Otursvecka?

Det händer bara skumma ting med mig nu. Fick hem ett oväntat paket magtabletter igår tillsammans med en faktura från Lectinect och då jag pratade dem i telefon framgick det att min beställning hade gjorts av någon via deras hemsida, i mitt namn och adress och med mitt födelsedatum (det enda som krävs tydligen).

Min adress har jag tagit bort sen länge från sökmotorer på nätet, så någon har varit så desperat och kollat folkbokföringen alltså? Vad är det som händer, tänk om jag får fler såna här saker?

Kommentarer
Postat av: Angel

ussh då

2009-03-17
URL: http://angelnr1.blogg.se/
Postat av: Ida

Vad otroligt konstigt! Att det fungerar att göra så? Men de måste ju antingen redan ha betalt för dem eller angivit hela ditt personnummer för att kunna få faktura? Så sjukt! :( Typiskt att allt ska hända på samma gång också...

2009-03-17
Postat av: Ida

Oj, såg nu att det var faktura - men då måste de ju som sagt ha kunnat hela ditt personnummer? Usch...

2009-03-17
Postat av: KELLY SVARAR:

Ida: Nope, på hemsidan kräver de endast namn, adress och födelsedatum!

2009-03-17
URL: http://kellybiddle.se
Postat av: M A L I N

hmm det låter ju jättekonstigt :S

2009-03-17
URL: http://www.malinh.com
Postat av: Sandra

Nä, vad läskigt!

Postat av: bitte

Vilka idioter det finns

2009-03-17
URL: http://lovemercury.se
Postat av: therese

Oj det lät inget roligt :/ Nu verkade det ju inte ha behövts de fyra sista siffrorna men de ska annars tydligen gå att kolla upp på internet väldigt lätt. Jag kan inte adressen men jag har hört talas om sidan. Jag tycker det är helt sjukt att folk kan få fram så mycket uppgifter om en på nätet och använda dem på det här sättet. Läskigt!

2009-03-17
Postat av: Erika

Nämen herregud! Vem orkar lägga ner tid på sånt här?!

2009-03-17
URL: http://ikaaan.blogg.se/
Postat av: Mariekawaii

jag har råkat ut för räkning på 800kr från ekontakt.se :( någon hade tagit mitt personnummer :´(

det blev massa klydd och de vill JAG skulle betala men sen upptäckte dem e-mail adressen till den andre och fixade men det var nära in på inkasso :(

Postat av: Cecilia

Jag fick en faktura på en bilvärdering, av min bil men inte beställd av mig. Riktigt läskigt att någon tagit reda på mina personuppgifter och bilnummer osv. =/ Tack och lov var företaget mycket tillmötesgående och rev fakturan.

2009-03-17
URL: http://ceccci.blogg.se/
Postat av: Nesh

Det är inte så jättesvårt att hitta folks uppgifter, Ratsit.se. Tyvärr så är man inte särskilt anonym i dagens samhälle längre...

2009-03-17
Postat av: Alexandra

usch vad läskigt!

2009-03-17
URL: http://shopaholicbloggen.se
Postat av: johanna

Vad läskigt :S

Allt händer typ samma dag .. ^^

Postat av: sara

upplysning.se är även det en sida där man kan se hela adressen samt personnummret. jag tycker också det är obehagligt, och då är du ändå "en mer offentlig" person än mig.

2009-03-17
Postat av: Sandra

Irriterande jävlar som gör sånt. Men kan informera att på birthday.se kan man säkert se din adress med om man bara blir medlem. En vanlig sajt. Tycker du ska polisanmäla direkt om du inte gjort det redan!!

2009-03-17
Postat av: katie.

skulle aven vilja papeka att om man har ett login till sidan BIRTHDAY.se (jattelatt att fixa, behovs bara anvandarnamn) far man reda pa hela ditt namn, fodelsedag och fullstandig adress. Sa nar du skriver att du tagit bort din adress fran sokmotorer pa natet har du helt fel.

Postat av: donnasandra

Men fy! Hoppas de får tag på personens ip-adress och att den går att spåra. Tacka vet jag mailbekräftelser, det där var alldeles för lätt och de bör se om sina egna rutiner! Puss

2009-03-17
URL: http://www.donnasandra.se
Postat av: Emma

Fy fan! Vad kan det vara för jävla looser?! ursäkta språket. Efter otur så måste det ju komma en hel drös med tur! Kram på dej!

2009-03-18
URL: http://modenessa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback