Miljöbandet

Miljöbandet UF har startat en riktigt bra grej för oss som gärna vill bidra till förbättringen av miljön. För 20 kr kan du köpa detta gröna band, varav 8 kr går oavkortat till Svenska Naturskyddsföreningen som kämpar emot miljöförstöring.

165121-2810


För mer info och beställning av band, gå in på www.miljobandet.se/

165121-2812165121-2811
Idag går jag runt med mitt band!



Kommentarer
Postat av: nadja

det bandet kanske man borde köpa går jo till en bra välgörenhet

2008-04-03
URL: http://rosalady.blogg.se
Postat av: Angel

Åh alltid lika kul med såna nyttiga saker,ska genast spana in.

2008-04-03
URL: http://angelnr1.blogg.se/
Postat av: Sara - Dagens positiva

Bra idé!

Postat av: Kim

Nu har man beställt ett sånt då! Tack för tipset! :)

Postat av: Mileee

Är det inte bättre att bidra med 20 kr direkt till Svenska naturskyddsföreningen än att köpa ett band som enbart ger 8 kr? Med tanke på att bandet är gjort av ett material som konsumerar energi för att tillverkas. Att försöka hjälpa till är bara bra men jag tycker det verkar ganska konstigt att konsumera mera skulle hjälpa till i rätt väg.

2008-04-03
URL: http://mileee.blogg.se
Postat av: KELLY SVARAR:

Milee: Då ska man inte köpa rosa bandet heller då?

Postat av: Elina

Då är det väl en bättre ide att skänka pengar direkt till såna organisationer ist för att största delen av pengarna för bandet går till något helt annat.

2008-04-03
URL: http://blow.blogg.se
Postat av: Linda

Håller med Mileee, att köpa något för att stödja Svenska Naturskyddsföreningen känns rätt långsökt. Bidra med pengar direkt till dem istället. Och ja, känns som det gäller för alla "band"-kampanjer. Men ännu mer den här då det verkligen blir dubbelt att köpa för att stödja nått som skulle må bättre av mindre konsumtion. Det är ju inte heller Svenska Naturskyddsföreningen som står bakom, utan ett separat företag som säger att de kommer att skänka 8 kr för varje köpt band. Rosa bandet är ju nått som Cancerfonden själva arrangerar så jag tror en större del av pengarna kommer till använding där. Men återigen - jag tycker det är att föredra att skänka hela summan istället för att köpa nått.

2008-04-03
Postat av: Mileee

Jag brukar inte köpa rosa bandet heller, det är en kommersiell grej för att uppmärksamma enbart bröstcancer. Är det inte bättre att skänka en summa som går till alla typer av forskning inom just cancerområdet? Hur många kvinnor dör inte i livmoderhalscaner, äggstockscancer, lungcancer osv. Män dör också i cancer, visst finns nu det Blåa bandet
men jag skänker hellre en summa som går oavkortat till hela cancerforskningen än enbart en del av det.

2008-04-03
URL: http://mileee.blogg.se
Postat av: Emma

Mileee: Jag tycker att du har delvis rätt i det du säger. Det är engetligen rätt löjligt att vi ska behöva ha en band som säljs för att folk ska uppmärksammas att skänka pengar. Men jag tror att om vi inte hade haft dessa band hade vi aldrig fått in de summor som skänks nu. För folk tänker inte på att betala in en summa till välgörenheter om de inte blir påminda. Och att bara åtta kronor av tjugo går till forskning är mer än ingenting, så gläd er åt det istället. Och som Linda skriver så är det klart att de övriga tolv kronorna är tjugan går till verksamheten. Men ni behöver inte vara oroliga, för jag tror att de vet vad de sysslar med. De sitter knappast och äter kakor för pengarna, utan det går nog till reklam och utveckling av företaget. Som också är väldigt viktigt eftersom det vi ser blir vi nyfikna på.

Postat av: Mileee

Jag har inte sagt något om att du inte skänker pengar till cancerforskningen eller att man inte ska skänka alls. Jag sa bara att jag är emot kommersiella jippon som sker en månad om året. Jag har också förlorat många i min närhet till alla former utav cancer. Tycker även att inget är bättre än 8 kr. Att visa sitt stöd för miljöproblematiken kan man göra på många andra sätt än att konsumera. Man ska snarare konsumera på rätt sätt och tänka efter vad det är man konsumerar. Jag låter bli att köpa ett band som på många olika sätt bidrar till miljöförstöringen och satsar mer på att visa mitt tack genom att tänka efter före.

2008-04-03
URL: http://mileee.blogg.se
Postat av: Emma

Mileee: Det är helt upp till dig vad du väljer att göra, alla är vi olika. Och detta sätt tycker du är bäst så kör på det.

Postat av: Kelly

Hej Kellan!
Jättebra idé.
Jag ska köpa en grönt band nu.
Kramis

Postat av: mum

hej Kellan!
Så lustigt ditt namn och adress kom upp
på mitt meddelande. hihi

2008-04-03
Postat av: baby loonia

bra tips

2008-04-03
URL: http://babyloonia.blogg.se
Postat av: Elina

Håller med de som tycker att det är bättre att skänka 20 kr direkt till organisationen.
Skillnanden som jag förstått det med rosa bandet är vid försäljning av rosa bandet så går hela 20-lappen, oavkortat, till cancerfonden till skillnad för mot det här där bara 8 kr går till organisationen.

2008-04-03
Postat av: Sara

Tror du att de där åtta kronorna som går till svenska naturskyddsföreningen kan kompensera för alla shopping som du gör?
Låter som ett misslyckat sätt att döva ett dåligt samvete.

2008-04-03
Postat av: Mikaela

Kanske man bodde köpa ett :)

Postat av: Alexandra

Håller med tidigare talare på "bägge" sidor, visst finns det för och nackdelar med detta. Men en viktig poäng här borde nog vara att detta är Miljöbandet UF. Ung Företagsamhet. Visst är det "bättre" att skänka direkt, men att dessa 4 tjejer inom ett skolprojekt har en tanke som hjälper miljön och möjligtvis väcker folks intresse slår långt många av de andra tankar de kunnat komma med och nog bör vi prisa dem som vänder en skoluppgift till någonting mer än att bara tjäna pengar. Är få (betydligt äldre med längre livserfarenhet) företagare som tar ett initiativ att dela med sig av de pengar dom kan tänkas få in.

Min tanke är: Go Girls - härligt att ni använder en redan påtänkt ide till nånting vettigt. Inte minst för att det samtidigt som ni lär er det ni bör så ger det andra möjligheten att ta del. alla droppar små.

2008-04-03
Postat av: Fanny

najs!

2008-04-03
URL: http://baarajaag.blogg.se/
Postat av: Ida Andersson

De som gör det kommer ju ifrån min stad:P
Det handlar ju inte bara om att stödja miljön, det handlar om att stöda UF också, ungtföretagande. Det är en godtanke av de som har startat företaget - och goda tankar ska man stötta!
Måste man klaga på något ungdomar gör som är BRA för engångskull? kan ni inte vara positiva istället och se det ur mer än en vinkel!

Postat av: Mika

Hej! Jätte fint och det passa dig!
MÅste man beställa det? Kan man itne köpa de i vanliga affärer?

2008-04-03
Postat av: KELLY SVARAR:

Sara: Haha..mitt dåliga samvete!? Jag tyckte detta band var en bra sak att uppmärksamma bara. Tråkigt att människor är så himla negativa! Att stödja miljön och unga människors idéer samtidigt är toppen tycker jag.

Postat av: Linda

Att ha en annan åsikt är väl inte att vara negativ. Tycker bara att det är rätt hycklande att köpa för att visa upp att man stödjer nått som hade blivit så mycket bättre om vi shoppade mindre.

2008-04-04
Postat av: Sara

Precis, jag håller med Linda.
Ville inte låta negativ, det är jättebra att stödja ungt företagande...
men seriöst nu,
man kan inte shoppa sig till en bättre miljö.

2008-04-04
Postat av: ExtremePunkie - Med Skräckblandad Förtjusning

Bidra till UNICEF, kolla min blogg eller gå in på unicef.se :) Ska fila på min bästa grimas och bidra med 20:- :)

Postat av: samma som kommenterade om jordgubbsfrukosten

du kan OCKSÅ sluta med att äta jordgubbar på vintern

2008-04-05
Postat av: Anonym

Jag tror att alla fattar att du köper den där grejen för att få en liten rosettprydnad på dig och inte för att hjälpa miljön. Om du hade velat hjälpa miljön så kan du kanske se över dina matvanor och sluta hets-shoppa som du gör.
Att du har köpt en liten rosett går inte att koppla ihop med att du är en person som hjälper miljön.

2008-04-05
Postat av: Carolina

tycker att det är hel grymt att du tar ställning i miljöfrågan.

sen till alla er andra negativa muffins:
vare sig folk köper den för att visa upp eller inte så får ju organisationerna in pengar för sina forskningar och det är det som är viktigast. sen är dessa "rosetprydnaderna" är riktigt söta är ju ett plus i kanten!

2008-04-06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback