On the radio


I eftermiddags sändes min radiointervju på P4 då jag pratar med Lotta Bromé om cakepops. Detta spelades faktiskt in igår och jag har varit nervös ända sen dess, men efter att ha lyssnat på det nu var det rätt ok! Lite skoj med min engelska brytning som dyker upp här och där, och hur jag betonar "cakePOP", haha!






Foto:
Ronnie Ritterland / Sveriges Radio

Kommentarer
Postat av: Bruno

Varför har du engelsk brytning? Du har enligt egen utsago bott i Sverige i 24 år och lärde dig svenska flytande på ett år. Jag förstår att det överdrivs och tummas lite på sanningen i den här bloggen, men det här är direkt motsägelsefullt.

2012-03-13
Postat av: Kelly

Bruno: "överdrivs och tummas lite på sanningen i den här bloggen"



Ursäkta?!



Ja, jag har bott i Sverige i 24 år, men trots det bryter jag lite med ord som har "r" i. Jag bryter även ibland på Östgöte-dialekt då jag bott i Norrköping 6-15 års ålder.



Så är det bara, och i denna blogg överdrivs eller tummas inget.

2012-03-13
URL: http://kellybiddle.se
Postat av: JalPari

Lyssnade på radiointervjun nyss, och jag måste bara säga du var riktig grym!

Blev chockad av att höra din röst, du låter såååå mycket yngre, typ 24-25, hehe. Komplimang <3! =)



Forts med det goda arbetet,



kjamkjam//Uppsalabo



2012-03-13
Postat av: Em

Vad roligt att höra hur du låter, inte alls som jag förväntat mig men kul! Diggar din blogg stenhårt! :)

2012-03-13
Postat av: Jenny

Jag håller med, du låter mycket yngre! :) (till skillnad från mig som trots att jag ser ut som 22 (men är 28) låter som en karl när jag pratar, haha) Trodde du skulle låta på ett helt annat sätt.. ;) Mycket bra debut och bra jobbat! Du lär väldigt säker och proffsig på rösten! Snyggt jobbat! Kram!

Postat av: Frida-Gammalsomny

Va roligt att höra dig! Du är så duktig! :)

Postat av: Blondie

Kul att lyssna på :)

2012-03-14
URL: http://blondiegbg.blogg.se/
Postat av: Maria

Vad kul att höra din röst :)



Bruno: fattar du hur svårt det är att bli av med accenten från sitt modersmål? Vissa lyckas aldrig jobba bort den. Om jag förstod rätt Kelly så kom du till Sverige i 6-års ålder? Vid det laget är de språkljud som hör till ens modersmål så pass etablerade att de liksom sitter där - vissa språkljud kan vara extra svåra att ändra på/byta ut, som i ditt fall det rullande R:et. Jag studerar språk, därför råkar jag veta lite om sånt här ;)

Postat av: Josefine

Jag studerar inte språk och fattar tom jag. Jösses, bruno verkar vara född i en bruno-bubbla...Jag tycker att du låter supertrevlig Kelly :D

2012-03-14
Postat av: Nathalie

Det här var nog första gången jag hörde din röst och jag håller med dom andra kommentatorerna - vilken ljus och ung röst du har! Engelskan hörde jag inte mycket av, däremot hör man att du inte pratar stockholmska utan just norrköpingsdialekten.

Ordet "research" sa du mer med svensk brytning än med engelsk, men sen å andra sidan är det svårt att få in ren engelska när man bara ska säga ett ord i en mening där resten av orden är på svenska.



Hur som helst - inslaget var väldigt positivt och jag tror nog att jag måste pröva på att göra cake pops någon gång (mest för att du förklarar det så himla bra + att du får det att se lätt ut) :)

Kram!

2012-03-14
Postat av: Henrik Stigell

Riktigt bra svar på alla frågor! :)

Postat av: Emma

Vad roligt! Gillar din röst. :)

2012-03-14
Postat av: Frida

Den intervjun hörde jag. :)

2012-03-15
URL: http://rockabillygirl.se
Postat av: Jenlen

Va kul, hörde detta men hade ingen aning om att de va du :)

2012-03-15
URL: http://jenlen.blogg.se/
Postat av: Anna

Åh vad gott! Ska gå in och lyssna på klippet! Bakade massa goda cuppisar och cakepops igår och såklart bakinspirerad av dig! :)

2012-03-15
URL: http://annarom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback