Grekland

I slutet av maj sticker jag och en tjejkompis till Grekland, men frågan är vart? (då varken hon eller jag någonsin åkt dit). Har hört att t.ex. Parga och Samos ska vara superfint. Har ni några bra tips?



Bild från Zakyntos, lånad av Apollo.



Kommentarer
Postat av: Tarawyn

Det beror ju lite på vad ni är ute efter, men Kreta har många härliga platser. Bland annat finns det en blekrosa strand. ^_^

Postat av: Emmah's Closet

Jag har varit på Kefalonia och där var det jättefint!:)

Postat av: Nathalie

kreta säger jag bara! det är mitt absoluta favorit ställe :) jag ska dit i slutet av maj ;)

Postat av: Russian Doll

Santorini är det enda stället som är lika vackert som på vykorten och jag har varit i grekland nästan 10 gånger so trust me :)

Postat av: Anonym

jag var i Parga för ett år sedan och det var UNDERBART :)

2010-03-25
Postat av: Malin

Har aldrig varit i Grekland men hört att både Rhodos och Kreta ska vara bra ställen :)

2010-03-25
URL: http://maulun.blogg.se/
Postat av: stephie

mythilini är min favorit. men då får man vara inställd på att inte festa så mkt för det är en lugn ö. men det finns superfina varma källor, vi red på åsnor när vi va där också. och så kan man åka på flera andra roliga utflykter. och åt supergod mat på små pittoreska grekiska tavernas.

ska ni festa så funkar väl i princip alla öar, men jag rekommenderar inte rhodos. det är fjortis-fester där typ, eller vad man ska kalla det. men i övrigt fin ö.

zakynthos, och ios är min brors favvisar. fin natur, bra fest, bra mat.

grekland är alltid bra!!! =D



/halvgreken

Postat av: Nina

Ö-luffat en del i Greece! Santorini-Naxos-Ios är trevliga öar likaså Zakhyntos & Kefalonia :)

2010-03-25
URL: http://anina.blogg.se/
Postat av: Anna

Parga är fint men väldigt backigt, det är stenstrand inte så skönt. Åk till kreta. rethymnon är jättefint.

2010-03-25
Postat av: Stina

På den stranden har jag varit! vita stenar var det! mycket fint!

2010-03-25
Postat av: erika!

Kreta är ett av mina favorit resmål (och ja har varit i över 30 länder) ! Det finns mängder av fina ställen där och det bästa tycker ja är att bo i en mindre by som t.ex agia pelagia eller platanias som båda ligger nära en större stad med ett mycket större ute liv och så. det är TOPPEN. Apollo.se är bästa om man ska till kreta tycker ja. Kraaaaaam och lycka till :D

2010-03-25
Postat av: Mariah

Staden Chania på Kreta är en jättefin stad,

2010-03-25
URL: http://nimah.blogg.se/
Postat av: S A N D R A

de beror på vad du vill med din resa :) vill du åka till ett turistställe där apollo och deras bamseklubb är majoriteten av turisterna kan du ju åka till typ kreta eller så :p om du vill åka till en relax och mer genuin ö åk till typ kofunisi, naxos eller santorini. där har turismen inte tagit över, fast de är endå superfint och jättefint vatten :D de e ju inget party ställe precis utan på kofunisi finns en modern bar som är jättecool och resten består av mysiga restuanger med supergod och endast grekisk mat =)=) älskar kofunisi vi är där varje år :) dock får man få typ 1 km till den absolut bästa stranden med det är det värt :D haha nu har ja babblat jättemycket, men mitt tips är åk till ett genuint grekiskt ställe där turismen inte tagit över ;p annars sitter du o äter hamburgare med alla barn på en överbefolkad strand xD

2010-03-25
URL: http://sandr4.blogg.se/
Postat av: Loppan

Naxos har väldigt fina stränder, bland Europas bästa skulle jag vilja påstå, schyssta serveringar och sådant inne i Naxos stad också.

2010-03-25
Postat av: Maria

Jag var i Turkiet förra året i maj, det var underbart, alldeles lagom varmt (sådär 30 grader kanske). Grekland har väl liknande temperaturer skulle man tro :)

Postat av: Camilla

Samos är jättefint, Kreta har mer steniga sträder (iaf de jag varit på), Norra Korfu är helt underbart, klarare vatten än Thailand! Santorini skulle vara mitt val om jag skulle åka till Grekland, helt klart!

Postat av: Annie

Åk till Skiathos! Det är den ön som lanseras som Mamma Mia-filmens inspelnings-ö. Dock är det bara "missa-båten-scenen" som inspelades på den ön. Resten av filmen spelades in på grann-ön Skopelos. Om ni åker till Skiathos kan ni ta en dagsutflykt till Skopelos och se denna otroligt vackra ö! Jag har jobbat på denna speciella ö och kan varmt rekommendera både den och Skiathos. Jag rekommenderar Skiathos eftersom Skopelos inte har en egen flygplats och det är därför lite meckigare att ta sig dit. Sedan beror det ju på vad du/ni är ute efter, det är inte värsta party-ön men den har rikligt med softa drink-hang-outs. Kram /Annie

2010-03-25
Postat av: Emma

Åh vad härligt! Hade också velat sticka iväg innan sommaren, men blir inte så.. Har varit på Santorini :-) God mat kommer ni att äta och bada i fint vatten!

2010-03-25
URL: http://modenessa.blogg.se/
Postat av: Lotta

Har varit många gånger på Kreta och en gång på Zakynthos. Maten var helt klart mycket bättre på Kreta även om Zakynthos var vackert.

Så jag rekommenderar Kreta och åker ni dit tycker jag att ni skall ta en "sportig dag" och gå Samariaravinen... härligt promenadpass, inte så jobbigt som det står i broschyrerna och en naturupplevelse som man kan avsluta med lite bad på södra sidan om ön medan man väntar på båten som hämtar upp alla.

2010-03-25
URL: http://saxiquine.blogg.se/
Postat av: Camilla

parga är helt fantastiskt, rekomenderar de stark! Jättefina badstränder, bra hotell, mysig marknad för shopping. Har även varit på Mytilini som också var mysigt, däremot lite midre och inte så mycket utbud på restauranger.

2010-03-25
Postat av: AMANDA FALK

Santorini är ju underbart vackert!

2010-03-25
URL: http://amandafalk.se
Postat av: emelie

rhodos stad!!! har varit där två ggr och vill tillbaka igen o igen o igen....

härligt vatten, fina stränder, kul shopping. storstad kombinerat med bykänsla. helt enkelt toppen!!

2010-03-25
Postat av: Johanna

Har "bara" varit på Samos, men dt var helt klart härligt bra och kul!

Postat av: Helene

Kan bara hålla med tidigare kommentarer att Santorini är så vackert som det ser ut på alla vykort! Av den enda anledningen att de flesta vykort från Grekland är tagna på Santorini. :) Men jag kan även rekommendera Samos. Hoppas ni får det härligt och ja, lite avundsjuk är jag! :)

2010-03-26
Postat av: Sandra

Har varit överallt i grekland, det jag mest älskar är Chaniakusten på kreta. Så fint!!

2010-03-26
Postat av: Anna

Rhodos stad har jag besökt två gånger, och totalälskar staden!! Mysigt, fint och fina stränder och mycket att se.



Det finns också många butiker med bra priser i staden. :) Rekomenderar rhodos starkt!!!!

2010-03-26
URL: http://fundersam.devote.se
Postat av: Sara

ZAKYNTHOS! Helt underbart där. Vackra sträder, jätte fint torg i "huvudstaden", Underbart partyliv om man är sugen på det, fantastik mat. Blev helt förälskad i ön när jag var där.

2010-03-27
Postat av: Sandra

Du måste åka till Karpathos, kommer inte bli besviken. Det är turkost vatten överallt och hyra moppe är smidigt och enkelt för att hitta alla guldkorn. Du kommer inte bli besviken!



Tack för en bra blogg!

/Sandra

2010-03-27
Postat av: tamara

KRETA

Postat av: sarase

Jag har många tips. Zakynthos är riktigt vackert, ganska stor ö, bra ute liv, vackra stränder.. mycket fint ljusblått hav på vissa stället(tex som bilden du la upp). Kika in på min länk resa för att se mer bilder därifrån. Vill själv åka till Mylos i sommar men jag tror att det e en ganska lugn ö. Kreta är vackert..men åk INTE till Chania om du vill uppleva riktiga Grekland.Naxos e jätte fint..medel lugnt eller vad man ska säga.Väldigt fina stränder..speciellt när man hyr moppe o kollar runt.. Rodhos.. va ett tag sen jag va där..men jag minns att det är fint..dock vet jag att vissa ställen ha steniga stränder, så kolla upp om du vill ha standstrand.Sen.. Paros, Andros..En kompis ska till Kefalonia..det ska också vara hur vackert som helst!Ligger nära Zakynthos.. Ganska lugn ö..har jag hört. Många älskar Parga..har själv aldrig varit där men dit ska jag en dag.

2010-03-27
URL: http://sarase.blogg.se/
Postat av: Stephanie

Åh vad kul hjärtat! Vem åker du med? Jag älskar ju Parga men det finns ju inte direkt något partyliv där om ni vill ha det. Annars är det undrebart! Puss

2010-03-27
URL: http://stephaniessecret.se
Postat av: Tobias

Karpathos, Lefkas och Kefalonia :D

2010-03-28
URL: http://grymtroligperson.se/
Postat av: Carro

Parga och Lefkas är helt fantastiskt fint.

Kefalonia är säkert också fint för det ligger där också! Men jag hade röstat för Parga om du vill ha äkta Grekland, mysigt och pittoreskt! =)

2010-03-28
Postat av: donnasandra

Vad härligt!

2010-03-28
URL: http://www.donnasandra.se
Postat av: johanna

älskar grekland! kan verkligen rekommendera Paros, Mykonos och Santorini. men egentligen så ska man nog öluffa runt med båt så att man får se så mycket som möjligt av ölivet. helt underbart!

2010-03-29
URL: http://johannakml.blogg.se/
Postat av: malin

parga är inte så varmt i maj, kan till o med behövas jacka. jag rekomenderar kreta, rhodos, santorini i maj. de öar som ligger längst ner alltså, där är de ju varmast. min favorit är rhodos!

Postat av: Elisabet

SKIATHOS! Ljuvliga vita stränder, supermysig stad, lätt att ta sig runt ön, "lagom" partyliv för oss som inte är 19 längre - dvs många barer och dessutom några klubbar. Har varit på 5 öar i Grekland och Skiathos är helt klart den bästa!

2010-03-29
Postat av: Denise - personlig modeblogg

Jag skulle åka till Laganas :)

2010-04-07
URL: http://danajs.blogg.se/
Postat av: Linda

Zakynthos är ju min favoritö i Grekland, helt otroligt vacker, så jag hade nog tipsat dig om Zante ja! Stranden du har lånat bilden på är amazing både att vara på och att uppleva uppifrån, dock inget för oss höjdrädda haha - jag trodde att jag skulle dö. ;)

2010-04-12
URL: http://alfabetan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback