Bilder från webshops

Det blir mycket inlägg nu ang. detta men man måste vara försiktig. Många anser dessutom min blogg som kommersiell då bloggen har blivit så stor och att jag har annonser från företag. Jag håller på och tar reda på ifall man verkligen måste fråga webshops om att få låna deras bilder i förväg.

Alla de jag mailat och frågat har faktiskt gett mig sin tillåtelse då jag har en blogg som inte väcker anstöt, och detsamma gäller andras bloggar som påminner om min sida. Så om ni har en blogg som liknar min så är det OK!

Jag får uppdatera er mer sen!

Kommentarer
Postat av: Rebecca

:(

Postat av: emzi

Vad roligt att alla har sagt ja. :)

Postat av: Fittanfes

Linda Rosing är P-I-N-S-A-M!!!!

tycker www.fittanfes.com

2009-03-18
URL: http://fittanfes.com
Postat av: Malin

Gäller det alla bloggar, eller är det endast du som fått tillåtelse? Vore bra om du kunde skriva vilka webshops du kontaktat och fått OK från så man får veta varifrån det är ok att låna bilder. Kanske du kan sammanställa något? :) Alltid lär man sig något nytt... Trist att du fick gå den tråkiga vägen :( Kram!

2009-03-18
Postat av: Angel

Jo men när d gäller kläder osv alltså PLAGG tror jag inte det är nån big deal det är nog mer när d handlar om foton i sig.

2009-03-18
URL: http://angelnr1.blogg.se/
Postat av: Erika

Joo, man tycker ju det...

2009-03-18
URL: http://ikaaan.blogg.se/
Postat av: Loooollloooo

fin blogg! våran( mina kompisars och min) är inte alls lika fin!

Du är jätteduktig!!!!

2009-03-18
URL: http://carlowant.blogg.se/
Postat av: Loooollloooo

fin blogg! våran( mina kompisars och min) är inte alls lika fin!

Du är jätteduktig!!!!

2009-03-18
URL: http://carlowant.blogg.se/
Postat av: Zarah-Lou

Jag tror att alla ska fråga - var och en för sig.

Nu tror inte jag att det finns så många bloggar som skriver en massa skit eller sådant som olika webbshopar inte vill bli ihopkopplade med, men skulle Kelly göra en lista för att shoppar hon fått "JA" ifrån så behöver ju inte det betyda att ALLA andra får låna deras bilder..



Skriv ett personligt mail till de företagen ni vill låna bilder ifrån och länka till er blogg - så att de själva kan få se om de VILL synas på er blogg. Ni kanske som sagt skriver om starka saker, eller rent ut av olagliga saker, och då kanske de som sagt vill tacka nej till just dig, men ja till Kelly.



Bara en tanke.

2009-03-18
URL: http://zarlei.com/
Postat av: Tess

Se linda Bengtzing första framträdande det som gjorde att hon blev kändis

så pinsamt



kram

Postat av: hanna

håller med att det bara är gratis marknadsföring åt företagen!

2009-03-18
URL: http://hannuis.blogg.se/
Postat av: Anna

Jag håller med dig! Tycker inte någon ska haka upp sig på det om man skriver vart bilden kommer ifrån :p

2009-03-18
URL: http://aannnnaaaa.blogg.se/
Postat av: Kim

Håller fullständigt med! Lycka till!

Postat av: mikaela R

Super bra inlägg Kelly, de e något man inte har så stor koll på jö!! som sagt tack för ett toppen inlägg! Jag hoppas verkligen att du får tag på alla!:)

2009-03-18
URL: http://roxenmo.se
Postat av: Cecilia - juristen

Rent juridiskt så får man aldrig ta bilder från hemsidor eftersom någon alltid har upphovsrätt till en bild. Om du har frågat och får tillåtelse att använda bilden innebär inte att någon annan person sen kan använda den bilden på sin blogg. Sen är det inte alltid företaget som har upphovsrätten till bilden. I första hand är det alltid fotografen som har upphovsrätten. Däremot tror jag ofta att tex H&M och andra liknande ställen köper upphovsrätten från fotografen och därmed är det butiken som har rätt att säga att du får använda den. Men som sagt, man kan aldrig ta en bild, något som dock "missbrukas" av alla bloggar!



Sen är det klart att många företag säkert säger ja för att du eller någon annan av de stora bloggarna visar bilder eftersom det är bra reklam. Men rent juridiskt är det det som gäller! Om du har några mer frågor om det här så kan du bara fråga mig :)!

Postat av: Maria

Så bra att någon går till botten till detta, känns ju löjligt om varendaste bloggare skulle behöva skicka mail och fråga t.ex. H&M om man får använda deras produktbilder i sin blogg..! Tycker varje websida/webshop på förhand kunde ange någonstans på sidan om hur de förhåller sig till såna saker, så skulle man veta direkt hur de vill ha det.

Postat av: Anna

Vilket arbete du gör med att ta tag i detta! På något vis blir det ju du som från och med nu kommer att statuera som exempel i denna fråga! Tråkigt bara att du blev betalningsskyldig...

2009-03-18
URL: http://fagraste.blogg.se/
Postat av: Camilla

Har gjort samma sak som du och tagit kontakt med webbutiker för att få lov att låna deras bilder. Nu undrar jag om du har gjort likadant med utländska webshoper?

kram kram

2009-04-06
URL: http://camc.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback