shopaholicbloggen.se
Postat av: karro

oj .. de får man tänka på i fortsättningen !! Ha de fint :)

Postat av: MG

Tråkigt det där. Fast samtidigt förstår man ju fotograferna..

2009-03-17
URL: http://mgmg.webblogg.se/
Postat av: Fotograf

Jag tycker att det är bra att du fick lära dig den läxan, och att du upplyser andra om det. För det är inte okej att "sno" bilder, även om man länkar. Vi fotografer lever på våra bilder, och en länk ger ingen mat på bordet.

2009-03-17
Postat av: Maria

Att låna bilder från webshopar då man länkar begriper jag inte vad det kan vara för fel på, det gör dem ju bara gott. Men nu blev jag ändå ganska mörkrädd, klart att man nångång har använt en random google bild i något inlägg.. :/ Tar bort min gamla blogg illa kvickt..! Nog för att skadan redan är skedd i och för sig.. Tack för upplysningen, man tänker alltför sällan på konsekvenser i internetsfären..

Postat av: Mariah

ska tänka på det i fortsättningen.

2009-03-17
URL: http://nimah.blogg.se/
Postat av: Regina

Tack Kelly för att du uppmärksammade detta! Jag har alltid trott att man får låna en bild så länge man länkar till den och skriver vart bilden är tagen ifrån... Nu har jag suttit ett par timmar och raderat bilder och vissa inlägg. Tänker inte riskera något, även om de som sätter dit skulle få tillbringa en livstid, så många bloggar som det finns.. Jag har ju en liten blogg, men man vet ju aldrig... men alla stora bloggare använder ju bilder, såsom Kenza, kling, engla mfl. Har du bara haft otur? eller har de frågat om tillåtelse? annars borde de också få betala snart ju...

Postat av: Anonym

Tack för detta inlägg. uppmanar även i min blogg nu!

M

2009-03-17
Postat av: Anonym

Sv: Men vilken osis! Lyckligtvis lägger jag inte upp allt förmånga bilder som jag inte tagit själv men man kanske ska ta och tänka efter lite nästa gång man sparar en bild från nätet :s Tur att jag gick in och läste de på din blogg!

2009-03-17
Postat av: Cecilia

Webshoppar borde väl uppskatta att man visar deras bilder, ni gör ju reklam!

2009-03-17
URL: http://ceccci.blogg.se/
Postat av: Cecilia

Töntigt av fotografen också. Du hade ju försökt göra rätt. Snacka om att han behövde cash, kanske borde bli bättre fotograf så folk VILL köpa hans bilder. Typ

2009-03-17
URL: http://ceccci.blogg.se/
Postat av: Fotograf Emelie Ohlsson

Jag har skrivit ett inlägg om mina tankar kring detta om du vill läsa, tycker det är skittråkigt.

Postat av: Zarah-Lou

Jag mailar alltid företagen och frågar om lov. :)



Har ett A4-papper bredvid datorn där jag har en "JA"-sektion och en "NEJ"-sektion, sedan har jag skrivit upp webbshopparna och hemsidorna som har sagt "ja, du får låna våra bilder (om du länkar)".



Jag skriver ett trevligt mail, presenterar mig, länkar till min blogg och frågar om lov. Sedan spar jag alla mail i en "företagsmapp" i min hotmail där alla mail med "ja du får låna bilder" finns.



De flesta företag är schyssta och blir glada över min förfrågan, så det känns jättebra :)

2009-03-17
URL: http://zarlei.com/
Postat av: Evelina Schilling

Hej! Jag heter Evelina och har precis börjat blogga på en ny URL, då jag även har länkat till min gamla blogg som "gammalt arkiv" under headern. I bloggen skriver jag om min vardag, mode, shopping, musik & annat smått och gott. För övrigt sjunger jag, seglar, drillar och dansar. En lång fikastund efter skolan med en bra vän kan vara höjdpunkten på veckan! Jag hoppas ni besöker min blogg! http://evelinastyle.blogg.se



http://evelinastyle.blogg.se

http://evelinastyle.blogg.se

http://evelinastyle.blogg.se

http://evelinastyle.blogg.se



http://evelinastyle.blogg.se

http://evelinastyle.blogg.se

http://evelinastyle.blogg.se

http://evelinastyle.blogg.se



http://evelinastyle.blogg.se

http://evelinastyle.blogg.se

http://evelinastyle.blogg.se

http://evelinastyle.blogg.se



http://evelinastyle.blogg.se

http://evelinastyle.blogg.se

http://evelinastyle.blogg.se

http://evelinastyle.blogg.se

Postat av: Pernilla

Kamerautrustning kostar så det är absolut inte kul med bildstölder.

2009-03-18
URL: http://www.lovebuz.se
Postat av: [Viktoriae] - En blogg om självkänsla och mer!

Jag har länkat till detta inlägg & din blogg eftersom jag skrivit lite om det, hoppas det är okej!:)



2009-03-18
URL: http://viktoriae.blogg.se/
Postat av: Hanna

Men hur är det med bilder som redan finns på datorn sk "exempelbilder". Det är ju omöjligt att ta reda på vem som tagit den bilden.

Postat av: JENNY HSU ♥

Fick du inte ens en "varning" av fotografen i fråga? Man kan ju faktiskt säga till först och säga att man tänker gå vidare med det om inte bilden tas bort! Så klart att det inte alltid känns så kul att folk "tar" ens saker, men det var taskigt.

2009-03-18
URL: http://yannii.blogg.se/
Postat av: Annies Fotoblogg

Han har rätt och jag kan förstå honom, men förstår även dig att det inte är roligt att råka ut för att böta...



Men webshops borde inte ge böter, man gör trots allt reklam för dem, men de skulle kunna ge någon böter om de vill...

Postat av: ..:Sarah:..

oj oj oj.. man blir ju nervös.

tur man inte gör så mycket modecollage.

Postat av: V

Tack för att du uppmärksammade det här! Känns som att man egentligen inte har så stor koll på det. Jag har liksom du trott att det varit helt okej bara man hänvisat till källan, men nu vet jag att så inte är fallet!

2009-03-20
URL: http://victoria.blogg.se/
Postat av: Matte

Är själv yrkesfotograf som blivit jurist med immaterialrätt som specialitet (upphovsrätt bland annat).

Mina bilder har genom åren använts otaliga gånger utan att jag har blivit tillfrågad. Så länge det rör sig om privatpersoner utan kommersiellt intresse så har jag aldrig bråkat. Vid något enstaka tillfälle har ett företag trampat fel och vi har alltid kommit överens i god anda.

De fotografer som kräver dig på en massa pengar för utnyttjande på en blogg utan vinstintresse är cancersvulster i yrkeskåren. Det är låga, giriga och självupptagna typer som använder hot och skrämsel för att klämma andra på pengar.

I själva verket är det inte alls säkert att de skulle kunna få ut några pengar, men tyvärr är själva tanken att gå till domstol så skrämmande för de flesta att de inte ens tänker tanken. Tyvärr. Advokater och domstolar är ju något som de flesta försöker undvika, men ibland vore det bra om någon bjuder lite motstånd.

2009-03-24
Postat av: Lollo

Ja det där med upphovsrättslagen är inte lätt...



Jag och några kompisar blev lite chockade när vi var i Edinburg sommaren 2006, och hade vårt första Starbucks-besök. Vi tog såklart lite bilder inne där, bl.a. på lite reklamaffischer för Starbucks som satt därinne... Då sa de som jobbade där i kassan att vi inte fick ta bilder på det! Vi fick alltså inte fotografera deras inredning eller deras reklambilder, eftersom det var copyright på det... Herregud?

2009-03-24
Postat av: Zelly

OMG! Nu måste jag verkligen gå igenom alla mina inlägg, blir helt nervös. Tack för att du informerar oss Kelly. Jag länkar till detta inlägg i min blogg om det går bra? Kramar

Postat av: Dennis Nilsson

Ett bra tips är att läsa på om upphovsrättens grunder. Kan man den, så klarar man också att bemöta de upphovsrättstalibaner som alltid finns.



Ta och läs Lawrence Lessig's böcker om tillkomsten av upphovsrätten. Både skrämmande och samtidigt intressant läsning.



Det är en mycket spännnade och lärorik historia, som flertalet av upphovsrättstalibanerna inte känner till.



Ladda ned och läs;



Lawrence Lessig - The Future Of Ideas

http://www.the-future-of-ideas.com/



Lawrence Lessig - Free Culture

http://www.free-culture.cc/freecontent/



Notera att författaren, Stanford professor och advokaten Lawrence Lessig valt att tillgängligöra böckerna för allmänheten utan att ta betalt.



Böckerna finns även i pappersform för ca 150 kr/st via olika nätbokhandlare. Alltid bra att ha som uppslagsverk i hemmet.



Rekommenderar likaså boken "Copyright and Copywrongs - The Rise of Intellectual Property an How It Treatens Creativity" av Siva Vaidhynathan.

andCopywrongs-productsid-3244.html" rel="nofollow">http://www.nyupress.org/books/CopyrightsandCopywrongs-productsid-3244.html



Kunskap ger dig makten över dig själv och ditt liv!

Postat av: Dennis Nilsson

Den korrekta länken till boken "Copyright and Copywrongs" är;



andCopywrongs-productsid-3244.html" rel="nofollow">http://www.nyupress.org/books/CopyrightsandCopywrongs-productsid-3244.html

Postat av: Dennis Nilsson

Det fungerar inte att ange långa URL:n här så här kommer en kort, som skall fungera till boken "Copyright and Copywrongs";



http://korturl.se/lasb

Postat av: jesse

Har du tagit reda på så det verkligen är rätt man som har skickat brevet till dig? Finns folk som utger sig för att vara nån dom inte är.

Var mailet hotfullt utformat? då kan du anmäla honom för olaga hot och trackasserier.

Skadestånd begriper jag inte varför det skuulle vara med. Troligen bara skitsnack.

OM du nu iallafall går med på kravet så glöm inte att skicka in till skattemyndigheten och tala om för dom att du skickat pengar till en företagare så han får SKATTA för pengarna. Troligtvis vill han väl använda dom till en gratis krogrunda eller nåt så se till att han betalar skatt för dom.

Verkar vara en riktigt otrevlig person för normalt brukar dom säga till först innan vite föreligger, men tydligen inte denna bondfångare.

2009-06-01
Postat av: Ctina

han kunde ha varnat först tycker jag.. :O

2009-06-07
URL: http://ctiinaa.blogg.se/
Postat av: Erica

Oj.. jobbigt då det blir sådär. :/

Men samtidigt lite dåligt av fotografen att inte först försöka att bara säga till dig att ta bort bilden...

Postat av: ggpn650

たぶん、あなたはあなただけ受け入れられ、変更することはできませんハードまたは痛みを伴うものの真っ只中にいることを認めるよ。, アディダス アディゼロ ローズ, ステファニーは治癒を当て、彼女の癒し、教育、ライティング作業のすべてに天使と元素のエネルギーを含んで魂を専門としています。, http://www.gokturkestates.com/watches/rolex-watches/rolex-watches-day-date.html, ネイティブ, , ある時点で、テミストクレスは映画について観客の感情をいくつかアップします。, New Era|ニューエラ 公式 キャップ キッズ ニューヨーク ヤンキース アズールブルー 帽子 アウトレット, ポルタベビーベッドはその後、ピクニックエリア、ビーチに取ることができる、そして他のどこ、私たちはそれが危険をもたらす可能性がありますか、私たちは、赤ちゃんの昼寝中にとどまる可能性がある場合に行った。, ナイキ エアジョーダン 22 バスケットボールレザー ブラック 316238-002 メンズスニーカー通販, ウブロコピー ビッグバン 365.SX.1170.LR.1104, オーバートーンラボTB001チューンBotItは、各テンションラグも含め全体としてのドラムヘッドピッチでピッチを測定することによって動作します。, , New Era|ニューエラ 公式 キャップ ニューヨーク ヤンキース グレー アウトレット, ポンド当たり最終コスト:12.5セント。, (HERMES)エルメス コピー バーキン40 トゴ ヴェールベネローゼ HERMES-354, これは私のクラッチ/バッグの「トップ」にジッパーを添加することによって開始したい場合はクラッチ、財布、財布、またはその他の.Iを作るための最も簡単な方法です。, キーホルダー, サマンサタバサ デラックス 長財布 Dモチーフクロコレザー小物 レッド , , http://www.gokturkestates.com/watches/rolex-watches/rolex-watches-yacht-master.html, バッグ エルメス新色 ケリーバッグ 35センチ ダークグレー HR10561, 彼らは家に到達するとき、彼らは快適さのために追求し、彼らは通常ソファにスランプとその疲れた体を休まます。, リンドナー棺の所有者は、「ポーランドの少女の美しさと私たちの棺の美しさを示している」と彼はしたかったと主張し、棺が「家具であることを主張することであなたが今まででの寝る最後の床をtastelessnessの非難をかわしています 」。, コー​​チは、30分以上縄跳びストレート15分間重いバッグを打つあなたは飽きることなく3〜5マイルを実行するために期待して異なるトレーニング·パートナーがたくさんスパーリングすることができます。, それは、拡張を可能にするために、冷凍庫に起こっている場合は、四分の三の完全な容器を満たす。

Postat av: ihmvxs868

National Breast Cancer Awareness Month is a chance to raise awareness about the importance of early detection of breast cancer., Someone with verve and enough uniqueness to let go of slavishly copying reality., Michael Kors Glitz Watches, (First graders are welcome to join us!), http://www.ageeequipment.com/, Canada Goose Montebello Parka Outlet, Michael Kors Slim 13 Macbook Air Sleeve Stockists Red Women's Bags", Motorola Splash Guard technology is in fact the same stuff and it already features on the Motorola RAZR as well as the Xoom 2 tablet., Air Max 2019, Canada Goose HyBridge Lite Vest, am: External Affairs Minister Sushma Swaraj takes oath as member of 16th Lok Sabha in Sanskrit., Michael Kors New Arrived 2014-2015, Vans Classic Slip-On Mens Half Cab (Multi Floral) True White Shoes Vans, It would be a long year for Lotus., Canada Goose Lady's Whistler Parka Graphit, MICHAEL Michael Kors Quilted Medium Fallon Messenger Black crackled Leather Women's Bags, There is peace, in so far as the absence of slaughter may be called by that name, but there is necessarily little harmony of tastes or pursuits; and the cautious wisdom of the Circles has ensured safety at the cost of domestic comfort., Canada Goose Parka Outlet, Canada Goose Youth Rundle Bomber, Canada Goose Expedition Parka Navy Jacket, Canada Goose Womens Whistler Parka, Vans Vans Sk8-Hi Womens Sk8-Hi Platform Shoes (Roses) Lily Shoes Vans, Given that during the Q2 2005 NVIDIA began volume shipments of its latest GeForce 7800 GTX product, the worlds fastest GPU to date, higher market share and average selling prices for the company were natural., He wants everyone who can support the pair to join him in the "Up the Hill for Jack and Jill" challenge which has an entry fee of 16., Support also included Shannon Estabrooks from Active Life Physiotherapy for her ankle injury and Liam MacLean of New Glasgow Essential Elements for massage therapy on a shoulder injury, she said., Comments from registered users have to pass through fewer checks and are more likely to be published straight away without prior checking.

Postat av: qnbezi799

時間が経つにつれて、ダンサーは、そのような持続的な残高などの振り付けの新たな特技を、対応するために彼らのバレエシューズを適応ホップとなります。, ブランド偽物はプラダコピーブランド ショルダーバッグ 通販 PRADA BN0828-Black, タキシード履歴はヘンリー·プールは、イギリスのエドワードVII、プリンスオブウェールズの短いジャケットを作成した1860から遡ることができる。, http://www.cantonsddevelopment.com/scarf/louis-vuitton-scarf.html, オーバールック·ホテルでのイベントの前にジャック·トーランスの物語を、または何がその後ダニーに何が起こる:それらの少なくとも一つが来ているので、だから、それはあなたではなく、この時点では見るでしょう? これらの少なくとも一方が行われてきているので、あなたの答えは どちらも、よくも悪く、ある場合。, http://www.cantonsddevelopment.com/brand-clothes/moncler-copy.html, バーバリースカーフ, レアド R202800W ネックレス, タキシードフォーマルウェアの購入のための多くのオンラインベンダーを使用すると、あなたの家の快適さから調べることができます。, http://www.cantonsddevelopment.com/brand-watches/breguet-watches.html, ブランドコピー フェンディ(FENDI)ハンドバッグ ピーカブー ブラック コピー F0062819, また、それは靴の選択に来るとき注意することが重要です。, http://www.cantonsddevelopment.com/brand-bags/fendi-bags.html, ディーゼル Y00435 P0308 PLAJA SPRISH H2467 ビーチサンダル サイズ:42, ジャスト·フレンズの間に、彼らは衣服を選別し、価格は通常、かなり安いですので、妊婦服のために訪れるには良い委託販売です。, (LOUIS VUITTON)ルイヴィトン 偽物財布 ヴェルニ財布 ジッピーウォレットレオパード M91475, ディーゼル 00CG26 00FQG MICHAEL 98A Lサイズ カットソー メンズ, 水分吸湿発散性、通気性のシステムは、すべての条件でドライで快適に足を保つために、すべての靴に設計されています。, ベルト, http://www.raiganjsnm.net/purse-accessories/purse-accessories-strap-keyring.html, プラダ B2600G TESSUTO STAMPATO BROWN WATCH, http://www.cantonsddevelopment.com/brand-shoes.html, さらに問題を複雑にし、緩い上の連続殺人犯があります。, しかし、何かがかなり右彼と一緒に座っていたことはありません。, 1)彼は公認会計士または買い手が文書化することができたものだけを使用しています。, 観客はcastrationsを気にしなかった。

Postat av: rneapcf7

ターコイズとジューシーなみかんスパークリングで利用できる、運動靴は、新鮮な明るい色の仮想パレットでこの春ファッションステートメントを作っている。, スカーゲン 時計, 全体として、私はこのペアに非常に満足しています。, エンジェルハート 時計, グッチ GUCCI 腕時計 G-Timeless Collection (G-タイムレス コレクション) ブラウン レディース YA126503 , その「新しい革の匂い は実際に皮膚、ホルムアルデヒドおよびクロム塩との化​​学反応です.., http://www.imagescoterie.com/gucci/gucci-wallet/gucci-fold-wallet.html, http://www.imagescoterie.com/louis-vuitton/louis-vuitton-news.html, ディ ジョルジオ Di Giorgio リングF13PSET48シルバー系/ピンク系【レディース】, より保守的なスタイルのために、また快適なドレスとカジュアルシューズの近年の爆発があった。, http://www.paylinemanagement.com/nixon-watches.html, 【SALE】adidas【アディダス】Santiago/サンティアゴ【クオーツ】【アナログ表示】メンズ・レディース腕時計/ADH2700, それらは目に見えないで、それが最も重要であるため、アンダーカバーの車でグリルライトの使用が一般的である。, アクセサリー, 【激安通販】コーチ COACH F43606 SV/GY ターンロック レザー チェックブック 2つ折り長財布 シルバー/グレー【new0707】■即日発送■, 正しい足の機能インソールは、足をクッションのアーチをサポートし、あなたの足は、自然の正常かつ健全な方法で移動していることを確認してください。, 新品 ゴヤール サンルイGM 2012年新色 グリス, プラダ PRADA ラウンドファスナー長財布小銭入れ付1M0506-O-UZF-F0135CROMO シルバー系【レディース】, 結局のところ、これはまさにその名前がそれは記者が空気に彼のズボンをたわごと作ったので、大火事の巨大なボールと同義でおかしくなりヒンデンブルクである。, SAMANTHA THAVASA NEW YORK, 財布, 衝撃価格サマンサタバサデラックスエレガントレザーかぶせ長財布(フューシャピンク) a938通販, 数年後、1922年に、若いダリは、おそらく、ヒップスター、その小さなズボンを身に着けていることにはあまりにも古い他の人をがぶ飲みPBRの会社で、美術学校に通うためにマドリードに移った。, すべてのROWENTAスケールは読みやすい大型高コントラストのLCDディスプレイを備えていて、半分のポンドの単位で350ポンドまで測定。, この靴は、カジュアルだけでなく、最も快適であるようにキャンバススニーカーは、ほとんど全員が好まれる。, 蹄鉄工は、個人保護のための革のエプロンやゴーグルを身に着けている。


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback